Kroymans laat sportauto’s verdwijnen en haalt motor uit 250 GTO (ziek)

Auteur: , 71 Reacties

Financieringsmaatschappijen hebben enkele topbestuurders van het failliete Kroymans-imperium ervan beschuldigd dat zij 24 peperdure Jaguars, Ferrari's, Aston Martins, Maserati's en BMW's hebben laten verdwijnen. De bolides zijn volgens de advocaat "niet meer traceerbaar".

Dat schrijft De Telegraaf. De sportwagens waren allemaal eigendom van financieringsmaatschappijen, maar zijn sinds het faillissement spoorloos verdwenen, zo stelt de advocaat.

“Daarnaast heeft Asel moeten constateren dat de haar in eigendom toebehorende klassieke Ferrari 250 GTO ontdaan is van haar motor en dat, ondanks meerdere verzoeken daartoe, niemand een duidelijk antwoord geeft op de vraag waar de motor zich thans bevindt”, zo stelt de advocaat in een schrijven aan de Kroymans-top.

Bovendien beschuldigen de leasemaatschappijen de Kroymans-bestuurders ervan dat zij de “software en het stuur” van de Ferrari Formule 1 auto van Frits Kroymans achterover hebben gedrukt. Is dat ziek of wat?

Met dank aan iedereen voor de tips!71 reacties

een grote zieke oplichter dus..

en zijn zoon gaat gewoon weer verder
@ziggy,

Er staat toch echt dat de kroymans-top de software en het stuur van de ferrari van Frits Kroymans heeft ontnomen……………..waarschijnlijk gebeuren er een hoop dingen waar Kroymans senior geen weet van heeft.

verders is het wel ziek natuurlijk wat er allemaal gebeurt!
Wie haalt er nu de motor uit een 250 GTO
gekkennnnnnnnnnnnn,klotennnnnnnn zet die motor onmiddelijk terug.
Goddamn hippies!
@GTTChris, er staat “Kroymans-bestuurders”, me dunkt dat Frits zelf hier ook deel van uit maakt…….
@micheloo0 .
Misschien een race project? misschien een motor uit de 599 of 550 erin ;)
Dat lijkt mij zeer vet :D
In het voormalig oostblok was men toch ook iets van 2000 auto’s (corvette’s en hummers) uit de Kroymans vloot kwijt???
@hummfreak: uhm nee
@Hummfreak

ben je naab? je weet niks wat auto’s he je gaat geen klassieker verpesten door de motor eruit de halen. en jou plan om er een motor van een 599 of 550 in te zetten. nee gewoon nee.

ze zeggen het stuur van de Ferrari van frits. maar welke bedoelen ze dan die van ze F1 of gewoon van een *standaard* Ferrari?
@ hummerfreak – vooral Hummerfreak blijven !
Kimi en Felipe
@ de sjonnies; prachtige reactie. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
@de sjonnies: inderdaad
Bron: De telegraaf

Zegt genoeg lijkt me……
Die motor is in een gezellig bijzettafeltje veranderd…


http://www.tomyang.net/cars/noosashop6.jpg
Een Nederlandse Lord Brocket…

Googlen maar, Autobloggers!
-edit: oud nieuws en ontopic aub-
Er stond recent ook een heel artikel in het NRC over Kroymans. Het zaakje stinkt aan alle kanten (wat mij betreft).

Ik vind het overigens erg knap als je zulk soort wagens kunt laten verdwijnen. Je kunt er dan namelijk niets meer. Verkopen gaat niet meer want het wereldje is klein dus dat wordt direct opgemerkt.

Over die motor van de GTO. Wie zegt dat daar al die tijd de originele motor in heeft gegangen?
Als auto en motor elkaar ooit maar weer vinden. Kan me voorstellen dat het moeilijk afscheid nemen is van zo’n auto (of moet ik zeggen: de waarde die hij vertegenwoordigd?). In twee afzonderlijke delen is hij ineens veel minder waard. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat zo’n auto niet in verkeerde handen valt, in die zin begrijp ik deze actie wel een beetje.
Bandieten!!
Tuurlijk zijn deze auto’s te verkopen. Ooit gehoord van Rusland. Daar hebben sommige nu bakken met geld en kopen alles wat los en vast zit. Legaal of illegaal. Daar heb ik eens een docu over gezien. Ik vind dat de familie Kroymans nooit meer een bedrijf mag beginnen. Dat vind ik trouwens van alle bedrijfseigenaren die faillissement hebben aangevraagd. Wil je ooit weer iets beginnen: Prima, maar eerst alle oude schuldeisers volledig terugbetalen.
Dit bericht is in diverse media zwaar overtrokken. Het zal vast allemaal wel iets anders en genuanceerder liggen dan dat ‘de snelle media’ ons vertellen.

Wat betreft de GTO motor, deze is altijd veilig in een krat bewaard. Frits Kroymans heeft een tweede motor laten maken om mee te racen en zo de originele motor te ontzien. De motor is er dus NIET uitgehaald met als doel de zaak op te lichten!
Zou zo maar kunnen zijn dat het gaat om een GT Lusso, waar al jaren de motor van in revisie is…
En wat betreft het stuur en de software van de F1 Ferrari, deze zit vol met Ferrarigeheimen. Ook al is het een wat ouder model, dan nog wil Ferrari niet dat het stuurtje en de software in handen van de concurrentie vallen. Het is heel waarschijnlijk dat Ferrari zelf zorgvuldig hierop past.

Wanneer er met een gebruikte F1 Ferrari geracet gaat worden stuurt Ferrari een legertje monteurs om de auto op het circuit aan de praat te krijgen, af te stellen en te begeleiden. Meestal is dat nog grotendeels hetzelfde team als dat destijds bij de GPs aan de betreffende auto werkte.
tja, onderdelen zijn vaak niet traceerbaar, heeft-ie leuk meegepikt net voor hij failliet ging!

achja, mensen die in dure auto’s handelen zijn zowieso 50% kans oplichters :P
De praktijken van Lord Brocket (kon eerst niet op de naam komen) schoten mij ook te binnen. Maar zoals Michiel waarschijnlijk terecht opmerkt ligt het allemaal wat genuanceerder. Bovendien is de Telegraaf nou niet echt bekend om z’n gedegen onderzoek en objectieve berichtgeving.
Haha, prutser(s) een 250 GTO rijden met geld van de bank. Dacht al die jaren dat het zijn auto was. Meteen oppakken die boevenbende en nooit meer vrijlaten. Hoe ging dat ook al weer in Somalie met die jongens en die mobieltjes?
Hahahah als de chips op zijn zie je wel weer dat zelfs de grote jongens zieligerds zijn die nix kunnen missen
doodstaf !
En hier staat de brief van de advocaat aan de heren…
http://images2-telegraaf.nl/multimedia/archive/00639/kroymansdoc_639917a.pdf
edit: die stond al in het artikel van de televaag
Zo’n GTO doet het toch ook prima met een Chevrolet V8…?
@ S-Cargot
Dit lijkt me strafbaar om deze brief te plaatsen op internet.
Ik bel m’n advocaat wel even om dit te verifiëren…
Tsja, de Telegraaf.

wat zal er waar zijn?
@Michiel_vd_Brink, het lijkt mij ook dat het allemaal iets genuanceerder ligt dan onze vrienden van de Televaag schrijven.

Ook met betrekking tot die andere ‘verdwenen’ auto’s. Als een bedrijf in surceance zit en/of failliet is lopen betalingen, administratie etc niet allemaal helemaal soepel. En dan kan er wel eens wat onduidelijkheid/onzekerheid ontstaan met betrekking tot sommige zaken.

Ze zullen echt niet zo dom zijn dat ze moedwillig auto’s achterover zijn gaan drukken. Zeker niet omdat zulke dingen altijd boven water zullen komen.
PS Wel jammer dat de bijlagen van die brief niet gepubliceerd zijn. Was wel leuk geweest om even aan te snuffelen…
Als Kroymans slim is dan heeft ie ook de achteras, versnellingsbak en chassis van de GTO achtergehouden en zit de curator met een replica…
Goed bezig die gasten! Respect!
Ik ga wel even kijken naar pas omgewoelde stukken aarde in Hilversum e.o. Misschien zijn ze wel ingegoten in de fundering van de nieuwe showroom! Yankee Stadium anyone? ;)
Ik vind het toch weer fijn om al deze meningen te lezen. Ik mag constateren dat de kennis van hoe financieringen werken toch bij de meeste mensen niet helder is.
De Ferrari was van Frits maar op advies van wat (slechte) adviseurs heeft Kroymans zijn privé wagenpark ingebracht in een financieringsmaatschappij om meer liquiditeiten te krijgen (waarschijnlijk om z’n bedrijven te voeden). Wanneer de tent dan ploft is Frits ook alles kwijt.
Motor=in opslag, je gaat niet racen met een blok van 7m euri.. En inderdaad een knappe jongen die de software van Ferrari krijgt, no chance. Je koopt zo’n auto incl service contract. (lees monteurs en software)
Die 24 auto’s die weg zijn, dat is inderdaad een goede vraag. Overigens hoeft Frits geen deel uit te maken van die “verdachte”top, een aandeelhouder is niet altijd ook directeur.
sangg zonder yongg
Oh oh,

Alles stond 1 schuur verder bij de inbeslagname. Zadelhoff heeft echt teveel hokken daar in Vreeland.

Maar de grote orkestrator de heer Milco de Vries zal er niet slechter van geworden zijn. Alleen bij hem is geen beslag gelegd. Wel bij die arme fopneus van een de Wild. Die moet op de kleintjes letten nu…….
WTF?
Ik meende het sarcasties, maar alle noobs nemen het gelijk serieus…
En het is maar een Fiat!!!
@Einser.
Klopt! snap niet waarom iedereen zo moeilijk doet over zo’n oude auto, zeker omdat hij zoveel centjes kost?
kroymans was ook een zieke organisatie.
iedre crimineel naar de gevanenis en dan hoop ik dat ze de zeep laten vallen wanneer ze met een grote neger aan het douchen zijn!!!!
wat moet je ermee…..!
Alle auto’s van Frits staan in mijn hangar, alleen dat weten jullie niet!
@michel

Rare fantasien heb jij.
@ Aquios: Hoezo raar? Okee, liever een Zweed dan een neger, maar dat is een persoonlijke smaak. LOL ;)
Siraadj Basnoe
Dat van die motorblok is bullshit want die had hij er allang uit gehaald omdat hij ging racen met die auto en hij wou niet met de originele blok racen. Zou ik ook niet doen!! Ik ben er geweest dus ik kan je vertellen en hoe kan zo’n een oude auto van een financieringsbedrijfje zijn!!! Zoiets noem je eigendom. Stelletje vervelende media mensen.
Wat een onzin. Frits was op papier dus NIET de eigenaar van alle auto’s.
(hummerfreak WTF?
Ik meende het sarcasties, maar alle noobs nemen het gelijk serieus…
En het is maar een Fiat!!!)

een fiat ????? jij bent ook de plezantste thuis zeker hummertje ?
@ hummerfreak – en ik bedoelde het ironisch ;)
Dat blok ligt hier in de achtertuin te verroesten. Ik wilde testen of deze blokken na een urinebehandeling geschikt waren voor de Formule 1.
Michel en Ome Mul hebben gelijk: het is typisch zo’n verhaal waarbij mensen die zich lastig kunnen verweren uit wraak of andere motieven zwart worden gemaakt. Zijn de ‘klokkenluiders’ hier wel zo eerlijk? En is zo’n verhaal zo’n vette kop en een plaatsing op P3 waard. Elke andere krant had beter huiswerk gedaan en hoor en wederhoor toegepast. Zulke auto’s zomaar zoek? Zo’n aantal? En dan ook nog een BMW? Bij Kroymans? De stank komt van een andere kant.
Dat het zaakje Kroymans stinkt is al wel een paar jaar duidelijk, maar DAMN, wat respectloos om zo’n zeldzame auto, een stuk geschiedenis, op zo’n manier te behandelen.

Niemand weet nergens niks niet van zeker? Triest hoor!

Zal de komende paar maanden nog wel het nodige boven water komen.
die 24 auto’s zijn zeker richting oost-europa gestuurd
Begrijpend lezen is niet de sterkste kant van vele reaguurders…
idd,
Hij is gewoon met die gto gaan racen alleen zonder het originele blok ( wat zou hij waard zijn met een goed lopend origineel blok met weinig kilometers, en wat met een hoge tellerstand ). Langzamerhand blijven er steeds minder gto’s over dus worden ze telkens meer waard als die origineel blijft en weinig gelopen ).

De media blaast alles op!!! mensen trappen er ook echt in he :(

Er zal echter wel een deel waarheid in zitten. ( dit is een beetje de michael jackson procedure )

1: iemand klaagt michael jackson aan ( om alleen een schade vergoeding te krijgen, tenslotte had die man miljoenen!, nooit geschoten is altijd mis ) . vervolgens krijgt hij steeds meer aanklachten UIT HET NIETS omdat het in de media is geweest. En iedereeb probeerde hem oppeens zwart te maken.

Naja succes lekker geloven wat ieder zelf wil.
nooit ..
maar dan ook NOOIT dingen waar je van houdt afstaan aan de overheid ..

dat volk brengt het gerust naar oud-ijzer ..
nadat ze eerst de motor hebben opgeblazen ..

de overheid is de enige die spullen laten “verdwijnen” ..
geloof dat daar genoeg voorbeelden van zijn ..
Volgens mij stonden ze al maanden in het pand van de Alfa Romeo importeur in Houten, de witte showroom aan de A27. De hele showroom stond volgepakt met vooral dure AM’s. Spiegel aan spiegel en bumper aan bumper. Sinds een paar weken zijn ze weg! Tsja……
@ Die naab Hummfreak

HUMMFREAK schrijft:
6 July 2009 om 11:32
@micheloo0 .
Misschien een race project? misschien een motor uit de 599 of 550 erin ;)
Dat lijkt mij zeer vet :D

Yup Veel sarcasme ! je kabbelt nu inene terug omdat mensen commentaar hebben! en Fiat? ik heb in me leven nog nooit zo een fiat gezien. veel succes met zoeken naar een fiat zoals die :D
Het blok van de GTO 250 is er al jaren uit. De GTO heeft jaren lang in de garage gestaan. (mits het dezelfde is natuurlijk.) Maar in Hilversum stond er jarenlang 1 die geen blok had… Maar ik kan het naturlijk mis hebben.

Verder vind ik het jammer wat er allemaal gebeurd…
@standard.
Zot Belgke!
@jaap: ‘iedereen probeert Michael Jackson ZWART te maken?!?!’ Is al die moeite voor niks geweest! :P
Veel klassieke race Ferrari’s hebben niet originele onderdelen aan boord. De originele onderdelen worden veilig opgeborgen, aangezien er met racen wel eens iets kapot gaat. Bij deze firma kun je vrijwel alles laten namaken.

http://www.roelofsparts.com/rp/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=27
Oei . . . slecht nieuws. Die gaat klappen krijgen als het waar zou zijn.
Ik denk dat de spullen “gegijzeld zijn” als pressie-middel naar Frits Kroymans of als voorschot op de schadevergoedingen/afkoopsommen die een aantal mensen nog graag willen krijgen…
Kom op, autoblog. Beetje research en nuance in de artikelen mag wel. Niet alles letterlijk van die NSB’ers krant overnemen, hoor.
Fritsie is een grote boef die niet alleen autoos maar ook heel veel mensen kapot heeft gemaakt en nog steeds vrij rond loopt! Waarschijnlijk is megafraude minder erg als inbreken want dan zit je wel meteen vast.
dat is zijn pensioen, niet dat hij nog niet genoeg heeft maar toch!
gogogomagazine.com
Waarom wordt Frits hier nou eigenlijk door zo’n beetje iedereen hier afgemaakt? Hij is toch echt onschuldig tot het tegendeel wordt bewezen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).