China maakt elke 2 dagen een nieuw model!

Auteur: , 43 Reacties

De Chinese markt voor autoproducenten schijnt overvol te zijn. Afgelopen halfjaar werden er maar liefst 89 nieuwe modellen gelanceerd!

Oftewel, om de dag komt er een nieuw model uit… Dat is best veel. Volgens Gasgoo bestond de selectie van 89 auto’s uit 73 “gewone” auto’s, 9 SUV’s, 6 MPV’s en 1 crossover. Een willekeurige selectie staat hier, hier en hier.

Zoals je ongetwijfeld weet, is 2009 slechts voor de helft over. In het komende halfjaar staan nog ongeveer 50 nieuwe voertuigen gepland, dat zou betekenen dat er in totaal ongeveer 140 nieuwe modellen worden geïntroduceerd in 2009. Het goede nieuws is dat deze nieuwe modellen wel hebben gezorgd voor een stijging van de verkopen, als je die conclusies kan trekken. Van januari t/m mei van dit jaar zijn 4,96 miljoen voertuigen verkocht, dat is een stijging van 14,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2008. (via autoblog.com)43 reacties

Die BYD T6 sloeg alles qua namaak… Maarja, om de 2 dagen een auto is niet moeilijk aangezien al die chinezen copy-pasten
niet echt crisis dus ..

btw .. bovenstaande mobiel is zo verschrikkelijk cult ..
heb heel sterk het gevoel dat ik em een keer ga bezitten ..
peter - italia
nieuw model of een nieuwe kopie!?
(of eigenlijk iets wat door de blender is gehaald?!)
Wauw wat een lekkere foute dictator bak is die hierboven, wat voor merk/type is dat?
Oké ‘Hong Qi HQD’ dus…

http://www.supercars.net/cars/3182.html
Hongqi have yet to release any production details. But if released, Hongqi said the HQD would cost $300 000.

echt niet waard voor dat ding.!
Jammer dat die communisten zonder eigen design en zonder smaak, uitstraling, safety, kwaliteit… etc, etc nog steeds serieus worden genomen!
@CL65 amg///, idd! De prijs zou minimaal $500.000 moeten zijn! Een schande dat ze slechts $300.000 durven te vragen voor zo’n prachtige automobiel met echt Chinese V12 onder de motorkap.
Niemand neemt ze serieus gozer. En china is niet echt Communisties.
Weer een nieuwe Bentley!
hallo .. een stijging van 14.3 % ..
hoe “serieus” zou je dan de europeese/Amerikaanse/Japanse auto industrie willen noemen ??
Kun je de titel van dit onderwerp niet beter veranderen in:

China kopieert elke 2 dagen een Europees model!
daarom dat de kwaliteit ook niet top is, op 2 dagen kun je niet veel doen :P
@lincoln: niet serieus!
@Robert

Niet echt communistisch..?!

er leven daar toch zeker een soort van ”communisten”?
@ Benz..
Nee, communisme is niet wat je ziet in Rusland, China of Noord-Korea. Als communisme niet uitgevoerd wordt door een dictator of een machtsgeile kapitalist, werkt het. Vandaar de uitspraak “Communisme werkt in theorie”. Dat is het triestige: Stalin, Mao en Kim Jong Il hebben het imago van communisme verpest.
@vla

Kijk, dat bedoel ik dus eigenlijk te zeggen.. Ze hebben het ”communisme” als het ware een nare bijsmaak gegeven, erg jammer dus.

Communisme is toch: Geen zelfstandige ondernemers, maar bedrijven van de Staat en alles is van iedereen..? (iets in die richting meen ik)
@vla

zijn er ook kapitalisten die het imago van dat systeem verpesten ;-)

OT: Chinese economie is hard op weg evenredig groot te worden aan het aantal inwoners = ongeveer de helft van de wereld. Dan zijn 150 auto’s op jaarbasis toch niet zo veel, dat haalt “de rest” ook wel.
communisme is gewoon een slap aftreksel van calvinisme ..
opelsintrafreak
lol vna die foeilelijke lapjes op stokjes die vrachtwagens ook wel eens hebben omg schaam je degene die dit heeft bedacht
@ Benz..
Precies. Maar communisme op zich vind ik ook weer niet zo cool als Marxisme: bij die eerste wil men individualisme wegwerken, bij Marxisme niet. :) En idd: alle bedrijven worden staatseigendom, een standpunt overgenomen uit het Marxisme. Ook moeten alle burgers in communes gaan leven, iets waar ik en het Marxisme dan weer tegen zijn.

@ Laurens
Dat moet je eens uitleggen… :?
@ lincoln
Wut?! Alle communisten zijn atheïstisch! En communisme is eerder een aftreksel van Marxisme. Of is dit één /van je dubbelzinnige uitspraken? ;)
@vla

Tja, het is maar net wat men gewend is..
@vla

dacht, ik geef je een platform om eens lekker te schelden op “graaiende bankiers” die “de crisis” veroorzaakt hebben…
Ik vraag me alleen altijd af wie die dingen koopt? Ik ben vorig jaar in China geweest en in de 3 grote grootste steden rijden ze voornamelijk Volkswagen, Citroen, Hyundai. Ook zie veel Audi’s, BMW’s en Volvo’s. Mercedes gek genoeg veel minder. Maar je ziet haast geen onbekende Chinese auto’s…
@Motorrijder:
nee, daar willen ze ons mee opzadelen ;)
@VLA ..
maakt dat nou uit wat ze pretenderen te geloven ..

zieltjes winnen en belastingbetalers van maken .. dat doet elke ideologie ..
of ze het nu religie /democratie /communisme / scientology noemen maakt niet uit ..

er is maar 1 ding .. en dat is geld ..
te verkrijgen door je achterban klein en dom te houden ..
(auto-marketeers hebben er ook een handje van) ..
@ VLA – geloven in communisme is ook religie !
on topic – die Chinese modellen lijken op die LP’s van vroeger ” Alle 13 net niet goed ” hadden ze als titel die kreeg je dan van je tante ipv die Led Zeppelin LP
Chinezen maken blijkbaar graag driewielers http://jalopnik.com/368900/
@ Laurens
Wat kan ik zeggen, het kapitalistische systeem zakt alweer in elkaar. :P Maar het is zo, en als we zo blijven voortdoen, zullen we altijd miserie hebben.

@ lincoln
Not true! Ideologie in haar prille vorm is juist het enige humanitaire dat ik ken! Als alles om geld draait, wat is anarchisme dan? ;) En nee, voor Marxisten draait alles niet om geld maar om het volk en om het gedachtengoed. Zij (wij) willen juist het kapitaal herverdelen onder het volk.

@ de sjonnies
Tja, dat hangt af van de persoon. Mijn ‘geloof’ in de correctheid van Marxisme bijvoorbeeld kan je gelijkstellen aan mensen hun ‘geloof’ in democratie. Maar geloven in idealen is voor mij iets geheel anders dan geloven in onzichtbare vriendjes (aka God, Allah, Vishnu etcetera ;) ).

Mààr het is hier geen politiek blog, ik hoop dat de AB-overlords zo vriendelijk zijn dit nog ff door de vingers te zien… :)
Wat doet het aandeel Xerox eigenlijk?
Communistisch? Ik dacht dat China een van de laatste Socialistische landen was, het Communisme is nog niet bereikt. Het Socialisme is de eerste stap op weg naar het “ware” Communisme, waarbij iedereen produceert en neemt naar behoefte.

En dat is dan ook gelijk het grootste probleem met het Communisme: Communisten gaan uit van het goede in de mens, dat we altijd alles eerlijk zullen delen met onze medemens. Voor zover ik weet zijn de mensen uit de Quote 500 nog steeds niet bezig met het eerlijk verdelen van hun vermogens onder de gehele Nederlandse bevolking.. Misschien dat het ook lukt, maar zelfs het jachtinstinct van honden en katten hebben we na duizenden jaren nog steeds niet helemaal uit hun aard kunnen halen.

Maar ik ga weer on-topic:
Wat een spuuglelijke auto! Ik zeg: verkopen aan Kim Jong Il en hopen dat de remmen het bij de eerste de beste bocht begeven :D
ook = ooit
@VLA ..
elke .. maar dan ook elke ideologie is geboren uit anarchie ..
zelfs kapitalisme ..

en elke ideologie heeft een “meeste stemmen gelden” systeem ..
dat tevens in elke ideologie corrupt is in de wortel ..
altijd door discutabele belangen (geld) ..
en hoeveel van die “moddelen”voor zo ver er model aan zit zij echt nieuw en geen kopie?
Zonder nieuwe modellen was er vast ook wel een verkoopstijging geweest in China. Die markt is nu eenmaal booming, en heeft vervoer nodig. Dan rijden ze maar allemaal in oude ZX sedans…
Denk trouwens niet dat het helemaal goed gaat met China, omdat de verkoopcijfers hoog zijn. Nee, ook in China is een sloopregeling, en stimuleert de regering aanschaf van een auto met belastingvoordelen. Dat zorgt er overigens voor dat ook in China steeds meer kleine auto’s verkocht worden, wat de winstmarge voor de fabrikanten verkleint en ervoor zorgt dat ze verlies lijden… (bron)
Dus het is niet een en al rozengeur en maneschijn…
Ik probeer zo’n beetje de betekenis van deze post te beredeneren.
Het lijkt op het eerste oog natuurlijk enorm veel, maar is het dat ook?
Er bestaat weliswaar een zeer groot potentieel op die Chinese markt, maar het is een industrie in opbouw, die zijn plaats nog moet zoeken. En ik geloof zeker niet, dat Chinese merken met al die nieuwe en gejatte modellen momenteel ook maar een schijn van kans maken op een buitenlandse markt. (Behalve misschien naar Noord-Korea, maar het gaat daar om zéér bescheiden aantallen).
En op die enorme binnenlandse markt groeit het besef, dat “made in Europe”, “Japan” en “Korea” staat voor een kwaliteit, waaraan de binnenlandse merken nog lang niet kunnen tippen.
Dit geeft “ons”, dus Europa, Japan en Korea, betere kansen om te profiteren van de groei van de Chinese markt, dan dat de Chinese merken kunnen profiteren van export naar die markten.
Brilliance werd te vroeg naar Europa gebracht om als prijsbreker te dienen. Het werd vanwege de schandalige uitgang van de botsproeven een komplete afgang en we weten allemaal wat zo’n image betekent voor de verkopen: Het kost kapitalen en vele jaren, om weer een zéér gering marktaandeel te verwerven.
Conclusie: Laten we met z’n allen voorlopig hartelijk lachen om die mislukte huidige en toekomstige Chinese “ontwerpen”, maar tevens alert blijven! Want ze zijn echt niet gek, die Chinezen.
@ vla

Zo is het ook met koude kernfusie: Werkt in theorie ook! ;)
Communisme zal en kan in de praktijk niet werken. Een van de redenen is: Er leven mensen van vlees en bloed op deze aardkloot en die kun je niets opleggen, wat ze niet willen. Want dan heb je een dwingende “wil” nodig en dat is dictatuur en dat betekent (op den duur) einde verhaal.
cardesigner@USA
Kapitalisme heeft zich bewezen en communisme niet. Al is het beste natuurlijk een gulden middenweg.
en ze worden elke 2 dagen lelijker..
Wat is dat vergeleken met Duitsland? Wat wordt gedefinieerd als een nieuw model?

Wanneer een VAG een modelletje X met een nieuwe motor uitrust, is het dan een nieuw model?
@ 9000sce
Da’s het bolsjewistische systeem van communisme: wat Lenin deed. Weg met individualisme, weg met privé eigendom, weg met armoede, weg met een echte democratie. Een communistische staat is in mijn ogen niet de oplossing. Zeker niet volgens het Leninisme. Maar je hebt gelijk, onder welke regeringsvorm je ook wil werken, je moet het toetsen aan de realiteit.
Ze moeten wel kopiëren of ze geraken nooit aan een “nieuw model” per 2 dagen :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).