Vraag naar Chevrolet Camaro explodeert door Transformers 2

Auteur: , 37 Reacties

Shit shit shit shit! Hoe moet dat nou? De Camaro is één van de minst groene modellen in het gamma van Chevrolet, maar ondertussen wel een enorme kaskraker.

Juist goed nieuws toch, zou je denken. Zo simpel ligt het niet. De Camaro is een ouderwetse musclecar van de oude stempel en deze past helemaal niet bij niet vernieuwde groene imago van General Motors. Het is allemaal de schuld van de nieuwe Transformers film, waarin een banaangele Camaro een hoofdrol speelt.

Bij GM worden momenteel overuren gedraaid om de vraag naar de Camaro een beetje bij te houden. Terwijl er in mei 5.463 Camaro’s werden besteld, verwacht men dat de definitieve verkoopcijfers voor juni de 9.000 zullen passeren.

Het meest populair is de brute Camaro SS in het zwart. Bij ongeveer een kwart van alle nieuwe Camaro’s gaat het om zo’n exemplaar. Twee weken geleden is de nieuwe Camaro ook in Nederland aangekomen.
37 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
crisis?
Het is ook een prachtige auto :D
En terecht! ik ben gisteren bij de film geweest en het is werkelijk een meesterwerk! Niet alleen de film maar ook de auto!
Trouwens de film is echt een aanrader voor iedere auto fan want er komen meerdere mooie auto’s in voor waaronder Audi R8. En zieke special effects trouwens maar goed niet afdwalen.
Ik geeft GM groot gelijk met de beslissing deze auto toch te produceren.
Als wij het geluk hadden dat de prijzen hier op hetzelfde nivo lagen als in de VS dan had er hier nu ook al zo’n brute SS voor de deur gestaan. Of op z’n minst in bestelling bij Chevy ;-)
De Camaro is trouwens redelijk groen (voor een musclecar). In elk geval een stuk zuiniger en schoner dan de Mustang en Challenger.

Trouwens afgelopen maand zijn er voor het eerst sinds oktober 1993 meer Camaro’s dan Mustang’s verkocht in de VS.

The Camaro is all new and features a base V-6 engine that delivers almost as much horsepower as the V-8 in the Mustang. Camaro’s entry-level V-6 comes with direct fuel injection, 304 hp and an EPA rating of 29 mpg on the highway.


via: http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090701/ANA05/907019981&AssignSessionID=27334739349875
Zo zie je maar dat de crisis bij de meeste mensen gewoon tussen de oren zit;)
Dit toont dat je auto’s moet maken volgens de oude stempel, en niet zo’n semi-muscle cars van de voorbije jaren of zo’n super eco-grasmobiel.
BUMBLEBEEEEEEEEE!! :D

Ik ben vorige week naar TF2 geweest, oh wat een ziek goede film. Uber special effects, leuk verhaal en die autobots/decipticons zijn zo vet =) echt een aanrader!
kan me wel vinden in de lijnen, en wat het volk wilt, dat moet je ze verdorie gewoon geven !!!!
Koop nu voor slechts 74.950,00……….. allen de prijs is belachelijk hoog !!!! Te denke dat deze auto in usa rond de 30.000 dollars kost,.. dit is dus ongeveer 22.000 euro !! Tel er nog de 40 % BPM bij en 2500 euro voor transport…. dan zit ik rond de 40.000 euro. Vroeger was de camaro betaalbaar. Kan me slecht indenken dat de slurptax deze 3.6 LTR naar 75.000 euro’s drift. Belachelijke prijs. !! Zal geen sterke afzet kennen in nederland,…. corvette is met + 104 pk en V8 maar 17.000 euro’s duurder, en die verkoopt zelfs voor geen cm..
Het is een pracht van een wagen, en dat geel staat ‘m nog verdomd goed ook!
Als hij een catalysator heeft is het toch een groene auto. Niet?
toch niet zo slecht in het geel of ben ik fout
Toch nog maar ff aanhalen dat volgens sommigen GM door het bouwen van dit soort ouderwetse onzuinige auto’s in de problemen is geraakt! :lol:

WRONG!

Meen trouwens ergens gelezen te hebben dat er een speciale bumblebee versie komt voor de fans!
Mja… Populaire wagen qua economie, niet qua milieu. Dan mag dat laatste nog zo actueel en belangrijk zijn, het economische heeft altijd zijn veto op al de rest.
Grappig, ik vond het juist best een mooie auto, maar de associatie met een van de slechtste films van dit decennium zorgt er voor dat ik er nooit een zou willen hebben.
@Math; maar van die 40% maar 45%, reken ook nog 10% importheffing, 19% BTW, tranport- en documentkosten, verzekering, kosten voor de keuring bij het RDW (ombouw, keuring en kentekenkosten), slurp-tax, een stukje winst voor het importbedrijf en dan gaat het best hard…… Dus eerst de aanschafwaarde, dan de transportkosten, dan de invoerrechten, dan RDW-kosten, dan verzekeringskosten + marge imporbedrijf en dan pas de BTW over dat hele bedrag en dan pas de BPM over het dan gehele berekende bedrag. Gemiddeld genomen kan je dan de prijs in dollars verdubbelen en er een euro-teken voorzetten voordat de auto bij je voor de deur staat….
De Camaro SS heb je in belgie vanaf €35.000!
en inderdaat hij verkoopt als zoete broodjes :D in Juni heb ik er 2 verkocht dus dit zijn er al 7 dit jaar. en terecht goedkoop, veel PK’s, prachtig design, stuurt goed,…
bouw een hybride camaro probleem opgelost
@ six-trey: ik wou dat dat in NL ook zo was:-P Dan gelijk deze E inruilen haha.

OT: Die film is gewoon écht geweldig net als de Camaro dus het is niet gek dat mensen hem willen!
Na het zien van Transformers 2 wil ik ook wel 1.. Jammer dat ik hem niet kan betalen :(
ik heb er een dag in mogen sturen , en het rijd toppie , helemaal geweldig van binnen ook trouwens .
De Camaro was al niet aan te slepen hoor .. en dat kwam niet door de film. Het probleem dat er niet meer verkocht werden lag in de produktie nummers ..
Zou men in Duitsland moeilijk doen om de aanduiding “SS”? ;-)
@Mikeee

Dan slopen ze gelijk je badge eraf..

Tss, dat zou erg zijn.. ;)

OT: Een leuke bak die goed wordt verkocht wat ze vooral met die film heel handig hebben aangepakt.
Het is echter niet mijn stijl. Het is het gewoon net niet (imo). Ik zou het dan toch bij de Dodge Challenger houden.. Maar die heeft weer een plasticfantastic-interieur. :?
Vette film; ik zou hem in het geel bestellen met zwarte strepen :)
De oplossing om goedkoop een Camaro te kopen is dan vrij simpel:

Koop er eentje in Belgie voor 35.000 euro, voer ‘m uit en vorder de (20% dacht ik) BTW terug. Voer ‘m in Nederland, betaal de BTW, BPM en slurptax. De RDW keurt ‘m voor een paar honderd euro aangezien ie al uit een ander EU-land komt.

Ik denk dat je voor iets minder dan 50.000 euro klaar kan zijn…
Zwart is het populairst. Jammer. Van de kopers van zo’n opvallende auto had ik toch iets meer lef verwacht qua kleurkeuze. Dit geel bijvoorbeeld staat niet verkeerd.
@Stefan
hoe zielig het ook klinkt, als ik als importeur een amerkaan importeer en hem dan verkoop moet ik 52% BTW bij de aankoop prijs aan aanrekenen :roll:
Absoluut een brute bak!

Maar de nummer blijft voor mij de ’69 SS Camaro, wat een beest.
in Nederland heb je er een voor iets meer dan 70.000 euro, in Amerika daarintegen (omgerekend) 25.000 euro en in belgie dus 35.000 euro. Waarom worden wij Nederlands altijd genaaid met dit soort dingen?
voorderest is het zeker een mooie auto! Hij heeft 1 concurrent: de Challenger.
Ik ben Transformers 2 gisteren gaan zien en ik vond het een beetje een kutfilm. Veel actie, maar weinig inhoud. Nu ja, was eigenlijk te verwachten, maar ik vond de eerste toch beter.

OT: die Camaro is idd waanzinnig mooi in de film. Mooie marketingactie in elk geval.
wat zit gm te zeiken, ze moeten blij zijn dat de camaro een verkoopsucces is
dan maken misgien nog een beetje winst
Ik vind het wel een cool ding
O ja,zie liever Megan fox.
Hé,bedankt autoblogger!mooie foto’s

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).