Gespot: 300 SL Gullwing in Laren

Auteur: , 44 Reacties

Zonder meer één van de mooiste verrassingen in Laren was deze "gloednieuwe" Gullwing. Gloednieuw, omdat we 'm nog niet kenden uit Laren. Ja, dat is best opmerkelijk. Een lichtgroen exemplaar, óók geen alledaagse kleur, is er wel vaker (ook toen; oftewel twee op één dag!).

Het was een hoekje van de neus (of: het neusje van de zalm) dat we vanaf het Kruispunt (vanaf vandaag met hoofdletter) in de verte zagen staan. Zo gaat dat. Eerst gaf het twijfels, maar toen zagen we dat het niets anders kon zijn dan één van de meest iconische klassieke Benzen aller tijden, de Gullwing. Het is een auto die ik ooit heel erg graag eens wilde spotten. Ik zou en moest hem vinden.

Nu nog steeds, maar tot in de herfst van vorig jaar was dat nog niet gebeurd. Een lichtgroen exemplaar was toen de eerste die ik tegenkwam in ’t wild. Deze kwam diezelfde avond óók nog even door Laren heen rijden.

Een grijs exemplaar zag ik vervolgens samen met Dave in Antwerpen, hier kon ik rustig even om heen wandelen. Het werden iets meer dan zestig foto’s, ik ken genoeg mensen die het gekker maken dan dat.

En afgelopen zaterdag druppelde er op den duur van alles binnen, het allermooiste heb ik natuurlijk voor het laatst bewaard. Een Mercedes, maar niet de Gullwing. Een klassieker, een icoon, en nòg kostbaarder. Het is het raden wel waard toch? Morgen de bekendmaking!

Mercedes 300Sl Gullwing - foto Jim Appelmelk
Mercedes 300Sl Gullwing - foto Jim Appelmelk
Mercedes 300Sl Gullwing - foto Jim Appelmelk
Mercedes 300Sl Gullwing - foto Jim Appelmelk
Mercedes 300Sl Gullwing - foto Jim Appelmelk44 reacties

Wat een chappie! Met zijn deuren open rijden…..

Verder mooie auto ;)
Toch geen SSK hé :o

OT, wel een hele gave auto. Dat is er echt een om te hebben.
@ Rossi
Ik denk dat ie zich heeft vergist in het warme weer. De bodem van een 300 SL kan zo warm worden dat je schoenzolen smelten, dus hij had beter op de fiets door Laren kunnen rijden.
Gokje, de SSK die op diezelfde dag in Naarden Vesting meedeed aan “Le Petit Salon de l’Auto”.
Ik denk een 300 SL 24V medio 1992.
Wat een auto zeg! Prachtig, een droom.
Ik was bij de doorgang van de Mille Miglia in de Ferrari fabriek dit jaar en er reden echt een stuk of 15 300SL’s mee, zo gaaf om te zien!

@ Rossi:

Al die 15 300SL’s reden met hun deuren open… Geen idee waarom. Ventilatie? Plus waarom ben je dan een chappie, ik vind het persoonlijk prachtig staan.
@ Rossi, die dingen staan bekend om de hitte en dat menig gympje vast is gesmolten aan de vloer ;) . Is gewoon voor de koeling.
@ Rossi
Naar het schijnt zijn die 300sl’s slecht geventileerd en loopt de uitlaat vlak onder je voeten door, waardoor het heel heet wordt in die dingen. Ik denk dat ie daarom zijn deur openheeft. En met zo’n deur mag het ook natuurlijk.
Als het voor koeling is die deuren open is het ok maar als je het doet om gezien te worden is het fout natuurlijk. Mag dat eigenlijk wel van Koos met je deuren open rijden?
had ook wel in dit topic gemogen
http://www.autoblog.nl/archive/2009/07/01/weer-autos-spotten-in-laren
edit: daar staat reeds een verwijzing
Nee jongens, die man dacht gewoon dat ie kon vliegen. Maar zoals je ziet zorgt McDonalds en co ervoor dat hij niet alleen aan de grond blijft maar ook nog eens de auto verlaagt.

@ Dr. Bronx
Je kijkt echt te veel wegmisbruikers. Daarbij, koos is met pensioen.
@Dr. Bronx, volgens mij is dat een goede vraag aan Koos, Volgens kan de deur als uitstekende delen worden gezien en mag het niet. Ik kan mij eens een discussie herinneren over de BMW Z1. Je weet wel met die schuifdeuren.
Sorry jongens voor de telerustelling.
Maar dit is een KITCAR op basis van een Pontiac Fiero.

Ik ken de eigenaar persoonlijk, hij is zeker 8 maanden bezig geweest met de metamorfose.
Knap resultaat overigens.
Euhhhh Appeltje? Had je deze al niet eerder in je Laren spot geplaatst?
@ Aars: LOL, helaas, volgens de RDW komt ie toch echt uit 1955
repost en daarnaast nog van een kitcar ook!


FAIL!
@ Aars 15:05

Op RDW eerste tenaamstelling in 1955 model sl 300??
Gokje: de SLR722??
GezondVerstand
Leuk zo’n klassieker dat je met open deuren moet rijden om niet bevangen te worden van de hitte. En dan ook nog van die lekker onpraktische vleugeldeuren. Handig om een voorbijganger een hersenschudding te bezorgen.
Hoe komt hij aan een oud blauw nummerplaatje als het een kitcar zou zijn?
Of hij heeft in 1955 die pontiac Fiero tot een SL300 verbouwd.
Ik ken een gast die meegereden is en die zei zelf ook is gewoon een echte 300SL, en overigens toen ik RDW raadpleeg daarover stond er dat zn APK verlopen was.

Maar met zulke deuren mag je altijd wel open rijden zo mooi dat het is, toen was het tenminste origineel.
Een potje bandenzwart kan geen kwaad bij deze wagen, of een setje nieuw rubber… verder een mooie wagen!
Heerlijke auto met een heerlijk tijdloos design! :)
Een van de mooiste wagens aller tijden !!!
@appeltje
Deze auto heb je al een keer aan ons laten zien:?
http://www.autoblog.nl/archive/2009/07/01/weer-autos-spotten-in-laren
Wat een wereld auto.
Logisch dat hij met de deuren open rijdt.

Als je ooit in deze auto gereden hebt weet je ook gelijk waarom ;)
300SLS? :D
Wat een klein autootje zeg. Maar wat is ‘ie verdomd mooi!!! Ik gok overigens op een 190E uit 1986 :)
@The 12oach,

APK verlopen? auto’s van voor 1960 zijn vrijgesteld van APK.

The chauffeur komt overigens uit Huizen. Is gespecialiseerd in “oudere” Porsches (356, 911) maar heeft af en toe ook andere old-timers in de garage staan (300SL Roadster, Ferrari Daytona e.d.)

Ik vermoed dat hij even een proefritje aan het maken is.
Er was toch ergens een fabrikant die 300SL replica’s maakte voor een niet onbescheiden prijsje? Wel erg mooi trouwens. Als me mn BBurago autotjes goed herinner heeft deze wel een beetje een lange achterkant…of lijkt dat maar zo?

Ik durf niet meer te zeggen wanneer zo’n kar echt is of niet, mooi is hij/zij wel!
Ik geloof dat ik deze ook een keer in Vianen heb zien staan. Het was donker dus kon de kleur niet goed zien.
ik heb een keer een Maybach 62S naar Laren moeten rijden,
ook een ervaring
Die 300 SL was op weg naar Naarden, waar een winkel met automobilia werd geopend. Bij die opening was het Racing Team Holland aanwezig, met Ben Pon, Gijs van Lennep, Jan Lammers, Toine Hezemans, een DAF Formule 3, een Porsche 904….. En er waren nog een stuk of 30 klassieke (race)auto’s.

Foto’s: http://www.youngtimerblog.nl/index.php/2009/06/racing-team-holland-brult-door-naarden-vesting/
is het niet een 300SL Geillwing. Als je dan toch een klassieker wilt, doe mij dan die maar!!!
300SLS raceauto? 300SLR 722? 540K? CLK-GTR?Mooie foto’s, al zou ik die lak nooit hebben gekozen xD
300 S cabrio of coupe, misschien?
Ik denk dat de reden waarom die met opendeur rijd heel simpel is:
Ik denk dat hij er niet al te makkelijk in past als de deur gesloten is. Als je goed kijkt zit die voorovergebogen op de eerste foto. Op de andere foto’s zit die met zijn hoofd zo hoog dat ik ook vermoed dat die te groot is voor die auto…

Wel mooie auto… Een van de weinige oudere auto’s waar ik nog mee zou willen rijden (maar toch liever de moderne variant ervan, een SL65 black of SLR smaakt mij net wat beter :D)
Bij deze auto loopt de uitlaat door de dorpel. Daardoor wordt het bloedheet in de auto. Vandaar dat ze bij lage snelheden vaak de deuren open doen.
“Een Mercedes, maar niet de Gullwing.”
Het lijkt me dat als je een aantal auto’s hebt gezien die naar Naarden gingen, je ook de Mercedes hebt gezien die naar Naarden ging. In dat geval is het goede antwoord SSK.

Heb ik nu iets gewonnen?
Mooi ding, hoor. En een eigenaar die hem gebruikt; hulde!
leuk al die reacties over de foto’s. ik wilde even zeggen dat ze mooi zijn. heb ook veel comments gelezen maar veel daarvan wil ik recht zetten.

ik was daar met me vader in de auto en het klopt hij is Porsche specialist, het volgende de deuren waren open om dat het echt niet uit te houden was de auto was zeg maar heet van het rijden in Naarden en ja als je dan ook nog eens stilstaat…. overigens het is een echte gullwing geen kitkar dus wees gerust ;) als er meer vragen zijn hoor ik het wel, vind het wel leuk om het allemaal te lezen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).