Niet de F-150 maar Chevy Silverado bestverkochte pickup in VS

Auteur: , 15 Reacties

Amerikanen zijn dol op pickups en daarbij was de Ford F-150 altijd meest favoriet. Sterker nog, ooit was het zelfs zo dat Ford F-150 series in de VS jaar in jaar uit de bestverkochte auto was. De hoge benzineprijzen van vorig jaar hadden de liefde voor de benzinesleurpers wel iets bekoeld, maar direct toen de brandstofprijs begon te zakken, waren de pickups niet meer aan te slepen (hoezo korte termijn denken?).

Ondertussen is er wel iets veranderd in de dominante positie van de Ford. Niet langer is de F-150 de bestverkochte pickup. Die eer gaat nu naar de Chevrolet Silverado, althans, eventjes. Volgens J.D. Power verkocht General Motors in juni 119.959 Chevrolet Silverado’s en bleef Ford steken op 107.778 F-150 exemplaren.

Wanneer echter naar Fords volledige F-lijn gekeken wordt, dan is Ford nog altijd veruit de grootste pickup leverencier, dus daarover men hoeft nog niet in zak en as te zitten. Bovendien betreft het een momentopname van slechts één maand. Waar ze zich wel achter de oren moeten krabben is bij Toyota. De Tundra pickup werd in juni 36.106 keer verkocht, terwijl in dezelfde maand een jaar eerder nog 76.516 exemplaren een eigenaar vonden. Waarschijnlijk is dit de uitwerking van Obama’s oproep om vooral Amerikaanse auto’s te kopen. (via: pickuptrucks.com)15 reacties

Terwijl die Tundra een vele betere en sterkere auto is…
@John: Zeker ook sterker als een SRT10 Dodge!

Van de Tundra is bekend geworden (bron:autoblog.com) dat binnen een paar jaar de bodem en ophanging (door) roest !
Veel plezier in je Tundra dan. :)
En een pick-up kan alleen maar uit de States komen de rest is fake, je koopt toch ook geen hollandse kaas uit Japan! :)
ik begrijp die amerikanen toch niet hoor ok ze zijn wel gemakkelijk en toch ook wel wat stoer, toch in de VS maar daar stopt het toch ook bij??
@Rob USA
Wel als de kaas daar beter is. ;)

Ontopic:
Zou inderdaad ook wel eens met die opmerking van Obama te maken kunnen hebben. Om maar lekker stereotypen te gebruiken, het zijn toch vooral vaak boeren/rednecks/conservatieven die zo’n soort pick-up kopen. Geen Dodge Ram of iets dergelijks, maar echt zo’n werkpaard. Dat type mensen is toch wat gevoeliger voor zo’n opmerking waarschijnlijk. Trouwens nog steeds een heel domme uitspraak van Obama, protectionisme is nooit goed voor een economie, zelfs niet voor de eigen economie, dacht dat hij toch wel goede adviseurs achter hem had. ;)
Toch gek, op vakantie in Canada zag ik die Silverado toch echt heel veel minder dan een Tundra! Maar ja, we praten nu over de VS.
Ik zou zeer zeker de Silverado verkiezen boven de F-150 omdat ik die laatste gewoonweg niet stoer genoeg vind. Een Dodge Ram mag ook altijd. Heerlijke machines.
De Thundra kan misschien meer torque hebben dan een amerikaan maar hij is onbetrouwbaar en roest binnen de eerste 4 jaar wat heb je dan aan je iets sterkere pickup?
Mijn favoriet was de Dodge Ram gewoon door het design en de HEMI Pooowah :twisted: de Silverado komt maar 3des op mijn lijst
http://www.youtube.com/watch?v=Za7_Q6niSQk
de Toyota is toch mintens zo Amerikaans als Ford/GM/Chrysler .. dussss ..
@ six-trey

als dodge liefhebber een bekende(serie) commercial ;)

OT: leuk voor chevy vind de F150 beetje uitgekookt model.
Veel onopgevulde ruimte in die wielkasten bij de Silverado.
Maar dat geheel terzijde, briljante commercial van Dodge!
Alle Amerikanen weten dat alleen maar a-holes Dodge Ram trucks rijden.

Dit is een geweldig artikel daarover in Esquire:

http://www.esquire.com/features/cars-2008/dodge-0708
Nou van harte proficiat GM want dat betekent wat! Maar dan ook gelijk met werkelijk de lelikste Silverado ooit, OOK als je de eerdere C/K modellen in acht neemt. Wat een pudding lijkt dat ding.

Vroegah (jaren 80) waren IMO de Ram en F100/150 lelijk. (Mij pa had lange tijd een Silverado toen, mss. dat dat invloed had!?) Nu is de Ram ineens bloedje mooi en zijn zowel Ford als Chevy de design-kluts kwijt.

Alsof de ontwerpers bij GM een paar jaar eerder al in staking waren gegaan ofzo.

Over de prestaties laat ik mij niet uit. Hoeft ook niet want die zitten bij alle drie merken zo dicht bij elkaar dat het eigenlijk alleen nog maar draait om wie de leukste gadget erbij levert. Bij de Ram is het de Rambox, de “trapleuning” bij de Laadbak van de F150. En bij Chevy? Geen idee.
O ja, de Ram heeft heden ten dage een interieur wat zelfs in een Jag niet zou misstaan.
Joost 1990: Ik weet niet waar jij in Canada was Maar hier in dorp rijden 4 tundras rond,een van een vriend die er weer gauw van af wil.Ook vrij veel Ford en dodge maar Chevy heeft toch wel zeker in onze streek de overhand.
Ik heb zelf exact de zelfde Silverado als op de foto.
de f150 is lelijk, de tundra is niet amerikaans en een dodge neem je alleen maar als de achternaam viper is en chevy silverado klinkt gewoon stoer en ziet er gaaf uit… cruyff: gewoon logisch.
GM verkoopt al sinds jaar en dag meer trucks dan Ford, als je de Chevrolet Silverado en de GMC Sierra bij elkaar optelt.
(De Toyota Aygo-drieling is al sinds 2006 de best verkochte auto van Nederland, maar dat terzijde)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).