Mercedes SLS AMG gespot door Autoblog bezoeker

Auteur: , 51 Reacties

We wachten nog altijd op het moment dat Mercedes officiële exterieur foto's vrijgeeft van de SLS AMG. In de tussentijd zijn er al legio spyshots voorbij gekomen. Wellicht ten overvloede, maar deze kunnen er ook nog wel bij.

Autoblog bezoeker Jan Hoeksma kwam vorige week vlak voor de grens met Frankrijk twee gecamoufleerde SLS prototypes tegen. Jan was daar vanwege zijn deelname aan de Carbage Run in Italië. Aanvankelijk waren de auto’s nog bedekt onder een hoes, maar die ging er gelukkig af. Uiteraard heeft Jan toen een haarscherpe foto’s voor ons gemaakt.

Het plaatje is bijna compleet. We weten al exact hoe het interieur eruit ziet, we hebben zelfs ook een deel van de brochure al, maar vooralsnog slechts één echte foto van een naakte SLS. Er komt op termijn ook een elektrische versie die zich qua prestaties moet kunnen meten met de “normale” versie. De SLS met conventionele motor beschikt over een 571 pk sterke 6,2 liter V8, goed voor 650 Nm koppel. De acceleratietijd naar 100 km/u ligt hiermee rond 4 seconden. We verwachten ‘m in september op de IAA en ergens begin volgend jaar komt de auto op de markt.

Met dank aan Jan voor de foto’s.51 reacties

Leuke spot… Maar het blijft me niks doen.
ik begin de laatste tijd zo mercedes fan te worden, de E klasse is super en deze word waarschijnlijk ook weer top!
:) :) lekkere gull-wing deuren :) :)
Goede spot van Jan!
De SLS wordt de nwe. Gullwing!

6.3L V8 is idd heel conventioneel! : )
Sow… die Mondeo van Jan heeft ook moeten werken voor zijn sapje aan de pomp…

OT: Zo’n mooie auto. Ben er helemaal gek van. Kan niet wachten tot die er officieel is. Vind hem mooier als een SLR McLaren. En gaaf die electrische achterspoiler die ingeklapt wegzakt in het kofferdeksel. Mooie details. Zou dat ook een soort “luchtrem” zijn a la Veyron?
6.3 liter V8? Volgens mij is die nog altijd 6.2 liter groot ;)
@robbie: Een quote uit het persbericht van Mercedes over de elektrische SLS

When it comes to dynamics, the electrically driven SLS AMG delivers an unequivocal statement: the swing-wing model accelerates from zero to 100 km/h in around 4 seconds – putting it on the same high level as the SLS AMG with a 6.3-litre V8 engine developing 420 kW/571 hp.

Zou Mercedes zelf misschien een foutje hebben gemaakt, of wordt het blok in de SLS ietsje groter?
ik ben nu op het werk een collega is net ook 2 van deze autos tegengekomen op de kielsterachterweg in de provincie groningen ik ben jaloers.
OT: tof leuke foto’s
@ Robbie

waar zijn de good ol days dat de type aanduiding ook de specs ook aangaf.
Autoweek 2 juli:
Je kunt de Mercedes C 63 AMG er moeilijk van betichten dat-ie te weinig vermogen tot z’n beschikking heeft. Toch willen de ingenieurs de sterkste middenklasser van het moment nog meer kracht meegeven.
Dat vingen wij op bij de introductie van de Mercedes E 63 AMG. De C 63 AMG heeft standaard een 6,2-liter V8 met 457 pk onder de kap, maar de ingenieurs willen een versie brengen met het vermogen van de E 63 AMG. Tot nu toe lukte dat niet, omdat het in- en uitlaatsysteem van die sterkere motor niet past op de C 63 AMG.
De ingenieurs zijn nu druk bezig om het in- en uitlaatsysteem passend te maken en in combinatie met een ander motormanagement betekent dat een vermogen dat in de buurt komt van de 525 pk van de E 63 AMG.

Misschien ietsje groter gemaakt?
@Dennis, die stiekemerds van Mercedes proberen ons op een dwaalspoor te brengen! In persberichten reppen ze constant over een 6.3 liter V8 blablabla, maarrrr als je bij de exacte specs kijkt staat er:

Bearing the internal designation M159, the V8 high-revving engine with its displacement of 6208 cubic centimetres has been thoroughly reengineered compared with the M156 entry-level engine and boasts all the hallmarks of powerful racing engines.


En 6208 kubieke centimer is volgens mij nog steeds 6,208 liter. Als we dat afronden komen we uit op 6,2 liter. Maar ik gok dat Mercedes de benaming 6.3 liter gebruikt omdat (domme) mensen anders zouden kunnen denken dat de motor uit de SLS AMG ‘zwakker’ is dan die in een X63 AMG model.

En dat terwijl in al die AMG modellen de motor ook gewoon 6.2 liter groot is. Rare marketing freaks!
Ze hebben het vermogen opgevoerd dus 6.3 zou misschien nog wel voorzichtig zijn. Je hoeft de boring en/of slag maar een heel klein beetje te vergroten in een 6208cc (wat het origineel is) om aan de 6300cc te komen natuurlijk. Gezien ze waarschijnlijk een andere krukas en zuigers gemonteerd hebben kan dat zomaar.
De SLS is zeker gemaakt voor mensen die slechtziend zijn ? Volgens mij moet je eerst een vliegbrevet halen, want met zulke buitenspiegels voor een roadster kan je inderdaad vliegen. ?
@ robbie

Misschien is die wel speciaal voor deze geweldige kar opgeboord…
@massarati, de motor in de C63 & E63 is in principe gelijk. Allebei zijn ze namelijk 6,208 liter liter groot. Het verschil in vermogen (457 pk vs 525 pk) zit puur in zaken als software, inlaatspruitstukken, uitlaatspruitstukken etc.

Onder de motorkap van de C63 is nou eenmaal minder ruimte om alles kwijt te kunnenen dus moeten er concessies gedaan worden. En er zal ongetwijfeld ook meespelen dat de C63 niet sneller (of net zo snel) mag zijn dan de E63 AMG.

@Dev, lees mijn reactie van 11:40 nog eens ;) De motor in de SLS AMG is ook gewoon 6208 cc.
Ik ben benieuwd(nou eigenlijk niet want we weten al doe hij er uit gaat zien)wat het allemaal gaat worden.
Maar wel een leuke zet van Mercedes om deze op de markt te zetten.
Maar ik ga wel voor de SL65 AMG BS, ik hou van wat meer moderne looks.
Want is dit een buiten de “lijn” productie of moet deze auto het topmodel worden?
@Edman, NEE! De motor van de SLS heeft exact dezelfde inhoude als het 6.2 liter blok dat we ook vinden in de C63, E63, CLK63, R63, S63, CL63 en ML63.

In alle gevallen is de inhoud van het motorblok exact 6208 cc oftewel 6.2 liter. Lees mijn reactie van 11:40 er nog maar eens op na. Die quote is afkomstig uit een officieel persbericht van Mercedes over de technische gegevens van de SLS AMG.

Alleen is Mercedes zo raar bezig dat ze een motor met een inhoud van 6.2 liter aanduiden als 6.3 liter. Hoe dat zit (marketing?) moet je mij niet vragen…
@robbie: You win! ;) Ik heb het aangepast.
@robbie

Bij de C klasse is inderdaad sprake van plaatsgebrek, die is al met 7centimeter verlengt om de motor er überhaubt in te krijgen.

In de SLS komt denk ik geen uitgeboorde versie van de 6.208 motor, 6.3 Liter wordt gewoon aangehouden vanwege de benaming en is zover ik weet enkel een verwijzing naar de 300SEL 6.3

@Merry

De SLS is een soort vervanger voor de SLR maar wordt geklasseerd tussen de SL en de SLR
@ Robbie

Die 6.3 heeft vooral historische waarde ;) vroeger reden er van die S-klasses (W111/W112) rond op de Nurburgring, bij de 24-uurs races, met aanvankelijk 6.3, en later 6.8 en zelfs 6.9 liter grote achtcilinders.

De straatversie, de 300SEL 6.3, scheen zo krachtig te zijn, dat Uhlenhaut (jeweetwel, van die 300SLR Coupe´s) halverwege de rit uitstapte om te kijken hoe ze zo´n enorme motor in het vooronder gekregen hadden.
@ C220 AMG

Je bent me net voor ;)
Dan vind ik het wel vreemd, want dat wil zeggen dan de 6.2 V8 SLS sneller is dan de LS65 V12 bi-turbo, of zie ik dat verkeerd?
Eigenlijk is het gek dat de V12 bi-turbo niet in de SLR zit.
Ik begin me echt af te vragen waarom dat nou per se telkens zo’n oorlog moet zijn om die type-aanduidingen… Als je iets doet doe het dan goed en betrek het hele programma erbij van A160 BE t/m SL65 BS en SLS-AMG.

So much fuzz on a one-tenth…


Leuke foto’s btw, lekker dichtbij kunnen komen.
@Merry

De V12 van mercedes/AMG is bedoeld als “rustige” motor om mee te cruisen en toch genoeg vermogen en zeker koppel te hebben, de V8 daar en tegen is agressief en uitdagend en dus perfect voor een echte sportwagen ook omdat deze van alluminium is, blijft het gewicht beperkt en is er een betere wegligging mogelijk dan met de “zware” V12. Bij de SLR wilde men trouwens eerst wel een V12 erin lepelen maar deze was te groot en daarom zijn ze bij de oude 5.4Liter V8 gebleven
@ C220AMG
Ahh kijk dat verklaart een hoop.
Maar de V12 is dus een gewoon staal blok, ongelofelijk.
Dan rust Mercedes nog maar 1 ding te doen, en alluminium V12 te bouwen!

Ik vind het altijd zo jammer als auto’s meer een marktplek moeten halen dan het maximum wat er te vinden is.
Porsche en BMW kunnen daat ook wel wat van.
Hij ziet er gelukkig een stuk beter uit dan die gore fotos een paar weken terug!
Robbie heeft gelijk, ’t is 6208cc. Alleen de aanduiding zal, net als bij de andere AMG-modellen, 6.3 zijn… Marketing… Dus ga nu niet allemaal eigenwijs lopen OH-en! De inhoud is gewoon 6.2L, niks geen opboringen… Einde discussie!
Geert Schoots
Toch vraag ik me al een tijd iets af, hoe kom je uit of in je auto als je strak tussen twee andere in staat met je blitse vleugeldeuren?
Ik vind dit model een facelift van de McLaren, buiten de vleugeldeuren. Een kort kontje (zoals McLaren) en een lange motorkap (zoals McLaren). Neen, dan ben ik meer beniewd naar de wagen die McLaren volgend jaar uitbrengt ter concurrentie van de nieuwe F450.
@ iedereen over de 6.2/6.3 questie:

Although it displaces 6.208 liters, the engine will be marketed as the “6.3” to comply with German car tax laws, which require them to be rounded up to the nearest 100 cc.

Wikipedia is je vriend! (en heeft de waarheid in pacht uiteraard!)
Heerlijke sportauto! Nu nog wachten op de ”naakte” SLS AMG. Hopelijk zal deze net zo’n impact krijgen als de SLR Mclaren.. De eerste indrukken zijn tenminste goed in mijn ogen!

En mensen. Het is gewoon een 6.2 liter V8 (6208cc precies..) dus zoals Emile-Benz al zei.

Discussie gesloten! ;)
Ja, doe er nog maar een paar bij.
Leuk hoor.
Haha vet.. Carbagerun hebben vrienden van mij ook aan meegedaan :P Heb hier alleen niks over gehoord..
@C6_R, hmm zou dat niet bedacht zijn door iemand met een rijke fantasie? Want hoe zou je dan auto’s als de BMW 316 & 318i verklaren? Daar ligt toch echt een 2.0 liter motor in :D
@ robbie, geen idee, kan er ook niet van wakker liggen eerlijk gezegd. Maar het staat op wikipedia, dus dan moet het wel waar zijn toch? ;)
@ C6_R
Dan doet mercedes toch iets verkeerds ?
Er staat bij het dichtsbijgelegen 100 cc.
Bij 6208 cc is dat 6200.
Dus dat vind ik vreemd.

@ Robbie
Bij BMW is dat anders, de 16 of 18 geef niet aan dat er een 1.6 of een 1.8 in ligt.
Voor veel mensen is dat wel logisch als het zo zou zijn, maar dat hoeft niet altijd.
Maar bij Mercedes staat er echt 6.3 op, dus je neemt aan dat je een 6.3 krijgt.
Maar je krijgt een 6.2
De plaatjes van Mounir…
eerst dacht ik nog, he dat zijn 2 verschillende uitvoeringen. 1 coupe en 1 roadster. maar toen ze allebei de deuren open hadden staan dacht ik, nee het zijn toch allebei coupés. waarom dacht ik dat? omdat ze niet allebei dezelfde daklijn hebben boven het achterraam. zijn de inpakkers van de camouflage-afdeling schijnbaar creatief geweest.
Motor is gelijk gebleven volgens mij, 6,2 liter V8. Was 525 pk maar met een nieuw uitlaatspruitstuk en wat andere aanpassingen zit je zo op 571 pk.

Op de foto’s isdie nog gecamoufleerd maar zoals hierboven weten we al hoe hij eruit ziet! :P
@ ariM6: which require them to be rounded up to the nearest 100 cc. Naar boven afronden dus…
Ziet er lelijk uit, die lange neus! Ben bang dat het net zo’n gedrocht gaat worden als de SLR…
@F355GTB,

een SLR is geen gedrocht. Ooit eens aan gedacht een brilletje aan te schaffen (mocht je die nog niet hebben)

@Emile_Benz,

sommige mensen snappen nog steeds niets van historie. 6.2 klinkt ook gewoon niet zo lekker.
@Benz..

Een F355 GTB is wél een schoonheid ofzo?

Pff.. ziet er zo gauw nog lelijker uit dan de SLR of SLS..
Ik kan alleen maar zeggen dat iedereen die de BMW Z8 mooi vonden dit ook een mooie auto vinden. Niet dat ze op mekaar lijken maar wel een moderne “retro” uitstraling hebben…het wordt gewoon een mooie bak met uitstekende rijeigenschappen eindelijk weer een gave bak van Mercedes
@ Laue: dat heb ik nou ook de laatste tijd! Ze zjn goed bezig bij Merc… Begon voor mij trouwens al bij de nieuwe C. Nog steeds een errrrrrrrrrg mooie auto!

OT: absoluut mooi, maar the original is niet te verslaan qua design. Blijf een licht gevoel van heligsschennis hebben…
@AMG Powerrr;
@Benz..;
@JH:
Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak. En nu heb ik ook niet zo veel met het merk, al vind ik de meeste generaties SL wel heel mooi, evenals de laatste twee generaties C-klasse. En die ‘retro’-stijl… je moet er van houden. Ik vind de Ford GT daar wél een geslaagd voorbeeld van. Ik vind ook eigenlijk dat een sportwagen een middenmotor hoort te hebben…
Ziet er wel vet uit opeens..
@F355GTB

Offcourse, you right.. Puur kwestie van smaak. En de Ford GT blijft idd een plaatje om naar te kijken en plus het feit dat het gewoon een supercar én muscle car is. Mocht ik het geld ervoor hebben wist ik het wel. Geen Zonda, Enzo, Lambo maar een GT!
Is dit de nieuwe auto van Batman met zn nieuwe film ozo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).