Verkeerscontroles bekend gemaakt via Google Maps

Auteur: , 31 Reacties

Yep, dat zijn allemaal controles! Het BVOM (Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie) heeft vandaag bekend gemaakt dat ze de locaties van verkeerscontroles ook bekend willen gaan maken via Google Maps.

Zoals je ongetwijfeld weet maakt de politie altijd (een deel!) van de controles bekend via internet, radio en kranten. En daar willen ze nu dus Google Maps aan gaan toevoegen. Politie Brabant Zuid-Oost is hier gister al mee begonnen (klik HIER voor een overzicht). En binnen enkele maanden zullen hopelijk alle korpsen dit gebruiken.

De politie geeft overigens ook aan waarom er op een bepaalde locatie wordt gecontroleerd, wel zo eerlijk lijkt me.31 reacties

GVD precies mijn dorp erop.
Wel handig om te weten. veel van die spots kende ik al.
opzich een goed ding, aan de andere kant geven ze hiermee ook de locatie van flitspalen weer, waardoor het alsnog onduidelijk is.
Komt er bij de routeplanner dan een optie: Flitsers vermijden?
Dit is een mooi initiatief van de Zuid Oost Brabantse politie. Ook goed om eens te vernemen WAAROM er wordt gecontroleerd (bv 56 ongelukken in één jaar).
Mensen die notoir en willens en wetens te hard rijden kunnen zich beter even achter hun oor krabbel bij het lezen van zoveel leed op slechts een beperkt aantal kilometers. Of schop ik nu tegen tere scheentjes en trap ik op lange teentjes?

Ik ben mij bewust van de gevaren in het verkeer. Vandaar dat ik mij netjes aan de snelheid hou… maar ben geen moraalridder!
Wie controleert hier van tevoren of er controles zijn gepland op zijn/haar route? Niemand? Nee, dacht ik al. Ik vraag me dan ook af hoeveel dit gebruikt zal worden…
Juist eindhoven… fijn dat driekwart van de flitskasten die erop staan niet werken… Maar als je hier geflitst wordt ben je sowieso een kneus.
Bij snelheidscontrolles staan de kasten bijna midden op de weg
@citrofiel

ff een aanvulling op jou:

En die gasten van google maar lachen, strijken er dik geld mee op voor iets wat over een tijd wss toch wel weer verdwijnt.
Haha, jammer dat ze verkeerde informatie erbij zetten, de flitspaal bij Deurne flits niet op snelheid… Anders had ik er nu al een dozijn op de mat liggen ;)
Kijk, zo kunnen ze tenminste iets zinnigs bereiken.
En zo raken de controles ook een beetje het alleen-voor-het-geld-imago kwijt.
ik zag vorige week dat er een ongeluk was gebeurd op de n44, vlak na een nogal verdekt opgestelde flitskast (vlak achter de geluidswal voor de afslag naar scheveningen etc. voor wie het wat zegt), twee autos op elkaar; kop staart; 3x raden waar dat ongeluk door veroorzaakt werd?
Zo, dat is nog eens nuttig…
Ik denk dat iedereen die in omgeving Eindhoven woont (kom zelf uit Nuenen) alle kasten die hier op staan wel kent. En inderdaad, zoals hierboven vermeld: drie kwart staat niet aan.
@Super,

dor te hard rijden…
Lijkt me duidelijk.

Niet de flitskast de schuld geven voor het te hard rijden en de daaruit voortkomende ongelukken.

Maar het blijven er wel verrekte veel flitskasten om mijn stadje heen.
Kent de politie internet ook al?:p
Blijkbaar wel joep!
Mooi dat zuid-oost het goede voorbeeld geeft. Ik heb er even snel een blik op geworpen maar de lijst is niet compleet.. Gemiste kans.. Wel lekker politie-like..
@joep: dat hebben ze vast van hun kinderen gehoord :-)
@hubert: nog nooit iemand blind op zijn remmen zien trappen voor een flitskast?

OT: leuk! kun je terugzoeken waar je geflitst bent…
hmm bij mij in Veldhoven valt het nog mee maar in Eindhoven daartegenover
pfew, gelukkig houd ik mij altijd aan de snelheid! Anders was ik daar toch zwaar de pineut geweest *not* :P gewoon weten waar de camera’s staan ;)

Bovendien maakt de cruisecontrol het heel aangenaam om het lange rechte stuk over de kennedylaan 70 te rijden (staat nu ook trajectcontrole). Kan je lekker stukken doornemen, bellen, sms’en, auto’s om je heen fotograferen. Met die snelheid hoef je gewoon niet op de weg te letten :D
http://www.ed.nl/verkeer/5214179/Vraag–antwoord-Verkeerscontroles-op-Google-zichtbaar.ece
Quote ”
“Er moet wel een flitspaal zijn als we het melden. En hij moet werken. Je kan ook niet zomaar ineens een week niet controleren als een trajectcontrole op de site staat aangekondigd. De site is in ieder geval afdoende beveiligd heb ik begrepen.”

Nou hier klopt dus geen snars van. Alle flitspalen in Bergeijk en de 2 in Valkenswaard op de Luikerweg doen het zeker niet. Anders heb ik nog aardig wat boetes te goed :)

Voor de rest fijn om te weten maar moeten ze maar even in navigatieaparatuur verwerken want zelf voor elke reis erop kijken is niet de moeite.
@Hubert
onzin, ook al rijd je niet te hard is je eerste reactie als je opeens een flitskast ontdekt om te remmen. Was het hier 70? of 50? of toch 80? in een oogwenk weet je ’t effe niet en trap je op de rem, ook al rijd je niet te hard. Als je opeens zo’n ding ziet terwijl je te hard rijdt is het meestal toch al te laat.
gelukkig is het tussen oerle en zandoerle rustig… ik hoef daar dus nog mijn snelheid niet aan te passen. :)
allemaal leuk en aardig dit maar ik denk ook dat dit niet gebruikt gaat worden. ik heb zelf met de navigatie op mijn telefoon alle geupdate flitsers staan en via mobiel internet krijg ik om de 10 minuten alle actuele flitsmeldingen ook op de navigatie te zien die je altijd op de radio hoort. op google maps heb je er gewoon vrij weinig aan vind ik.
haha woon zelf in helmond, is wel grappig om te zien.
trouwens wel geinig om te zien hoeveel flitskasten er in die wereld staan.
Lijkt wel of die lampenboer vooral in zijn eigen regio actief is geweest.

Alle gloeilampen die hij niet heeft kunnen verkopen zijn in en rond eindhoven verwerkt tot stoplicht of flitskast.
@ Super

Quote:
> ook al rijd je niet te hard is je eerste reactie als je opeens een flitskast
> ontdekt om te remmen. Was het hier 70? of 50? of toch 80? in een oogwenk
> weet je ‘t effe niet

:D

Indien je niet weet of het “hier 50, 70 of 80” mag, dan let je niet op in het verkeer. Nogal wiedes dat je het dan “in een oogwenk ff niet weet”, vind je zelf niet?
Het “niet weten” is het natuurlijk gevolg van niet attent deelnemen aan het verkeer. Duh!

En nee, ik heb niet over de 0,01% van de keren dat een bord door plantgroei niet zichtbaar meer is.
@Mikeee
ach wat een onzin, er zijn zoveel plekken waar de limiet “zomaar” hoger/lager is, dan moet je vrijwel full time op verkeersborden die limieten aangeven gaan zitten letten. Je kunt beter op je medeweggebruikers letten dan een obsessie met het houden aan de arbitraire regels. Een goed voorbeeld zijn kruisingen op b wegen, soms verlaagt de limiet daar naar 50, soms niet, als je dan net even in je spiegeltje kijkt ipv naar een bord heb je het gemist.
hahaha, een tegenstander van de samenvoeging van Mierlo bij Geldrop heeft nu Geldrop maar Mierlo genoemd op googlemaps.
En ik mis inderdaad de camera op de aalsterweg naar de stad, in de buurt van de hockeyvelden naar de Chinees.
Gemiddeld als ik autorij schreeuwen er twintig borden tegelijkertijd om mijn aandacht. Al jaren zie ik onderweg geen borden meer staan hierdoor.
85% doet het toch nooit.
zoals Spuit11 al aanhaalt, in Bergeijk staan er ook 183 stuks die al jaren niet meer werken. maar goed ook, 50 is daar een belachelijke snelheid.
Nu snap ik waarom die vriend van mij in Eindhoven laatst gewoon zijn hele salaris maar meteen naar het CJIB heeft overgemaakt.
Had verder toch geen zin om nog moeite te doen de controles te omzeilen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).