Donderdagavond zien we de nieuwe Jaguar XJ

Auteur: , 22 Reacties

Ruim veertig(!) jaar geleden presenteerde Jaguar de eerste generatie XJ. Deze mijlpaal krijgt aanstaande donderdag 9 juli een vervolg met het werelddebuut van de volledig nieuwe Jaguar XJ. Om 21.15 uur Nederlandse tijd zal de wereldwijde onthulling plaatsvinden in de Saatchi Gallery in Londen. De onthulling zal live te volgen zijn via internet autoblog.

De nieuwe Jaguar XJ zal te zien zijn op de IAA in Frankfurt en is leverbaar vanaf begin 2010, de definitieve prijzen voor Nederland wordt binnen enkele weken bekendgemaakt.

Via onderstaande video kun je donderdagavond de presentatie live volgen, vlak daarna zullen we uiteraard alle informatie en afbeeldingen op de frontpage posten…

UPDATE 1: de eerste afbeeldingen zijn al gelekt! Klik hier.

UPDATE 2: Het is inmiddels officieel!22 reacties

Zal je zien dat de eerste plaatjes om 21u uitlekken of zo. ;)

Maar goed, ik ben wel flink benieuwd! Of ze de ouderwetse klasse van de huidige/vorige XJ’s hebben kunnen mixen met een meer eigentijdse, XF-achtige uitstraling.
nu hoop ik echt voor jaguar dat het een juweeltje word, anders gaan ze zich zo belachelijk maken…
Ik heb de XJ altijd een bijzonder smaakvolle auto gevonden. En dan met name de XJ12 natuurlijk. Hopelijk wordt het een succes. Want in die klasse domineren de Audi A8 en de Mercedes S een beetje te veel naar mijn smaak. Het is inderdaad wel te hopen dat de klassieke Jaguar-trekjes in tact blijven. Ik vind de XF een beetje een mondeo-kont hebben.
Volgens eerdere berichten zou hij er ongeveer zo uit moeten gaan zien:
http://allworldcars.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/02/jaguar_cx_1.jpg
http://allworldcars.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/12/2010-jaguar-xj-rende.jpg
Dat ziet er niet verkeerd uit, lijkt me.
lekkere auto!!!!
@Willem: hij moet nog onthuld worden hoor…
Hopelijk wordt hij mooier dan de Grand Bentley..
hmm,
ik vind het geen goed plan om deze jaguar té modern te maken

want ik vind het huidige model echt zoo prachtig he! echt de mooiste in zijn klasse. de klassieke lijnen maar toch modern en niet te patserig maar stijlvol, ik vind de huidige fantastisch.

ik denk dat het zeeeeeer moeilijk/onmogelijk wordt om het huidig model te overtreffen of zelfs maar te evenaren , maar we zullen zien
@autoblogger

Willem heeft net een time traveling device uitgevonden. Neem het maar van hem aan. Het wordt een lekkere auto.
Dit wordt net zo moeilijk als de CX die het destijds van de DS moest overnemen, het is nl qua lijn een icoon geworden, maar ik vond wel dat men na de Series III, (1979 – 1987) had moeten stoppen, men is dus al zo’n 20 jaar te laat !
LOL! Een ‘live’ onthulling van iets wat tegen die tijd allang uitgelekt is…

Wat zetten we erop dat de eerste foto’s van de nieuwe XJ al uitlekken voor donderdag 21:15?

PS Hier alvast de eerste beelden van het interieur:
http://www.youtube.com/watch?v=z0kYcQts8WY
http://www.autosite.com/images/2007/MercedesBenz/CL_Class/400/07_Mercedes_CL_01.jpg

Hij heeft veel weg van de huidige CL met een Jaguar grill zo van boven.
Dit is zeker geen slecht uitgangspunt..

De CL wordt toch wel zeer mooi gevonden, dacht ik.
Ik ben waanzinnig benieuwd… *denkt nog graag terug aan 00-SM-23, een 5.3 uit 1977*

Kan iemand me overigens meer in-depth info geven m.b.t. dat kenteken? Het was m’n vaders Jag. Zwarte lak, zwart vinyl dak en zwart leer van binnen. Een unieke kleur(?)combinatie die niet in de catalogus stond. Waanzinnig mooi!
De onthulling zal live te volgen zijn via internet autoblog.
LOL! xD
Ik ga de XF en XK ook steeds mooier vinden, dus een moderne Jaguar kan wel.
als je op auto express inderdaad kijkt vind ik m wel geslaagd.
Zeker de achterkant vind ik beter dan de XF, blijft stijlvol.
Ik realiseer me nu pas dat ik donderdagavond niet thuis ben… :( Sterker nog, pas maandag heb ik dan weer de beschikking over een internetverbinding. Kijken wat ik in Arras kan regelen. :P

@ Oricky; Een XF met scheve verhouding en een ander kontje. Ik mag toch kopen dat ze zich er niet zo gemakkelijk vanaf maken…
Dan vind ik de impressie van Car toch iets realistischer:

http://www.carmagazine.co.uk/upload/19991/images/NewJaguarXJ_2010_Photo_2.jpg

(en eigenlijk gewoon mooier ook). Maar om toch niet op de zaken vooruit te lopen: laat ons er gewoon van uit gaan dat hij heel erg vet wordt. Moet wel.
ben ontgoocheld, het is geen Jag meer! Weinig jagkarakter blijft over!
@ 007 . hier is weinig aan toe te voegen, de XJ is gewoon NIET te vervangen, jammer dat ie niet in zijn huidige uitvoering blijft bestaan want er is niks stijlvoller dan een Jag XJ,met een mercedes rijden alle boeren hier rond(sorry)en geen enkele Audi of BMW zullen ooit die uitstraling hebben van een XJ .Doe het ze maar eens na, méér dan 40 jaar een klassemodel maken, nee….voor mij hoeft ie niet te veranderen …

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).