Meer details New Grand Bentley lekken uit

Auteur: , 49 Reacties

Afgelopen vrijdag werd de wereld diep geschokt toen de eerste spyshot's opdoken van de New Grand Bentley, oftewel de auto die ervoor moet zorgen dat we de Arnage vergeten. En die er voor moet zorgen dat Bentley eindelijk fatsoenlijk de strijd aan kan gaan met Rolls-Royce en Maybach. Nu iedereen van de meeste schrik is bekomen hebben we wat extra aanvullende informatie voor jullie.

Onder de motorkap zullen we ‘gewoon’ weer de 50 jaar oude 6.75 liter grote V8 vinden. Uiteraard zijn de ingenieurs niet zo lui dat ze de motor ongewijzigd over zullen nemen. Zo zal het blok geschikt gemaakt worden voor E85 biobrandstof en het vermogen zal toenemen tot een bizarre 550+ pk en 1080+ Nm.

De Arnage komt momenteel niet verder dan 507 pk en 1.000 Nm en in de Brooklands levert het blok al 530 pk en 1.050 Nm. Het is misschien maar goed ook dat de nieuwe grote Bentley zoveel vermogen krijgen. Want dan hebben omstanders weinig tijd om te zien hoe lelijk je auto is.

Naar goede VAG gewoonte zal de nieuwe Bentley ook voorzien worden van AWD in tegenstelling tot de Arnage, want die is er alleen maar met achterwielaandrijving. Ook schijnt Bentley nog steeds te studeren op dieselmotoren en hybride aandrijving.

De nieuwe grote Bentley zal overigens maar in 1 lengte geleverd gaan worden. Voorlopige staat er nog geen LWB variant in de planning. Dat is ook niet direct nodig aangezien dit model al een stuk groter zal zijn dan de huidige Arnage. Ook zorgt deze keuze ervoor dat de productie een stuk goedkoper zal worden. En dat is belangrijk voor Bentley. Want de Arnage is zeer arbeidsintensief om te bouwen en dat is natuurlijk niet goed voor de winst. Daarom is er voor zijn opvolger natuurlijk ook lekker geshopt in de uitgebreide VAG magazijnen.

Het interieur zal ook (eindelijk) opgeleukt gaan worden met allerlei hi-tech snufjes die tot nu toe niet leverbaar waren. De onthulling staat nog steeds in de planning voor het Pebble Beach concours d’elegance half augustus.

De op de Arnage gebaseerde Brooklands en Azure zullen overigens nog wel enkele tijd leverbaar blijven. Maar op termijn (enkele jaren) zullen ze vervangen worden door modellen die gebaseerd zijn op het nieuwe platform van de grote nieuwe Bentley. (via: carmagazine.co.uk)

New Grand Bentley interieur49 reacties

ik vind hem wel mooi hoor… ja ik meen het!
-edit: check!-
Die neus is gewoon afgrijselijk, geef mij de oude Arnage maar die is prachtig en tijdloos.
Dus dit betekent dat je straks de bekerhouders van een Skoda Fabia in je Bentley krijgt etc?
Die voorkant ziet er echt uit als van een goedkope chinese kopie..
Ik denk dat dit ook weer een zeer mooie Bentley gaat worden (dat waren ze tot nu toe allemaal) En alleen van een vage foto kan ik geen oordeel geven, dit tot in tegenstelling van 95% van de bezoekers hier die dat blijkbaar wel kunnen.
Het mooie is eigenlijk, dat de Grand Bentley niet mooi hoeft te zijn, er wordt toch wel heel veel aandacht aan besteed, of ie nu mooi is, of niet.
Ik kan mij herinneren, dat de Rolls Royce Phantom eerst ook niet harmonieus gevonden werd, maar ik wacht af, tot het echte materiaal beschikbaar is, of misschien wel, tot de echte confrontatie is geweest.
Maar ik vind hem nu al wel wat heftigs hebben, vooral de C-stijl lijkt imposant en retro, zie deze foto; ,de auto op de achtergrond is dezelfde Grand Bentley, lijkt mij.
ze moeten de ontwerper een jaar lang in een hoe van de fabriek zetten en de hele dag laten roepen: “oh oh oh ik schaam me zo”. Wat een wanvertoning!
Hahaha, die voorkant. een auto die continu glim lacht. Het lijkt nog steeds op zo’n auto van chineze makerlij. Maar ik denk voor het salamons oordeel moet afwachten tot er goede foto’s beschikbaar zijn. Maar tot op heden……….
de bumper `lacht` s.v.p die onderste grill recht trekken.
lol ik dacht eerst dat het weer zoon chinees kopie auto geval was.
ik hoop dat hij niet zo blijft want dit is wel heel lelijk.
eerst ff wachten totdat er een tuner bedacht heeft dat het veel geld kan opleveren om die koplampen normaal te maken en er een mooie bumper er onder te zetten. dan kopen en bij die tuner langs gaan en dan is alles weer goed :D

moet wel een mooie bodykitt zijn uiteraard
Het is een prachtig ding. Gewoon wat gewoon worden.
hahaah fail
ik dacht dat hier zoveel merk-fappers zaten??
Minder zagen en wachten tot er deftige beelden zijn, dan zullen we nog eens praten!
AWD? Schande! Dood aan VAG!
jammer van die neus.
de arnage was mooi,
maar dit vind ik egt 10x niks!
Hij wordt pas mooi als die lelijke luchthapper in de bumper in het zwart is.
Hmmm weten we echt zeker dat dit het productiemodel is?
Ik spreek puur uit hoop, maar misschien zijn de ronde lichten een misleiding om ons bij de onthulling extra te verrassen?
sab993s, de neus is anders goed te zien. Die blije koplampen zijn gewoon geen porum

Als het een RR Phantom en Maybach concurrent wordt dan snap ik niet waarom de Arnage er steeds bij gehouden wordt.. deze is toch echt een slagje groter en dus geen echte opvolger van de Arnage
Die voorkant is echt lelijk. Veel geld wil niet zeggen dat je smaak heb blijkbaar.
:shock: 1000 NM !?!?! een vracht auto met 500 nm is al niet uit het “kleinere segment”
@MCW, het is idd geen directe opvolger van de Arnage (die schijn probeer ik ook te voorkomen in mijn artikel).

Maar dit is echter wel ‘the next grand Bentley’ oftewel een auto die niks met de Arnage te maken heeft, maar toch wel een beetje die plaats inneemt.

Alleen dan groter en luxer. De Arnage is dood, lang leve dit nieuwe gedrocht.
bobby van loon
wat ben je nou de bentley aan het afkraken het is de beste auto die ooit is gemaakt en je mag er van gaan dromen
@ sab993s

Dat vind ik ook! En ik denk ook dat het weer een mooie luxe wagen word, en aan een vage foto kun je dat niet zien. Wat is het niveau weer lekker hoog hier op AB. ;)
heey je moet eens kijken naarde tweede foto van dit artikel….

als je heel goed kijkt, en dan voraal aan het begin van de neus, dan zie je dat het gewoon een photoshop is !

dus ik denk niet dat dit hem zal worden hoor… :S:S

http://www.autoblog.nl/archive/2009/07/03/spyshot-de-nieuwe-grande-bentley-begrijpt-het-niet-helemaal
bentley kopieert chinezen! ;)
die motor klinkt natuurlijk altijd goed :D
toch houdt ik meer van de brooklands
hij lijkt op een chinees barrel dat ik pas ergens op internet tegen kwam.

bah, ik denk dat ze iemand moeten ontslaan bij bentley
hij lijkt trouwens een beetje op een smiley

o_0 <— die
Ooh.. ik snap het al Bentley wil de chineesjes natuurlijk terug pakken door hun auto’s weer na te gaan maken ! :p
Ik dacht dat de oude motor niet/moeilijk aan de huidige en komende uitstooteisen kon voldoen? Blijkbaar hebben ze daar dus toch wat op gevonden… Of telt het geschikt maken voor E85 als milieuvriendelijk genoeg om aan alles te voldoen?
FrankypankyV8
@Oliver,

Er zijn anders genoeg Chinezen op basis van evenzo vage foto’s totaal afgemaakt.
Waarom kan dat niet gelden voor dit gedrocht?!? Er mankeert mij niets aan de ogen, als ik zeg dat het afschuwelijk geval is!

Er wordt hier met twee maten gemeten!!!
@ Bosnia Love:

“Als je heel goed kijkt, en dan vooral aan het begin van de neus, dan zie je dat het gewoon een photoshop is…”

Ik weet niks van Photoshop dus… waaraan kan ik dan zien dat het een photoshop is…? Vind altijd zo mooi dat mensen dat zeggen. Je ziet dat het een photoshop is. Hoe dan?
zoveel schrijffouten en woorden van plaats vergist is echt wel jammer om te lezen, niets of niemand is perfect maar je stuk even nalezen is echt wel een must!!
-edit: check!-
@sab993s: Van een heleboel vage foto’s kan je wél een indruk krijgen.

OT: Chinees!
@ AMGke; En jouw reactie is prettig om te lezen, wil je zeggen? Hoofdletters en interpunctie zouden welkom zijn. En is ‘van plaats vergist’ wel correct qua betekenis? Ja sorry, maar als je commentaar levert moet je zelf wel het goede voorbeeld geven. ;)
De ronde koplampen vind ik meesterlijk. Soms moet het net even buiten het geaccepteerde liggen om het (later) mooi te vinden. Een eigen smoel, gedekt door een monsterlijke krachtbron.

Alsof de Hulk een knapperd is ;)
@ Turbo; Wil je daarmee zeggen dat je de Hulk later mooi gaat vinden/bent gaan vinden? :D
vergelijkingsmongool
Dit is de auto van de toekomst! Kijk maar naar de datum!
@citrofiel, als je een artikel schrijft kan je het op zijn minst 2 keer nalezen. Ik schrijf dan ook geen artikels voor anderen omdat ik weet dat mijn spelling niet 100 procent is. Fouten in een reactie kom je hier wel vaker tegen en is niet zo storend om te lezen dan in een artikel, maar ja citrofiel zegt dan ook genoeg
@ AMGke; Natuurlijk, voor een artikel is het het belangrijkst dat de spelling goed is, maar reacties zouden ook zo leesbaar mogelijk mogen zijn. Je schrijft een reactie toch om hem gelezen te laten worden, en laat dat lezen dan zo prettig mogelijk zijn. Wat wil je trouwens zeggen met “citrofiel zegt dan ook genoeg”? Probeer je me verdekt te beledigen, of denk ik nu te negatief over de mensheid? ;)

@ vergelijkingsmongool; Haha! Zouden auto’s er in 2048 echt nog zo uit zien? :P
autobandventieldopje
Die koplampen zitten hopelijk voor de fop verkeerd om…tis toch niet te hopen dat ze een soort Chinees gedrocht gaan kopieren…als ze die koplampen “spiegelen”dan valt het waarschijnlijk 100% MEE..
autobandventieldopje
Ben overigens ook een beetje bang hoe de nieuwe Jag XJ eruit komt te zien…afwachten maar wat het gaat worden…niet te hopen dat ie ook maar een klein beetje op de nieuwe S-type Mondeo style gaat lijken..ben erg benieuwd en uiteraard ook naar deze Bentley.
wat een donders lelijke auto blijft het!
@ citrofiel
nee, dit is een foto genomen in 2048 (daar haarscherp), en dan via een tijdsmachine naar hier geteleporteerd, maar door de technologie van 2048 die onze computers niet aankunnen is de foto onduidelijk.
of klink ik als robbie williams?
@Citrofiel, nee de Hulk is niet mooi, maar wel verdomd sterk. Dat is achter het stuur veelal voldoende (get outta my way) ;)
Ik vind hem wel vet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).