Europese autoverkopen in juni met 2.4% gestegen

Auteur: , 19 Reacties

Dankzij de diverse sloopregelingen kunnen we voor het eerst in 14 maanden weer een bescheiden plusje noteren. Dat lijkt overigens positiever nieuws dan het werkelijk is, want juni 2008 was juist een maand met een stevige daling van de verkopen.

Ten opzichte van juni 2007 daalden de verkopen in juni 2008 namelijk met 7,9 %, dus ten opzichte van 2007 staan de autoverkopen vorige maand nog steeds niet in de plus. Wel is dit de eerste echte trendbreuk, goed nieuws dus zo vlak voor de zomervakantie. Bij de Fiat Group kan de vlag helemaal uit, want de verkopen zijn voor hen in juni met 13,2% gestegen. Met 96.117 geregistreerde Fiats verkocht de Italianen in de maand juni 13,5% meer auto’s dan in dezelfde maand in 2008. Ook bij Lancia was er een stijging te noteren: verkopen stegen met 6,6% naar 12.450 eenheden. Alfa Romeo tenslotte verkocht 7,7% meer auto’s.

Dacia doet het nog veel beter met een stijging van 58,2% en houdt daarmee Renault op de been die 4.4% minder verkocht. General Motors (GM) werd geconfronteerd met een afname van de verkopen met 8,4%. Chevrolet verkocht weliswaar 16% meer, maar dat woog niet op tegen een daling van 8,9% in het aantal registraties van Opel. De slechtste performers zijn Chrysler (-52,9 procent) en Saab (-62 procent), die langzamerhand echt actie mogen gaan nemen. Iets aan PR doen zou bij Saab al een aardige start zijn, sinds het faillissement van Saab is er een vrijwel complete radiostilte vanaf de nieuwe importeur.

De totaalteller voor het eerste halfjaar staat nog stevig in de min. In het eerste halfjaar werden in Europa 7.425.762 auto’s verkocht, 11% minder dan de eerste helft van 2008. Voorlopig worden de verkopen nog op de been gehouden door slooppremies, maar die zijn ook eindig.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Alfa Romeo had een goede maand met dank aan de Mito.

http://www.alfablog.nl/wp-content/uploads/2009/07/verkoopcijfers.jpg
Lol @ Champagne

Goede zaak. Ik hoor aan alle kanten dat de boel weer aantrekt. Heb zelf namelijk economisch relateerd werk.
sebastianchubasco
net terug uit london, en waarachtig! veel italiaans in het straatbeeld. ook mito’s en delta’s gezien daar! midden in het centrum is een fiat dealer ‘cramped’ met 500tjes…
ironie van het verhaal is dat ze gemiddeld 1800 euro verlies per auto maken, dus meer verkopen betekend dan alleen maar meer verlies.
dus zet de champagne nog maar even weg en haal een kan ranja :lol:
sebastianchubasco
?meer verkopen is natuurlijk minder verlies.
Lol @ God

*schenkt een glas gemeentepils*
*drinkt er gezellig 1 mee* ;)
@ Laue

Ja? Heb jij economisch gerelateerd werk? Wow vet man. Noem eens een niet economisch gerelateerde baan.
Als het nu al begint met aantrekken, komen dan misschien de voorspellingen (pas in 2011 weer winst voor autofabrikanten) niet uit? *hope*
@ JPM

Ambtenaar? ;)
Het is onmogelijk voor de huidige economie om langdurig stijgend te zijn… Alles wat stijgt op het moment is gewoon een ‘sucker’s rally’.
verkoopt ford niks meer zodat ze hier niet worden genoemd?
@ isnnn

Nee zelfs ambtenaren hebben economisch gerelateerd werk. Misschien bedoelde Laue anti-cyclisch werk of werk dat sterk gerelateerd kan worden aan de crisis. Ach ja who cares.
@Ilquadrifoglio

Alfa had een goede maand? Volgens jou cijfers uit het Astra/Milano artikel heeft Alfa vorig jaar juni 263 auto’s verkocht, en juni dit jaar 80. Dat is een daling van bijna 70%, terwijl de gehele automarkt dus juist een lichte stijging vertoont. Volgens die cijfers doet Alfa het momenteel dus juist extreem slecht.
Ja en toch zou ik de netto winst wel eens willen zien van dit kwartaal 2008 en nu. Volgens mij is die juist gedaald, met name door de sloopregeling.
Nog een weetje: BMW rond -15%. Dacia verkoopt meer wegens sloopregeling: logisch. BMW verkoopt minder: logisch, want premium. Lancia verkoopt meer: ONlogisch, want die koop je niet in een rationele bui…
@ Mairsil

In Nederland is er inderdaad een verkoopdaling. Maar Alfa Romeo wordt ook buiten Nederland ‘verkocht’.
Dacia houdt Renault overeind!
Het moet niet gekker worden.
Dacia en Lancia maken winst ?!
Dat ik dit historische moment mee mag maken…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).