Gelekt: foto’s van de Jaguar XJ 2010

Auteur: , 129 Reacties

Een dag eerder dan gepland komen de eerste foto's naar buiten rollen. In april werden we al lekker gemaakt met deze teaser. Nu kunnen we de Jag eindelijk in volle glorie bekijken.

De nieuwe XJ is gelekt via netcarshow.com (inmiddels daar weer verwijderd) en krijgt de beschikking over de grootste en sterkste motoren uit de Jaguar renstal. Denk daarbij aan de supercharged V8 met 510 pk. Ook de 3.0 V6 diesel wordt leverbaar. Deze zelfontbrander perst er 271 pk en 600 Nm koppel uit. Ook komt er misschien een sandaalvriendelijke hybride-versie van de Jaguar XJ vanaf 2011 op de markt.

Jammer voor Jaguar, maar ons aller Robbie krijgt gelijk, waarvoor hulde!

Klik voor een groter exemplaar

Klik voor een groter exemplaar129 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Op zich fraai…. maar wel een beetje Chinees!!
Ik vind hem mooi!
Mooie gestrekt vormgegeven, de achterlichten zien er vanaf de zijkant fraai uit: recht van achteren maken ze de koffer wat smal in mijn ogen.
Wat een mooie auto! Maar die achterkant! Wat ging er mis bij het ontwerpen! :(
Voorkant: oké
en profil: doe maar niet
achterkant: WAAROM?

Doet me ook aan de XF proto denken. En wat doen in godesnaam die zwarte banden op de C-stijl?
mooi maar de voorkant lijkt op een quattroporte en die achterkant ken ik ook ergens van. en ook al is het een totaal ander segment, veel beter en mooier als die ?nieuwe? bentley
En zo teken je dus een 4-deurs coupé…
De jags maken een heel mooie evolutie mee qua design.
Keep up the good work!!!
Doet me denken aan de 4 porte van maserati
He bah!! Waarom kunnen de Britten opeens geen mooie auto’s meer ontwerpen?? eerst de opvolger van de Bentley Arnage en nu dit! De 8erkant moet worden ongedraaid! Breed onder, smaller boven niet andersom! :S
@ luittinke

Volledig mee eens, kon het niet beter zeggen!
Meui meui! hulde! De achterkant straalt ‘duur’ uit. Waarschijnlijk lijkt ie in het echt ook nog wel wat dikker. De afgevlakte regenboogvormige achterklep doet ver weg een beetje aan de 550 Maranello denken. Over die zwarte C-stijl ben ik nog niet helemaal uit: misschien kunnen ze het doortrekken over het hele dag…?
Aan de ene kant ben ik ontzettend blij dat Jaguar niet is blijven hangen bij de oude XJ maar goed die achterkant is wel aardig aziatisch ja. Volgens mij is dit zo een auto die je gewoon een keer in het donkerblauw op de weg moet zien.
Mijn hart, de XJ is echt dood nu! Een beetje alsof de volgende 911 rechthoekige lampen krijgt en ronde achterlichten…

Maar goed, het moest eens gaan gebeuren, en dit is best ok. Beetje grote achteroverhang, beetje vreemde (Lancia Thesis) achterlichten, maar toch wel stijlvol, imposant, mooie snuit… Dit gaat een aantal rijkaards wel interesseren hoor!

Zéér benieuwd naar het interieur, dat zal zeker in de lijn van de XF liggen.
Wil ‘m wel graag live zien, de XF viel me in het echt behoorlijk tegen, die zwarte banden zijn inderdaad een beetje weird.
Ze moeten de voorkant op een XF zetten en dan heb je helemaal een mooie auto.

De achterzijde is een beetje een tegenvaller, maar al met al niet verkeert.
Zeer mooie en elegante wagen, nu nog een fatsoenlijke motor en dan is alles dik in orde. Veel mooier als huidige A8 en 7-serie. Beetje gebaseerd op mercedes CLS denk ik.
Die achterkant.. Not done.
Prachtig! Hopelijk veranderen ze er niet meer te veel aan. En als ze die koplampen houden, komt er misschien binnenkort een facelift van de XF naar de oorspronkelijke prototype-lichten.
Kwijlllllllll! Dat wordt een heerlijke XJ-R, en een leuke AB rijtest :P
@ luittinke

Die banden laten de achterruit optisch doorlopen ;) maar schuin van achter ziet het er idd wat vreemd uit. Die achterlichten zien er schuin van achter ook vreemd uit, maar als je een tijdje naar de een na laatste foto kijkt, ontdek je dat het geheel toch niet onaardig is (ik ben niet direct overtuigt van de foto´s, maar ´t zal ook gewenning zijn).
de voorkant is geweldig maar die achterkant?
ik hoop eerlijk gezegd dat we ons morgen aan iets anders mogen verwachten
PRACHTIG! werkelijk waar super! De achterlichten laten me een beetje aan een Lancia Thesis denken…
Wooow! Mooi! Dit had ik echt niet verwacht..

en @ iedereendievergelijkt:
er zijn tegenwoordig zóveel auto’s gemaakt, dat het haast onmogelijk is dat nieuwe modellen niet op bestaande modellen lijken.. een geheel origineel ontwerp is nog altijd heel erg moeilijk!
Voorkant vind ik erg geslaagd! Niet de Jag van vroeger, maar een mooi en logsich design, gezien de weg waarin Jaguar geslagen is.
Die achterkant… mwoah… Daar moet ik nog even aan (proberen te) wennen…
Wel mooi style element dat de achterzijstyle (links en rechts van de achterruit) naar de kofferbak – net als de zijstijlen – zwart is gemaakt.
Voor de rest ziet er niet verkeerd uit. Maar moet het eerst even in het echie zien.
Als ik moet kiezen, dan prefeer ik toch de quatroporte.
mooie voorkant
maar die achterkant komt die uit china ofzo
Nice voorkant, achterkant zoals eerder gezegt vind ik ook een beetje uit china
Mmm… inderdaad even wennen aan de achterkant. Die doet me denken aan een mix van Bentley met Amerikaanse en wellicht inderdaad Aziatische invloeden.
Maar het is goed dat ze vooruitstrevender te werk gaan bij hun vormgeving.
super mooi, maar mist het statige wat jaguar had. zag net zon oude jag en dat was gewoon zon auto die respect afdwingt door zijn ongelooflijk stijlvolle looks en ik vind dat ze nu stijl in ruilen voor sportief. Ik vind het nu gewoon een coole auto daar niet van maar zou ook gewoon een duiter kunnen zijn. Ik mis de engelse statigheid
@Sam,

Daar ben ik het niet met je eens, ik vind het goed van Jaguar dat ze nu een heel andere weg in zijn geslagen.

Je hebt inderdaad wel gelijk dat de oudere modellen wat meer respect en stijl uitstraalden, maar waar heeft het naar geleid? bijna-faillissement.

Ik vind dat Jaguar het nu zwaar goed doet, sportief, maar toch nog een beetje klasse en stijl verstopt.
@JPM .. heel scherp .. denk ook dat ie het donkerblauw heel goed doet ..

prachtige bak .. geiler dan de dikke Duitsers en de Maserati ..
alleen die a-symetrische kat op de achterkant .. bleeeerghhhhh ..
Ik vind de achterkant net knap, eindelijk eens lef.
Allemaal mooi en aardig, tot ik foto vier zag. De achterkant lijkt wel een combinatie tussen een Peugeot, een Lancia Thesis en een Maserati Quattroporte..
Die achterkant heeft wel iets weg van een bentley
Zeer ‘nu’

Laat ons hopen dat ze reeds aan een opvolger aan het werken zijn, deze zal het immers nooit zolang trekken als de wijlen XJ
WAUW~!!!! Wat een beauty!
Bah, wat een gedrocht!
echt een mooie auto!! ik zeg kom maar op met die auto!
Had bij de eerste aankondiging al niet veel hoop na de XF maar dat was mijn persoonlijke mening.

De laatste XJ was dan wel heel erg mislukt maar de series daarvoor waren toonbeelden van hoe een stijlvolle engelse auto zou moeten zijn. Dus waarom dan alles veranderen? Vind het maar een grote rare gok van Jaguar.

Dit is een soort Lexus GS / Audi A6 kruising terwijl een 7 serie killer volgens mij meer de bedoeling is. En dan ga je dan ook als jaguar ook serieus weer meetellen.

Los van mijn wellicht persoonlijke mening is die achterkant gewoon een rommeltje van stijlen en zeer niet geslaagd. De springende kat achterop vind ik ook een rare toevoeging, waarom moet elke kant een ander logo hebben? anyway jammer maar hoop voor jaguar als bedrijf dat ze hiermee meer gaan verkopen maar ben er niet gerust op.
Niet erg herkenbaar als Jaguar. Kan net zo goed een Lexus zijn. Dan liever een tweedehandsje.
http://wikicars.org/images/en/thumb/3/3c/1994-1997-Jaguar-XJR-X300.jpg/350px-1994-1997-Jaguar-XJR-X300.jpg
De voorkant is nog best mooi, maar de rest?
Ik vind het niks met een stijlvolle Jaguar XJ te maken hebben, het had ook een koreaan of een japanner of wat dan ook kunnen zijn, jammer.
had die xf maar zulke koplampen !!
Ik dacht dit al voordat ik andere comments las en zo te zien vinden anderen dat ook: De voorkant lijkt op die van de Quattroporte.
Het eerste wat in mij opkomt is, fraaie voorkant (zo had de XF eruit moeten zien) en een chinees ogende achterkant. Moet er even aan wennen.
Ziet er sexy uit, maar niet echt XJ.
Jaguar had beter die dubbele koplampen kunnen behouden, dat staat net een beetje chiquer.
En proef ik daar een vleugje Conti GT aan de achterkant?
Bentley achterkantje.Voor de rest een zeer mooie lijn.
Voorkant is top, achterkant, tja, erg bijzonder. Die vlakken op de C-stijlen lijken me puur esthetisch…
Ondanks de Thesis-achtige achterlichten verder een hele knappe kar! Die kan de concurrentie met de S-klasse, A8, 7-serie, Pheaton en Quattroporte wel aan.
Als nu de hele Jaguar-familie het aanzicht krijgt wat begon met de XF dan kan het weleens heel wat beter met Jaguar gaan!
De lichten achteraan doen me wel wat aan de Lancia Thesis denken, en dat is geen compliment…
erg mooie auto. het blijft toch de luxe en limousineachtige uitstraling houden.
Ik vind het een schitterende auto.
Misschien als ik vrijdag de Staatsloterij win
Dubbele gevoelens, het ziet er mooi uit, maar het klassieke design van de huidige xj(r) is ook fantastisch.
mooie auto hoor! het enige wat ik er een beetje vreemd uit vind zien is dat zwarte stuk ter hoogte van de achterruit.
jammer…

bah Bah BAH

de langer ik er naar kijk des te meer het me tegenstaat.

Die voorkant had ik ze nog wel kunnen vergeven maar de rest lijkt wel een Audi A7 met Thesis achterlichten en een Bentley kofferdeksel een een vleugje Peugot, in elkaar geknutseld voor de Chineze markt.

XF meets XJ met een beetje PRESENCE had ik me meer voorgesteld zoals het grote plaatje bij de volgende link:
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/212556/jaguar_xj.html
Zeker een mooi karretje, mooie lijnen.
Ze zouden hem zo voor me deur mogen parkeren.

Een waardige opvolger van de oude XJ net zoals de XF de S-type opvolgde..
Van voren begonnen en eenmaal aangekomen bij de achterkant is men opgehouden..
Mooie wagen hoor, vooral de achterkant vind ik erg mooi. De voorkant is wat minder klassiek dan de oude jaguars maar toch ook wel een succes.
Achterkant is precies Bentley Continental GTC…
Laat ik het zo zeggen:

Ik verlang terug naar de dag dat de Chinesen afkeken bij de Britten :-(
Ik had toch ook een beetje gelijk..? :P Nou ja, het belangrijkste is dat ik hem te zien heb gekregen voordat ik wegga.

De achterkant is apart, niet klassiek Brits. Eerder Aziatisch… Maar dan nog, ik kan er wel aan wennen. Sterker nog, ik vind die achterkant nu al mooi. En om opmerkingen voor te zijn: Mocht het een Chinees zijn met deze achterkant, dan had ik hem ook mooi gevonden. Mits hij zo goed uitgewerkt was… Maar goed, mooi betekent nog niet dat ik het een geheel geslaagde auto vind. Die achterkant, die op zich mooi zou zijn op een Chinees in het D-segment, past niet bij de rest van de auto, die niet zo Aziatisch is. Doet toch wat goedkoop aan, juist door die Aziatische uitstraling.

Bestaat de achterruit overigens echt uit drie delen, of lijkt dat maar zo? Nee, nu ik nog eens kijk, het is alleen zwart geverfd. Apart… Als het nu nog in een lijn zou liggen met de zijruiten zou het wel leuk zijn, maar ze hebben er nog wel een chroomstrip doorheen laten lopen… :?

Oh, mag ik nog even de vergelijkingsmongool uithangen? Op de openingsfoto lijkt de voorkant wel wat op een Quattroporte. Er zijn slechtere voorbeelden…
maar dit is wel heel mooi:D
ga zo door jaguar!!
Dat is wel erg mooi zeg!
Best gewaagd om nu helemaal geen retromobiel meer in de schappen te hebben trouwens, ik zie iig de welgestelde oudere heer niet in zo’n apparaat rijden. Maarja, tijden veranderen en de jongere markt wordt hiermee zeker aangesproken.
Voor en zijkant, WOW!

Achterkant, lolwut???
mooie auto!

Go jaguar!
Stijl valt niet te kopieren Maserati +1
Desondanks geslaagde vormgeving,
beter goed gejat dan slecht gemaakt jaguar +1
ik vind het iets hebben van een

CITROEN C6 ! >??
Sorry maar dit is toch geen concurentie voor
Bmw 7 , Meredes S of Audi A8 echt niet !!
Dit is weer een flop voor de Jaguar en de dealers niet te verkopen
!!!Jaguar weer een kans gemist !!!!
Ziet er prachtig uit, totdat je het van de achterkant ziet en dan heb je het eerste minpunt.
PRACHTIG
Voorkant mooi, achterkant niet…
Maar dat is niet slecht sinds jaguar mij beschouwd als het publiek voor een XF en niet voor een XJ.

Ik denk dat hij over paar jaar wel mooi wordt gevonden. Dit fenomeen is zoals bij elke verandering van een klassieker: vele tegenstanders omdat het vernieuwing is van een icoon. De Eifeltoren werd in Parijs ook eerst vervloekt, en nu kan je er niets slechts over zeggen :p
@ sebastian Nee komt eerder in de buurt van een maser 4
Deze Jaguar is goed gelukt. Natuurlijk moet de hele wereld wennen aan de nieuwe achterkant maar eat wil je na ongeveer 40 jaar oude vertrouwde XJ. De voorkant was natuurlijk al duidelijk, die zien we al behoorlijk vaak rijden maar nog niet vaak genoeg. Een echt goed ontworpen 4-deurs coupé is blijkbaar niet afgeleid van een bestaande sportauto. jaguar bewijst het waarvoor hulde. En die achterkant, over een jaar vinden we het schitterend.
XF meets Citroen C6 meets maserati QP
Voorkant is prachtig, ook in lijn met de xf. De achterkant minder geslaagd, althans, zo op foto’s. Eerst maar eens in real life zien.
prachtig!
Geen concurrent voor Audi en BMW… (yada yada yada)
Klopt. Helemaal.
Dit is namelijk stijl- en smaakvol, en daar valt de doelgroep van de Teutonen niet zo voor ;) :P

De nieuwe XJ heeft weer bijzonder dynamische lijnen die lang zo kenmerkend waren voor het merk. It’s growing on me, maar ik zou ‘m graag eens in het zwart (en in het echt) willen zien.

Alleen die leaping cat op het kofferdeksel, dat vind ik een misser van de eerste orde. Bij de XF ook al overigens…
lekkere en stijlvolle kater!!

beter dan de concurrentie, maar ik vond de huidige misschien toch nog net iets mooier (meer uitstraling) maar ik wacht af tot ik deze in het echt zie
oké ik neem mijn woorden terug van mooier dan de vorige, ik moet hem eerst in het echt zien. Want deze is echt mooi op foto, zeer elegant en toch indrukwekkend.
@Klassiekerrally
Die leaping cat is gelukkig al beter dan een leaping cat als motorkap-ornament. Dat is me toch een potje lelijk op die moderne Jag’s.
Heel erg sjieke wagen als je het mij vraagt! :o wauw laat de nieuwe Jaguars maar komen :D
Erg mooi, kijk de daklijn is, prachtig.
Geen design dat ze eindeloos kunnen reanimeren dit.. en dat is misschien maar goed ook. :)
Ik vind deze erg mooi/stijlvol/sjiek, maar ik zal de oude XJ missen.
Hij wel mooi!
Maar zoals andere al eerder aangaven. Ik mis de finesse in het design. Noem het maar de icing on the cake oftwel jaquar’s eigen jasje!
Die achterkant lijkt wel een Chinese Bentley.
Deze foto’s/impressie doen het ergste vermoeden, de renderings van AutoExpress waren al erg, het lijkt zo veel op een opgerekte XF, die XF is oké, maar dit is te veel van het zelfde soort.

Ik had gehoopt op een exclusievere uitstraling, maar aan de hand van de eerdere testverhikels en teasers, was die hoop al weg en de angst van een opgerekt XF aangewoekerd.

Helaas een gemiste kans van Jaguar, om nog eens, zo’n tijdloos ontwerp neer te zetten, want als een ontwerp, met meer dan veertig dienstjaren wel uitgemolken is, maar nog steeds hedendaags oogt en dat doet de huidige XJ, dan mag je spreken over een tijdloos ontwerp.

Maar wij zullen zien, of de nieuwe XJ een kanjer van een auto is, zowel ontwerp-technisch, als mechanisch. De toekomst zal het leren, ik mag het hopen voor Jaguar, maar ik wil deze nieuwe XJ nu nog niet hebben, maar dat was wel duidelijk in mijn voorgaand verhaal.
Die voorkant vind ik erg geslaagd, maar die achterkant doet mij om een of andere reden aan de hyundai’s van 10 jaar geleden denken, en ook een beetje aan de bentley continental gt. De voorkant van de XJ met de achterkant van de XF, dat zou mooi zijn.
De vorm van de XJ is gewoon heilig, dit is geen XJ! Wat een lelijke achterkant zeg. Kom we ontwerpen een auto, mooie voorkant en dan achter de voordeuren gaat er iets mis echt SLECHT gewoon!
volgens mij is dit nep !!!
@ Phoenix schrijft:
8 July 2009 om 21:19
Don’t get your hopes up. Ik win namelijk vrijdag de jackpot.
The Honda Spirit
flop chinees !
Ik wacht de echte onthulling vanavond om 20.15 u. wel af.
Die is overigens live op de Jaguar site te volgen (http://www.jaguar.com/allnewxj/default.htm)
Jaguar is nu officieel heen gegaan.
Ik weet niet of dit ontwerp nog vanuit de Ford kant komt, of dat dit daadwerkelijk al door die Indiers gemaakt is.
Maar het aristocratische, wat de oude RR´s ook hadden, is heengegaan.
Het is nu gewoon een van de vele directeursauto´s. Het is geen auto voor de adel meer.
Geen koppendraaiers meer, de nieuwe jaguars.
De klasse is weg, de stijl is weg.
Er klopt gewoon iets niet, er verdwijnt hier iets uit auto land, het is geen echte Britse aristocraat meer, het is een Europese vasteland wagen geworden en als de kwaliteit niet goed genoeg is, zakt het nog verder af en wordt het een zelfs tot een Indier gedegradeerd.
Vroeger werd het geaccepteerd dat een Jaguar XJ tekortkomingen had, dat de auto kwaaltjes had, je reed tenslotte wel een Jaguar en je kon hem onderhouden. Je zorgde dat hij tot in de puntjes in orde was.
Nu niet meer, dit is een gebruiksartikel geworden, over 5 jaar is dit model afgedaan en wordt er weer iets nieuws ontworpen.
Jammer hoor.
Lelijk.
Aan sommige auto’s moet je niet komen, De Range Rover, Porsche 911 en natuurlijk de Jag. Jammer
die kont, dat is net een Hyundai…:shock:
ik hoop dat ze dat design er zo 100% door heen krijgen en hem niet gaan afzwakken. deze koplampen had de XF immers ook in protostadium en later zijn ze ook veel groter geworden.
de achterkant is erg wennen, heeft inderdaad wel iets chinees maar is op zich helemaal niet verkeerd. nu nog foto’s van het interieur graag. en wat wordt het gewicht en gaan ze hier ook weer met aluminium aan de slag voor de koets?
@ ferrari:

Kijk vanavond maar op de website van Jaguar!
Hij kon zo mooi zijn als die achterkant gelukt was.
Ik vind m wel geslaagd.
Met een prachtige voorkant!
Wel een andere achterkant dan ik had verwacht, bijzondere achterlichten en die zwarte balken zijn ook een beetje vreemd.
Ik heb een versie gemaakt zonder die balken, maar ben er niet over uit of dat nou beter is…
zie hier: http://94.100.113.126/642600001-642650000/642628701-642628800/642628763_6_9XmL.jpeg
Jammer dat zelfs het oer-klassieke model XJ niet ontkomt aan de “vooruitgang”. Dit is op zich geen lelijke auto, maar je kunt dit toch niet verkopen onder de naam XJ?!? Dat zie ik als heiligschennis. Jammer dat zelfs Jaguar zijn tradities aan de kant schuift.
Ik vind m wel geslaagd.
Prachtige voorkant!
Die achterkant is anders dan ik gedacht had, bijzondere achterlichten en die zwarte balken vind ik ook een beetje vreemd.
Ik heb een versie gemaakt zonder die balken maar weet nou niet of dat veel beter is, zie hier: http://94.100.113.126/642600001-642650000/642628701-642628800/642628763_6_9XmL.jpeg
hmmm, deed het al dus…
Lekker neusje, alleen die kont.. Lijkt wel een Jap.
Ze hebben die lelijke koplamp aangepakt!!
Nu is het alleen een mooie auto van geworden.
plastic en CHINEES
vetjes, maar die zwarte vlakken op de c-stijl zijn een beetje jammer.
Het is begrijpelijk dat de mannen van Jaguar de oude XJ niet als uitgangspunt hebben gebruikt. Dit was namelijk, design-technisch, een enorm sterk ontwerp, dat niet te overtreffen valt. Juist de vernieuwing van ‘oude stijl’ naar ‘nieuwe stijl’ is een goede ontwikkeling van het merk, het straalt nog steeds klasse uit, maar toch wel wat minder statigheid. Dit verbreed het publiek voor de auto’s, maar niet in in zin van dat het voor het grote publiek is.

Ok, sommige mensen hier hebben gelijk en de achterkant doet wat Aziatisch aan. Maar volgens mij ligt dat toch echt aan de foto. Ik moet hem eerst in het echt zien, wil ik erover oordelen.
WAAAH, moooi!!
zal nog wel wat veranderen, hoop dat de achterlichten ook wat gewijzigd worden, voor de rest mooi!
Al door velen genoemd.. Die achterkant… Ik moet m eerst even in het echt zien want voor de rest vind ik m er heel vet uit zien.. Ben wel benieuwd wat hij zal gaan kosten want de oude XJ was ook al geen goedkope jongen…
Heerlijke neus. Ze zijn erg trouw gebleven nu aan het ontwerp van de Concept XF die 2,5 jaar geleden op de RAI stond. Zo had de neus van de XF moeten blijven. Gelukkig hebben ze die fout met de XJ nu niet gemaakt.

Achterkant moet ik nog aan wennen. Ben het wel eens met de rest. De achterlichten ogen erg Aziatisch. Maar goed ik vel nog geen oordeel. Wat op een foto niet zo mooi lijkt kan in het echt op de straat best heel vet zijn.

Wat je niet moet vergeten is dat zonlicht van alle kanten op een auto valt. De reflecties zijn heel anders als in een studio onder kunstlicht. Op straat gaat een design pas “leven”. Dat wil ik eerst eens in het echt zien.

Nou de interieurfoto’s nog. Ben benieuwd. Vooral ook naar de “look and feel”, deze moet erg goed zijn om te kunnen concurreren tegen de gevestigde orde.
Ik hoop dat de instapmodel rond de 50 mille zit, dan ken ik hem halen.
@majinstar:
eh een gevalletje “wake up and smell the coffee”?
Een XF is al een vanafje van Eur 68.480,- dus reken er maar op dat de nieuwe XJ op het prijsniveau van de huidige ligt (vanaf Eur 101.090,–).

Kop op, voor 50 mille heb je een uitstekende tweedehands XJ van een jaar of 3 tot 5 met tussen de 40K en 70K op de teller… Zal ik je in contact brengen met mijn dealer?
;-)
Kon makkelijk een Chinees zijn ! Erg jammer!
Kreeg de ontwerp(st)er opeens reuma toen de achterlichten aan de beurt kwamen?
Wat is er met jaguar aan de hand??
Iedereen hier in Belgie is de XF aan het ophemelen !!
Maar in mijn opinie is dit echt geen geslaagd ontwerp das namelijk de eerste jaguar waar alleen de badge verraad dat het een jag is….het kon evengoed een Lexus zijn of nog erger een Koreaan :(
En nu de nieuwe XJ ook zo Koreaans ?! Echt zonde
Ik begrijp jaguar ergens want de wagens die echt jaguar design hadden zoals bv. de X-type, verkochten voor geen meter .
Terwijl de X type een super deal was : voor de prijs van een BMW 3 had je een wagen die er uitzag als een XJ met een prachtig interieur en er 80 000 euro duurder uitzag als hij was….en kocht je hem in sport uitvoering dan was die helemaal te gek .

Geef mij dan maar een 2dehands want de nieuwe zijn zoals de nieuwe generatie GSM’s uit Korea …veel belletjes en lichtjes maar echt stijlvol ?! …..Nee dat niet …….
@ emerald green jag. Het was ook te mooi om waar te zijn, maar ik denk over 5 a 6 jaar wil ik best je dealer contacten. Hopende dat bovenstaande dan te koop staat. :)
M. ierenneuker
@ Intense

Daar zit wat in, maar het is heus wel mogelijk om een auto een Europese uitstraling te geven. En niet zo’n uitstraling van een ouderwetse Hyundai.

Of zouden we dit allemaal Koreaans en Chinees vinden omdat zij gewoon steeds meer een Europese uitstraling krijgen? (Antwoord: nee)
Aston Martin DB4 GT Zagato
Ik ben het volkomen eens met Freewarefreak: de koplampen van concept XF hadden ze gewoon moeten doorvoeren in de productieversie.

Wat de XJ betreft, op het eerste gezicht lijkt het erg geslaagd. Met name de voorkant oogt erg fris en het weergeeft ook de nieuwe Jaguar stijl. De achterkant en de C-stijl is even wennen. Ik denk dat ik over het algemeen best positief ben over het totale ontwerp. De oude XJ is alweer een beetje gedateerd, ook al zou het nog wel enkele jaartjes mee kunnen gaan.

Ik zou zeggen: eerst zien in het echt en dan pas geloven.
Zoals gezegd zit er wel een beetje Quattroporte (What the Italians like to call “Four Doors”) in, de grill zal wel nieuwe stijl van Jaguar zijn, net de XF.
Verder vind ik m wel geslaagd. Als ie precies zo komt, mag het wel. Tenzij de X-Type weer zo’n exacte kopie wordt
ik heb juist naar de premiere gekeken en moet wel ng eeen beetje wennen aan de achterkant hij doet me ook erg lijken op een mix van de quattroporte een lancia thesis en een beetje citroën c6 maar allesinds mijn complimenten voor jaguar ze zijn zeer goed bezig en binnen een paar jaartjes zullen ze misschien serieus concureren met bmw audi en mercedes
Ik heb zojuist de live reveal gezien en ik moet zeggen dat hij in ’t echt veel mooier is dan op de plaatjes hierboven! Erg geslaagd!
Ik hoop ‘m binnenkort bij mijn dealer te mogen bewonderen (en als ’t even kan een proefritje, just for fun! :-) ).
Check: http://www.klassiekerrally.nl
Ik kon het niet laten om mijn mening erover op m’n site te plaatsen…
wat een dikke auto!!!
ali onderstel geen luchtvering meer voor! klasse
de binnenkant is ook echt mooi lijkt nog niet misschien op de xf!!!!!
aluminium onderstel !
netjes, nu alleen nog wachte op de R uitvoering.
Mooie auto verder, alleen lijkt het op geen enkele manier op een Jag.
Met een schuine lijn in de gril kan hij zo doorgaan voor een nieuwe Volvo.
Échte kattenogen – Jaquar waardig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).