Nederlanders betalen het meest voor benzine

Auteur: , 42 Reacties

De benzineprijzen in Nederland behoren tot de hoogste van Europa. Geen echte verrassing natuurlijk, maar toch noemenswaardig. Minister van der Hoeven doet een afleidingsmanouvre en heeft laten onderzoeken of de oliemaatschappijen in ons land meer vragen voor benzine dan in omringende landen. Surprise, dat bleek inderdaad het geval te zijn!

De kale prijs, dus voor belasting, heffingen en accijnzen, is langs hoofdwegen hoger. De prijs die de consument uiteindelijk aan de pomp betaalt, wordt nog eens flink opgevoerd doordat de overheid meeprofiteert. In ons land wordt op elke liter Euro95 nog eens 70 eurocent aan accijnzen en heffingen geïnd. Daarbovenop komt nog eens 19 procent btw, dit schrijft kwaliteitskrant de Telegraaf.

Maar goed, gelukkig interesseert het ons niets. We blijven lekker doorrijden met onze gratis tankpasjes, niks aan het handje. Keep on trucking!42 reacties

Hier maakt de Telegraaf ieder jaar melding van, en iedere keer doen ze weer alsof het nieuws is en zetten ze het met de allergrootste letters op de voorpagina. Ik betaal natuurlijk liever ook (veel) minder voor een litertje brandstof, maar heel wakker Nederland is hier al jaren van op de hoogte volgens mij
Inderdaad, dit is eigenlijk geen nieuws…
Wij betalen zelfs het meeste ter wereld, op Somalië na!
Ik las het vanmorgen ook, en toen was mijn reactie: GEEN VERRASSING!!! En die V/D Hoeven die begint dan weer te brabbelen over kale prijs dat die hoger is enzocetera bla bla bla. Die hoer (excuse my french) moet eens kappen met ontwijken, de accijnzen moeten omlaag. Dat is de enige manier om de benzineprijs lager te krijgen.

Sorry voor dit gefrustreerde stukje tekst.

Ik ben het melken een beetje zat.

Gr
De hoer (niet mijn woordkeus) ben je zelf.

Kaal kost benzine iets van 40 cent per liter. Bij een goedkope pomp 30. Wie is er hier zo’n spaarzegeltjes liefhebber om alleen daarom 25% meer te betalen voor de brandstof? Zijn dat dezelfden die hybrides leasen vanwege de lage bijtellling :lol:
“dit schrijft kwaliteitskrant de Telegraaf.”

Bespeur ik daar sarcasme? ;)
van de andere kant hebben we hier wel prima medische zorg, goede wegen, relatief veel veiligheid. Ok, daar wordt ook de hele dag over gezeken door gefrustreerde reaguurders hier en elders, maar in vergelijking met de rest van de wereld komen we er best goed van af. daar gaan al die extra centjes heen die je voor een litertje betaald.
Stiekem niet het hoogste van de wereld?
Bovendien komt het gas hier bijna gratis uit de grond.
We zijn rijker dan Kuwait.
Waarom rijden we niet massaal voor een stuiver de liter op aardgas?
Als de Italianen het kunnen, kan het hier toch ook?
Ja, wie ooit heeft beslist dat je brandstof dubbel mag belasten moet dood.

Deze regering kennende zal in het uiterste geval de accijns vervallen maar komt daarvoor in de plaats een ik ben niet liev voor het milieu belasting van 5000%
Klagen, klagen en klagen. Zo makkelijk, doe het zelf vooral eens beter zonder een eenzijdig standpunt erop na te houden.

Als het je niet aanstaat verkas je toch lekker naar een ander land? :)Er is genoeg om wel voor in Nederland te wonen zoals erik zegt.

Mooi weer vandaag hè?
@R8: nee, veel te warm! ;)
De kale prijs langs de hoofdwegen… Verbaast me niks aangezien je daar 10 cent meer betaald per liter als bij een Shell Express of Tinq in het dorp. Kilometer heffing bestaat toch allang in de vorm van zoveel belastingen op de benzine?
Gelukkig woon ik 10 minuten van België af waar de benzine rond de 15 cent per liter goedkoper is, nice!
Gebruikjeoogkasten
Als de regering het beste voor had met de burger dan zouden de onkosten/heffingen zo laag mogelijk zijn.
Laat staan dat de BPM heffing in strijd is met Europees recht,wat door andere met grote ogen naar ons gekeken wordt.
Precies, dezelfde zeurders hier lachen de Belgen uit vanwege hun slechte wegdek… Mn punt: je krijgt gewoon waar je voor betaald in NL, dus get a job (and a life…)!!
PS: @R8: inderdaad, heerlijk weer! En niemand die daar de SUV rijders even voor bedankt…

G-labels for the win!!
;)
Ik begrijp mensen toch niet die volle pond betalen bij de tankstations langs de snelweg. Dan ben je gewoon dief van je eigen geld. Iedereen komt wel langs een kortingspomp. Maar die hebben natuurlijk geen sigareten of koffie. En stel je voor dat je die moet missen.

@ Onzinschreeuwende Laurens ( wanneer grijpt Autoblog nu eens in bij hem, hij blijft alleen maar hatelijke opmerkingen schrijven en geeft geen enkele normale reactie!),

Juist voor die mensen met hybrides heeft het geen zin om zegeltjes te sparen omdat “wij” daarvoor veel te weinig hoeven te tanken!
In Turkije is de benzine 1,90 de liter, kan nog altijd gekker dus.
@all,

In de maanden juli en augustus krijg je elke vrijdag bij de Tango pompstations 12 eurocent /liter korting :) :)
onderzoek ?? als ie er meer dan 2 tientjes voor betaald heeft is ie opgelicht ..

aan de andere kant kost schoon drinkwater hier weer geen rochel ..
ik was er zelfs mijn auto mee ..

kan nergens ter wereld ..
Maximaal tanken in Duitsland voor mij.
“Nederlanders betalen het meest voor benzine”

komt er iemand achter!!
LOL @ Lincoln…
Precies!

PS: je begint ‘je oude vorm’ weer terug te krijgen!
;)
De vakanties beginnen weer dus dan wordt de brandstof weer duurder. Men noemt het de wet van vraag en aanbod, ik noem het cashen.

Maar ik heb een bespaar tip voor de Nederlanders, wil je brandstof besparen op de vakantie reis? Laat dan die caravan gewoon thuis!
Ik tank ook geen druppel in Nederland, Belgie blijft goedkoper hè.
Tis dat we in NL veel te lui zijn om te demonstreren anders zou er allang een staatsgreep gepleegd zijn met deze regering.
Heb je voor mij ook zo’n gratis tankpasje????
En jawel ik zeg het gewoon nogmaals:

“We klagen maar moeten toch tanken en rijden (want zonder auto kunnen we niet) én dat weet de regering ook dusss ze verminderen die belasting, heffingen en accijnzen écht niet! alleen maar KASSAAA!”
Nederland is de op één na laatste qua prijs voor brandstof… Alleen in Burei (wtf?!) zijn ze nog gekker…
Sinds wanneer heet de Telegraaf een kwaliteitskrant?
Het enige wat er van de burelen van deze krant komt zijn artikelen om de lezers op te hitsen.
Wat andere mailers ook al constateren, dit artikel over brandstfprijzen komt elk jaar terug. Makkelijk scoren zo voor de vakantie.
Tja, we worden genaaid door de overheid. Dat is wel zo’n beetje duidelijk.. Die accijnzen moeten gewoon een stuk naar beneden, alleen zie dat maar eens te bewerkstelligen!
nederland is de 1na duurste
in turkije betaal je het meest
dat is pas duur
FrankypankyV8
van de andere kant hebben we hier wel prima medische zorg, goede wegen, relatief veel veiligheid. Ok, daar wordt ook de hele dag over gezeken door gefrustreerde reaguurders hier en elders, maar in vergelijking met de rest van de wereld komen we er best goed van af. daar gaan al die extra centjes heen die je voor een litertje betaald.

@Erik?

Pardon?
Goede medische voorzieningen? Heb je wel eens van ene Hoogervorst gehoord? En zeg dat tegen de oma van mijn vriendin, die naar huis gestuurd werd ondanks dat ze hevige pijn had en bloed plaste!!!

Goede wegen? Ja, maar dan moet het niet te hard gaan vriezen. De AutoBahn is beter en daar kent men geen motorrijtuigenbelasting!!!

En die extra centjes gaan naar projecten/bedrijven die voor de man/vrouw op straat geen nu of betekenis hebben (HSL/Noord-Zuid lijn e.d.)! Mss. ben je in de war met Scandinavië… :roll:
Laten we het er over eens zijn, dat de benzineprijzen in ons landje inderdaad absurd hoog zijn in verhouding tot andere Europese landen. Maar ik weiger te geloven, dat de overheid dat doet, omdat we nou eenmaal als makke schapen bereid zijn om die prijs te betalen.
Natuurlijk worden er van de geheven belastingen, evenals van onze “fraaie” BPM, andere dingen betaald, dan alleen het wegenonderhoud en wat daar nog meer bij komt.
Ik zou het kunnen waarderen, wanneer onze “kwaliteitskrant” eens zou onderzoeken hoe de internationale verhoudingen nou eigenlijk liggen. Ik bedoel: Laten ze eens objectief onderzoeken, waar andere landen als bijvoorbeeld België en Duitsland het geld vandaan halen, wat wij extra moeten betalen voor onze auto’s en hun brandstof om onze begroting rond te krijgen.
Volgens mijn bescheiden mening moeten die landen het dan toch ergens anders vandaan halen. Maar waar?
Persoonlijk verkeer ik in de gelukkige omstandigheid, niet ver van de Belgische grens af te wonen en kan ik door mijn milieubewuste keuze voor LPG, de belachelijke meerprijs aan houderschapsbelasting terug verdienen door ten minste één maal per week aldaar te gaan tanken: € 0.318 i.p.v. € 0.499 in mijn eigen woonplaats. Lekker puh! Wouter B.!
Tja wat is hier in dit Mickey Mouse landje niet duurder dan elders….!!!
@ 9000cse: Hoeveel denk jij dat je auto milieuvriendelijker is omdat je LPG rijdt? Dat schijnt maar 10% van de CO2 uitstoot te schelen. Dus een oude Saab 9000 met de kleinste motor (weet niet welke motor dus kies de kleinste) is nog steeds vervuilender dan de vetste nieuwe Saab die er nu te koop is.

Jouw Saab 9000: 250 g/km – 10% = 225g/km. Max. snelheid 200km, 0/100 in 11,5 sec.


Nieuwe Saab 9-5 Sport Sedan 2.3 Turbo Aero Griffin = 209g/km. Max. snelheid 250km, 0/100 in 6,9 sec.
De brandstoffen zijn ook in Nederland nog veel te duur !!
Het wordt tijd dat er 2 tarieven komen:

– een extra duur tarief voor auto’s met CO2 uitstoot > 100 g/km
– een normaal tarief voor auto’s < 100 g/km
Ik bedoel dus “De brandstoffen zijn in NL nog veel te goedkoop !!” Sorry voor de schrijffout.
Dus moet iedereen nog steeds het dure tarief betalen! Want er zijn bijna geen auto’s die onder de 100gr/km zitten.
@ Autogek

Bedankt voor je leerzame kritiek! Ik rijd helemaal geen Saab. En wat dan nog? Je vergelijking loopt zondermeer fout. Een oude met een nieuwe auto vergelijken loopt mank! Een 9000 met LPG heeft minder CO2-uitstoot dan een zelfde 9000 op benzine. ;)
Dat klopt, de 9000 op lpg is 10% schoner dan zijn benzine variant. Maar dat wil niet zeggen dat hij milieu vriendelijk is.

Jij heb de naam 9000cse, dus ik nam aan dat je een Saab reed, en daarnaast schrijf jij dat je een milieu bewuste keuze had genomen. Wat een Saab 9000 dus niet is, ook niet op lpg. ;) Maar als je een Saab wilt rijden mag je dat zelf weten natuurlijk. Ieder zijn ding. :)

Maar mijn fout als je geen Saab rijdt. Ik had dat dan verkeerd aangenomen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).