Ecclestone: Het is allemaal de schuld van de Joden…

Auteur: , 100 Reacties

This man is on a roll...

Afgelopen week konden we melden dat Bernie Ecclestone in een interview had gezegd dat Hitler best een goede leider was, AKA een prima dictator. Vervolgens heeft hij zich op allerlei manieren proberen te distantiëren van die uitspraak, maar dat is nog niet echt gelukt. In de Britse krant The Times noemde de 78-jarige miljardair zichzelf een domkop en betuigt hij spijt: “Ik heb mijn uitlatingen anders bedoeld dan ze zijn begrepen.”

De World Jewish Congress heeft inmiddels gevraagd om zijn aftreden, waarop Bernie wederom een foute move maakte. Hij reageerde door te zeggen dat de financiële crisis eigenlijk de schuld is van de Joden. Tja, dat soort opmerkingen helpen niet echt… Diverse Duitse F1-teams, waaronder BMW en Mercedes, zouden nu geopperd hebben om Ecclestone te boycotten. (via dailymail.co.uk)100 reacties

Meneer moet minder South Park kijken…hij lijkt net een bol 9 jarig kind.
krijg nou tieten
Ik schrik hiervan!
wtf… die kerel is niet goed wijs.
Alzheimer is en blijft een nare ziekte.
Hij mag samen met Max (FIA-voorzitter) op pensioen. Beide zijn “binnen” en jongere managers hebben een betere kijk op de huidige markt.
ja over een ding ben ik het zowie zo eens Hitler was een goede leider want ja probeer maar is zoveel mensen een kant op te laten kijken en zo ook nog jouw ideeën uit te laten voeren. Dus wat dat betreft ben ik het wel eens met deze 78 jarige opoe en dat niet iedereen dat nou wil begrijpen ja dat is dan gewoon een mening of (dom).

maar waar maakt iedereen zich echt weer druk om laat die vent lkkr zegge wat die wil. En zoals altijd maakt een of andere interviewer der toch wel weer een ander verhaal van. Mensen horen altijd wat ze willen horen of lezen wat ze willen lezen.
Die man heeft een woordvoeder nodig en zet hem in een hokje naast de baan waar niemand naar kijkt en tegen praat..
Damn die gast liet al merken dat ie niet spoorde met al die regels en wijzigingen. Dan denk je gekker kan het niet worden tot die uitspraak over Hitler en dan nu dit weer. Dit is HET bewijs dat die gast te oud geworden is. Boycotten die gast!
mijn eerste reactie was Cartman :D
http://www.youtube.com/watch?v=t0qICvnkQmM
vraag me af als hij iets over moslims had gezegd of F1 teams het zelfde hadden gedaan.
(-;
stop die vent in een rolstoel en zet hem voor het raam.
Patrick Createmedia.nl
’t enige waar deze man van is gedistantieerd is de maatschappij!
@ Tabasco – Yes ! zeker weten !
Eerlijk is eerlijk: de Joden kunnen ferm aan touwtjes trekken om hun wil geschied te krijgen, een aftreden is helemaal niet nodig. Het hele WOII gebeuren hebben ze al vaker onnodig in hun voordeel gebruikt, ook in het Midden-Oosten (als ik me niet vergis).
Ecclestones politieke visie heeft helemaal niets te maken met Formule 1.
die man mag nu wel een keer oprotten samen met ze hol maatje die ook een voorliefde heeft voor nazi’s gaan ze samen maar lekker sm spelletjes spelen maar wel ergens anders waar de rest van de wereld er geen last van heeft en ze niet langer kunnen proberen de F1 om zeep te helpen
peace
nou ik geef meneer Ecclestone groot gelijk, de kredietcrisis is de schuld van Alan Greenspan(voormalige topman FED en van joods afkomst) die verlaagde de rente van staatsleningen, zodat banken goedkoop veel geld konden lenen. en de gevolgen hiervaan dat weten we nu allemaal onderhand wel. dus wat Ecclestone allemaal roept is echt geen onzin!!
Ach Bernie in een media man die wel eens gewaagde uitspraken doet.
Niets nieuws onder de zon.
Ik kan er eigenlijk stiekem wel om lachen, en hij heeft 95% van de tijd wel gelijk.
Daarbij is de WJC een zeikclub eerste klas, dat is het zelfde gezeik als alle Rotterdammers van ongeveer 25 tot 45 die vinden dat ze meer rechten hebben omdat hun opa of vader de stad heeft opgebouwt.
Die WJC club moet eens de hand in eigen boezem steken en Bernie en de F1 lekker met rust laten.Hebben de heren van het WJC trouwens wel tijd voor dit soort dingen?het lijkt mij dat ze nog zat te doen hebben in het beloofde land.
Ik heb het met vla wel mee eens hoor. Dat WOII gedoe is wel door de joden vaak wel uitgebuit. Hele tijd zielig doen en dan je zin krijgen als een klein kind voor wat er 50jaar geleden is gebeurd.
Ach ja, er zijn nu eenmaal veel machtige joden in de bankwereld die samen met Obama een flinke lobby hebben gevoerd om ook leningen te kunnen verstrekken aan werkloze kansloze mensen.
Die wet is onder Clinton aangenomen en de rest is geschiedenis…
Hij is niet goed bij zn hoofd! Ben diehard F1 fan maar dit kan echt niet! Boycotten zeg ik!
wat ontzettend zielig dat mensen zo reageren. Bernie doet egwoon uitsrpaken die niet kunen. eerst hitler omhoog praten en vervolgens de joden de schuld gaan geven van de crisis, was er niet iemand anders die ze ook de schuld gaf van een andere crisis. Je mag zelf weten wat je van jwc vind maar, de uitspraken van bernie kunnen echt niet. en wat mij betreft krijgen alle neo-nazi’s samen met bernie een kogel door hun kop. opgeruimd staat netjes. maar ja dat mag in NL dan weer niet
@ vla

Helemaal gelijk!
Vergeet niet dat het bestuur van de grote Amerikaanse banken vooral gedomineerd wordt door Joden. Het Telegraafvolk geeft de schuld van de crisis aan de banken dus 1 + 1 = 2. Met andere woorden, jullie geven de schuld van de crisis aan de joden!! AAHHHHHHH!!
goed, wat hij heeft zitten zeggen klinkt best bedenkelijk… maar er moet toegegeven worden dat hitler een goede leider was, niet zozeer om zijn ideeën, maar wel omdat hij dingen van zijn volk gedaan kreeg zoals niet veel andere leiders dat ooit gekund hebben. Veder vind ik dat de joden vaak overdrijven… ok, ze zijn misschien wel niet de oorzaak van de economische crisis, maar ze reageren wel érg vaak geirriteerd op sommige uitspraken (zelfs op die van komieken, komop zeg…)
Die is van het padje…

Triest iemand zo hard te zien aftakelen.
Sam, doe niet zo gek man.
Bernie is een uitzonderlijk persoon die dingen los van elkaar kan bekijken en niet schikt van taboe’s of dergelijke.
De uitspraken die hij deed over Hilter zit een kern van waardheid in.
Hij probeerd niets goed te praten wat er allemaal in de oorlog gebeurt is. Maar Hilter heeft heel europa voorzien van een infrastructuur voor auto’s en treinen daarbij heeft hij een compleet werelddeel dusdanig afgesloten dat je alleen met duizende mannen en honderenden schepen iets kon uitvoeren.
Teven heeft hij de(duiste)auto industrie naar een niveau gebracht tot wat het is vandaag.En dat allemaal in 10 jaar!Dat kan alleen als 1 man het voor het zeggen heeft.
Dat het een boef eerste klas is die miljoenen mensen vermoord heeft is niet goed te praten.Maar de prestatie’s staan wel en dat alles wat Duits is dat werk komt toch uit eindelijk door deze man.
Vergeet niet dat in de zelfde tijd Amerika ook door 1 man geleid werd en 1 man alle keuzes maakte, nu eigenlijk nogsteeds.
Dat is wat hij bedoeld te zeggen, 1 man die moet leiden en niet 10 die door elkaar heen roepen om gelijk te krijgen, want dan gebeurt er niks.
Dan daarmee bedoelde hij de FOTA.
@ Sam
Jij weet zeker niet wat hypocriet betekend!? “Nazi’s zijn slecht, omdat zei mensen met andere gedachten, levensovertuiging en mening(!) uit de weg ruimden”. Nu ga jij zeggen dat mensen die hun meningen geven (wat al dan niet strook met jou opvattingen) uit te weg moeten worden geruimd???? Dat panische gedoe iedere keer als ook maar de naam Hitler er in zit….. Bernie zegt helemaal niets waarmee hij haat zaait of wat dan ook. Zelfs als je zegt dat Hitler zijn haar mooi zit kan het al niet. Daarbij gaan Joden ook altijd overal over zeiken (de uitspraak: “Joden streek” komt niet uit de lucht vallen).
Hoe dan ook, hitler was een goede leider in de zin van “iedereen 1 kant op laten gaan”.
dat zn ideeen slecht waren is natuurlijk een feit.
maar zn leiderscapaciteiten waren van een hoog niveau.
net als bij saddam, stalin en fidel castro.
hun ideeen waren slecht maar ze kregen wel miljoenen mensen achter zich en kregen op die manier ook veel gedaan.
dat is denk ik was bernie bedoelde….het is natuurlijk vanzelfsprekend dat hitlers ideeen duivels waren en niet goed te praten zijn.
zal niet met de vinger gaan wijzen naar bepaalde bevolkings groepen, maar wees voorzichtig met uitspraken. Het is namelijk taboe om je negatief over Joden uit te laten, krijg je gelijk een stempel. alles staat 6 maanden genoteerd he!

veel dingen stinken!!, en daarbij is de cridiet crisis niet het enigste
maar dit is toch geen site om politieke komplot theorieën te spuien?!
wat ik me wel afvraag is WAAROM in hemels naam de Duitse auto industrie na de oorlog zo machtig is geworden. Geld? gestolen geld? kan iemand dat simpel uitleggen?
@merry

idd kben het met je eens
@n-rico

ze kregen veel geld van amerika….
om zo een sterk front te vormen tegen de ussr…..
Mja, Ecclestone (of ekkie Flinstone) waant zich iinderdaad een dictator. Echter, hier hebben de deelnemende teams wel een achterpoortje om hem te passeren (gezamenlijk een nieuw kampioenschap oprichten). Deze uitlatingen tonen dat ie wel heel erg verveeld zit met deze malaise.
Politieke opvattingen ipv meningen/ervaringen op autogebied, waarvoor Autobloq bedoeld is ?

Is hier de verkeerde uitlaatklep.
mssn dat door de kop schieten niet een goed idee is, maar er worden wel erg kromme redeneringen gemaakt door bepaalde mensen, zoals ow.. de crisis kotm door de banken ( lekker kort door de bocht) ow… wacht er zijn redelijk veel succesvolle joden in het bank wezen, dus dan kunnen we hun de schuld geven. nou als je zo denkt spoort er echt iets niet in je hoofd. Dat Hitler een briljante strateeg was, kan ik niet ontkennen. Maar vergeet niet dat er toch wat fundamentele bezwaren zijn tegen dictator’s vandaar dat wij nu ook een democratie hebben. Als een ieman dhet voor het zeggen heeft, worden bepaalde groepen erg makkelijk over het hoofd gezien. En om dan maar de link naar de formule 1 te maken. Kijk nu eens wat er van de F1 is geworden/ zou zijn geworden als max mosley steeds zijn zin kreeg met al zijn regels. Nu komt er de Fota die ondanks een misschien iets tragere besluitvorming toch wel mooi even de formule 1 heeft gered. Samenwerken is gewoon noodzakelijk en uitspraken als 1 man die moet leiden vind ik toch wel heel erg jammer. Neem nu ook bijvoorbeeld europa we werken met ze allen maar ja heey we overleven wel allemaal de financiele crisis we hebben oppeens allemaal geld van de ecb om onze banken te steunen de euro blijkt een hele sterke munt ondaks de economie. Nee je kan wat mij betreft veel meer bereiken als je samenwerkt. Dit is de iets meer genuanceerde en volwassener versie van mijn mening. Maar ik ben hoewel niet beoefend toch wel een Jood en neem dit soort onzin verhalen erg serieus. Want soms herhalen bepaald epatronen zich en dan moet er dit keer wel een stokje voor worden gestoken
@ Willem

maar toch is het stiekem wel leuk om politiek aan auto’s te koppelen. omdat auto’s een machtig en economisch instrument zijn.
@ Mies wat mij betreft is er toch wel een verschil tussen mensen ( Neo-Nazi’s) die dictators verheerlijken en zelf systematisch geweld gebruiken om hun “mening” kracht bij te zetten en menzen die gewoon proberen brood op de plank te krijgen en door hun koopmansgeest het iets beter dan de rest doen. Dus denk dat de vergelijking een beetje krom is. Ik heb namelijk wel een probleem met sytematisch geweld en niet met gewoon proberen je brood op een eerlijke manier te verdienen. En de oplossingen voor geweld zijn niet altijd vrolijk. Maar het iss idd een auto site dus mssn moeten we maar weer over gaan op auto’s
@Sam
Ik zie niet niet echt een link tussen jou vergelijkingen en mijn commentaar op jou stuk…. Maar zoals je zelf ook al zegt laten we hier bij houden, dit is toch een eindeloze discussie en hoort niet thuis op een auto-site.
@Sam
Hitler was toch echt een gekoze leider.
En als er geen oorlog geweest was had hij waarschijnlijk verkiezingen laten komen om die te manipuleren.
Maar Hitler was een democatie’s verkozen leider.

Maar de FOTA heeft helemaal niks gered, ik zie BMW,Toyota en nog wat andere teams binnen nu en 3 jaar stoppen omdat ze geen geld meer hebben voor F1 of omdat het niet bij het “bedrijfs imago” past AKA geen geld meer voor F1.
Daarbij vergeet je dat Max met de FIA de regels maakt.
Max is een democratisch gekoze leider door mensen binnen de FIA die een stem mogen uitbrengen.
Bernie daarin tegen runt een bedrijf en bedrijven hebben een baas(leider)iemand die heeft dat opgebouwt,gekocht of is verkozen een bedrijf te runnen.
Deze personen hebben de volle macht in handen en hoeven niemand gelukkig te kamen of what ever, die hebben 1 doel het bedrijf gezond en winstgevend houden.En dat doet Bernie heel goed.
‘De wijsheid komt met jaren’ zeggen ze wel eens, maar ook ‘hoe ouder hoe gekker’.
en Sam,
Over dat 1 leider verhaal gesproken, zonder die 1 leider Mozes waren de joden nooit uit Egypte gekomen, dus 1 leider hebben waar iedereen blind in vertrouwend en zomaar volgt kan best goed uitpakken ;)
Och, we moeten niet te luid piepen. Hoe je het ook draait of keert: of je nu Monotheïstische God 1.0, 2.0 of 3.0 aanhangt, verkeerd bezig ben je toch. Vrij vertaald: Jood, Christen of Moslim, ’t is één pot nat.
@James,

Als Bernie E. zoiets gezegd had over Moslims, dat hadden ze dit seizoen kunnen staken (net als Dakar) omdat men niet meer de veiligheid van het F1-circus zou kunnen garanderen.

Daar komt nog bij dat juist de Arabische organisatoren makkelijker met geld strooien. Daar houdt die ouwe gewoon van, dus zal hij niet snel iets fouts over Arabieren/Moslims zeggen…

Maar laat die bejaarde lekker met pensioen gaan, zeg!
Enerzijds wil hij de F1 niet uit elkaar laten vallen, maar anderzijds doet hij dingen die niet goed zijn voor diezelfde F1!!!

Mss. lijdt hij toch aan Alzheimer, ja.
1 ding snap ik dus niet: waarom wordt er altijd erover gesproken hoe erg het is dat er ruim 6 miljoen Joden vermoord zijn tijdens de 2de wereldoorlog en over ruim 14(!) miljoen dode Russische burgers wordt er haast nooit wat gezegd? Natuurlijk is het wel erg voor de Joden maar ze moeten zich niet zo aanstellen, er zijn ruim 22 miljoen Russen gedood in totaal…
Oh, ja…Dit nog even…

Aan allen ter nadere informatie.

Hitler wist eigenlijk helemaal geen meerderheid achter zich!!!

Toen hij in 1933 eenmaal als kanselier was gekozen, na een verkiezingsresultaat van ca. een derde van alle stemmen, werden in de loop der jaren alle Duitsers gedwongen met hem mee te doen.

Wie zich verzette ging net zo goed naar een concentratiekamp als later de joden. Er bestond geen vrijheid van meningsuiting meer! De bruine brigades zochten de mensen, die anders dachten wel op en voerden ze af.

De Duitsers werden wel gedwongen te denken, zoals Hitler wilde. Van een vrijwillige keuze voor hem is geen sprake geweest. A. Hitler was geen vrijwillige keuze van de meerderheid.

Het motto was eerder: Wil je vreten, dan kies je voor “ons”, anders verrek je maar. En wat wil je met een gezin zonder werk, geld of dak boven je hoofd?

De keuze voor Adolf was onder die omstandigheden niet zo heel erg moeilijk.

Denk aan die film over dat Duitse verzetsgroep, “De Witte Roos”…link; http://www.krijgsmacht.nl/artikelen/verzetsgroep-die-weisse-rose-tweede-wereldoorlog

Dus Opa Bernie slaat zelfs op dat gebied de plank ongelofelijk mis!!!
Tijd om met pensioen te gaan!!!
Wat lopen we te zeuren?
Alsof Hitler de enige was in die tijd die anti-joods was… Dat was algemeen ’n gedachtegoed in (en vooral ook VOOR) die tijd. Alleen Hitler handelde er naar/zorgde dat er naar gehandeld werd…
Alsof Hitler de enige was die destijds gruweldaden heeft laten uitvoeren. Verkrachten en kaalscheren van vrouwen die VERDACHT werden van het hebben van ’n relatie met ’n NSB-er of Duitse soldaat (die alleen maar deed wat hem opgedragen werd…z’n werk dus…)
mensen die denken dat hitler een goede leider was hebben zich nooit in de materie verdiept. pure borrelpraat.

– Hij bemoeide zich persoonlijk met allerlei details daar waar een leider zich met de grote lijnen bezig dient te houden en de details aan de experts over dient te laten.
– Hij zorgde ervoor dat zijn organisatie op hielenlikkerij was gebaseerd waardoor niet talent en capabiliteit maar (schijnbare) loyaliteit werd beloond. In praktijk betkende het dat de nazi top elkaar zoveel mogelijk tegen probeerde te werken om zo anderen in een slecht daglicht te stellen.
– Het ontbrak hem aan strategisch inzicht, zo begreep hij bijvoorbeeld niet goed dat zijn operatie aan het oostfront stond of viel bij de communicatie/aanvoerlijnen. Hij begreep verder niet dat het zin had om de russische/britse productie capaciteit (fabrieken) aan te vallen om zo het leger lam te leggen, ook begreep hij niet dat hij engeland kon veroveren door haar aanvoerlijnen (zeetransport) door te snijden. Als je je er een beetje in verdiept zie je een onvoorstelbare hoeveelheid strategische blunders.
– Hij ging uit van zijn eigen onfeilbaarheid… need i say more.

Als je het niet gelooft zou je bijvoobeeld eens de memoires van Speer, Doenitz en Churchill moeten lezen.

Dat de nazis zo ver kwamen hadden ze vooral te danken aan veel geluk, een tegenstander die slecht voorbereid was en enkele briljante figuren binnen het duitse leger en industrie die het wel “door” hadden.

hitler een goede leider is pure borrelpraat.
Van PR heeft deze man geen kaas gegeten…
…daar waren de Nederlanders (en geallieerden) niet vies van…
@Emile_Benz, het probleem was dat zo’n persoon de macht kreeg.
hahaha, geniaal.

Hij heeft ook wel een beetje gelijk, maar ik zal me er maar niet teveel over uitlaten. Niet dat ik nou een antisemiet ben, er zijn zat niet joodse idioten verantwoordelijk voor de crises.
overigens lag de autobahn al op de tekentafel voordat de nazis aan de macht kwamen, de nazis hebben het plan simpelweg uitgevoerd.
@ Sam:

Lees het origineel op Timesonline nog eens aandachtig door.

Bernie bedoelde dat sterk leiderschap dingen voor elkaar krijgt.
Hij erkend dat daardoor verschrikkelijke dingen zijn gebeurd in de geschiedenis dus dat er ook nadelen aan kleven.

He has more to say on the shortcomings of democracy. “Politicians are too worried about elections. We did a terrible thing when we supported the idea of getting rid of Saddam Hussein, he was the only one who could control that country. It was the same [with the Taleban]. We move into countries and we have no idea of the culture. The Americans probably thought Bosnia was a town in Miami. There are people starving in Africa and we sit back and do nothing, but we get involved in things we should leave alone.”

Does he have a favourite historical dictator — Stalin, perhaps, or Mussolini? “Maggie’s gone,” he says. Then he pauses and continues, thoughtfully: “In a lot of ways, terrible to say this I suppose, but apart from the fact that Hitler got taken away and persuaded to do things that I have no idea whether he wanted to do or not, he was in the way that he could command a lot of people able to get things done.”

He must know that this is controversial — particularly given the allegations against Mr Mosley — but the delivery is deadpan rather than deliberately provocative. He seems to see Hitler as a passive bystander who was too weak to stop the Holocaust.

“In the end he got lost so he wasn’t a very good dictator. Either he knew what was going on and insisted, or he just went along with it — either way he wasn’t a dictator.”
Begint die Eikelstone nu seniel te worden. Bij ons in het verzorgings tehuis Avondrust hebben ze nog wel een plekkie voor deze ouwe tang. kan hij lekker over verschillende volkeren en personen gaan lopen zeiken, echter zal hij geen repliek terug krijgen.
Aanvullende uitleg van Bernie:

He insisted ‘things were taken a little bit wrong’ and his praise of the German tyrant was ‘not what he meant’ before adding: ‘Those who don’t know me think I support Hitler’s atrocities; those who do know me have told me how unwise I was to articulate my points so badly that it should have been so widely misunderstood.

‘During the 1930s Germany was facing an economic crisis but Hitler was able to rebuild the economy, building the autobahns and German industry.

‘That was all I meant when I referred to him getting things done.
‘I’m an admirer of good leadership, of politicians who stand by their convictions and tell the voters the truth.

‘I’m not an admirer of dictators, who rule by terror.’

In another interview, he added: ‘Hitler brought a country that was bankrupt into a country that was very strong and that was really demonstrating what someone could do if they had the power and didn’t have to keep back and referring every five minutes.
Hitler helemaal gek omdat hij aan de drugs zat. Daarom meende hij dat hij de Russen klein zou krijgen…
Buiten zijn standpunten en daden was Hitler wel cool hij had stijl
goeje stem, coole snor, een emo kapsel voor zijn tijd, baggy pants, een logo voor zijn goede marketing strategie,….
@six-trey Hij heeft de pof broek weer eens nieuw leven in geblazen. Dat zal MC Hammer weer eind jaren 80 dunnetjes overdoen. Het was alleen succes van korte duur…..
F*ck me….

Kan niet anders concluderen dan dat er hier een stelletje achterlijken zich ophouden…

Ga g*dverredomme een persoon als Hitler en zijn daden hier bagatelliseren…

Iedereen die roept dat hij een goede leider was begrijpen de definitie van een goede leider niet.

Een goede leider heeft niet een vijand in de vorm van een bevolkingsgroep nodig om zijn doelen te kunnen bereiken. Een goede leider inspireert mensen, zorgt dat groepen samenwerken om de doelen te kunnen bereiken en kijkt naar het grote plaatje en houdt zich niet bezig met de details. In tegenstelling tot wat hier gedacht wordt voldeed Adolf aan geen van deze voorwaarden.

Nee, hij inspireerde het Duitse volk niet, hij kanaliseerde de onvrede van een deel van de bevolking waardoor hij populair werd. Het kanaliseren van onvrede is totaal iets anders dan inspireren. Ik kan ook onvrede kanaliseren maar dat betekent nog niet dat ik een goede leider ben. Als het zo’n goede leider was dan was hij in het leger niet blijven steken op de rang van korporaal.
Ik geloof dit niet…
World jewish congress: wij willen graag dat bernie aftreedt
Bernie: nee want jullie hebben de crisis veroorzaakt
Bijzondere reactie
Er lijkt een verband te zijn tussen de taalfouten en racistische en anti semitische reacties op dit forum. Reacties van E Benz e.a. zijn wel duidelijk, zou de geschiedenis zich herhalen dan is duidelijk wie de eerste NSB-ers zullen zijn. Dit al onder het mom van vrijheid van meningsuiting, welke overigens als eerste door die bruinhemden afgeschaft zal worden.

Autoblog lijkt helaas steeds meer op sto(r)mfrontblog.. Jammer..
@Sharp Een goed leider hoeft per definitie een leider te zijn die zijn volk en andere volkeren goed en met respect behandeld. Een goed leider zegt mi meer iets over wat hij heeft bereikt door mensen achter zich te krijgen. Door populistisch te zijn maar ook na te komen wat je roept. Hij heeft het wel tot een bepalend persoon geschopt. Hij heeft wel een gesloopte economie een nieuw leven in geblazen dan tot een gesloten economie, waar hij niemand en niks in ontzag. Ik vrees dat hij veel mensen heft geinspireert. En als je de top wil bereiken, als je tot een leider wil uitgroeien, zal je altijd vijanden maken. Dat is zo, en daar ontkom je niet aan. ik ken geen goede leiders zonder vijanden. Dat zijn geen goede leiders, zij kennen geen tegenwerking. Maar Al met al, Hitler is en blijft een beest, die op afschuwelkijke manieren miljoenen slachtoffers maakte. Die zonder pardon zijn tegenstanders opruimde. Maar dan vraag ik mij af, wie van de historische personen vind je dan wel een goed leider?
Als dit klopt (het blijft journalistiek) en je bedenkt dan ook nog even waar die andere drol (juist, Mosley) in verwikkeld was een aantal maanden terug, dan wil je toch spontaan niets meer met F1 te maken hebben!?
Ik schrik dat een overheersend aantal van de lezers hier, zich distantieren van deze uitspraken. Alleen naievelingen hebben de indruk dat de joden niet achter de crisis zitten. Mensen, blijf vooral rondlopen met die oogkleppen!
Oke:
1) Mag ik het volledige interview? laatste keer was die zever ook uit de context geript.
2) Journalisten houden van sensatie ==> overdrijvingen.
3) Waarheid kan kwetsen…
4) Als men zei: Het is de schuld van de katholieke kerk, dan had er niemand iets van gezegd.

Conclusie: Hypocrisie ten top!!
Ja, stelletje aanstellers , die joden :) haha, maar effe serieus. vrijheid van meningsuiting toch? Mercedes mag ook wel blij zijn met Hitler, hij was een hele goed klant, met zijn Nazi-Benz.
Die foto is ook best wel grappig :D
Wat een mongool zeg die Ecclestone, zonder de Joden was er niet eens welvaart op deze wereld,
@ Duidelijk:

Duidelijk ;-) kan alleen de links niet plaatsen op een of andere manier.
Ik vind hem wel wat extreem. Om nu de joden alle schuld te geven vind ik wel erg kort door de bocht. Dat de joden veel invloed op financien hebben geloof ik echter wel. Vooral amerika is nogal onder invloed hiervan. Als je ook maar een klein beetje kritisch bent richting bv Israel dan heb je die lobbie finaal tegen je en kun je het daar schudden….

Maar Ecclestone is wereldvreemd, dat kan niet anders met zulke opmerkingen.
gogogomagazine.com
“Lol, de crisis is allemaal de schuld van de joden, ” slim bezig Bernie! Maar ja als je naar sommige namen op wall street kijkt/keek: Goldman Sachs, Lehman brothers, Wachovia..
Lees ajb. de reactie van Super als je werkelijk denkt dat AH een goede leider was. Dat was hij niet. Argumentatie vindt je in de voornoemde reactie. Mag Bernie zeggen wat hij denkt? Natuurlijk. Maar Ik mag daar ook wat van vinden. Om te beginnen heeft BE, die nota bene de oorlog heeft meegemaakt, geen enkel historisch besef. Ten 2e heeft hij geen enkel inzicht in de huidige economische crisis. ten derde begrijpt hij niets van de geneugten van democratische regimes, waar hij zelf zijn hele leven de vruchten van heeft kunnen plukken en nog steeds doet. Wat ik dan denk is: Hoe is het mogelijk dat deze malloot de belangrijkste man in de F1 is? En dan heb ik het nog niet eens over Max Mosley die in zijn vrije tijd graag in Nazi-uniforms rondloopt? Komt dat doordat de F1 wellicht mallotig is? En wat zegt dat over mij, al jaren F1-fan? Ben ik wellicht ook een malloot? Wil ik voor malloot worden gehouden? Nee natuurlijk niet! Stof om over na te denken tijdens de GP dit weekend….
het is de schuld van iedereen ..
snel .. ga je schuldig voelen ..

en daarna absurde eisen stellen ..

history is bunk ..
Goeie timing vlak voor de GP van Duitsland, ik vraag me ook af wat BMW denkt te doen, zonder Hitler hoefden ze zeker geen vliegtuigmotoren te produceren
Wat een nutteloze discussie. Iedereen is het met elkaar eens dat Hitler voor vreselijke dingen gezorgd heeft. Als je echter verder kijkt dan je neus lang is dan zul je zien dat daadwerkelijk in de jaren 30 en 40 de Joden als een ondergeschikt volk werd gezien. Zo ook in Engeland en Nederland.

Wel een leuk vergelijk met Wilders. Die profiteerd net als Hitler van sociale onrust en onvrede richting een volk (Hitler: Joden, Wilders: Moslims) en economische onrust (Hitler: de grote depressie, Wilders: huidige recessie). Net zoals dat er nu idioten achter Wilders staan stonden vroeger miljoenen Duitsers achter Hitler. Ja na de oorlog distantieerd iedereen zich meteen maar Hitler had niet voor niets zo ferm de macht in handen. Ik ga er niet vanuit dat Wilders zo ziek in zijn hoofd is als Hitler maar hij heeft wel trekjes die daarnaartoe neigen.
FrankypankyV8
@JPM,

Pas maar op met het vergelijk tussen Hitler en Wilders.
Straks word je nog beschuldigd van demoniseren (van Wilders uiteraard. Over Allochtenen en Moslims mag men kennelijk van alles roepen)!!!!
:roll:
Ecclestone krijgt de inkomsten uit de commerciele rechten en verdeelt de helft onder de teams. Alleen de teams die met hem een overeenkomst sluiten. BMW en Mercedes gaan dus niemand boycotten, want dan draait Ecclestone de geldkraan dicht. Bovendien hebben MB en BMW financieel flink geprofiteerd van WO2, dus moeten ze niet zo hoog van de toren blazen.
Ja Hitler was een bijzonder goed leider. Maar het was ook een krankzinnige kerel. Wat hij de wereld heeft aangedaan is niet goed te praten en ik hoop dat zo’n fascist nooit weer op zal staan. Neo-nazi’s mogen ze van mij allemaal in een kamp stoppen. Samen met de extreem-linkse idioten in ons land. En dan een reality soap maken.

Over Joden mag je blijkbaar nooit iets negatiefs zeggen. Wel over boeren. Moslims. Hom0’s. Ik heb persoonlijk geen goede zakelijke ervaringen met mensen die (toevallig?) Joods zijn. Moeilijk te vertrouwen. Ze zeggen het één, maar doen iets anders achter je rug om. Maar dat is een persoonlijke negatieve ervaring, en die heb ik ook met moslims en christenen. Vreemd genoeg alleen minder met mensen voor wie religie niet belangrijk is. Zo zie je maar hoe betrekkelijk religieuze normen en waarden zijn.

Ja, er zitten naar verhouding erg veel Joden in de financiële wereld. Die collectief verantwoordelijk is voor de crisis door te dure leningen te geven aan mensen (in verhouding inderdaad veel minder Joden) die het eigenlijk niet kunnen betalen. Op papier heeft de man een punt. Alleen wat moet je er in de praktijk mee?

En iedereen die Wilders en Hitler met elkaar vergelijkt: Wilders is geen fascist. De Nederlander is geen fascist. Wil geen fascistisch regime. Wil meer vrijheid. Minder regels. Minder belastingen. Minder gelieg en gedraai van politici die er alleen maar voor zichzelf zitten. Minder inmenging van mensen die ons hun (soms akelige) cultuur willen opleggen. Zo werkt dat hier niet. Nederland vindt het hoog tijd voor een grote bezem door het land. Een goede correctie. En toevallig is daar Wilders die alleen op zijn geweten heeft dat vliegen dood neer vallen van zijn hairspray.

Zo, nu weer over auto’s?
Ja Hitler was een bijzonder goed leider. Maar het was ook een gek. Wat hij de wereld heeft aangedaan is niet goed te praten en ik hoop dat zo iemand nooit weer op zal staan. Neo’s mogen ze van mij allemaal in een kamp stoppen. Samen met de extreem-linkse gekken in ons land. En dan een reality soap maken.

Over Joden mag je blijkbaar nooit iets negatiefs zeggen. Wel over boeren. Moslims. Hom0’s. Ik heb persoonlijk geen goede zakelijke ervaringen met mensen die (toevallig?) Joods zijn. Moeilijk te vertrouwen. Ze zeggen het één, maar doen iets anders achter je rug om. Maar dat is een persoonlijke negatieve ervaring, en die heb ik ook met moslims en christenen. Vreemd genoeg alleen minder met mensen voor wie religie niet belangrijk is. Zo zie je maar hoe betrekkelijk religieuze normen en waarden zijn.

Ja, er zitten naar verhouding erg veel Joden in de financiële wereld. Die collectief verantwoordelijk is voor de crisis door te dure leningen te geven aan mensen (in verhouding inderdaad veel minder Joden) die het eigenlijk niet kunnen betalen. Op papier heeft de man een punt. Alleen wat moet je er in de praktijk mee?

En iedereen die Wilders en Hitler met elkaar vergelijkt: Wilders is geen fascist. De Nederlander is geen fascist. Wil geen fascistisch regime. Wil meer vrijheid. Minder regels. Minder belastingen. Minder gelieg en gedraai van politici die er alleen maar voor zichzelf zitten. Minder inmenging van mensen die ons hun (soms akelige) cultuur willen opleggen. Zo werkt dat hier niet. Nederland vindt het hoog tijd voor een grote bezem door het land. Een goede correctie. En toevallig is daar Wilders die alleen op zijn geweten heeft dat vliegen dood neer vallen van zijn hairspray.

Zo, nu weer over auto’s?
in zekere zin heeft hij gelijk

het zijn de Khazar “Joden” die alle economy controleren.
De rijkste famillies ter wereld, Rothschild en de Rockefellers zijn Khazar ” Joden.”

Van origine zijn ze niet joods.
Madoff was ook een Jood…
@ Jaap

Bent u ook atheistisch?

Wilders vrijheid? Hahaha ja als je blank, van Nederlandse afkomst en rechts bent. Dán mag je van hem vrij zijn. Mensen met een dubbelpaspoort of een andere nationaliteit niet. Prachtig staaltje van de opkomst van Hitler kopieren. Het begint met het uitsluiten van mensen vervolgens de gevestigde orde aan te vallen door uitspraken die de gemiddelde Nederlander (lees RTL/Telegraaf lezer) graag hoort. Belasting verlagen, tuurlijk dat willen we allemaal, maar door dit soort stupide mensen wordt er niet eens gekeken of dit wel haalbaar is. Achja het is zonde om aan dit soort mensen woorden vuil te maken. Mensen die het volledig met Wilders eens zijn begrijpen het leven en de mens niet en zijn eigenlijk geen aandacht waardig.
@FrankypankyV8, zo was het en niet anders, of nog erger! heel goed geschreven!
en bernie is de weg kwijt.
Hmm… Tijdens het vorige bericht waarin deze man werd besproken, dacht ik nog dat zijn woorden wat ongelukkig verdraaid waren.
http://www.autoblog.nl/archive/2009/07/05/bernie-ecclestone-hitler-was-een-toffe-peer
Maar dat voordeel van de twijfel heeft hij nu wel verspeeld. Dit is best kwalijk. Ik merk dat anti-semitishe leuzen steeds normaler gevonden worden. En dat is best gevaarlijk. Klinkt een beetje afgezaagd, maar we hebben in 40-45 gezien wat daar van kan komen. Als je dan TOCH al een volk over één kam gaat scheren:
Joden zijn over het algemeen creatieve, hardwerkende, slimme mensen. Wat Hitler destijds gedaan heeft, is inspelen op de jaloezie die heerste jegens het joodse volk. Heel laag en simpel eigenlijk, maar de onderkant van de samenleving is nu eenmaal gevoelig voor extreem rechtse uitspraken. Tevens heeft de onderkant van de samenleving graag een zondebok die je overal de schuld van kan geven.
Ik ben absoluut voorstander van vrijheid van meningsuiting, maar die kun je daar niet meer onder scharen. Ik zeg: aftreden die kerel.
F355GTB

Moslims, Hindoes, Christenen en atheisten zijn ook ‘normale’ mensen. Hoe is deze uitspraak fout? Het is een feit dat het bedrijfsleven bezaaid is met joden. De Joodse bankiers zijn niet weg te denken uit het huidige bankwezen. We geven de banken de schuld van de crisis dus indirect ook de joden. Wie heeft het over anti-semitisme? Ik vind dat het verdedigen van de Joden is doorgeslagen. Ze worden niet meer objectief beoordeeld maar standpunten jegens joden worden met een fluwelen handschoen benaderd.
Neem het conflict in het middenoosten, Israel blijft Gaza bombarderen en doden daarmee duizenden mensen. Maar nee, Ecclestone die slechts een feit constateert dat negatief uitpakt voor de Joden dat is verkeerd. Doe die bril toch eens af joh.
@JPM:
Ik heb m’n bril nu af… Ik ben het met je eens dat hetzelfde geldt voor Moslims, Hindoes, Christenen en atheisten. Ik vind sowieso dat je niet een hele bevolkingsgroep ergens de schuld van kan geven. Ik ben geen econoom, maar als de banken schuldig zijn aan de kredietcrisis, laten we het dan ook over de banken hebben. En niet over de joden. Maar ik begrijp jouw punt ook hoor. Je moet elk volk hetzelfde behandelen, dus niet één volk ineens met fluwelen handschoenen aanpakken. Maar uiteindelijk is elk individu verantwoordelijk voor z’n daden, toch? Wat zijn/haar afkomst ook is. En toch denk ik dat het anti-semitisme wel onderschat wordt. Ik heb het idee dat in bepaalde landen (Duitsland, Oostenrijk, etc.) het facisme nog steeds wel leeft hoor.
En wat betreft het Middenoosten: dat is nauurlijk een ingewikkelde kwestie. De waarheid ligt daar een beetje in het midden, denk ik. Ik weet wel dat de palestijnen raketten e.d. afvuren vanuit scholen en woningen. Sommige wapens van Israel zijn zo geprogrammeerd dat ze automatisch schieten op waar de projectielen vandaan komen. Dus ja, wiens schuld is het dan. Ik durf het niet te zeggen. Ingewikkelde kwestie.
F355GTB

Natuurlijk is de crisis in de praktijk niet de schuld van de Joden. Maar op papier wel, aangezien er zoveel Joden bij banken werken. Uiteraard is dat een slechte benadering maar dat is nog geen anti-semitisme.
Tsjah het Midden-Oosten zowel de Joden als de Palestijnen doen daar van alles verkeerd maar het gaat mij meer om de Amerikanen en Pro-Joodse organisaties die een oogje dichtknijpen als er weer 45 kinderen omkomen bij een bombardement door de Israeliers op een school. Terwijl ze op hun achterste pootjes staan als iemand zo iets roept als Ecclestone. We zijn geen joden, palestijnen of hindoes. We zijn mensen.

(goede naam trouwens, fantastische auto)
Even men testen: het is toch de schuld van de moslims?
@jpm, wat een gelul, de meeste joden die ik ken zijn helemaal niet rijk en werken evenmin in banken; eeuwenoud anti-joden sprookje, lijkt borat wel, kom je ook uit kazacstan..? pff..

dat van niet in de praktijk maar wel op papier is echt het domste wat ik in lange tijd heb gehoord en eigenlijk lachwekkend als je het niet serieus meende… vraag, wat voor opleiding heb je?

trek die redenering door dan moet je alle niet-joden de schuld geven van de crisis omdat er meer niet-joden in banken werken dan joden want dat is een feit.. hilarisch..
@ Gusto

Alsjeblieft zoek eerst eens op wie er aan de top van de 5 grootste banken van de VS zitten/zaten. Er zijn wereldwijd maar 15 miljoen joden en een gigantische hoeveelheid zit in het Amerikaanse bankwezen. Hoe ik dat weet, ehm owja ik werk er zelf. En dat van op papier meen ik ja, net zoals op papier mensen met bruin haar voor de economische crisis hebben gezorgd. Want ja het merendeel van de bankiers heeft bruin haar. Ik kan jou beter vragen wat voor opleiding je hebt gedaan, want sommige dingen heb je niet helemaal door bijvoorbeeld het punt dat ik probeer te maken.
Mijn opleiding? 7 jaar gymnasium en 5 jaar de universiteit.
ga eens nakijken wie allemaal om Obama heem staan.
80% is joods
Tsja, het is nu wel eenmaal zo dat de meeste van de invloedrijke Wall-street bankiers (die samen met Alan Greenspan van de Fed) deze problemen hebben veroorzaakt voor hun eigen geldelijk gewin Joods zijn. Dat is een feit en niet echt te ontkennen. Daar kan over gezeurd worden (dat gebeurd altijd automatisch als er word afgegeven op Joden, want ze zijn zo zielig), maar dat veranderd de realiteit niet. Dus eigenlijk heeft de man technisch gesproken gelijk.
bernie help f1 helemaal naar de klote die vent moet het gesticht in.
Mr-B schrijft:
8 July 2009 om 14:10
nou ik geef meneer Ecclestone groot gelijk, de kredietcrisis is de schuld van Alan Greenspan(voormalige topman FED en van joods afkomst) die verlaagde de rente van staatsleningen, zodat banken goedkoop veel geld konden lenen. en de gevolgen hiervaan dat weten we nu allemaal onderhand wel. dus wat Ecclestone allemaal roept is echt geen onzin!!

Jij bent niet helemaal 100% volgens mij je discrimineert hem omdat hij joods is!
die man spoort echt niet , hoe ouder hoe gekker , opzouten met die man , hij brengt deze mooie sport alleen nog maar schade toe net als zijn vriendje Max.
Ophoepelen dus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wat Hitler heeft uitgespookt is niet helemaal koosjer, maar hij was wel een groot leider. Sowieso is het in Duitsland niet helemaal pluis. De porno daar is mega sick.
Het zal allemaal wel slecht zijn wat er de joden is aangedaan. Voor de duidelijkheid: DAT IS GESCHIEDENIS! Ik bagataliseer niet.

Als je wilt weten wie nu echt de slechterik is kijk maar dan naar Israel. De grootste joden zijn nu de moslims. Zo raar dat joden synoniem staan voor ‘volk dat onder druk is geweest’.

Terwijl de hele wereld zijn medelijden aan het betogen is verdienen zij lekker grof geld, slimme gasten die joden.
Die giftige derivaten komen voor een fllink deel van Goldman Sachs en Lehman Brothers. Als je naar de naam kijkt zit ome Ecclestone er niet ver naast…. En blijkbaar zijn BMW en McLaren Mercedes net zo extreem pro-Israelische als bondskanselier Merkel.
@ JOHAN

Bedankt eindelijk iemand die het geheel eens bekijkt.En nu alleen met dit artikel en de reacties erop kan je zien dat onze goede ouwe (libertinistische ???) Bernie gelijk had. Dictators zijn zo slecht nog niet want dan had de media zijn woorden nooit kunnen verdraaien en had dit hele idioote circus niet opnieuw begonnen.

Ik ben echt geen racist en je zal me nooit horen zeggen dat sommige volkeren dommer, slechter, leugenachtiger, gieriger, geiler of donkerder zijn dan anderen. Maar ik vind dat ik nu toch wel mag zeggen dat sommigen verdomd lange tenen hebben.

Langst de ene kant wil iedereen democratie en vrije menings uiting en de hele zever, maar langst de andere kant word de eerste de beste die zijn gedacht zegt afgemaakt.

En laat onze goeie ouwe Bernie dat nog in een andere context gezegd hebben dan nog had hij dat recht. Want ook Hitler was niet alleen zwart-wit hij was een behoorlijk grijs individu met een strakke visie en bakken charisma. Een echt leider dus. Alleen was zijn manier van “het geld halen waar het zit” een beetje drastisch.

En ik stel bij deze voor dat iedereen die nog eens gaat mekkeren over die 6 milioen die je onteerd of wat dan ook door iets te zeggen over dictators. Iets doet aan die 60 milioen of pak nog maar 6 milioen die gaan sterven van honger ergens in afrika of het oosten in de loop van het jaar.
Of zijn de gevoelige geesten die een massa doden van zovele jaren geleden niet kunnen verdragen nu ineens emotieloos.

(en alstublieft denk nu niet dat ik zo’n soort humanitair gedoe ben, ik ben gewoon op doordachte meningen gesteld)
FrankypankyV8
En ik stel bij deze voor dat iedereen die nog eens gaat mekkeren over die 6 milioen die je onteerd of wat dan ook door iets te zeggen over dictators. Iets doet aan die 60 milioen of pak nog maar 6 milioen die gaan sterven van honger ergens in afrika of het oosten in de loop van het jaar.
Of zijn de gevoelige geesten die een massa doden van zovele jaren geleden niet kunnen verdragen nu ineens emotieloos

Goed opgemerkt!
Dat psychisch gevalletje heeft een naam, nml. Selectieve Verontwaardiging… :roll:

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).