Spyshot: de nieuwe Grand Bentley begrijpt het niet helemaal

Auteur: , 77 Reacties

Toch raar, bij een belangrijk nieuw model moet je alles toch dubbel checken? Zeker als het om een belangrijk nieuw Arnage-vervangend vlaggenschip gaat. Daar gaat meer tijd overheen dan een middagje pen-friemelen.

Allereerst moet er gezegd worden dat er inderdaad bar weinig te zien is op de foto. Er is echter wel iets te zien, en dat is toch een partijtje krabopmijnachterhoofd kwijlopmijntoetsenbord schudmijnmonitorheenenweer lelijk. Wie laat een luxe limousine nu uit zijn ogen kijken zoals Herbie? Welke bij zinne zijnde rijkaard koopt ooit zo’n stom uit zijn ogen kijkende mastodont.

Afijn, laten we met zijn allen hopen op een betere uitkomst als het nieuwe model staat te stralen op de persfoto’s. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan er vast nog wel een Arnage in elkaar geschroefd worden.

Specificaties zijn nog steeds niet bekend. Wel heeft Bentley alle banden met de oude Arnage los gesneden. Dit wordt een compleet nieuw model. Alle techniek, ieder schroefje en het design zijn nieuw. De nieuwe koplampen bijvoorbeeld hebben allemaal een ring van LED’s ingebouwd zitten. Dagverlichting Angel-style. Tijd voor een koud glas water. (meer foto’s op: carmagazine.co.uk)

domme Bentley77 reacties

Ik dacht eerst dat het weer zo’n Chinese namaakbak was… Maar neen, het is Bentley…
Lijkt wel op die japanse versie van de Phantom wat is ie lelijk.. En dat zegt een grote Arnage fan met een gebroken hart na het zien van dit jezus
is dit geen chinees dan ?
Heeft inderdaad wat weg van zo’n chinees rommelhok… Hmmm… Rare stap van Bentley.
Ik word hier toch niet heel vrolijk van. Ik dacht namelijk hetzelfde als VeyronLover.
@Mika_Hakkinen

Wat voor japanse versie van de phantom?
Best mooi….
VOOR EEN KIA!!!
tja .. niet echt gestroomlijnder .. (zoals de XJ) ..
dus waarom deze verandering ..
damn you chinese basterds!!:d
@lincoln.
En terecht dat moet ook zo blijven. Ik vind het ook een schande dat de XJ gaat veranderen, kunnen we net zo goed gewoon één automerk maken die alleen maar één auto maakt voor over de hele wereld. Diversiteit is tegenwoordig ver te zoeken. Juist die klassieke vormen zoals de XJ was moeten er tussen blijven.
Kia Opirus? En die smerige LEDjes in de koplampen zijn helemaal walgelijk.
In Japan hebben ze zo’n niche-merk dat gespecialiseerd is in zo lelijk mogelijke auto’s. Hoe heet dat merk ook alweer!? James May van Flopgier heeft een paar keer auto’s van dat merk getest…
En het water uit de kraan is ook al niet koud! Stomme Bentley, stomme designers, stom water en gloegloegloeiende kooltjes wat een slechte avond ;)
Arggghhhhhhhh, wie uit China heeft bentley overgenomen!!!!!
Ah gossie, wat schattig :)
Oh wacht… dit is de nieuwe Bentley???

WTF?!
Blijkbaar is de codenaam voor dit project: Project Kimberley

Dat verklaard een hoop
Whatever happened to good old Bentley… :(

http://www.svvs.org/genpics7/1930_Bentley_Speed_Six.jpg

-edit: check! ;) –
@Rinus ..
nope .. tis geen schande .. de XJ was “op” ..
tis wel heel jammer ..
temeer omdat je er van uit kan gaan dat die styling niet meer terug komt ..
Ik moest gelijk denken aan de ontwerpen van Leepu uit Chop Shop. Die zijn vaak ook wel vrij “apart”.
Werkt Leepu nu bij Bentley?
de teaser beloofde zo veel :( doe maar weer terug op de tekentafel
Misschien in de oven gebeurt toen de klei moest harden. Vergeten de buitenste lampen vast te boetseren.
@RA999 ja die bedoelde ik haha.. maar er is nog een andere volgens mij.. ik ben benieuwd na het eind plaatje hopelijk komt het nog goed haha
Dit is werkelijk een afgang zeg, gatverdamme.
Als ze nou de buitenste lampen hoger geplaatst hadden oké, hoe kan dit ooit goed gekeurd worden? Nu is het inderdaad heel moeilijk de voorganger te overtreffen maar dit….
britten die chinezen kopieren de wonderen zijn de wereld nog niet uit haha
Ach de Continental was ook al lelijk, maar deze nog lelijker!
Hopelijk is dit een soort van mule, want als dit de vervanger van de Arnage is, zie ik het niet zo goed in voor Bentley, wat nu alleen maar fantastische auto’s maakt.
idd. ik zat ook eerst aan Mitsuoka te denken.
Als ze nou alleen maar die buitenste (mist)lampen iets naar boven schuiven, ziet het er al een stuk beter uit.
Hij lacht als een boer met kiespijn…

Hopelijk is dit fake want als het echt is dan is er nog een hoop werk te doen bij Bentley.
zo super lelijk is hij toch niet?? ik ga nog 2 dagen er naar kijken en dan ga ik oordelen.
Gewoon wachten op een tuner die je zo de oude lampen erop zet.
Oh jee… De teasers lieten me nog aan de fantastische Type R Continental denken, maar die lijkt geen waardige opvolger te krijgen met de nieuwe spruit…
http://lh4.ggpht.com/_NCTKUEHu-jQ/RzntEMV2u6I/AAAAAAAAAlU/xNJFMuls2qU/Bentley+R-Type+H.J.+Mulliner+Continental.jpg
daar gaat ze en zo veel schoonheid heb ik nooit gezien (het oude model bedoel ik daar mee)

achja jongens hopelijk zijn ze niet zo dom en kijke ze wat der op de meeste blogs toch een beetje gezegd wordt want anders zie ik het somber in voorze.
ik denk dat dit gewoon een chinees is die als gerucht wordt ingeblazen
FrankypankyV8
Ik zou (bijna) zeggen; “Dat doen die Chinezen een stuk beter”!!!
Als dit een nieuwe Bentley moet voorstellen… :roll: …Dan kun je beter de ‘Geely-versie’ kopen!
@Paragon: Mitsuoka (zie plaatje RA999)

@Iedereen: Ah wat lelijk Chinees geval? Over twee maand komen er officiële persfoto’s en dan vind iedereen hem wel mooi. Ik maak me geen zorgen.
En dat het op een Chinees ding lijkt, dat is dan een slimme zet van Bentley. Over enkele jaren wordt dat de grootste markt voor dit soort auto’s.
Vroegah hadden ze ook grote koplampen, misschien willen ze weer terug?
Ik weet niet maar zou het niet een mulliner one-off van de continental kunnen zijn? VW is daar nog wel de baas en dit lijkt mij een beetje te extreem voor het vlaggen schip van bentley.

Ik hoop met heel mijn hart dat dit niet de nieuwe arnage is en dat het aan de fotos ligt, dat zou dood en dood zonde zijn.
Bentley was het zat dat de wancreaties van Mansory daadwerkelijk verkochten.
Bij deze hun eigen wancreatie om de tunerds voor te zijn. :roll:
Jongens dit is gewoon een foto van het model over 4 generaties, check die datum: 5 februari 2048! :lol: En dat zwarte ding op de 2e foto, lijkt wel een skinhead van achteren ofzo, net alsof ze aan het inbreken zijn!
Als Bentley helemaal op nieuw begint kunnen ze dat logo wel door de plee spoelen. Dit heeft niet veel meer te maken met het verleden. De Conti GT etc. overigens ook niet. Nogal jammer, traditie in stand houden is één van de sterkste eigenschappen die een merk kan hebben. Maar je zal zien dat deze rommel nog wordt verkocht ook. En waarschijnlijk krijgt de auto weer zo’n inspiratieloze recyclenaam die nergens op slaat. Of als we ‘m in het echt zien vinden we ‘m met z’n allen opeens heel mooi…? Ik niet iig.
Ben serieus geschrokken van die koplamen. Alleen daarom zou je al voor de nieuwe Rolls kiezen.
Okee niet meteen gaan schelden en doen maar zo lelijk vind ik het niet eens ;) Bentley kennende zal het algehele plaatje vast wel kloppen.

Kijk je kunt nu wel meteen gaan oordelen nu je de voorkant gezien hebt, maar ik zou nog ff wachten met het zeggen van “lelijk of mooi” totdat het hele ding te zien is ;)
Nou……..ik zou hem toch wel graag op mijn oprit willen hebben staan!………..Daarna verkopen en dan maar snel een GEELY bestellen. Ach ja..en van het overgebleven geld een Chrysler 300 Croma kopen. Je moet toch wat als je zoveel geld te besteden hebt. O ja…..een bootje erbij kan er dan ook nog wel vanaf, en ook wel die aflossing van mijn hypotheek enne….
laat maar, eerst maar eens meedoen met de staatsloterij en wie weet?
Dit is toch een grap eh?
Ik zie geen Bentley-logo’s, dus ik hoop nog steeds dat dit een of andere one-off of Chinese kopie is.
*Edit* repost…
Sinds wanneer hebben de Chinezen moderne apparatuur?
I just threw up a little!
Bentley? RIP!
als de kleinere lamp als richtingsaanwijzerlamp word gebruikt, dan valt t best mee, de grotere moeten wat meer uit elkaar, en de kleine, kleiner, hoe langer ik naar dit ding kijk, hoe minder erg ik het vind, kwestie van smaak :D
“Wie laat een luxe limousine nu uit zijn ogen kijken zoals Herbie?”

Simpel. Het bedrijf dat Herbie gecreëerd heeft.

Dit ziet er gewoon niet uit. Punt.
1 ding is duidelijk .. deze auto heeft GEEN concurrentie ..
Geef het meest edele merk ter wereld (ik heb ze veel hoger zitten dan RR) even een kans. Het is niet altijd meteen mooi waar je naar kijkt. Ik moet ook altijd heel erg wennen aan Mercedessen en vaak ook aan BMW’s.

Trouwens, ik erger me altijd nogal aan mensen die bij een nieuw model van welk merk dan ook roepen “dat is toch geen puntje-puntje-puntje”. Het merk weet zelf het beste wat het is en wanneer zo’n merk een broodrosster van een auto neerzet, dan is dat wat het merk is. Wij liefhebbers mogen er best wat van vinden, maar dat is onze zaak. Neem de Porsche Panamera. Of de Cayenne Diesel. Wat Porsche bouwt, is een Porsche.

Hoe dan ook: kijk eens naar de Bentley S2. Die vinden we altijd zo geweldig mooi hier op Autoblog:

http://www.rrab.com/bentley/s2-27.jpg
Lelijk zeg. Elke auto heeft een ‘gezicht’ dat je kunt vinden door er goed naar te kijken. Bij deze auto is het een gestoorde clown met animé-zweetdruppeltjes…

Echt te lelijk…
Gelukkig! Eindelijk begrijpen ze het dat ze veel te duits werde qua design. Een bentley moet zelfs ze grootste auto-noob in een opslag herkennen als een bentley, maar laatste modellen zouden toch eigenlijk net veredelde A5’s kunnen zijn? Niet dat ik dit model nou zo mooi vind, maar het verloochend tenminste niet zn geschiedenis
Laten we nou eerst eens kijken hoe het er in z’n geheel uitziet….
het kan de nieuwe rijken [Russen,chinezen etc] niet schelen hoe lelijk its is :cry:
als het maar heel heel heel duur is
:s Is 3 juli tegenwoorfig zoiets als 1 april?!
Noooooooooooooooooooo!!!!! Dit was zo veel mooier geweest met gewoon twee even grote ronde koplampen! Maar ja, dan zou ie teveel op de huidige lijken en dat wil je niet hebben, ook al wordt de nieuwe dan lelijk….

Thanks VW!
Ik wil zo graag de reactie van de jongens bij top gear van dit weten hahaha die zal geweldig zijn! betaal je bijna een half miljoen of meer voor een auto en dan heb je zo iets? het is niet de crisis die bij bentley voor problemen zorgt maar de design afdeling.
trouwens jaguar is ook compleet verandert inderdaad, de hadden nooit aan de X en de S moeten beginnen.
De ronde koplampen prima, dat grilletje onder de bumper doe die maar donker. Maar wat me zorgen baart is de achterkant van een auto op de 2e op de achtergrond als dat maar niet op de Grand (idiote naam) komt.
dacht ook dat het een chinees was, na drie keer gelezen te hebben had ik nog mijn twijfels:O wat istie lelijk zeg:S
De State Limousine keek ook al ongeveer zo

http://www.babez.de/bentley/bentleystate/newtitel.jpg
Ik vind hem nou juist prachtig. De koplampen zijn een vette knipoog naar het verleden(zie doewap’s foto), iets waar bentley altijd al goed in was en ook de grille is prachtig door geëvolueert, dat doet bentley ook al langer, kijk maar naar het verschil tussen de T1 en T2 en daarna de bentley eight en mulsanne…
Een excellente prestatie
moest idd direkt denken aan chinees namaak
Freewarefreak
Ik denk toch wel degelijk dat het een echte Bentley is. Ze grijpen inderdaad gewoon terug naar het verleden. Als je ook het plaatje er naast houd van de Continental Popart die twee postings lager staat dan zie je ook wel degelijk een overeenkomst qua grille e.d. Dus denk dat ie toch echt wel zo gaat worden.
Het doet wat lijken op de Aziatische Bentley kopie, toch vind ik het wel geslaagd!
Ik denk dat wanneer de grote en kleine koplampen omgedraaid werden, het er al een stuk beter uit zou zien. Eventueel nog wat veranderen aan de hoogte van een van de twee, zodat de lijn mooier is. Maar dat is niet zomaar te doen… Hopelijk went het nog.
@Citrofiel .. doen ze expres ..
dan ziet ie er in je achteruitkijkspiegel wel goed uit ..
Nooit!!! Ik ga nu even heel hard zitten huilen, sorry jongens.
@ lincoln; :lol: Zat ik even vreemd te kijken…
@Citrofiel .. gelukkig maar .. daar doe ik het voor .. altijd blij te vernemen dat je bereid bent mijn grollen te doorgronden .. hoe flauw dan ook ..
Man, wat is dit een afknapper zeg! Bentley zal nooit Rolls Royce meer kunnen evenaren blijkbaar. Je kunt duideljk merken dat BMW meer stijl en klasse heeft dan Audi in hun design en vooral in de evolutie van de stijlelementen die rekening houden met het roemrijke verleden.

Maar het kan misschien een topseller worden in China!? LOL

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).