Rijtest & video: Opel Insignia OPC

Auteur: , 86 Reacties

Tien jaar geleden lanceerde Opel het OPC label voor de meest sportieve modellen. Natuurlijk zochten ze bij het Opel Performance Center een cadeautje voor zichzelf (en voor ons) uit: een Insignia met een OPC-tooi en dito technische aanpassingen.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk hier de video van de Insignia OPC!]

Opel Insignia OPC video

Qua uiterlijk lijkt Opel een voltreffer te hebben geschoten. De reguliere Insignia is (mits in een goede kleur en met goede grote velgen) al een dikke verschijning, maar de OPC overtreft dat heel duidelijk. Om er maar eens een technische term tegen aan te gooien: de roadpresence is goed. Het stuk autobahn wat wij aflegden naar de testroute was bezaaid met “inferieur” en langzaam materiaal zoals BMW stations, Mercedessen en Toyota’s. Zodra de priemende xenons en de tijgertanden van de Insignia de binnenspiegel vulden, haastten de meesten zich met gezwinde spoed richting rechterbaan. Toen het woord tijgertanden viel tijdens de perspresentatie, nomineerden we deze direct voor een gevalletje “Marketinggezeik en gebakken PR”. Na een tweede blik op het front van de Insignia OPC blijkt het helemaal niet zo’n rare claim. Alleen de kleurstelling zou precies andersom moeten zijn, maar dat is vast te regelen met je lokale OPC dealer.

Opel Insignia OPC

Op de autobahn schittert de Insignia OPC en tegelijkertijd schiet er af en toe een scheut van teleurstelling door mijn lijf. De reden is het hart van deze Insignia OPC: het V6 blok met turbo. Dit lijkt een oldskool turbo-blok: er zijn geen twinturbo fratsen of een combinatie met een supercharger. Daardoor is de motor nogal doods beneden de 2500 toeren, de acceleratie is dan simpelweg niet overtuigend. Kom je boven die grens, dan sleurt de 2.8 V6 weer eindeloos door tot aan de rode lijn. Even afzakken tot negentig per uur en dan zonder schakelen weer door naar de op 250 km/u begrensde top is er dus niet bij, tenzij je het niet erg vindt dat de Panda’s en Priussen je de eerste meters om de oren vliegen. Voor het stoplicht laat je die wel makkelijk achter je: de sprint naar de 100 duurt precies zes seconden.

Opel Insignia OPC

Op de snelweg zul je dus af en toe moeten schakelen om het tempo er echt lekker in te houden. Daar valt op zich mee te leven, maar op andere momenten is de geringe trekkracht een stuk vervelender. Zoals in die bochtige weg heuvelopwaarts. De aan te vallen bocht is iets ruimer dan een hairpin, de snelheid bocht in is +/- 40 km/u. Na de apex gaat het gas er vol op en dan gebeurt er… niks. Natuurlijk had ik die bocht in de eerste versnelling kunnen nemen, maar dat zou niet nodig hoeven zijn. Gelukkig schakelt de zesbak verder goed. Een automaat met flippers achter het stuur is er (nog) niet, maar die zou wel een welkome aanvulling vormen.

Opel Insignia OPC

Het is een klein smetje op een auto die verder wel excelleert op buitenwegen. Ongemerkt zet je hoogst illegale snelheden op de klok, zo makkelijk gaat het allemaal zolang je boven die 2500 toeren zit. Grip en tractie zijn meer dan voldoende. Zoals bekend mag zijn heeft Opel voor de Insignia de beschikking over een adaptieve vierwielaandrijving en voor de OPC is er ook nog een elektronisch sperdifferentieel achteraan (eLSD) gemonteerd. Die kennen we van voormalig stalgenoot Saab, waar het zijn diensten bewees in de AeroX. Neem je te veel snelheid de bocht mee in, dan trakteert de Insignia je allereerst op veilig onderstuur. Bij gas los merk je dat er enige beweging in de achterkant zit, maar listig wordt de Insignia OPC op droog in eerste instantie niet. De bochtsnelheden zijn wel hoog, de plakkerige Pirelli P Zero banden helpen daar zeker aan mee. Standaard rolt de Insignia op 19” lichtmetaal met 245/40 banden, maar het testexemplaar was uitgerust met 20” gesmede velgen met 255/35 banden. Een gigantische maat die absoluut helpt om de Insignia zijn stoere uiterlijk te geven.

Opel Insignia OPC

Achter die velgen prijken mooie geperforeerde (alleen voor) schijven en remklauwen met het opschrift Brembo. De meegegoten zwevende schijven zijn speciaal voor de Insignia OPC ontwikkeld en gecombineerd met vier zuigers en high performance remblokken. Ondanks een nogal geïnspireerde rijstijl gaven de remmen geen krimp, ze bleven het gewoon doen zoals het hoort. Ook voor het uitlaatsysteem werd de hulp van een bekende naam ingeroepen: Remus assisteerde Opel bij het ontwikkelen van de uitlaat. Deze is enkele kilogrammen lichter dan de standaard exemplaren en natuurlijk hebben de ingenieurs ook aan de sound gedacht. Het uitlaatgeluid heeft net een scherper randje gekregen zonder te luid zijn. Slechts heel af en toe is het geluid iets te brommerig, maar daar hoef je niet wakker van te liggen. Je zult overigens ook niet wakker liggen van een kippenvel veroorzakende huil bij hoge toeren, voor dat soort excessen zul je alsnog direct naar Remus moeten.

Opel Insignia OPC

Vering en demping zijn de Insignia’s grootste troef. De OPC krijgt ook het instelbare onderstel Flexride mee. In de comfort stand zal de fanatieke stuurman niet klagen, maar ook oma achterin hoeft geen extra kukident om haar glimlach te behouden. In de hardste stand (toepasselijk OPC genaamd) wordt het onderstel duidelijk harder, maar nog steeds is er een zekere mate van soepelheid aanwezig. Ondanks de erg hobbelige wegen en een straf rijtempo heb ik de Insignia OPC op geen misstap kunnen betrappen. Het onderstel incasseert allemaal zonder drama. Scherpte biedt de OPC stand weldegelijk en de bodyroll is er al helemaal niet. Helemaal prima dus.

Opel Insignia OPC

Opel Insignia OPC

In het interieur worden de spannende lijnen van de OPC niet echt doorgezet. De optionele Recaro’s met ook al optioneel zwart leer zitten prima en zien er dito uit. Het “hout” uit andere Insignia is vervangen door zwarte sierstrips, waardoor ze bijna wegvallen tegen het zwarte dashboard. Een leuk aluminium stripje was waarschijnlijker wat spannender geweest. Dat Opel toegang heeft tot dat materiaal blijkt uit het sportstuur waar de tijgertanden in aluminium terug te zien zijn. Die besturing is overigens erg licht en zou meer feedback mogen bieden.

Opel Insignia OPC

Een definitieve Nederlandse prijs is er nog niet, maar naar verwachting wordt het zo tussen de 62 en 65 mille. Een hele bak met geld, waarvoor ook concurrenten in zicht komen zoals de BMW 335i en Audi S4. Dat zijn de geëigende keuzes als je in dit segment shopt, maar soms is het veel leuker om juist niet de gebaande paden te bewandelen.86 reacties

woow gave rijtest zeg O_O een insignia OPC :O echt gaaf :D ook dat geluid wel
Mooi! weer een filmpie om van te genieten :-)
De foto’s zien er erg goed uit!
whooohoo vetjes ! Nice one AB.nl jammer dat video tegenwoordig het niet doen op kantoor maar thuis zeker even kijken. Damn wat een vette bak is dit.
Het blijft een mooie auto, ook als je hem vaker ziet. Opel heeft dit toch goed gedaan stiekem.
ik zag de video al op ABHD, maar toen stond de rijtest nog niet online:P
prachtige auto dit, ga alleen nu eventjes zoeken waar dat geldpotje verstopt zit.
Lekker veel rijtests de laatste tijd :D !
ok voor een opel zeker sexy…….
Ik kan helaas op het werk geen filmpjes kijken, maar ik kijk hem gelijk als ik thuis kom ;)
OT; WAT een prachtige auto. ik vind deze Opel -zoals gezegd in het artikel- een schot in de roos, en dan de OPC is fantastisch. ik wil hem bij deze nomineren voor zakenauto van het jaar (A) ben benieuwd wanneer ik hier mijn 1e Vauxhall Insignia VXR zie.
Best wel een pimp uiterlijk.
Ik moet eerlijk zeggen dat ‘ie die 20″ wielen wel echt nodig heeft!
Ik had stiekem wel wat meer power verwacht in deze wagen. Zeker als je kijkt naar de BMW’s en de Mercedessen.
Nu nog in fraai OPC blauw… :P
Respect, mooie kar! Zal helaas ook ditmaal wel een zeldzame verschijning blijven.
Ik krijg het amper mijn bek uit, maar ik vind deze Opel (rochel, kots, hoest) wel wat hebben.
Geweldige wagen, petje af voor de heren van de OPC afdeling.
@WJ J

Jaa, ga zoo door autoblog!
Hoe heette dat failliete merk ook alweer dat niemand meer koopt? Ohja OPEL… Sorry, MAGNA :P
Wow, we worden weer lekker getrakteerd door AB op filmpjes. :D Leuker dan een minder-nieuwswaardig topic… Topfilmpje weer hoor! (@Wouter) : je verliest wat geloofwaardigheid met dat flauwe grapje op het eind… we moeten wel blijven geloven dat je al die grappen spontaan verzint. :P
echt een mooie auto, zeker voor Opel echt erg goed! TOP bezig Opel!
Wow… doe 20inchers zien er ook bijzonder geyl uit. :P
Leuke test, maar doe voortaan wel een fatsoenlijk shirt aan :P
@Bobel
Ja, dankjewel dat jij het uitspreekt. Dan hoef ik dat niet meer te doen. Want ik ben het met je eens.
Die letters OPC die zien er echt niet uit. Dat is zo een verkeerd font. Helemaal niet racy of zo.
Oja, rijtest was vet en ik word steeds meer fan van Wouter en Ruben. Jeeey!
Lekker veel filmpjes van autoblog de laatste tijd! ga zo door :D
@ autoblog

graag wat minder het hoofd van Wouter en meer beelden en geluid van de auto’s.
20″ onder een opel, wie had dat ooit gedacht. Worden duure bandjes. Dat zal wel goed remmen.
een hele mooie auto trouwens. Net een mix van een 5serie en een A6 met lijnen van de 5serie.
Leuke rijtest! Wat is de prijs van een Opel Insignia OPC eigenlijk?
Leuk, weer ’n rijtest:D. Leuk autootje ook, maar wel achter jaren ’90 en terug is: die deurvergrendelingen..die torentjes die omhoog steken die je nog kunt induwen om de auto op slot te doen:P
Afgelopen zondag nog op de frontpage omdat hij voor het eerst gespot was en nu al gereden! Netjes hoor! En tsja, dit toch misschien wel liever dan een s4…
Coole rijtest, zoals er staat in je tekst: interessant om eens de andere opties te zien, anders dan de Duitse Drie (maar helaas nog steeds Duits – zoals Citrofiel zei: eens een ander land?). En dan nu wat over de rijtest.
De auto:
– Design: Wouter vindt het terecht cool, en voor een gecompromiseerd auto is dit best een geslaagd en slick uiterlijk, maar niet geheel mijn smaak. De auto is gewoon te gecompromiseerd (voorbeeld van een niet gecompromiseerd design: Alfa Romeo 8C Competizione – het is een heel andere auto, maar het gaat hier over design en daar zijn geen categorieën in. ;) ). En ik zou er niet in willen rondrijden als ik naar de concurrentie kijk.
Het interieur is wel erg geslaagd, zeer aangenaam! Liever een licht beige kleurtje en de inleg mag eigenlijk ook carbon zijn, maar het design is erg aantrekkelijk. :)
– Motor: niet te krachtig, dat somt de hele auto en motor op denk ik. Daarom is hij ook meer geschikt als gezinsauto, een M, AMG of (R)S is veels te hardcore, vooral vergeleken met dit. Dat vindt Chris Harris ook, daarom kocht hij een VW R36 als gezinsauto: kracht wanneer je dat wil, maar niet te hard. Net genoeg, of mss net dat beetje meer dan genoeg. :P
– Wegligging: met AWD zal de auto wel lekker van zijn plek komen, maar in de bochten levert een auto met motor voorin en AWD vaak onderstuur, zo ook bij deze. Maar Opel kon moeilijk he gevaarlijke RWD gebruiken en zo het gezinsauto imago verspelen. Het was de logische keuze maar de enige manier om wat fun te beleven in de vorm van scheef gaan, is liftoff oversteer, zoals Wouter ook beschreef.
– Conclusie: zoals ik al zei, een gezinsauto met dat beetje meer. Dat is overigens prima, het hangt echt af van je eigen smaak en of je van een 500pk+ prettig gestoorde sedan houdt of eerder veilig wil racen met een 325 pk normale sportsedan.
Denk echter niet dat deze erg zal verkopen, de R serie van VW en Volvo waren ook niet zo populair, mss wel precies door dat ‘tussen gezinsauto en sportsedan’ imago. Als ik moest kiezen zou ik vlug een BMW met Performance remmen en sperdiff gaan halen! :D

De rijtest:
– Tekst: weer naar goede gewoonte een prima verslag, allesomvattend en niet vervelend. Je schrijft goed, Wouter! :)
– Filmpje: prima montage en prima filmwerk, jullie hebben de formule gevonden: Ruben achter de camera voor de sublieme beelden en Patrick achter de pc/schermen (Whaha! Ik kan zo standup gaan doen! :mrgreen: ) voor de levendige montage. Puik werk! Vooral die deeltjes na de aftiteling, echt geweldig! :lol:

Veel meer valt er niet te vertellen over deze rijtest! :mrgreen:
lachertje, wat een flutbak
een review van een review wow!!!

verveel je je vla? :lol:
Mooi ding hoor, en die 20″ staan hem goed. Verbaast me alleen dat er geen mistlampen op dit ding zitten… Verwacht je eigenlijk toch wel bij een OPC.
Wederom een leuk einde :)
@ GOD
Doe ik meestal, voor al het werk dat in zo’n review gaat, vind ik dat ze wel eens een schappelijke reactie mogen ontvangen, iets anders dan “Kikkuh blitse bak!!1!”. ;)
Na 3 minuten uitgezet, oeverloos gebabbel over een opel……
@ vla

geef toe dat is wel netjes van je. respect my nigga ;)
Leuke wagen! Technisch gezien, is het dan weer niet veel soeps, maar dat was ook wel te verwachten, voor een bedrijf waar de werknemers altijd staken en platzak is.. 325 pk en maar in 6 sec. 100 km/u. Laat de rook en de roest maar weer komen, over een aantal jaren;-)
Rolls-Royce Motorcars
Over de Insignia OPC: Er zit een fantastisch blok in, hij ziet er goed uit en hij is snel. Er is alleen een nadeel: Het is een Opel! Verder weer een hele leuke rijtest Wouter.
ik vind juist die “tijgertanden” het lelijkste aan gans de wagen
wel vet filmpje
Ik vindt de test een beetje tegenvallen te weinig details .
De auto tja ik ben normaal altijd wel voor opel maar ik kan maar niet wennen aan de insignia en de opc ook al niet mischien omdat ik hem nog niet in het echt heb gezien de sound viel ook wel tegen dus eigenlijk vindt ik het een grote tegenvaller spijtig.
Mooie wagen, maar lijkt me totaal niet fijn zijn om elke dag mee te rijden, geen trekkracht onderin, dus altijd maar terugschakelen, dan ben je bij bmw of audi veel beter af.
als er geen opel badge op zou zitten was het wel ineens tof, voor de opel bashers ><

gewoon een mooi en snelle auto, en toevallig opel, moet kunnen toch?
@ GOD
Het is cool brada. :mrgreen:
de koplampen en dak lijn lijkt te fel op de c-klasse
En de koplampen van de c klasse lijken weer op die van de vorige astra…. Maar zeker een strakke auto neergezet door opel.
“Daardoor is de motor nogal doods beneden de 2500 toeren, de acceleratie is dan simpelweg overtuigend.” ik denk dat hier nog een ‘niet’ tussen moet.
@ vla; Helemaal waar. Het is een stap in de goede richting (geen ‘premium’ merk meer), maar nog steeds Duits, en al die auto’s lijken qua ‘karakter’ zo op elkaar…
@vla: tan2 harde review swa.Hihi :)
beetje veel gepraat, had wat meer actie ingemogen, het filmpje werd helaas een beetje saai :(
verslag is wel een topper !
Beetje vreemd dat concullega autoweek het heeft over een drama versnellingsbak en dat wouter er met geen woord over rept ?
sterker nog hij schrijft zelfs “Gelukkig schakelt de zesbak verder goed”
Wat een geweldige wagen ! En dat koppel van 435 nM, geeft zelfs de VW Passat R36 het nakijken. Gave lichtmetalen wielen ook. Ik las op Autobild dat hij ongeveer 44.000 gaat kosten, stuk voordeliger dan zijn concurrenten BMW3 en Audi4, en toch superprestaties. Zal zeker klanten bij de concurrenten gaan wegtrekken. En wat een gaaf geluid komt eruit. Ze maken de laatste jaren bij Opel echt gave auto’s. Opel gefeliciteerd !
@ ascari.
Autoweek zijn vw lovers.
En autoweek is te veel gesponsord. Veel wat autoweek zegt moet je met een korrel zout nemen.

En ik geloof AB meer omdat dit (denk ik) meer eerlijker is.
Mjammie.
Leuk dingetje, en het werd inderdaad wel weer eens tijd voor iets anders dan een grijze Mercedes.

Ik zal eerst maar eens mijn mening geven over het uiterlijk.
Ziet er strak en (ja, ik ga het zeggen over een Opel!) sexy uit.
Mooie vloeiende lijnen, maar toch agressief genoeg om door te gaan als OPC.
Vooral de achterkant van de Insignia vind ik erg mooi, met uiteenlopende lijnen, symbolisch verbonden door een chromen strip met daar, middenin het strijdgewoel, het logo van Opel.
Dat klinkt best cool, toch? :P
De uitlaatsierstukken zien er ook erg stoer uit, Remus bedankt.
En de wieltjes natuurlijk.
Groot, heel erg groot.
Maar het staat ‘m erg goed, en het ontwerp is ook perfect.
Het is natuurlijk wel belangrijk dat iedereen het opschrift op de remklauwen goed kan lezen.
Toch is er nog één ding op deze Opel die de auto vrijwel voor de helft verpest.
Jawel, de tijgertanden.
Lelijk.
Heel heel heel erg lelijk.
Hoe kun je een auto nou zo verschrikkelijk verpesten?
Blegh.

http://www.dierennieuws.nl/wildlife/img/tijger11.jpg

Zie je, die tijger zegt het ook :mrgreen: .

Dan maar naar binnen, waar het weer ouderwets gezellig Duits en vooral zwart is.
Wel een aantal stoere aluminium accenten hier en daar, maar toch erg saai.
Jammer, want Opel had zoveel meer uit het interieur kunnen halen.
Mijn persoonlijke input zou inderdaad ook dat aluminium stripje zijn.
Het feit dat Recaro’s een optie zijn maakt wel weer een hoop goed.

Enne… zes seconden klinkt goed!
Snel, maar toch wel comfortabel.
Genoeg power lijkt me zo, maar jammer van de uitvaart onder de 2500 toeren (iemand een idee hoe ik dit beter kan verwoorden?).
Lekker safe 4WD, of weet ik veel wat voor variabele aandrijving.
Prima dus.

Over de video:
Erg leuk, met dank aan Patrick voor het laatste shot :lol: .
De voorkant van de Insignia vind ik best ok, maar de achterkant echt niet, en is in tegenstelling tot de voorkant niet verbeterd tegenover de ‘gewone’ versie. Lijkt me ook een nogal achterhaald blok… Turbo’s die pas werken vanaf 2500 toertjes, dat klinkt als een jaren ’90 turboblok… Interieur ziet er wel ok uit, enkel die lelijke blauwe OPC op de versnellingspook hadden ze beter weggelaten…
Trouwens, dacht ik dat OPC eindelijk was afgestapt van die afzichtelijke felblauwe remklauwen, komen ze met zo’n lullig blauw pookknopje.

http://www.courtenaysport.co.uk/images/322Brake_w.jpg
Vet filmpje hoor! Ik ben benieuwd wat de aftermarket tuner er mee doet! Vet stukje vind ik als die hard de bocht om komt (3:33)!
Tis weer goed gelukt jongens!
@ KoFFiE

Hmmm.
Je was me voor, maar gelukkig deel ik je mening :D .
Ik ben wellicht niet de juiste persoon om commentaar te geven over deze auto, want ik begrijp ze niet zo goed.
Het uiterlijk is wel prima, maar niet zo lekker als bijv. een Lancia Delta, Alfa 159 of een Mini.
Deze OPC is wel vlot maar met afstand niet zo snel als een veel goedkopere Renault Clio.
Daarbij speelt dat je ook nog eens niet zo makkelijk in de kroeg je Opel sleutels op de bar legt. Toch een beetje alsof je in je avonduren de Douwe Egberts punten van je vrouw zit te tellen.

-gaat weer verder klussen aan de rembalans knop van zijn Caterham Superlight (kit)-
Gave bak! Standaard Insignia is al een gave bak. Gelukkig hebben ze nu vierwielaandrijving, aangezien de Vectra OPC alleen maar rechtdoor wilde.
En ‘who cares’ dat deze onder de 2.500 toeren niet snel is. Dat heb je met turbo’s. Als je ‘sportief’ wil rijden, zit je toch meestal wel ruimschoots boven dat toerental. Dat went ook wel. Mijn turbodiesel komt ook pas boven de 2.000 toeren tot leven. Je past je rijstijl automatisch aan.
En dan de prijs: 62.000 – 65.000
Als je dan kijkt naar de oncurrentie:

Audi S4: vanaf 72.580
BMW 335i: vanaf 55.660

Daar zit de OPC mooi tussein, dacht ik zo. En een M3 heb je pas vanaf 100.700, dus dat kun je geen concurrentie noemen.
VET MUZIEKJE!!!!

alleen ik kan em niet op youtube vinden :( :( :( :(
Opel is goed aan de weg aan het timmeren met dit model, ik begin wouter ook steeds professioneler aan het worden :)
@ F355GTB
Die M3 is inderdaad onevenredig duur door zijn hoogtoerige dry-sumped v8 en sperdiff; een 335i gaat echt niet zo veel langzamer.

@ KoFFiE
Turbo’s die pas werken vanaf 2500 toertjes; dat is geen variabele turbo zoals BMW en Porsche ze gebruikt. Maar toch, een jaar of 5 geleden waren dat hele nette waarden. Helemaal geen turbo is nog fijner rijden, maar dat is een andere discussie.
Design is zeker heel sexy inderdaad. Weer eens wat anders dan de gevestigde orde. Denk ook dat je de wat mindere autokenners met toch ’n dikke Beierer onder de kont nog een (on)prettige verrassing kan aansmeren.
Niet slecht voor zo’n rebadged Buick Regal ;-)
De eerste Opel die ik echt accepteer! Wauw.
@ Wouter, een paar kleine tekstuele foutjes:
om het tempo er echter lekker in te houden. = om het tempo er echt lekker in te houden.
Na de apex gaat het dan gas er vol op en dan gebeurt er… niks. = Na de apex gaat het gas er vol op en dan gebeurt er… niks.
Ongemerkt zet je hoogste illegale snelheden op de klok, = Ongemerkt zet je hoogst illegale snelheden op de klok,
of Ongemerkt zet je illegale hoogste snelheden op de klok,

de plakkering Pirelli P Zero banden = plakkerige of plakkende ?
Een leuke aluminium stripje = Een leuk aluminium stripje of Een leuke aluminium strip
Ziet er toch wel lekker dik uit, als stationwagon zal hij er nog beter uit zien denk ik. Een saai en zwart interieur is precies zoals ik het altijd wil hebben, kan mij niet zwart genoeg. Mooie wielen, nog even een embleemloze grille monteren en laten chiptunen en dan is die echt af.
door software tuning toe te passen moet je die dip kunnen verkleinen onder de 2500tpm waardoor de drivebilety toe neemt. dan is het een hele goede zet van opel. hij ziet er erg goed uit en levert hele goede prestaties, dit in tegen stelling tot zijn voorganger. wel moet ik zeggen is de prijs wat aan de erg hoge kant. ongeveer 62 tot 65mille voor een opel!? en dan ook nog eens de BMW335 en audi S4 als concurrenten hebben. moeilijker kun je het niet krijgen!
WOOOW echt super vet :D
@ 599fiorano

Je naam verwijst naar een Ferrari, je avatar is een R8 en je vind deze Insignia supervet?
Dat laatste is oké, maar die eerste twee zijn echt onsamenhangend.
Freewarefreak
Mooie auto. Vind hem er dik uit zien. Inderdaad veel “road presence”. 20 inch, wauw. Staat hem erg mooi. Ben het wel met iedereen eens, denk dat deze auto het echt nodig heeft. Op de RAI stond ook een zwarte Insignia op 20 inch, ook met van die zwevende remschijven en 4 pots tangen. Dat kijkt toch wel erg mooi hoor.

Wat ik een mooie optie vind: Als je bij Opel aangeeft dat je hem zonder snelheidsbegrenzer wilt dan kan dat. Dan loopt hij 276 km/h. Voor het geld wat deze optie kost krijg je van Opel een OPC Advanced Driving course er bij. Deze moet je verplicht volgen. Vervolgens krijgt je Insignia een visuele badge op de auto. Hierdoor kan iedereen zien dat het een onbegrensd exemplaar is. Goed voor het imago van jou en je auto.
Wanneer kunnen we de tests van de EcoFlex, BiTurbo, Astra en Meriva verwachten?
De insignia OPC is gewoon een hele mooie auto voor een betaalbare prijs. Wij hebben eerst de insignia sedan, gehad nu rijden wij in een Sportstourer en ik hoop dat wij binnenkort in een Sportstourer OPC gaan rijden:D

Veel leuke rijtesten trouwens!
Er word heel even gesproken over Saab… Jullie zijn ervan op de hoogte de Opel gewoon een insignia op de wielen van Saab AeroX heeft gezet? Wielen=kopie uitlaten=kopie motor=kopie vierwielaandrijving+ techniek = kopie. Sorry maar ga dan voor exclusief en koop een AeroX die in een bepaalde oplage worden gemaakt ipv een opel waar straks je 18jarige buurjongen mee rijdt als de auto straks na een paar jaar op financiering gekocht kan worden voor 15.000 euries….

En die heeft trouwens ook niet zo een extreem Turbogat…
Echt heerlijke wagen. Wonderprachtig en mooi geluid ook. Zoals Wout ook zei; aardig snel. I really like! Kudos voor Opel! Mag wel meer komen van dit.
Wat een top wagen. Al heeft het OPC logo wat mij betreft totaal geen toegevoegde waarde. Allereerst ziet het logo’tje er kinderachtig uit, twee: Ik krijg er totaal geen gevoel bij, anders dan bijvoorbeeld bij de toevoegingen RS, M, AMG etc.

het moet wel een opel blijven, en dan ook qua prijs ver onder audi, bmw en mercedes blijven.

Sports Tourer is ook niet verkeert.

@ Emiel: die volvo’s staan gewoon op vorige generatie vectra onderstellen en het motorblok komt ook bij gm vandaan, dus nu de boel niet omdraaien!
wel een leuke bak, al blijf ik vinden dat ze het model precies hebben afgeleid van de 5-serie… maarja, bekijk een oude compact en een astra coupé eens, idem :P ze hadden beter de astra ook van een bmw afgeleid, was hij tenminste niet het lelijke eendje in het gamma. :D
0-100 in 6 seconden? Valt me toch tegen met die hoeveelheid pk’s. Ben nou toch wel benieuwd hoe groot het turbogat is (nee, ben geen Opel-liefhebber, dat klopt)
wouter, reageer eens op de stelling van autoweek dat de versnellingsbak een drama zou zijn…..
Hij is zoo cool in het wit!
Wat een prachtbak!
De enige mensen die hiermee gaan rijden zijn Opel garagehouders, of pooiers op ’n budget. Ik kan mij echt geen serieuze mens voorstellen die deze auto kan betalen en hem toch zou willen kopen. Het enige wat dit model bijbrengt is voor de mensen die een 1.6 of eco-wat-dan-ook hebben, een mal aan te bieden om te weten waar de stickertjes en tupperware moeten kleven. Ik zweer je, binnenkort zie je overal opelletjes met OPC, Remus en Brembo stickertjes en zonneweringstrips.

En wat de vormgeving betreft, in deze foto’s lijkt deze Insigna mij een flauwe mix van afkooksel van een Beemer 3 en 5 (daarbij moet ik zeggen dat ik sch**t op Beemers). Het interieur kan ik niet beschrijven.
Na een tweede, grondige blik moet ik mijn mening bijstellen – in deze foto’s lijkt deze Insigna mij een flauwe mix van afkooksel van een Beemer 3, Bemeer 5 en een aantal Lexussen (Lexi?). Daarbij herzie ik mijn mening natuurlijk niet over Beemers maar ik heb geen uitgesproken negatieve mening over Lexussen (of Lexi, whatever). Dus mogelijk een kleine vooruitgang…
Grote Smurf.. blijkbaar heb jij een mix van pados op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).