Audi A5 Sportback – dit is ‘m dan! [Update: photoshop]

Auteur: , 100 Reacties

Een crossover tussen een Avant & Coupe en daarmee heel bijzonder. Audi wilde de A5 Sportback graag tot morgen geheim houden, maar de eerste offciele foto is nu uitgelekt.

Eigenlijk is het natuurlijk een hatchback met een grote vijfde deur, maar dat klinkt wel ietsje minder sexy dan Sportback. De auto heeft een lekkere ruime kofferruimte van 480 liter en is een stuk praktischer dan de A5 Coupe. De A5 Sportback heeft dan ook een 6 centimeter grotere wielbasis dan de A5 Coupe. Verder moet de auto natuurlijk met name kopers verleiden die een A4 Avant te burgerlijk en een Coupe te onhandig vinden.

De A5 Sportback krijgt in eerste instantie vijf bekende motoren: twee benzines (2.0 TFSI en 3.2 FSI) en drie diesels (2.0 TDI, 2.7 TDI en 3.0 TDI). Alleen de eerste twee roet-bakken hebben nog voorwielaandrijving, de rest heeft standaard quattro. Over een S5 Sportback heeft Audi het nog niet, maar die lekkere compressor-zespitter uit de S5 cabrio moet er best in passen. Tijdens het eeuwfeest van Audi op 16 juli (als je dit vandaag leest, morgen dus) zal Audi de A5 Sportback officieel onthullen.

UPDATE: De foto is een fotoshop / Digital Rendering. We zullen dus nog even moeten wachten op officiële foto’s.100 reacties

better dan dat ik dacht
Een A5 koop je dan ook niet voor zijn ruimte..! Maar omdat het een mooie wagen is. Nu heb je een lelijke A5….
ziet er prima uit
Goh, wat een vernieuwend design! Wat een lef!
Gaat de Maza 6 hatchback kant op.
Wat een lef ??? Je bedoelt daar is men laat mee….
Ik vind dit meer van het zelfde eigenlijk, die ontwerpers bij Audi hebben het maar zwaar ..
Heerlijk wat een geweldige copy&paste design. Slaapverwekkend!
Jammer,ze zouden bij Audi begrippen als een eigen karakter&stijl aan de verschilende modellen mogen toevoegen! Zijn goede auto’s alleen die eenheidsworst is slaapverwekkend, jammer!
hmm er zijn ook zoveel mensen die een a4 ”te burgelijk” vinden en een a5 ”te onpraktisch” en bovendien is dit gewoon weer een versie van knippen, plakken en stretchen…

bin there done that!

audi wordt eens een beetje orgineel!
haha, waarom zou Audi de moeite nemen om een compleet nieuwe auto te gaan maken als de huidige lijn als een dolle verkoopt!
Dit is gewoon weer een mooie uitvoering van de designstrategie die ze zijn ingegaan, hulde!
Toch wel mooier dan een 5 GT. Maar ben benieuwd naar meer plaatjes :)
Goh, wat moet ik er van zeggen. Uhm, ik zie het verschil met de A4 niet?
Een A5 is toch een (mooie) A4 met twee deuren minder?

En dit is een (minder mooie) A5 met twee deuren minder… Een A4 dus…
dit is gewoon een a4 met met a5 coupe daklijn. als het geld opleverd prima toch?
’t Wordt tijd dat Audi eens vernieuwend te werk gaat, het gamma wordt wel heel erg saai zo. Alweer een auto die niet mooi kan zijn, maar ontworpen is om niet lelijk te zijn. Op zich kan ik de strategie wel begrijpen, want die dingen verkopen als-ik-weet-niet-hoe, maar het wordt toch maar eens tijd iets anders te proberen.
Ziet er heel wat beter uit dan dat belachelijke apparaat van BMW! En dat zeg ik, die BMW altijd veel hoger had zitten dan Audi.
@ Tijmen

Audi heeft het complete aanbod in de zelfde style

hate it or love it.

Ik vind audi ook veel van het zelfde, maar ik vind de modellen erg strak, elegant en net afgewerkt. dus allemaal wel mooi.
Alsjeblieft zeg! Kap nou eens met dat vergelijken.. Word er echt gek van..

Ik vind het een hele mooie auto, mooier dan z’n directe ‘rivaal’ BMW 5GT. Mooi gedaan! Alhoewel ik denk dat de mensen achterin snel hun hoofd stoten.. :)
Ik vind het ook een mooie wagen, daarbij denk ik dat die “directe rivaal” wel wat duurder is.

Waar ik echt op zit te wachten is de nieuwe A8…
Schiet mij maar lek, ik weet nu echt niet meer waar het ene model ophoudt en de volgende begint…
Granturissimo
Saai? Misschien wel… Maar dit is gewoon een hele mooie auto.
Kijk maar eens goed naar de verhoudingen van een A5: laag en breed.
Geen lijntje teveel en elk lijntje is precies goed.
Waarom geforceerd vernieuwend willen bezig zijn? Dan krijg je een gedrocht als de nieuwe Jag XJ. En zo’n BMW 5 GT mist weer de juiste proporties. Ondanks liefhebber van (voornamelijk klassiek) Italiaans blik kan ik niets anders concluderen dan dat Audi erg goed bezig is en vele anderen de plank finaal mis slaan!
Wat is er mis met een sedan???
Eigenlijk moet je de markt de schuld geven van al die lelijke BMW en Audi versie’s die nu uitkomen.

Het grappige van Audi is dat nu iedereen dit mooie strakke en nette uiterlijk wil hebben.
Maar omdat uniek zijn tegewoordig ook moet wil je toch net een andere Audi dan de buurman hebben dus moeten er 80 verschillende modellen op de markt komen met de zelfde achterkant en neus om toch net even wat anders te hebben.
Audi gaat ten onder aan het succes.
En dan zouden Jappen allemaal op elkaar lijken!toedeloe met je Audi!!!
@ Laue:

Ik ben het met je eens dat de modellen strak ogen, mooi afgewerkt zijn e.d.. Maar het zijn nou niet de modellen die je koopt omdat ze echt mooi zijn, zoals je bijvoorbeeld bij (misschien een slecht voorbeeld in dit topic :P ) Alfa Romeo. Het zijn echt degelijke, Duitse designs (die je ook terugvindt bij concerngenoot VW), dus designs die niet lelijk kunnen zijn. Daarom is het een goede keuze een Audi te kopen, niemand kan je namelijk zeggen dat je een lelijke auto hebt gekocht.

Ik ben meer van de ‘hate it or love it’ designstijl; absoluut niet Audi, die je eigenlijk niet mooi kunt vinden. Het is een soort standaard geworden.
5 GT is geen directe concurrent van de A5 SB, de GT is namelijk een stuk groter!! Verder lijkt het gewoon op een A5 sedan ipv sportback. Wel leuker dan een A4 natuurlijk!!
sebastianchubasco
verschil met de a6 is gewoon te klein…
je zal mij ook niet horen zeggen dat hij lelijk is! het gaat er alleen maar om dat dit ding al 20x eerder gedaan is door audi en ben helaal klaar met dat slappe en gemakkelijke gekopieer! ze hebben gewoon een biblitheek een daar kopieren ze uit en die bibliotheek is nog een heel erg klein

laatst dacht dat er een R8 aan kwam stormen van achter me bleek het een A4 sedan te zijn… nou je kan me veel vertellen maar dat is niet goed.
Opvallend is dat foto’s vaak één dag voor onthulling uitlekken. Waarom plannen al die fabrikanten de onthulling dan niet één dag eerder?

:|
Niet erg overtuigend, eigenlijk gewoon een iets langgerektere A4. Je kunt dan zeggen wat je wilt over BMW, maar ze hebben met de 5 GT toch behoorlijk wat meer lef getoond.
Is een vijfdeurs in deze klasse eigenlijk wel zo bijzonder als concurrenten (Opel, Ford, Citroën etc) dit al sinds jaar en dag doen? (Ja, ik weet dat Audi zichzelf graag een klasse hoger plaatst, maar als je alle status en premiumgeblaat wegdenkt hou je gewoon een grote sedan/vijfdeurs hatchback à la Insignia/Mondeo/C5 etc. over.)
Ziet er op zich netjes uit maar zie het nut van al die niche vullers niet. Lijkt erop dat elke autofabrikant zijn type aanduidingen wil volstoppen met allerlei versies. Vraag is wat krijgen we nu, de A5,5 avant allroad? De Audi A 3,5 cabrio? De Q4, Q8? Volgens mij zijn we nu aangekomen op more is less en schiet het een beetje door.
@ sebastianchubasco;

Juist, de oude A6 beetje bewerken en als nieuwe A5 sportback presenteren!
Ben wel benieuwd hoe de nieuwe A6 er dan uit gaat zien!
Shopje… wachten op de originele foto’s dus.
Het is ook een concurrent voor de Audi A6.
Wauw. Een hatchback zonder hoofdruimte op de achterbank. Handig hoor.

Dit is een A5 voor ‘echte mannen’ (die van hun vrouw geen coupé mogen rijden omdat je dan zo moeilijk bij de kinderzitjes kan komen en de kinderwagen niet lekker in de kofferbak past). Zal wel weer goed doen in de vinex.
Zat ik nou net op de wachten: nog meer van hetzelfde.
Die daklijn loopt toch helemaal niet mooi strak maar met knikjes? brrr.
Lijkt verdacht veel op de Citroën C5 … maar zal wsl een pak meer kosten :-/
Ik wacht wel even op de nieuwe S60!
Mag ik even zeiken over benamingen? Iedereen klaagt over Mercedes, dat het niet meer te volgen is, maar bij Audi gaat het nu ook goed de verkeerde kant op. Een A3 5 deurs (half avant) noemen ze Sportback, en een A4 hatchback noemen ze A5 Sportback? Wat is de logica?
Geef mij maar gewoon een CLS. En over iedereen die zeurt dat Audi eens origineel moet doen; ben ik het gedeeltelijk wel mee eens maarja het verkoopt allemaal als een gek dus wat zou jij doen?
Wat zijn de concurenten hiervan? ik dacht eerst de CLS maar met een 2.0tdi lijkt dit onmogelijk..
Premium -1
Inderdaad net die Lexus GS.

Zowiezo vind ik het een suf concept.
Hypersegmentatie lijkt me juist een onverstandige zet in deze markt situatie maar ach, wie ben ik. Geef mij maar de oude RS6
http://img2.netcarshow.com/Audi-RS6_Sedan_2002_800x600_wallpaper_05.jpg

purno..
Dat vind ik jammer zeg en had dit ook niet verwacht

Ik vind hem toch tegen vallen…… beetje Jaq XF :-(
Elke tussenvorm van carrosserievarianten schijnt op de markt te moeten komen. Straks komen er tussenvormen van tussenvormen van tussenvormen…
…een a6 dus?
oeps.. m’n foto is weg :-(
Nice, vindt hem mooier dan een passat CC
Ze hebben goed naar Lexus gekeken……
Heel leuk en aardig, maar ze prijzen hem even hoog of hoger dan de A6… Een beetje man die normaal kan denken koopt dan toch een A6?
Ziet er net zo lomp uit als de BMW 5 serie GT. Zeer teleurstellend dat beide merken geen waardige CLS concurrent kunnen produceren.
Mja… Never change a winning team?
Probleem met nieuwe gewaagde design in deze tijden is dat het te riskant is.
Het risico dat het niet verkoopt is dan te groot wat wilt zeggen dat heel het proces van ontwerpen en op de markt brengen verloren geld is. Dit is iets wat een bedrijf die zo groot is als audi niet mag/kan riskeren. Er zijn immers voldoende aandeelhouders die zoiets zouden tegenhouden vanwege het risico van hun belegging.

Knap… zal verkopen. Dus is een geslaagd product van audi.
Ik zou nog steeds voor de coupe gaan …
wat is de toegevoegde waarde tov een A4?
ik zie het verschil trouwens nauwelijks.
hij lijkt niet eens op een Lexus
Ik zie de vergelijking tussen deze en de 5-serie GT niet helemaal. Inderdaad, de daklijn is wel ongeveer hetzelfde maar het zijn compleet andere auto’s. De GT richt zich op comfort en luxe waar deze Audi sportief zal zijn… Lijkt me.
@Eddu Rocket,

FAIL!

OT: Heb nu al moeite om de A6 en de A8 uit elkaar te halen, is er nu ook al bijna geen onderscheid meer tussen de A4 en A5… :roll:
@kowalsk
Zelf als BMW alleen op luxe en comfort iets maakt zal het altijd sportiever zijn dan de Audi tegenhanger.
Audi is goed maar kan toch echt niet op tegen BMW, simpel zat toch?
Ik moet ze allebij niet, geef mij maar een Benz.
haaden ze dan niet gewoon beter een a4 sedan,avant,sportback en coupe kunnen maken dan hadden ze nog wat ”leuks” kunnen verzinnen voor de a5
Ik wacht wel op een wat betere foto’s want zoals afgebeeld ziet er niet uit.
met welke auto’s moet ie concureren denk je ???
A4 met A6 bedoel ik natuurlijk… ehm… nou ja je begrijpt het wel…
Het lijkt alsof ze in hun eigen gamma bijten. Maar hun gaat het erom dat ze een 4-deurs coupe hebben, en dat is een A4 niet. ;)
echt een kansloze auto

audi a5 rukback
Ik vind ‘m best mooi! Hij heeft wel iets weg van de C5 en C6! :D
Aan alle anti Audi fanboys: Zolang Audi nog steeds zeer goed verkoopt (ondanks de CC) en de rest van de fabrikanten grote problemen heeft schijnen ze het bij Audi kennelijk wél te snappen en bij de rest niet.

Dus waar ben je dan met je grote mond?
Kom maar terug als je eigen favo merk eens fatsoenlijke verkoopcijfers laat zien…

Uit een bericht op autoblog:
Audi sloot 2008 af met de beste omzet-, winst-, productie- en verkoopcijfers ooit, zo werd vandaag bekend. Vandaag werd echter ook bekend dat BMW hard is geraakt door de wereldwijde economische crisis. Het Duitse merk zag het bedrijfsresultaat met maar liefst 78% omlaag gaan tot 921 miljoen euro.
Zie: http://www.autoblog.nl/archive/2009/03/12/premium-battle-audi-heeft-topjaar-winst-bmw-keldert-78


Ben overigens geen Audi fanboy ofzo maar ik ben wel zo nuchter om hun strategische beslissingen te snappen waarbij ik me niet laat leiden door fanboy-gedrag.
Tjah, idd meer van hetzelfde, echter waarom zou Audi van recept moeten veranderen? Ze hebben nog nooit zoveel wagens verkocht. De mensen willen gewoon een mooie, strakke, goede auto en niet zo’n schreeuwerige hoop knobbels en bulten op wielen (BMW)
F-A-K-E :D
@ Dirk= gelukkig nog iemand met gezond verstand. Heb als audi verkoper de wagen reeds in het echt gezien(lijkt zeer sterk op de photo’s) en hij is werkelijk prachtig. Smaaken kunnen natuurlijk wel verschillen, maar laten we de eerste verkoopcijfers afwachten. Vraag me af of de personen die de A5 sportback afbreken wel kapitaalkrachtig genoeg zijn om zich z’on wagen te permiteren?
@jf: Moet je een auto eerst kunnen betalen voor je er je mening over mag geven? Kan een Audi verkoper zelf zich eigenlijk een dergelijke wagen permitteren?
Hey dat is laat, ik heb deze al op 9 April 2009, naar Autoblog.nl, in een header, gestuurd. Maar “no hardfeelings”!
Elk gat word ingevuld door modellen laatste tijd :S
sommige mensen moeten niet zeuren wat betreft audi’s design.. kijk maar een keer naar volvo, die zien er toch ook allemaal hetzelfde uit.
@ dj raoul
Waarom zou ik geld uitgeven aan een auto als ik er een van de zaak krijg
off topic: Geld “investeren” in een auto is het domste wat je kunt doen. Zou ik geen verkoper zijn kocht ik mezelf een golfje met niet teveel toeters en bellen. Zie de hele dag mensen die zich over hun oren in de schulden steken om te kunnen stoefen met hun nieuwe bak, jammer voor hen goed voor mij
Another failure from Audi.
@ Dirk, prachtig hoor dat Audi goede zaken doet. Prachtig voor Audi dan vooral. Want ik, als zelfverklaard autoliefhebber, word niet zo opgewonden van verkoopcijfers, wel van bijzondere en of mooie auto’s…
erg mooi…vette bak
jammer dat er geen audi A8 avant is…
@jezus

Is ook wel een iets ander prijskaartje.
Waarom neemt Autoblog gewoon alles klakkeloos over en gelooft dat het officiële foto’s zijn?

Anyway, goede oplossing voor iemand een praktische auto wil rijden, maar toch graag de beauty van een coupé wil ervaren (Ikke! Over een paar jaartjes…).
Wacht even….

we hebben:

Audi Fanboys
BMW Fanboys
Citrofielen
Mercedes Fanboys
USA carlovers

Maar nieuw voor mij zijn toch wel de ANTI Audi fanboys….

Klein vraagje….Hoe moet ik dat zien zo’n anti Audi fanboy? Ben ik dan fan van een anti Audi? En zo ja, wat is dan een anti Audi?
oftewel gewoon een A5 sedan,

beetje jammer.
Wel mooi niet mooi. Ach ze zullen zeker goed verkopen. Daar gaat het tenslotte om nietwaar?

Rij zelf in de Q5 waar ook nogal wat kritiek op is in diverse forums maar voorlopig valt het me op dat de auto nogal wat bekijks trekt. Zal met de A5SB ook wel gebeuren.
@1NteNSe :
Je wordt gek van die vergelijkingen… en toch zelf nog even met een BMW vergelijken…?

Enfin, ik vind het een erg voorspelbaar model. NOG een model erbij. Ik vind dat geen positieve ontwikkeling. De standaard modellen (A4, A6 en A8) zijn elke generatie prima, maar de modellen die er tussen/erbij zijn gekomen vind ik vaak lelijk. A3 sportback, die SUV-modellen… ja, jammer…
wordt door deze a5 de a7 niet een beetje overbodig????????
Kortom een lelijke bak!!!
Hoeveel modellen gaan ze nu nog uitbrengen?
Volgens mij denken ze bij Audi;hoe meer modellen hoe “Premium(er)we zijn :-)
@ Dirk:

Zoals ik al zei, Audi is momenteel niet bezig met mooie auto’s ontwerpen. Ze maken namelijk auto’s die niet lelijk kunnen zijn, en dus en voorzichtige, maar goede keuze zijn om te kopen. Daaraan danken de verkoopcijfers.
Merken die daarentegen wel proberen mooie auto’s te maken – of dit iig te proberen – verkopen vaak minder, omdat het design voornamelijk te radicaal is. Hate it or Love it, zou je het kunnen omschrijven. Waarschijnlijk dus meer “hate it”, want op het moment verkopen die merken niet echt heel erg goed idd.

Dan nog de opmerking: “Dus waar ben je dan met je grote mond?
Kom maar terug als je eigen favo merk eens fatsoenlijke verkoopcijfers laat zien…”

Mag je geen mening hebben over een auto als je eigen merk(!) geen goede verkoopcijfers heeft? Beetje krom.
Mooie auto, zou in ieder geval voor deze gaan, boven een Sedan. Vind dit toch chique. En ja als ruimte niet de eerste prioriteit is (het zijn lifestyle auto’s zeggen ze dan) vind ik dit mooier.

Wat ik wel begrijp is dat dit geen echte foto is? Ik hoor hier mensen roepen Soepje, Fake, hij lijkt op de echte, etc. Waar kun je dat dan aan zien? Ik herken dat niet hoor of het een soep of een echte is.

Vind wel dat de kromming van de daklijn op deze foto veel weg heeft van een Panamera. Kun je daar aan zien dat ie nep is dan?
het achterste portier hang er echt voor Piet Snot aan. Tussen de B en C stijl klopt er iets niet aan

ik heb de blaudrukken ff vergeleken ^^^ is die a5 sportback nou echt nodig
a5 in het rood en de a4 in het zwart
mooi gedaan CX9Owner
petje af CX9Owner!

mijn respect voor audi is gedaalt..
WOW ik had echt niet gedacht dat hij er zo zou uitzien!
Ziet er goed uit! Alleen wie wil er nu nog een a4? Ben benieuwd naar het prijsverschil.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).