Komend weekend veiling van Kroymans’ oude meuk

Auteur: , 19 Reacties

Komend weekend start de boedelveiling van Kroymans Corporation, maar voor weinig geld een leuke sportauto op de kop tikken kun je wel vergeten. Die zijn eerder al het doelwit geweest van Kroymans' grote verdwijntruc. Wat je er wel zult vinden zijn zaken als een navigatiekastje, een stel vazen, een rode loper met 'alu-look' paaltjes, een koffie-automaat of een showroomzitset (vier stoelen, salontafel, twee afscheidingswanden en een rond vloerkleed), een tweedehands Kia en een gebruikte Saab. Allemaal vanaf zaterdag 11 juli voor een prikkie te scoren bij de Kroymans-dealer in Rotterdam.

In de opvolgende weekenden wordt steeds bij ander Kroymans dealerbedrijf de boedel geveild, te weten Nieuwegein, Amsterdam, Breukelen, Venlo en Roermond. Iedere euro die de curatoren nog uit het omgevallen Kroymans Corporation kunnen halen, is meegenomen, want vlak voor het faillissement zijn enkele waardevolle bedrijfsonderdelen van elders ondergebracht.

Zo werd bijvoorbeeld het after sales bedrijf Sator via Citadel (een andere holding van Frits Kroymans) verkocht aan durfinvesteerder H2 Equity Partners. Middels een persbericht hebben Sator en H2 vandaag laten weten dat de overname rond is. De mededingingsautoriteit NMA is akkoord, evenals de ondernemingsraad van Sator. Nu alleen de curatoren nog even overtuigen.

Met dank aan 22jarige voor de tip19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
ik zal er zijn en me televisie zal ik natuurlijk niet vergeten want dat mag niet ontbreken want tja anders moet ik het weer met een pen opschrijven snappie?
ernstig..
In Utrecht gaat wel een leuke voorraad Jaguars onder de hamer!
Locatie? tijd? URL van kavellijst??
Wanneer vindt de veiling in Nieuwegein plaats? Ben wel opzoek naar leuke Kroymans spulletjes veur wéinig
De curatoren hoeven niet overtuigd te worden over de verkoop van Sator, aangezien die niet binnen het faillisement valt.
Nieuw model Kia Picanto 1.0 van ’08 voor bijna €3.600,-
GEEN GELD!
Ik zie ook de veiling van Nedam, een van de vele Kroymans slachtoffers. ik vraag mij af hoeveel mensen en bedrijven uiteindelijk zwaar gedupeerd zijn door het hele verhaal rond Kroymans. daar bedoel ik ook toeleveranciers ed. eigenlijk elke toko die iets met kroymans had… wat een verhaal…
robbie: de curatoren kunnen er wel tegen procederen, als zij denken dat dat bedrijf op oneerlijke wijze aan de holding (of aan wat dan ook) is onttrokken.

Ook kunnen personen die verantwoordelijk zijn voor de verdwijningen worden vervolgd, als men er ooit achter komt wat waar etc. is. In feite komt dat met die auto’s gewoon neer op diefstal trouwens…
Moet je opletten dat die overgebleven auto’s voor beste bedragen verkocht gaan worden, dan komen daar nog veilingkosten en btw overheen.
The Honda Spirit
He jammer, heb al een bezoekje aan de Maserati fabriek in Modena gepland..veel leuker.

:)
@ KoguchiPower :Nieuw model Kia Picanto 1.0 van ‘08 voor bijna €3.600,-
GEEN GELD!

Jongens, even rekenen: 3600 x 1,16 x 1,19 = 4969 euro. En dat is het startbedrag! Ik ben laatst ook in zo’n geintje gestonken. Fietsen voor mijn vrouw en zoontje via een dergelijke veiling gekocht, maar was me er niet van bewust dat het ex btw was (opgeld had ik wel meegerekend). Biedingen gewonnen, maar scheelde niet meer alles met een gewone winkelprijs. Dan nog ophalen (kar huren) en geen garantie. Dus ik trap er niet meer in.
Als eerste: er zijn al eerdere veilingen van Kroymans geweest. Kijk maar op de site van BVA bij gesloten veilingen (o.a. Houten en Rotterdam-Zuid).
Als tweede: inderdaad betaal je nog veilingkosten à 16% en BTW à 19% en daarnaast moet je voor de auto’s ook nog BPM aftikken! Dus vaak is het niet echt de moeite waard.
@Dennis en Sorcerer

Waar denk je dat het geld van de verkoop van Sator is heengegaan?
BPM hoef je niet afte tikken als ze al op NL kenteken staan, toch?
Het mooie en interessante spul is al lang verdwenen, alleen sneuneuzen en
gelukszoekers gaan naar dit soort evenementen, wat moet je in vredesnaam met een rode loper en imitatie aluminium paaltjes.
De koffiezetmachine moet grondig gereinigd worden ivm salmonella of is niet compleet , dus allemaal meuk !
@ papageno

Klopt, maar er zijn ook diverse auto’s die in de verkoop gaan, die nog niet op kenteken staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).