Video: ZR1 vs GT2

Auteur: , 151 Reacties

Welke is sneller in een straight line?

We zagen al eens een dragrace van de 599 vs ZR1 vs GT2 vs GT-R, ditmaal doen alleen de ZR1 en de GT2 mee. Daarnaast wordt de test uitgevoerd door Britten, in plaats van Corvette-minded Amerikanen… Voor de volledigheid nog even de cijfers:

Corvette ZR1: 647 pk en 819 Nm
Porsche GT2: 530 pk en 680 Nm151 reacties

Twee Prachtige auto’s.
Moeilijke keus!! toch maar een Z06?
liever de corvette
Liever de ‘Vette.
ZR1!! Doe mij maar eentje ;) Geweldige wagens die Corvettes!
Ik moet wel bij zeggen dat als je de GT2 beetje opvoerd naar 650pk, wat heel makkelijk is. Dan maakt de ZR1 met zijn 650pk toch geen kans meer.
Klein verschil, zou (ondanks dat ik de 911 mooier vind) toch voor de Corvette kiezen. Die is bruikbaarder dan een GT2.
Doe mij die GT2 maar :D.
638 bhp = 647 pk? Klopt dat? Maar ik kom nooit aangerold bij het stoplicht! ;-)
mooie vergelijking en knap gedaan van Porsche om met zoveel verschil in pk en koppel toch nog beter te presteren vanuit stilstand!
Nou, als iedereen de ZR1 neemt, dan zal ik maar genoegen moeten nemen met de GT2…. Of eigenlijk: Ook als niemand anders de vette zou willen, dan zou ik nog de GT2 nemen.
Doe mij een ZR1, hoe langer dit model meegaat, hoe mooier deze wordt. En de Porsche, is leuk, maar is in mijn ogen geen bijzondere auto.
GT2 altijd
En nu over een echte circuit want ik wil ook weten hoe die dingen bochtjes maken.
Na eigenlijk niet ik wil de ZR1!!!wat een bak zeg en je kan hem ook nog voor iedere dag gebruiken als je 100 euro per dag aan brandstof kan betalen ;)
GT2 uiteraard!
@ papageno; waarom zou een GT2 minder bruikbaar zijn dan een ZR1? Volgens mij zijn juist Porsche’s erg bruikbare sportauto’s.
gt2 zoiezo… die vette kom op man, wat een gedrocht
ZR1 all the way veel mooier design en motor geluik :D, en corvette kennende zal hij binnen 40 jaar enorm veel in waarde gestegen zijn meer dan de GT2
GT2 voor mij graag, heb niks met die Amerikaanse plastic rommel:P
De GT2 graag. Beetje beschaving kan geen kwaad.
@_WJ_J_
je moet er eens op letten, hoeveel jaren 60 amerikaanse plastic rommel corvettes zie je op de baan en hoe veel jaren 60 porsches kunnen nog op straat komen? Ik heb persoonlijk nog geen enkele jaren 60 porsche gezien buiten op foto’s… i rest my case
@Six-trey; leg je me die waardestijging even uit?
Die staande start heeft meer te maken met de gewichtsverdeling van de porsche. Bij de rollende start komt de kracht van de corvette meer naar voren.

En welke de voorkeur heeft, het is dan een beetje de borsten en de billen kwestie. Ieder zijn smaak, maar beide zijn niet slecht.
@august
in 1969 het ZL1 pakket koste $4100 wat ruwgeschat overeen komt met 30.000-35.000 dollar vandaag. terwijl als je nu de zelfde corvette (in perfecte staat) verkoopt kan je er gemakkelijk 60.000-75.000 voor krijgen
six-trey
Ik vind corvette’s echt heel mooi.
Maar een amerikaan van 60 jaar oud die in goede staat is heel lastig te vinden en daarbij zijn het slecht tot zeer slechte wagens.
Duitse auto’s uit die tijd waren veeeeeeeeeeeeeel beter.
Vergeet niet dat de corvette pas 10 jaar een goede sportauto is alle corvette’s daarvoor kunnen echt alleen recht uit kunnen.
De eerste corvette’s waren ook enorm slecht als je ze naast de Europese sportauto’s uit de zelfde tijd zet.
Maar om een corvette ZR1 nu een plastic rommel te noemen is overdreven, de helft is denk ik carbonfiber en aluminium.
En beschaving is voor mensen die bij de openhaard met een glas wijn en goed gesprek hebben.
de ZR1 heeft een fun factor van een paar miljoen.
De ZR1 en GT-R zijn op dit moment toch wel de tofste bakken die nu te krijgen zijn.
de zr-1 anytime, die gt2 is echt een gedrocht en veel minder bruikbaar voor alle dag met die semislicks. en ook nog eens 75.000 euro duurder. dat zie ik er dus echt niet vanaf en met dat geld geef je de corvette 850 pk en het mooiste mogenlijke interieur.
@Merry
een jaren 60 corvette is niet zo’n slechte auto hoor, de motor is onbreekbaar ik ken zelf iemand die een C3 als daily wagen gebruikt en zo lang je de motor goed onderhoud heb je er nooit problemen mee, de enige GMs uit de jaren 60 die voor veel problemen zorgen zijn de Corvairs en er zijn weinig Europeese wagens uit die tijd die ook 400-500PK sterke motoren leverden
doe mij maar een corvette die zijn nog zeldzaam zo een lelijke porsche zie je elke dag al
@ Bugger: over bruikbaarheid: als ik me niet vergis heeft de GT2 standaard Semi slicks, dan kan je met regen dus beter thuis blijven, of er andere banden onder schroeven, lekker bruikbaar!
En bagageruimte in de Vette is 634 liter, versus 105 in de Porsche…

Maar ja, bruikbaarheid en supercars, lekker belangrijk!
Ik zou dan toch voor de ZR1 gaan. Simpelweg omdat ik hem er beter uit vind zien dan de 911, dat design van de 911 was misschien leuk in de jaren ’70, maar begint nu toch echt een beetje achterhaald te worden. Komt nog eens bij dat de ZR1 waarschijnlijk (relatief) makkelijker te besturen is dan die GT2 met de motor vanachter. ZR1 is nog eens een stuk goedkoper ook…
GT2 is bruikbaarder sinds het iets comfortabeler is.
Als ik me goed herinner was het JC die bij de beschouwing over de 911 turbo zei dat het de meest bruikbare is voor alle dagen in zijn segment.

Natuurlijk wilt dat niets zeggen, maar uit persoonlijke ondervindingen (rijke kennis) rij ik persoonlijk liever mee in een GT2 dan een ZR1 vanwege het comfort en omdat hij een betere kilometervreter is.

@six-trey: De reden waarom er meer van die rondrijden is simpel: kijk is naar het aantal kilometers waarop een corvette rondrijd, en waarop die porsche rondrijd. De porsche is vele makkelijker in gebruik waardoor deze meer gebruikt wordt. Deze haalt dus sneller zijn aantal kilometers waardoor die sneller ‘opgebruikt’ zijn.
Corvette is altijd meer een ‘zondags wagen’ geweest.

En porsche ALTIJD boven een amerikaan!! Hoe dat porsche zijn wagens bouwt is simpelweg … ongeloofelijk om dat vanuit een ingenieurs standpunt te zien. En een Duitser ben je 100% zeker dat die volledig werkt. Ook al is de ZR1 in Europa ontwikkeld, in Duitsland zelfs, … porsche is nog een stapje of 2 hoger bij mij :p
Voor mij die GT2
De jaren 60 corvette is misschien super slecht, maar wat ze daarvoor hebben gemaakt wel.
En daarbij waren de jaren 60 ook de jaren dat de Amerikanen een beetje logen over het aantal PK’s in de auto.
Net als de Ford blokken uit die tijd die toch wat minder PK’s hadden dan het type aanduiding deed geloven.
Het zijn hele mooie wagens daar niet van, maar nogsteeds slechter dan wat uit Europa kwam.
En niet iedere amerikaan had 400 PK, eigenlijk heel weinig amerikanen hadden 400 als ze echt wel 400 PK hadden.
Duidelijk, dude Porche is goed maar ga me nou niet vertellen dat de Corvette een zondags waren is en de 911 niet.
Porsche probeert nog steeds hopeloos een concept te laten werken wat gewoon niet wil werken!
Tuurlijk heeft de Corvette bladveren en 1 nokkenas, en 2 kleppen per cilinder,maar bij Porsche doen ze het niet veel beter.
Daar licht dat blok nogsteeds niet goed en om nou te zeggen dat een bokserblok met een dikke turbo nou een revolutie is valt ook wel mee.
Eigenlijk zijn de 911 en de Corvette allebij uniek en lang lopenende modellen die net even anders zijn dan de rest maar allebij hebben ze ook nadelen en lijken daarom weer veel opelkaar.
Maargoed smaken verschillen.
MAN MAN MAN wat is die porsche bruut hard:d.
corvette got F’ed in the A**:d:d:d:d
voor mij hands down de GT2 ziet er gewoon ook mooier uit
@Merry
om duure verzekeringen te ontwijken logen ze in amerika juist door te zeggen dat ze te weinig PK hadden de Ford 429 Semi Hemi big block bijvoorbeeld had officieel maar 350PK en 500Nm koppel terwijl als je een mustang met zo’n block op de band zet hij over de 500PK en 725Nm koppel gaat

en bij elk model kon je wel voor een motor gaan in de jaren 60 die 400PK had Chevy chevelle, corvette, impala, camaro, dodge, charger, challenger, …

en dat ze slechter waren dat wat uit europa komt kan ik echt niet geloven, ik rij namelijk zelf dagelijks met een 60s chevy en kwa rijcomfort, optrekken, interieur, design,… kan ik zelf op tegen een huidige E klasse vind ik. Ook de betrouwbaarheid is enorm bij dergelijke auto’s ze zijn niet kapot te krijgen

@Duidelijk
Chevrolet gebruikt grote V8 motoren, meestal rijden die dan op lage RPM 95% van de tijd, de motoren hebben dus nooit een kans gekregen om te versleiten zelfs al gebruik je hem voor te racen de RPM zal meestal lager liggen dan bij een hoogtoerige porsche block. dus zal de prosche eerder opgebruikt zijn
en tja een porsche is veel complexer dan een corvette daarom zal ik altijd de corvette verkiezen, niets is leuker dan een simpele racebak waar je de zondag samen met vrienden aan kan sleutelen om hem nog rapper te maken :D
@ C6_R; En jij denkt dat die arme GT2 eigenaren geen setje banden kunnen betalen?
En zowel een GT2 als ZR1 koop je niet voor de bagageruimte. Je zegt het zelf al, bruikbaarheid en supercars boeit niet.

Het is hoe dan ook appels met peren vergelijken, ik zal altijd voor de GT2 kiezen. En de America lovers altijd voor een ZR1 neem ik aan.
Die Brit kan gewoon niet schakelen met t stuur aan het linkerkant……….
is die porsche wel standaard die ze hier gebruiken? doe mij toch maar die corvette ipv de platte kever.
Mensen die zeggen dat oude Vettes slechte auto’s zijn hebben nog nooit zo’n ding van dichtbij bekeken laat staan in gereden. Anders dan Europese auto’s uit die tijd, zul je bij een beetje normaal onderhouden Corvette geen roest aantreffen, loopt de motor nog behoorlijk en doet alles het meestal gewoon nog.

Natuurlijk gaat zo’n beetje alles boven een Porsche, dus deze ZR1 zeker.
Dat die GT2 sneller weg is ligt natuurlijk aan het feit dat de Porsche een stuk lichter is en zoals Burdy al zei de gewichtsverdeling optimaler is. Daarnaast kan die gast in die ZR1 niet normaal rijden. Zoveel wielspin is gewoon niet nodig en een ZR1 is ook wel normaal snel weg te rijden.
GT2 any time of year! Is gewoon de betere auto.
Als ik een vette zou moeten hebben dan ging ik voor de Z06. Veel beter gebalanceerd en geen overdreven motorvermogen waar je toch niks mee kunt. Grip is alles, en dat heeft de ZR1 niet.
Ik wil ze allebei!


Maar als ik echt moest kiezen ga ik ook voor de dikke vette Vette!
We call it even? No you f#cking *sshole.
Die ondergrond vind je alleen op een 100 jaar verlaten vliegtuigstartbaan, doe het gewoon op de openbare weg of op een echte bruikbare track en wat ze zelf dus al zeiden ..dan zal de Corvette zeker winnen! Dus 2-0 ipv jullie
1-1 dus not even ! Onderhoudsbeurt porsche 10.000 Corvette 1.000 dat is naast de veeel goedkopere aanschaf ook om even bij stil te staan, een wagen kopen is 1 maar hem goed onderhouden dat kost geld !
@Vincent996: Ja, dan kan je ook zeggen dat een Tahoe sneller is dan een GT2 in een weiland of in het zand.
ZR1 geen grip ?? Op de Ring heb je zeker geen grip nodig dan ?? Nadenken aub.
Hahaha…. :lol:

Corvette ZR1: 647 pk en 819 Nm
Porsche GT2: 530 pk en 680 Nm

En WIE is er al eerste weg en finisht als eerste: Duidelijk de Porsche 911 GT2, een auto met een grote historie, een mooie uitstraling, een lekker pittig boxermotortje met een lekker geluid..

Plus nog het grote feit dat in het filmpje de ZR1 totaal niet de GT2 voorbij komt…

Corvette: Shame on you!!

Tja, dat is voor de USfanboys even slikken.. ;)
@ Wessee; ‘feit dat de Porsche een stuk lichter is en zoals Burdy al zei de gewichtsverdeling optimaler is.’ Dat maakt het dus ook een betere auto, mooi dat je dit inziet!

@ Rob USA; beide auto’s rijden toch op de vliegtuigstartbaan, dus hebben ze hier beide de nadelen of voordelen van. Ik ben er niet zo zeker van dat de ZR1 op de openbare weg sneller is, waar baseer je dit op? En op een circuit al helemaal niet (ik denk namelijk dat de Porsche beter door de bochten gaat vanwege o.a. de gewichtsverdeling), maar hier heb je vast ook een verklaring voor?
En de onderhoudskosten? Deze bedragen krijg je altijd te horen als je met je eigen GT2 en ZR1 bij de dealer staat?
Misschien moet je zelf even nadenken of je voortaan op feiten baseren..
ga met de gt2 langs hamann laat ze de motor effe upgraden dan zet je hem naast de zr1 dan zullen we zien wie er sneller is .
zoals ze zeggen wie het laatst lacht lacht het best.
@ C6_R; En jij denkt dat die arme GT2 eigenaren geen setje banden kunnen betalen?
En zowel een GT2 als ZR1 koop je niet voor de bagageruimte. Je zegt het zelf al, bruikbaarheid en supercars boeit niet.

@ Bugger: Nee, dat denk ik zeker niet, maar dat neemt niet weg dat het op zn minst onhandig is om een wagen te hebben waarbij je eerst de banden moet verwisselen als het begint te regenen… Bruikbaarheid boeit inderdaad weinig, ik begon er dan ook niet over, ik reageer slechts…

Leuk van de vergelijking hier vind ik dat het heel close is tussen beide wagens terwijl ze het allebei op een totaal andere manier doen!

Volgens dragtimes.com doet de snelste GT2 de 1/4 mile in 11.078 @ 128.850 mph en de snelste ZR1 doet het in 11.054 @ 129.050 mph. Ongelofelijk close dus en dat voor zulke verschillende wagens!
@ Bugger: weet je dat zeker van dat circuit?
http://en.wikipedia.org/wiki/Nordschleife_fastest_lap_times#Production_vehicles

@ ..porsche.. : Breng je de ZR1 dan ook even langs bij Hennessy?
http://www.youtube.com/watch?v=KuWV67Akg58
@ C6_R; Je kan de banden ook één keer verwisselen en ze vervolgens laten zitten. Maar je begon er inderdaad niet over, dat was papageno. Het was trouwens wel nieuws voor me dat de GT2 standaard semi-slicks meekrijgt.
@ C6_R; Van het circuit had ik niet verwacht, toch wil ik het eerst zien..
Goede test, misschien ook wel interessant om eens op het circuit te testen. Dat zou ook wel eens verrassend worden.

Je merkt in ieder geval dat de ZR1 het goed doet tegen de GT2.

Beide auto’s vind ik mooi, maar Porsche blijft voor mij de favoriet.
Zelfs met een standaard C6 kan je al menig Duitse sportwagen het leven moeilijk maken, en dat voor een veel lagere prijs.
Doe mij toch maar de Porsche, simpelweg mooier
@ C6_R; Ja, leuk. Maar nu graag met dezelfde chauffeur op dezelfde dag..
De tijden liggen op dit circuit niet al te ver uit elkaar, zeker niet gezien de lengte van de nurburgring. Hierop valt nog niks te baseren.
@ C6_R ik vind die video van porsche meer een promotial video dan een time trial je had beter een video van de porsche op de nurburgring kunnen zetten .
@..porsche.. & Bugger: als ik die video had dan zou ik dat zeker doen, maar dit is een promotie video van porsche inderdaad waarin de tijd wordt genoemd. Als ze veel harder hadden gekund hadden ze dat echt wel gedaan en vermeld. Het is ook niet zo dat Porsche niet de beschikking heeft over goede chauffeurs of niet veel op de Ring test… De GT2 is gewoon langzamer dan de ZR1 op de ring, like it or not!
verschil 1.4
@..porsche…
verschil aankoop prijs?
verschil onderhouds prijs?
Zou toch voor de Porsche gaan, ondanks het feit dat Corvette gewoon bruut geweld is, heerlijk!
precies c6_r dat zijn dan weer andere tijden , maar owee als je dat aan die opgevoerde kever mannen laat zien dan klopt dat allemaal weer niet natuurlijk
, het zijn allebij brute auto,s nou das toch top , die amerikanen laten gewoon zien dat het voor minder ook kan , en dat interieur van de zr1 helemaal top niks mis mee , dus niet meer zeiken boys.
@ C6_R; Dat circuit is een ovaal..

@ corvette z06; Volgens mij ontkennen de Amerikaanse brolmannen in het eerste filmpje uit de post gewoon dat de Porsche daar sneller is.. maar dat klopt dan ook niet zeker?
Dat de Amerikanen het goedkoper doen is absoluut waar.
@Bugger
welk circuit is dan wel goed? op alle circuits is de ZR1 sneller maar elk circuit is dan te veel een ovaal, het gebeurde op een andere dag… bleit bleit bleit
de ZR1 is beter op circuit en goedkooper in aankoopprijs en onderhoud PUNT
@Bugger.

Jeezz. Ik ben neutraal wat betreft merken. Ik vind ze gewoon allebei op hun eigen manier wat hebben.
De Porsche staat voor perfectionisme, de Corvette voor rauwe kracht.

Vergelijkbaar is het niet.

Overigens verschilt het dragrace verhaal ook per filmpje. Dan wint de ene, dan de andere. Zie ook bovenstaande link in het artikel. ;)

Maar dat de discussie Porsche-Corvette(-GTR) ondertussen al 100 keer zinloos is gebleken is wel een feit.

De Porsche liefhebber gaat voor de Porsche, de Corvette liefhebber gaat voor de Corvette en de autoliefhebber twijfeld nog even verder en laat zich niet beïnvloeden door cijfertjes en denkbeelden van anderen.
@Bugger:Genoeg cijfers gekregen ondertussen ?
Ik bedoelde dat je wel een beetje redelijke ondergrond mag hebben waar de Corvette zijn vele power op kwijt kan en niet zo’n afstands baantje dus wat dat betreft was de porsche in het voordeel met minder pk’s.
En zoals sommige USA sites/video’s pro USAcars zijn vond ik dit ook wel erg pro porsche.
Nog een feit is dat een ovaal 2 bochten heeft !
Die 10.000 onderhoudskosten is misschien iets overdreven maar het is wel een feit dat het onderhoud van de porsche vele malen duurder is, als je dat al niet aanneemt schat ik jou nadenken idd niet hoog in!
120 pk extra en toch nog verliezen ( de echte dragrace van stistand te beginnen). Dit toont nog maar eens dat de Amerikanen echt niet het beste uit een auto kunnen halen.
@RenesisHp: Je hebt gelijk dat porsche de perfectionist is ( en dat al vele jaren) maar dat is HET juist ,de perfectionist word “geklopt” bijgehouden (op het rechte stuk EN in de bochten) en dat vind de porschefan niet leuk, begrijpelijk want van Corvette is dit pas de 1e aanval op de perfectionisten die met hun decennia lange ervaringen,ontwikkelingen en verbeteringen lichtjaren zouden moeten voorlopen. Oftewel dat beloofd nog wat voor de toekomstige Corvette’s ! :)
Net als de GTR trouwens met al zijn voorlopers, terwijl de Corvette (voor de ZR1) nooit de bedoeling had de top van de wereld aan te vallen/kloppen.
@eftyphoon
lees de comments, de corvette is sneller op het circuit, aankoop prijs en veel lagere onderhouds kosten
@eftyphoon: Op normaal wegdek heeft de porsche geen schijn van kans wat ze in het filmpje zelf al zeggen!
ja maar Porsche heeft gewonnen met “emotie” ..

(effe mijn luier verschonen) ..
Porsche en emotie? Past dat in 1 zin?
@Rob USA.

Dat hele cijferneuken laat zo’n auto geen steek beter rijden.
Laat staan dat de rijervaring met zo’n auto erop vooruit gaat.

Zodra je in 1 van beide auto’s zit en jezelf richting de maan lanceert zal dat je weinig kunnen interesseren.
de GT2 als het kan! En anders de ZR1.
Doe maar de Porsche. die Corvette is toch net iets minder mooi, en de Porsche is waarschijnlijk beter afgewerkt.
@C6R en porsche: Das ook toevallig (bron Autoblog.com ) vandaag met stip op #1 de ZR1 voor op het circuit ..nu met 705 pktjes en minder gewicht !
Van Hennessy! :)
Hoe kan die Porsche nou toch sneller zijn? Zou die 530 pk wel kloppen? Koppel en vermogen van die corvette zijn beide veel hoger, dus ik ben verbaasd. Ik vind het verschil te klein om de Corvette te willen eerlijk gezegd. Die rollende start vond ik een realistischer beeld geven trouwens.

Ikzelf zou zeggen, die porsche heeft meer dan 530 pk. Voor het geluid geef me de corvette, voor het echte stuurwerk, toch de Porsche. Ga met beiden maar eens raggen, dan zie je dat de Porsche compleet uitgebalanceerd is, en de Corvette kan alleen maar volgen, hoe goed hij ook is…
@ Bugger: Neen, dat circuit is GEEN oval!

No nickel slots or Cirque du Soleil for us, though: instead, we set up our own acrobatic show at Las Vegas Motor Speedway’s road course.

Ik had even de hulp van deze site ingeroepen om te kijken of er nog meer tracks bekend zijn waar ze beiden hebben gereden, blijkbaar niet.

http://www.fastestlaps.com/index.php?page_id=compare&car1=4769c1746c636&car2=46a06c22ab41a

Dit is wat de site over deze vergelijking te zeggen had: Chevrolet Corvette ZR1 is noticeably faster.

Punt.

En dat je dan liever de Porsche hebt, prima hoor!
@ six-trey; Een circuit met bochten erin, meer dan twee halve cirkels dus. Ik wil dezelfde bestuurder op de Nurburgring met beide auto’s zien stoeien, prima circuit (verder nog vele). De discussie begon namelijk toen ik zei dat ik dacht dat de GT2 sneller in een bocht is dan de ZR1. Dan moet je natuurlijk ook wel een circuit met voldoende bochten erin pakken vind je ook niet?

@ Rob USA; Minder pk’s dus een voordeel??? Kom op zeg, zorg ervoor dat de wagen zijn vermogen kwijt kan i.p.v. daarover te gaan huilen.
Ik heb ook nooit beweerd dat het onderhoud van een Porsche niet duurder zou zijn (wederom een aanname van jouw kant), maar 10.000 t.o.v. 1000 daar kwam jij mee…

@ RenesisHP; Ik ben het volledig met je eens, behalve dat gebrabbel over Porsche en emotie uiteraard ;-)
@Bugger: Een normale weg/bestrating is toch niet teveel gevraagd ?
Hij kan zijn vermogen best kwijt, kijk maar op youtube.
Of wil je op deze manier dan bewijzen dat de porsche sneller is ?? Beetje erg laf niet ? Dan kan er ook nog een laag zand opgooien en dan een S4 nemen.
Alles moet van jou identiek zijn (coureur enz) maar een normale vind je niet belangrijk ?
Normale “weg” wilde ik zeggen.
Liever de Porsche, waarom?
-Porsche is Duits
-Porsche is sneller
-Porsche heeft een minder overdreven look
-Porsche zuipt minder
-Porsche’s interieur ziet er beter uit
-Porsche zal vast goedkoper zijn

Daarom :D
@ Rob USA,

In de US of A heeft een ovaal circuit “officieel” 4 bochten.
Bochten van 180 graden maken ze er 2 van 90 graden van.

Zomaar een weetje voor de volgende keer. ;)
@ Rob USA; De normale weg of normale bestrating maakt me niet uit omdat beide auto’s met dit probleem kampen. En dat een ZR1 meer pk’s heeft en minder snel wegtrekt betekend dat hij z’n vermogen daar niet voldoende kwijt kon. Een S4 heeft vierwielaandrijving dus dat is geen vergelijking. Ik heb nooit willen bewijzen dat de GT2 sneller is t.o.v. de ZR1, ik trek het alleen in twijfel.. Ik lig er ook niet wakker van als het wel zo is, want voor mij valt de keuze toch op Porsche.
Zo nu ga ik eten, genoeg discussie voor vandaag.
En dat een ZR1 meer pk’s heeft en minder snel wegtrekt betekend dat hij z’n vermogen daar niet voldoende kwijt kon.

Jahaaa, we komen er wel hoor!

Conclusie van dit filmpje: als je vanuit stilstand op een ouwe runway weg wilt komen, doe je dat het best met een GT2! (Dat het hier twee verschillende chauffeurs betreft vergeten we voor het gemak maar even!)

In alle andere situaties accelereert de ‘Vette (nipt) sneller.

Op het circuit: no contest!
@W115: LOL

Liever de Vette, waarom?
-Chevy is niet Duits
-De ZR1 is sneller
-De Corvette heeft een design van deze tijd
-De Corvette heeft tenminste geen audi-overhang
-De Corvette heeft meer emotie
-De Corvette is uiteindelijk natuurlijk veel goedkoper.
-En Chevy is niet Duits :P

Daarom

@Bugger: Dat maakt het dus ook een betere auto, mooi dat je dit inziet!
Kijk dit is weer zo’n typisch voorbeeld van duitse-fanboy gedrag. Optimaler is niet per se leuker en beter. Een Porsche is zo klinish en afgezaagd als het maar zijn kan. Ik was eerst ook goed geinteresseerd in mooie auto’s van onze oosterburen, maar door achterlijk gedrag van Nederlandse duits-lovers ben ik daar snel van afgestapt.
Nou vooruit nog ff dan.
@ C6_R; ‘In alle andere situaties accelereert de ‘Vette (nipt) sneller.’ Ik heb toch ook niet gezegd dat dit niet zo is? Je hebt overigens gelijk over de chauffeurs, ben ik hier voor het gemak vergeten ;-) En m.b.t. het circuit, daar zijn we het nog niet over eens. Ik ben i.i.g. nog niet overtuigd.

@Wessee; Ik ben geen Duitse-fanboy, ik ben namelijk niet Duits. Ik ben ook geen fanboy van Duitse auto’s, enkel Porsche. En je was geinteresseerd in mooie auto’s van onze oosterburen, maar door je veel van gedrag van anderen aan te trekken verander je van smaak?!? Hahaha
Leuke discussie en reacties.
Nu ben ik zelf wat bevoorrecht door dat ik Corvette rij maar dit soort uitlatingen hebben we vaker gehoord.
Sinds 2 jaar houden we eens per jaar een Porsche meets Corvette meeting om te zien welke auto nu werkelijk sneller is.
We rijden dan met verschillende porsches en corvettes tegen elkaar.
Ieder is zijn eigen wagen en meten puur alleen tijden.
Wanneer er geen coureurs maar ëigenaren” achter het stuur zitten. Deze zijn alleen bevooroordeeld door hun eigen auto dan zijn de resultaten altijd heel verbluffend.
In de praktijk is elke auto langzamer dan de fabrieksopgave en de eigenaar altijd gedesillussioneerd over zijn behaalde resultaat.
Verschillen tussen vergelijkbare modellen en bouwjaren zijn elk jaar gewoon klein.

P.S.: Over smaak en voorkeur valt niet te discuseren.

Leen
Hele discussie’s, maar jullie vergeten allemaal ook 1 ding, een auto is zo snel als dat de bestuurder kan reageren.
corvette maar dan in het geel
Het is pas sinds kort dat de Corvette zich met echte sportauto’s kan meten… Voor het eerst dat de amerikanen met een fatsoenlijke sportwagen komen. Paar generaties geleden waren Corvettes nog ordinaire muscle cars…
Wat dat betreft hebben ze wel een slag gemaakt, de Amerikanen.
Nu het uiterlijk nog. De gemiddelde koper van een sportwagen wil ook wel een leuk interieur, lijkt me. En van binnen zien Corvettes er niet uit, natuurlijk. Hard plastic, design van een jaren 90 gezinsauto…
Ze hebben nog wel een weg te gaan, willen ze mensen uit Porsches en Ferrari’s lokken…
Die cheap-ass corvette mogen ze in amerika houden. Als ik m’n geld uit wil geven aan een mobiel stuk plastic koop ik wel een tupperwarebak met wieltjes eronder. Ofnie, 1:18 24/7 ?! http://www.modelautoforum.nl/images/smilies/icon_mrgreen.gif

Zou liever een GT2 op m’n oprit zien, kan die auto meer waarderen. Maar das persoonlijk natuurlijk!
@six-trey
Ik weet niet waar jij woont, maar ik zie maar weinig jaren
’60 Corvettes en degenen die ik zie zijn in prima staat. Oude 911’s zie ik echter regelmatig. Ik zou zeggen, bezoek eens een klassiekerrace en kijk een hoe goed die oude Corvettes (die alleen rechtuit zouden kunnen rijden) presteren. Deze is bijvoorbeeld fenomenaal snel (en hij rijdt tegen Porsches).

http://farm4.static.flickr.com/3233/2772476390_16f9c52627.jpg?v=0

@F355GTB
Je moet natuurlijk ook naar de prijs kijken. Maar wat interieurkwaliteit betreft is de F355 ook niet geweldig. De kunstoffen worden erg plakkerig na verloop van tijd. Lees dit maar eens http://www.ferrarichat.com/forum/showthread.php?t=231231&highlight=sticky+interior
@Bugger: doe je het gewoon weer. Je probeert popiejopie te doen door zogenaamd mij te corrigeren terwijl het er gewoon goed staat en interesse heeft niks met smaak te maken. Mijn interesse is afgenomen. Mijn smaak is niet veranderd. Typisch hoor…en vermoeiend.
Ik zou twijfelloos voor de GT2 gaan. waarom?
Omdat de Porche met zo een verschil van pk’s nog zo een Corvette inhaald met het optrekken.
En k vind de GT2 veel mooier.
Als ik zou moeten kiezen, dan zou ik eerst een uitgebreide proefrit doen. En er dan achter komen dat beide auto’s niets voor mij zijn. Dus dan beslis ik op uiterlijk (op de oprit) en geluid (stationair :P ), en dan wint de Corvette.
@F355GTB
sinds kort dat corvette hem kan meten :lol:
en wat is er mis met een ordinaire muscle car?
6keer lemans Porsche doe hun na http://www.autoblog.nl/archive/2009/06/27/zeldzame-1968-corvette-l88-scuderia-filipinetti-wordt-geveild

@Topless
om eerlijk te zijn heb ik nog maar 1 jaren 60 911 gezien maar
en een corvette kan echt meer dan rechtuit rijden hoor zie link hier boven, vanaf de C2 was de corvette een echte race car en dat kan niemand ontkennen
en dergelijke klassieker racen vind ik niet zo spectaculair hoor, in hoe verre zijn die auto’s nog standaard? ik kan perfect zo’n race winnen met een lompe dodge charger als ik er genoeg geld in steek…
@six-trey

Waarom zouden ze? Die zijn te druk bezig met het winnen van Le Mans…

http://nl.wikipedia.org/wiki/24_uur_van_Le_Mans#Winnaars_van_de_24_uur_van_Le_Mans
Doe mij de porsche maar, gewoon omdat ik dat domme gezeik van die amerikaanse fanboys een beetje zat ben omdat ze constant lopen te zeiken dat ze geweldig zijn om het feit dat ze voor het eerst in de geschiedenis wel een auto hebben gemaakt die daadwerkelijk een bocht kan nemen.
@six-trey

Die zijn te druk bezig met het winnen van Le Mans…

http://nl.wikipedia.org/wiki/24_uur_van_Le_Mans#Winnaars_van_de_24_uur_van_Le_Mans
@Rick dos, als een link niet meteen wordt geplaatst moet je gewoon eventje geduld hebben. We houden constant het spamfilter in de gaten. En meestal zal de reactie binnen 10 minuten gewoon zijn doorgelaten.

Dubbele reacties geven is dus helemaal niet nodig…
Ik neem gewoon een DBS. Mag dat ook?
@Ikke
zie de link van mijn vorige comment en ik kan je nog 20 andere amerikanen opnoemen die perfect bochten kunnen nemen trust me :D
@rick dos
achja je ken niet ontkennen dat chevrolet corvette naast porsche ook een mooie race geschiedenis heeft.. en bij porsche krijg je steeds dat beeld van de rijke “pennelekker” in zijn maatpak of van de rijke puber met geld van zijn pappa. dan heb ik toch liever de Corvette gebouwd voor mannen met een tank top en jeans broek
@Wessee

Haha, “De Corvette heeft een design van deze tijd” klopt wel, maar de Porsche heeft led lampjes dus ook van deze tijd, maar effe serieus,
Porsche is wat meer voor alledaags :)
@six-trey

Corvette heeft zeker wel een racegeschiedenis alleen niet zo’n illustere als dat van Porsche.

Met beelden moet je nooit een punt proberen te maken. Because those things will bite you in the ass…
@W115 Idd, ik zie idd mensen met een Porsche als enige auto. Een Vette is er meestal voor erbij.
@Rick Dos en six-trey: Je kan een racegeschiedenis van 1 model niet vergelijken met de racegeschiedenis van een heel merk. Porsche is gewoon uiterst succesvol geweest in bijna alle autosport-takken. Chevy kan dat niet met Corvette doen omdat je die alleen maar op 1 manier kan inzetten. Chevy is trouwens ook redelijk succesvol geweest in de racerij, maar dan moet je naar alleen de States kijken.
@Rick dos

”Met beelden moet je nooit een punt proberen te maken. Because those things will bite you in the ass…”


Ja Rick dos, vooral bij jouw. Jij zou bijzonder hoog scoren op de cock-0-meter met je BMW’s. ;)
@lazkopat: dat je een GT2 mooier vind, is een persoonlijke smaak, maar dat je een sportwagen alleen maar definieert op basis van acceleratie van 0-100?

Koop jij dan maar een Cl65 amg ofzo…Leuke sportwagen he?

Ik zeg: motor op de achteras + door de acceleratie duwt die al dat gewicht nog eens extra op de achterwielen waardoor die veel meer grip heeft bij een acceleratie vanuit stilstand.Die corvette zit met zijn motor vooraan !

Om dan nog maar te zwijgen over de semi-slicks van de GT2…

Wat voor mij veel belangrijker is, is bochtensnelheid.En die ZR1 moet die GT2 écht niet laten voorgaan !

En het bouwkwaliteit argument?Je gaat toch ook niet naar een hoer voor een boeiend gesprek, maar voor een leuke rit toch?

I rest my case.
Laatste paar zinnen was gericht aan iedereen trouwens, niet aan Lazkopat.
@SimonMc.. Een Corvette ZR1 heeft inderdaad veel weg van een hoer. Daar heb je een sterk punt.

Aan alle mensen die hier aan het discussiëren zijn: deze auto’s zijn allebei precies even mooi/lelijk en allebei ongeveer even snel. Welke je wil ligt vooral eraan of je Amerikaanse of Duitse auto’s fijner vindt. Dit is puur gebaseerd op smaak.

Ik ben dé autoriteit op het gebied van smaak ;) en mij maakt het echt geen reet uit welke van deze twee ik zou krijgen. Ik zou eerder kiezen voor een DBS een LP-560-4 of een Scuderia.
Ik zit even te denken.. als de ZR1 een hoer is… dan is de Porsche GT2.. Eva Braun.
@SimonMc
bouw kwaliteit bouw kwaliteit, iedereen bleit daar over bij amerikaanen maar als je veel km’s gaat rijden zal je toch eerder problemen hebben bij de porsche, stel je beide wagens 20 jaar buiten zal de corvette toch minder versleten zijn achteraf wat bedoelen jullie met bouwkwaliteit dat de duitsers duurdere materialen gebruikten die minderlang mee gaan, of dat de duitsers hun schroefjes harder hebben vast gedraaid… heb toch nog nooit gehoord van een nieuwe amerikaan die onderdelen verloor onderweg
Doe mij die GT2 maar. Klasse, bouwkwaliteit, snelheid en kun je nagaan wat er gebeurd als hij dezelfde cijfers als de Corvette zou hebben.

Wat een kanon!
Corvette ZR1: Pamela Anderson
Porsche GT2: Eva Braun
Aston Martin DBS: Keira Knightley
Ferrari California: Sarah Jessica Parker…
Ik zou toch ook een GT2 nemen
@six-trey: Ik maak geen punt van die zogenaamde slechte bouwkwaliteit hoor, en met bouwkwaliteit bedoeld men hier wel degelijk interieurafwerking ed, en niet zozeer de kwaliteit van de onderdelen.

En laten we aub hier niet doen alsof we zo’n auto’s dag in en dag uit rijden…Deze auto’s staan 2de hands altijd te koop alsof ze nog maar net ingereden zijn.Dus ik geloof nooit dat je zo’n auto kan verslijten, want mensen gebruiken deze om eens fun te hebben.

Je trouwt toch ook geen hoer,je houd ze op haar best als maîtresse( ja ik ben er weer met de hoer vergelijking, leek me wel gepast hier…)

@KippieKnaus: zeer goed idee om auto’s met vrouwen te gaan vergelijken.

Ik dacht zo over de Nissan GT-R : Serena Williams.Waarom?Wel, het ziet er niet mooi uit, de vormen zien er te dik uit, maar tot ieders onbegrip wél de beste.
By the way. In Rotterdam rijd volgens mij de eerste ZR1 van NL.
Ik hoop hem gauw te zien/horen over de Meent ! :)
Original_Arnoud
En toch is het bijzonder dat de GT2 die ZR1 zo op de hielen zit. Ondanks zijn mindere gewichts/vermogens verhouding en 2 cilinders minder. (2,35kg/pk voor de ZR1 en 2.67kg/pk voor de GT2) Plus dat boven een bepaalde snelheid deze verhouding niet zoveel meer uitmaakt. Dan telt alleen puur vermogen nog. De Corvette heeft ruim 100pk meer maar toch blijft de 911 aan zijn bumper knagen. Doet u mij de GT2 maar. Ik houd wel van een zegevierende underdog.
Kom ook niet aan met het prijsverschil want ik vraag me ten zeerste af wat de kostprijs voor een ZR1 is. Volgens mij wordt die auto met zwaar verlies verkocht. Maar dat maakt niet uit voor GM, ze hebben namelijk een enorm wagenpark waarover ze dat verlies kunnen verdelen. Dat heeft Porsche niet. Bij hen moet elke auto winst maken. En dus zijn ze duur. Ook hebben voor zo’n klein merk een gigantische race afdeling wat enorm veel geld kost en alle research en development kosten moet ook nog eens over relatief weinig auto’s verdeeld worden.
Ondanks de prijs gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Dat zegt toch wel wat… Ik zeg: prijs/prestatie/kwaliteits verhouding. Maar vooral heel mooie auto’s. Van 914 tot 911. Van Boxster tot Cayenne. Van 550 RS Spyder tot 917K.
Wat een B.S. fimlpje..

Beide wagens zijn prachtig maar dat de gt2 zo veel sneller is gewoon niet waar.

FF googelen en voila”! http://www.youtube.com/watch?v=OZlGMX8G3B4

Dat lijkt er mee op.
Zeker gezien de nr’s Corvette ZR1: 647 pk en 819 Nm
Porsche GT2: 530 pk en 680 Nm beide auto’s wegen rond de 1500 KG!

-edit: die video is ook al genoemd in het artikel…-

@Original_Arnoud de PORSCHE de underdog WTF ding kost in de US 100.000 dollar MEER lijkt me niet echt de underdog m8!
Eva Braun VS Pamela Anderson, hoe bedenken jullie het! :lol:

Nog even over Corvette en de racerij (moet mn nickname toch eer aandoen! ;) )

Corvette doet als fabrieksteam de laatste tien jaar mee in de hoogste production based klasse van Le Mans (GTS/GT1). In die 10 jaar won Aston Martin 2x, Ferrari 1x en Dodge met de Viper ook 1x. De overige 6 (zes!) keer won Corvette.

Waarmee ik absoluut niet wil zeggen dat het een merk is met ontzettend veel racehistorie, maar de successen van Corvette in het recente verleden zijn geen kattenpis! Net als die van Porsche overigens in de GT/GT2 klasse!
@ [email protected]:

Gelezen wat mijn verklaring is voor het prijsverschil? Als het onwaar is dan zou ik dat wel eens met geloofwaardige woorden en cijfers ontkracht zien worden.
Idd, alleen is Corvette geen merk maar een model.

@[email protected]: dat filmpje telt natuurlijk niet want Amerikanen zouden subjectief zijn. Engelsen die alles wat van de overkant van de plas komt verafschuwen en een Amerikaanse auto testen zijn veel objectiever.

@Original Arnoud: ze zijn duur omdat dat de marktbenadering is van Porsche/VAG. In Amerika worden mensen niet genaaid met autoprijzen dus zijn auto’s veel realistischer geprijst.
@Original Arnoud: dus jij zuigt een verklaring uit de duim en andere moeten die met feiten en cijfers weerleggen? Beetje omgekeerde wereld, niet?
en oh oh wat hou ik van pamela anderson .
@corvette z06

Ja, om een dagje mee te batsen zeker! Op de lange termijn is het misschien toch leuker om met Eva Braun te wonen. Die kan tenminste goed voor je kinderen zorgen en lekker koken als je thuiskomt van een harde dag werken.

Tot dusver deze metafoor..
Een dag hard werken? Heel Europa in puin leggen en tegelijkertijd een heel volk proberen uit te moorden?
Je kinderen een bepaalde wereldvernietigende ideologie meegeven dat kon ze goed. Eva Braun…pfff hoe kom je erbij.
Pamela Anderson is trouwens Canadees en niet Amerikaans.
@Wessee

Ja vooral.. Eva Braun heeft het nationaal-socialisme bedacht en de is de architect van de holocaust…

Ik ga een beetje off-topic..
@Ikke

Je zegt het lekker voor z’n raap, maar ergens heb je wel gelijk.

OT:
De ZR1 wordt vanaf stilstand er gewoon uitgereden door de GT2. Dat noem ik nog eens pure klasse! Tja, Yanks houden van ”dikke strepen” trekken, Porsche houdt het liever bij realistische snelheid..
Dat de ZR1 sneller tussenaccelereert komt gewoon puur door het feit dat de Corvette 650 pk heeft en de Porsche 530 pk..

Verder vind ik het trouwens zwaar hilarisch dat de US of A-fanboys het verzinnen om te op te merken dat het aan: de ongrond lag, de coureur enz…
Leer er gewoon eens mee te leven dat de ZR1 op het rechte stuk wordt geklopt door een 911 GT2 die ruim 100 pk minder heeft.. Daar schijnen jullie volgens mij erg veel moeite mee te hebben.

@Six trey

Ik zie anders meer antieke porsches rondrijden dan antieke yankees.. Origingeel ofcourse.
Verder zeg je dat een 60’s chevy impala het qua rijcomfort, INTERIEUR en optrekken minstens zo goed is als de nieuwe E. Ik durf gewoon te beweren dat dat NIET zo is. Je kunt ten eerste een auto uit 1960 niet vergelijken met een auto uit 2009. Imposible! De E is gewoon beter op die punten.

@Rob USA

Je kunt wel heel stellig beweren dat de ZR1 op het rechte stuk sneller is. Kijk het filmpje en kom tot inkeer! De Porsche WINT gewoon!

Volgens jou komt dat door de ondergrond? Wat een bullshit.. Daar zou de GT2 anders ook last van hebben, echt een belachelijk tegenverweer dus..

You get my point? ;)
@KippieKnaus: gewoon goed lezen, dan komt het wel goed.
@Wessee Wat ik bedoelde is dat Eva Braun gewoon een oppervlakkig persoon is die niks met nationaal-socialisme en de holocaust te maken heeft.

Maar ik ga weer totaal off-topic..

@Benz :deze auto’s zijn allebei precies even mooi/lelijk en allebei ongeveer even snel. Welke je wil ligt vooral eraan of je Amerikaanse of Duitse auto’s fijner vindt. Dit is puur gebaseerd op smaak.

De GT2 heeft de motor op de achterwielen en trekt daarom iets sneller op. In tussensprints is hij minder snel omdat hij minder krachtig is. Daarom is hij op een circuit ook minder snel. Dus, iedereen houd op met zeuren want ik heb gelijk. ;)

7:26.4 2009 Chevrolet Corvette C6 ZR1
7:32.02 2008 Porsche 911 GT2
Oh btw, die tijden zijn op de Nürburgring gereden door professionele testrijders.
@Wessee: “Idd, alleen is Corvette geen merk maar een model.”

Tegenwoordig niet meer waar…

Stukje van wikipedia :

“With the move toward rebadging Daewoo cars as budget-priced Chevrolets in Europe, Corvette became a marque in its own right in 2005. The brand is sold separately from Korean-built Chevrolets, usually by dealers with the premium Cadillac range. Corvette is also marketed as a separate marque in Japan.”
Ja, daar staat dat Corvette in Europa als merk wordt geprofileerd vanwege die hele zooi Koreaanse Chevy’s hier. Het blijft echter nog gewoon een Chevy in de rest van de wereld, uitgezonderd Japan dan.
@ Wessee:
Nee, dat hoeft van mij niet weerlegt te worden. Maar Porsche geeft openlijk toe dat elke auto winst moet maken. De kosten/baten politiek voor een ZR1 is echter in nevelen gehuld. Dus ik vind dat ik mag stellen dat een ZR1 onder kostprijs verkocht wordt totdat het tegendeel bewezen is.

Wat betreft de rondetijden op de Ring: Porsche heeft pas onthuld dat ze ook wel weten dat sommige coureurs waarschijnlijk een sneller rondje neer kunnen zetten dan Walter Rörhl. Echter kiezen ze voor deze man omdat hij constant is. Dus rondje na rondje 7min 32s. Dat is om semi-proffessionals en beroeps amateurs de mogelijkheid te geven het rondje van Röhrl te benaderen of zelfs te evenaren. Ben dan eigenlijk wel benieuwd wat een andere coureur in een super flying lap zou neer zetten met een GT2.
Ja maar stel de ZR1 wordt onder de kostprijs verkocht dan heeft GM er nog geen last van. Net zoals bij elke halo-auto betaald de ZR1 zich terug door middel van brand-awareness en marketing. Ik denk zelf dat ze aardig winst maken op elke Corvette. GM heeft vaker gezegd dat de Corvette het model is met de hoogste winstmarge. Ik denk dat de C6 en de Z06 beide al de lagere winst marge van de ZR1 recht trekken.

Eigenlijk kun je het niet vergelijken met Porsche want volgens mij heeft Porsche de hoogste winstmarges op auto’s van alle automerken.

Die Amerikanen gaan gewoon voor een iets lagere winstmarge maar zekere verkopen. Dat is een gemak wat je kunt uitbuiten als je ook normale auto’s verkoopt. Geloof me, GM maakt echt wel winst op een ZR1
@ Benz: Leer er gewoon eens mee te leven dat de ZR1 op het rechte stuk wordt geklopt door een 911 GT2 die ruim 100 pk minder heeft.. Daar schijnen jullie volgens mij erg veel moeite mee te hebben.

Als het zo zou zijn heb ik daar geen enkele moeite mee, echter ik ben er aan de hand van dit ene filmpje niet van overtuigd dat dat zo is. Niet vanwege mn Corvette bril, maar omdat ALLE andere bronnen op een andere uitkomst wijzen. Ik heb er hier al een aantal laten zien, maar blijkbaar kijk jij alleen naar de bron die laat zien wat jij wil zien…

Daarom speciaal voor jou nog ff een overzicht:

1) Officiële opgaven.
0-60 mph GT2: 3.6 ZR1: 3.4
0-100 mph GT2: 7.4 ZR1: 7.0
0-100 km/u GT2: 3.7 ZR1 3.6

2) Test van Road & Track: (Corvette wins)
http://www.roadandtrack.com/assets/download/1208_porsche_datapanel.pdf

http://www.roadandtrack.com/assets/download/0209_chevyZR1_datapanel.pdf

3) Test van Edmunds.com: (Corvette wins)
http://www.edmunds.com/insideline/do/Drives/FullTests/articleId=129447/pageId=143714#3

http://www.edmunds.com/insideline/do/Drives/FullTests/articleId=134347/pageId=151284#3

4) Test van motortrend/autobild: (Corvette wins)
http://www.supercars.net/pitlane/pics/1708529g.jpg

5) 1/4 mile tijden volgens dragtimes.com: (Corvette wins)
http://www.dragtimes.com/compare2.php?make1=8&model1=1537&op1=%3E%3D&year1=2008&stock1=Yes&make2=39&model2=842&op2=%3E%3D&year2=2007&stock2=Yes&make3=-1&op3=%3D&year3=0&make4=-1&op4=%3D&year4=0&submitButtonName=Compare!

Dat zijn 5 bronnen die in het voordeel van de ZR1 spreken, noem mij (naast dit filmpje) 1 andere bron waaruit blijkt dat de GT2 sneller zou zijn!

Tot die tijd leer er gewoon mee te leven dat de ZR1 (nipt) sneller is!
@Hippieknaus

Precies.. Het is geheel subjectief. Als het mag van de fanboys kies ik toch voor de GT2 (al is hij duurder). Ik vind hem mooier, stoerder, het design spreekt mij net wat meer aan!

@C6_R

Okay, prima.. De beelden spreken gewoon voor zich hoor. ;)
Ik beweer daarnaast ook niet dat de ZR1 slecht is ofzo. De ringtijden spreken gewoon voor zich. Echter, de GT2 is in dit duel gewoon vanuit stilstand een stuk sneller dan de Corvette ondanks zijn 120pk achterstand. Dat de ZR1 sneller (tussen)accelereert ligt gewoon puur aan het feit dat hij veel meer pk’s en koppel toch zijn beschikking heeft.

Mij maakt het vrij weinig uit. Ik zeg gewoon wat ik met eigen ogen gezien heeft. Is de ZR1 volgens jou sneller? Prima, dat mag met 120 peekaa ook wel. Het zou een grote schande zijn als hij dat niet was..

Eens? ;)
And by the way, ik had het over dit filmpje…

Het GAAT toch over dit filmpje, in DIT topic?!
Neen, het gaat over deze auto’s in DEZE topic..
@ Benz: Ja hoor, natuurlijk gaat het over dit filmpje, maar vaak hebben filmpjes een boodschap en die boodschap lijkt door sommigen hier te worden geïnterpreteerd als dat de ZR1 op het rechte stuk wordt geklopt door een 911 GT2 die ruim 100 pk minder heeft. En hier in dit filmpje is dat inderdaad het geval, echter dat is ALLEEN in dit filmpje het geval.

Het kan mijns inziens nooit kwaad om wat verder te kijken en jezelf af te vragen of iets wat je ziet of leest wel klopt… Zo ook hier…

Tenslotte zoals ik hier op 6 July 2009 om 19:13 schreef: En dat je dan liever de Porsche hebt, prima hoor!
Precies. Ik zag vandaag een mooie gele GT2. Heerlijk om naar te kijken, maar ik zou er zelf geen willen. Ik zou zelf meer content zijn met een Corvette. Dat heeft niks te maken met de prestaties oid van de auto’s maar met mijn persoonlijke mening
@Topless:
Italianen staan natuurlijk ook niet bekend om hun degelijkheid. Maar de F355 zag er van binnen in ieder geval wel bijzonder uit, destijds. Je waande je niet in een gezinsauto.
Maar het blijft ook een kwestie van smaak inderdaad. En een standaard Corvette staat zeker garant voor een hoop pk’s voor je geld. En kwaliteit. Daar moet ik je gelijk in geven.
@ Bugger en Benz..
Vrienden! :D ;) Jullie hebben me veel energie bespaard!
De GT2!
ik ben niet zo voor dat plastic interieur
@C6_R

Tja, als de onderlinge verschillen qua tijden ZO dicht bij elkaar zitten (wat jij liet zien op 8 July 2009 om 12:52..) vind ik het een zeer goede prestatie van de GT2..

(ja, ook van de Zr1 hoor..) ;)

En neuh.. ben niet zo’n typje die honderden filmpjes gaat opzoeken van 2 dezelfde auto’s tegen elkaar.
Pardon: 2 auto’s die ieder filmpje steeds weer terugkomen bedoel ik
wouterjeuring
ik ga voor de GT2, ik houd niet zo van corvette, en de GT2 heeft duidelijk meer grip, en beter weggedrag…..
je moet appelen met appelen vergelijken

die GT2 is met launge control die Vette niet
dat moet je dan maar afzetten bij dit Porsche
dat zou het resultaat wel wat anders zijn
De driver van de Corvette in het eerste filmpje doet het niet helemaal goed, daarom is de start zo langzaam dat hij het niet meer kan inhalen. Ofwel: doe het opnieuw en je krijgt een andere uitslag..
een Corvette racer in de GT3 klasse doet met een professionele coureur achter het stuur ongeveer 2 minuten rond over een rondje Silverstone…. op slicks!! De LP670-4 sv doet in de straatuitvoering op straatbanden en met een journalist achter het stuur 2:08 over een rondje….. Dan mag de ZR1 wel sneller zijn door meer vermogen op de rechte stukken, het blijft toch wel erg ongeloofwaardig dat de Lambo niet van de Zr1 weg zou kunnen komen en de Zr1 zelfs op punten sneller lijkt te zijn.
@Aan alle fanboys

Daarnaast is het ook nog eens een dom argument aangezien de GT2 SEMI-slicks tot haar beschikking heeft. Dat wil zeggen: De buitenkant van de banden zijn zo glad als wat en aangezien dat alleen in bochten helpt. (Je rijdt op het circuit uitteraard op de buitenkant van de wielen)..

En ja, de de ZR1 wordt hard genomen vanuit stilstand.. Leer er gewoon mee leven en blijf (net als de rest van de Fanboys) niet zo doordrammen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).