Rouwstoet doorkruisen wordt weer verboden

Auteur: , 32 Reacties

Je wist het misschien niet, maar de afgelopen 20 jaar was het (wettelijk) 'toegestaan' om dwars door een rouwstoet heen te rijden. Want waarom zou je zo sociaal zijn om eventjes te wachten? Gewoon lekker doorkruisen! Maar minister Eurlings gaat nu (eindelijk) een einde maken aan deze problemen.

Vanaf medio volgend jaar is het weer verboden om dwars door een rouwstoet te rijden. Wel zo netjes lijkt me. Het verbod werd in 1990 afgeschaft omdat niet duidelijk was welke auto’s wel en welke auto’s niet bij de rouwstoet hoorden (zwarte Mercedesen gok ik). De afgelopen jaren hebben een heleboel knappe koppen lang zitten broeden op een oplossing. En dit hebben ze gedacht: alle auto’s uit de rouwstoet moeten dezelfde herkenningstekens hebben. Goh wie had dat nou kunnen bedenken…

Momenteel zijn een aantal mensen druk bezig met het testen en ontwerpen van herkenningstekens. Een simpel vlaggetje is natuurlijk ook weer zo gewoon. Er worden namelijk allemaal eisen aan gesteld: bepaalde afmetingen, duidelijk/makkelijk herkenbaar (ook bij slecht weer) en uiteraard mogen ze niet het zicht belemmeren. Oh ja volgauto’s mogen voortaan niet meer door rood rijden.

En tot slot nog even de vraag van vandaag: Wat doe jij als je een rouwstoet tegenkomt? Laat je ze allemaal netjes voorbij rijden? Of denk je fuck it! Ik doorkruis ze gewoon, of wat er tussen rijden. Want het is toch (nog) niet verboden.

Met dan aan Simpson voor de tip32 reacties

gewoon doorkruisen getuigt van weinig respect.
Ik geef ze voorhang, maar als de helft nog voor een rood licht staat volg ik de eerste helft gewoon.

Terug naar de 2 en erlangs, je weet zelf ;)
Volgauto’s mogen niet door rood rijden? Daar haal ik uit dat het voor de rouwauto wel is toegestaan?

In ieder geval, altijd netjes voor laten gaan. Ik vind het zo asociaal als je door rijdt.
Je bent echt niet helemaal goed in je hoofd als je er door heen gaat kruisen… Respect voor een dode opbrengen is toch niet zo zwaar?
Ben sociaal om het niet te doorkruisen. Tenzij er sprake is van spoedgeval, bijvoorbeeld als je vriendin op het punt staat te bevallen en je moet zo spoedig mogelijk naar een ziekenhuis. Dus de ambtenaren moeten wel opletten dat ze uitzonderingen maken voor het doorkruisen.
en terecht, heb het zelf meerdere malen meegemaakt.
wat bezielt zulke mensen om zelfs op zulke laatste momenten toch ff het “feestje” te verzieken.
@Bobel, tuurlijk mogen die niet door rood rijden! Wat dacht je van het volgende geval: lijkwagen + 10 volgauto’s, lijkwagen en eerste paar volgauto’s rijden door groen. Daarna springt het licht op rood, de volgauto’s die dan voor rood staan te wachten mogen niet door rood rijden dan. Ondanks dat de stoet dan in 2en wordt geknipt.
Helemaal mee eens! Zo toon je respect voor de medemens..
Ik heb nog nooit een rauwstoet met auto’s gezien.
Is dit mischien alleen in Nederland? In België is het gewoon te voet bij mijn weten..
Ik reed drie weken geleden jammergenoeg nog in een rouwstoet en ik vond het erg vervelend dat er andere mensen tussendoor reden. Daar konden die mensen ook niks aan doen, zeker niet omdat ik vrij ver achterin reed, maar toch zit je je dan een beetje op te vreten. Ik vind het goed dat er nu een oplossing voor bedacht word.
Camiel, je bent een aanwinst voor dit land. Blijf alsjeblieft nog 4 jaar zitten voordat je weer naar limboland gaat. Ik weet niet hoe je het doet, maar je bedenkt het toch maar weer hè! Liefs, je grootste fan.
toen juliana overleed hebben ze zo maar ff de A13 afgezet. Dat kan toch ook wel met een stoplichtje van de aula naar de begraafplaats?

Maar wel een goed idee om de volgauto’s te markeren, dat er nog geen uitvaartvereniging met dat idee is gekomen.
That’s why we pay ‘em the big euros i guess.
Doorkruis het niet. Beetje respect mag wel.
Met een beetje tolerantie ben je altijd op vakantie!
Zoals het er nu staat mag je nu als volgauto dus door rood?! volgens mij mag dat niet en allemaal leuk en aardig als het straks niet meer mag maar je de stoet niet mag doorbreken, hoe willen ze dat gaan uitvoeren? staat de helft misschien nog ergens te wachten achter een rood lampje?
@ robbie: Toen ik mijn reactie las bedacht ik me dit ook… lijkt me ook wel logisch :P
Ik stel voor de volgauto’s in het paars met gele bollen te spuiten, dan weet iedereen dat het een volgauto is
Natuurlijk doorkruis je een rouwstoet niet. Dat is een kwestie van fatsoen. Maar ik vind het betuttelend dat dit in een wet (wederom) wordt vastgelegd.
Waarom is iedereen hier zo blij mee? Ik dacht dat we dat allemaal al niet deden, gewoon uit fatsoen?

Wat mij betreft is dit weer zo’n klotewet van een overheid die denkt dat alle burgers een bende losgeslagen wilden zijn, die koste wat kost voor elk denkbaar scenario een wet nodig hebben. Oprotten.

Voor de rest niks mis met Camiel :)
Tijdens mijn afrijden kwam ik een rouwstoet tegen. Ik stoppen NATUURLIJK, en keihard zakken, omdat ik had moeten weten dat het niet hoeft…
@ tom: Ik zou het ook niet geweten hebben, want het is mij toendertijd nooit vertelt dat dat zo is.
@tom: het was zeker de begrafenis van zijn schoonmoeder. wat een [email protected]#
@ Budha

het is misschien betuttelend. Maar misschien zijn we met zijn allen niet zo sociaal genoeg omdat dit zonder een wet op te lossen?
@Jez: Vroeger gaf iedereen een rouwstoet voorrang, dat was vanzelfsprekend. Daarnaast stond het in de verkeersregels die iedereen moest leren. Omdat het eigenlijk vanzelfsprekend was en een kwestie van fatsoen, is de wettelijke verplichting geschrapt. Dat de verplichting nu terugkomt is een gevolg van het onbeschofte gedrag van weggebruikers die – omdat het immers niet verboden was – door rouwstoeten heen braken. Er is overigens inmiddels ook vastgelegd dat rouwstoeten niet meer stapvoets moeten rijden; ze hielden het verkeer te veel op, wat er dan weer toe leidde dat anderen dachten je kunt m’n rug op.
Lekker voorlaten gaan, Je kan die, maximaal, 5 minuutjes toch wel even wachten?
Inhalen zou ik ook niet doen, gewoon lekker er achter blijven hangen.
Niet doorkruizen! Is wel zo fatsoenlijk. Alleen vind ik ’t beetje dat *** de volgauto’s niet meer door rood mogen. Als dan de stoet in tweeën gesplitst wordt door ’n rood licht, komen er alsnog auto’s tussen te zitten, of moet de voorste helft wachten op de rest (en dus het verkeer ophouden).
en terecht .. respect voor kadavers ..

voor dat je het weet veranderen ze in zombies ..
kan je ze maar beter te vriend hebben ..

(alleen in een achterlijk apen-land worden hier regels voor verzonnen) ..
[email protected]!!! Die auto heb ik in Knokke zien staan…
Respect voor de doden… ik zou wel eens wat meer respect voor de levenden willen zien (en ja, ik wacht ook netjes voor zo’n stoet).
Ik zie eigenlijk maar uiterst zelden een rouwstoet, met de ontkerkelijking en rouwcentra naast de begraafplaats/crematoria ook niet zo vreemd.
Asociaal om er door te rijden maar als de stoet heel lang is zie je toch niet waar het einde is?
Ik vind inderdaad ook dat je er in principe niet zomaar doorheen kunt rijden.
Maar zolang de auto’s nog niet herkenbaar zijn, kun je ook niet weten dat het een rouwstoet betreft.
Carl van Oudewetering
Nou…. Ik laat ze meestal voor hoor, als eerbetoon. maar alleen als het echt niet anders kan, ga ik ze doorkruisen, Ik vindt het ook prima dat ze niet altijd voorrang hoeven te krijgen van andere weg gebruikers, aangezien dat ze ook aan de verkeers regels moeten houden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).