Steeds vaker tanken zonder te betalen – gek he?

Auteur: , 34 Reacties

Nadat benzinediefstal de afgelopen jaren duidelijk minder plaatsvond, wordt er dit jaar weer massaal met een volle tank weggereden zonder te betalen. Dat komt natúúrlijk door de crisis, maar ook gewoon door ons blinde vertrouwen in de goedheid van onze medemens. Dat is zooo 2008.

In 2003 werd er nog voor €13 miljoen per jaar aan benzine ontvreemd, maar vorig jaar was dit gedaald tot €2 miljoen. Dit zijn nog steeds bedragen waar ik een beetje van sta te kijken, want hoe vaak komt het bij jou op om gewoon weg te rijden bij de pomp? In ieder geval zijn de cijfers dit jaar weer enorm gestegen, maar wat mij betreft moeten de pomphouders niet zo zeiken.

Als er overal buschauffeurs in elkaar geramd worden en Smartjes in de plomp gegooid, dan ben je als benzineboer wel een beetje naïef als je denkt dat je klanten zich allemaal netjes bij de kassa komen melden. Jammer maar helaas, onze samenleving is inmiddels gewoon een beetje verdorven; dus ik zou zeggen, neem maatregelen.

In het buitenland moet je vaak dokken bij een slagboom voordat je het tankstation kunt verlaten. Bij veel pompen in de VS geldt zelfs dat je eerst moet betalen voordat je überhaupt benzine kunt tappen. Simpele oplossingen waarmee je het probleem in één klap oplost. Neem daar eens een voorbeeld aan, Nederlandse pomphouders, want zo blijven we aan de gang. (via telegraaf)34 reacties

Als je moet betalen voordat je mag tanken kan je nooit exact je tank volgooien.
Overigens kom je bij de meeste pomphouders op de foto, ik weet één tankstation blind te vinden die dat in ieder geval doet.
An sich loop je dan wel een beetje achter de feiten aan, maar er is een pakkans.
Slagbomen zie ik ook niet echt zitten, ontstaat er dan geen file voor de uitrit?
@tha_rizzo: Jawel, iets meer betalen en de rest krijg je terug.
Ja, zeker gek. Als je niet wil betalen voor benzine ga je maar lekker op de fiets of met het OV!
Hier in België, waar ik steeds tank, kan je niet beginnen volgooien voor je je bankkaart of VISA gegevens hebt moeten ingeven…Je kan dan tanken wat je wil en het wordt automatisch betaald, makkelijk toch?
kheb toch een tankpas dus ik betaal altijd netjes :)
Ik tank altijd bij onbemande tankstations, is trouwens ook goedkoper ;)
Ja kan ook eerst pinnen dan tanken en wat je hebt getankt wordt automatisch afgeschreven van je rekening..

Dat is toch niet echt iets heel schokkends nieuw?
@ruben dat zal de tankpasjesboer leuk vinden: betaal ik 100 euri, gooi voor 45 diesel in de tank en krijg *start calc op* 55 terug

Ik ben wel benieuwd hoeveel 4takt scooterboys hier bij zitten, aangezien de tweetakters eerst sleutels en helm moeten inleveren bij veel pompjes.

of mensen die met geskimde pinpassen tanken.
ik werk ook bij een pomp, maar wij hebben er ongeveer 1 per dag
doorrijder dan wel schuldbekentenis
langs de snelweg is het ongeveer 2-3 per dag
vraag me af of schuldbekentenis ook is meegeteld in die 2 mill
Pomphouders moeten niet zo janken en gewoon passende maatregelen nemen. In heel veel landen om ons heen zie je dat het tanken zonder te betalen simpelweg niet mogelijk is, bijvoorbeeld door een slagboom of vooraf betalen. Natuurlijk wil ik het tanken zonder te betalen niet goedpraten, maar wanneer fout gedrag te gemakkelijk is, dan zijn er altijd mensen die er misbruik van maken.

Als ik altijd braaf betaal in het openbaar vervoer, dan wil ik zo nu en dan ook gecontroleerd worden, omdat anders het gevoel bekruipt dat ik net zo goed niet hoef te betalen. Ik weet dat het een kromme gedachte is, maar zo zitten mensen nu eenmaal in elkaar. Fout gedrag wordt verleidelijker wanneer men het idee heeft er zonder problemen mee weg te komen. “It is not a crime unless you get caught”.

In de denkbeeldige situatie dat ik bij een bank heel simpel een paar ton mee zou kunnen nemen en de garantie zou hebben ermee weg te komen, zou ik dat erg verleidelijk vinden (lees: dan zou ik het dus wel weten).
Simpele oplossing; gewoon een diender bij elk tankstation neerzetten. Kan deze meteen controleren of de pomp vastgezet kan worden zodat je om de auto kan wandelen terwijl je tankt. 2 vliegen in 1 klap
@ Dennis, niet janken? als de een crimineel iets bij jou uit de tuin jat is het toch ook niet jouw schuld?

de manier waarop je bijvoorbeeld in america moet tanken vind ik maar irritant, ik hoef geen slagbomen hoor!

maar als ze gewoon alle tankstations maken zoals dat pinnen aan de pomp, dan heeft iedereen er voordeel van. (behalve de snoepverkoop)
Ik vind het altijd best wel risicovol in het buitenland.
In nederland tank ik altijd Vpower aan de pomp dus dan hebbie geen gezeur (en ook geen wachttijden)

Maar stel je komt in het buitenland bij een pomp. Moet je iets afgeven. Paspoort is vaak wel voldoende maar soms moeten ze persee je Bank/Creditcard hebben.

Kopieren is voor die gasten dan wel erg makkelijk en een Keylogger op de Pinteminal doet de rest.
Oeh 2 miljoen euro…op 14 miljard liter brandstof.
@Autogek: helemaal mijn mening!

@FCL-Wappie: interessante oplossing, maar dat gaat de belastingbetaler nog veel meer geld kosten.

@Texter: en wat is jouw conclusie?
Het zou NUL liter op 14 miljard moeten zijn! Proletarisch winkelen kan gewoon niet. Als je niet wilt betalen, dan moet je het niet bestellen/aanschaffen.
Toch raar om door te rijden. Sowieso al, maar als je weet dat de meeste stations videobeveiliging hebben helemaal.
@jurrian: Stelen mag niet, maar wanneer mijn fiets iedere keer opnieuw gestolen wordt omdat ik weiger ‘m op slot te zetten, wat denk je dat de politie dan tegen mij zal zeggen? Ik weet het wel: “Sorry meneer, maar dit is uw eigen schuld, want u weet dat het niet verstandig is om uw fiets niet op slot te zetten”.
Uitbreiden van pinnen aan de pomp is volgens mij een prima oplossing hiervoor.

Bovendien lost het 1 van mijn frustraties op; Langs de A2 een Shell station met 24 popmpen en 1of 2 (WTF!) pinnen aan de pomp installaties. Het gebeurd te vaak dat daar een fokking aannemersbus staat die rustig binnen koffie gaat staan leuten…

Kennelijk zijn de opbrengsten van snoep verkoop en koffie leutende aannemers nog altijd hoger dan het verlies door niet betalende tankerts…
Normaliter wordt bij onbemande pompen eerst je CC of je pinpas gevraagd in te voeren. Daar wordt vervolgens een pre-authorisatie op gedaan (lees: er wordt geld gereserveerd voordat je ueberhaupt gaat afrekenen). Daarna pas wordt de pomp vrijgegeven. Na het pompen is het exacte bedrag bekend en wordt de transactie voltooid.

Ik zie niet in waarom dat niet zou kunnen bij een willekeurige andere (bemande) pomp…
Als alle pompbediende lijken op de bediende van de foto heb je tevreden en betalende klanten.
Het is gedeeltelijk de schuld van de pomphouder zelf, omdat er een simpel systeem bestaat, dat werkt, en benzinediefstal aanzienlijk moeilijker maakt. Al in 1994 was het in Californie gebruikelijk dat je vooraf betaalt bij de kassa. Het betaalde bedrag (bijv. 20 dollar) wordt dan ingetikt op de automaat (die ook de creditcard betalingen stuurt) voor de gewenste pomp. Heb je voor die 20 dollar getankt stopt de pomp automatisch. Als je voor minder hebt getankt, ga je gewoon je wisselgeld halen. Ik begrijp gewoon niet dat je dat hier nog nergens ziet, zelfs niet 15 jaar later. Hier is dus geen creditcard of slagboom voor nodig! LIjkt me vrij simpel te installeren en niet overdreven duur, anders moeten ze maar een kijkje nemen in Amerika. Zonder benzinediefstal goed te praten, maar voor de pomphouders die klagen en´er verder niets aan doen, is het toch wel gedeeltelijk eigen schuld – aangezien de oplossing (minstens 15 jaar getest in Amerika) zo simpel is.
@kees: zie mijn eerdere opmerking.

Stel, Ik betaal 50 euro met mijn tankpas en tank voor 45 euro: heb ik 5 euro ‘van de baas’ in mijn knip. Dat vind mijn baas vast niet leuk.

Daarnaast moet de pomphouder allemaal wisselgeld voor pintransacties in kas hebben. en jammer genoeg is benzine niet het enige dat het dievengilde komt halen bij de pomp.
Eerst betalen en dan tanken of pinnen aan de pomp zorgt ervoor dat je klanten uit de shop blijven. Op brandstof zit heel weinig marge. Op eten en drinken zit veel meer marge. En 70 of 80% van alle aankopen is impulsief. Ook een systeem met slagbomen is niet ideaal. Het is niet klantvriendelijk en zal pas geaccepteerd worden als elk station het gebruikt. Ook zijn de kosten van de investering en het onderhoud vaak te hoog om het rendabel te maken.
only in nederland apen-land ..

tankpomp houders hebben alle gegevens van die losers ..
politie doet er geen ene flikker mee ..
anders komen er bevolkingsgroepen in het dossier die er ten koste van alles niet in mogen komen ..

schandalige situatie ..
@ lincoln: Tuurlijk! Anders valt ’t zo op dat de allochtoon echt niet crimineler is dan de gewone kaaskop…
Diegene die de mentaliteit hebben en het schijt eraan hebben om gewoon zonder te betalen weg te rijden bij de pomp zijn 9 van de 10 keer GÉÉN kaaskoppen!!! En diegene zijn ook 9 van de 10 keer die buschauffeurs in elkaar rammen om €4,50 te besparen! :evil:
Ik wil haar ook wel een keertje aftanken…… of is het vol pompen?
Er is ook een ander simpel systeem. 1 richting verkeer bij het tankstation dmv van kantelende pinnen bij de inrit, en dan bij de pomp gewoon een paal. Je parkeert je auto achter de paal, je tankt hem vol, je betaald en de paal gaat omlaag en je vervolgt je weg.

Er veranderd niets aan het shop gedrag, als gewoon betalende klant merk je er niks van. Enige merkbaare verschil is dat aan het eind van het pomp vak een paal staat.
Dennis toch… je wilt van NL een politiestaat maken? Weg met onze liberale cultuur, waar we met zn allen zo trots over staan op te scheppen tegen buitenlanders??

Komop, dit hoort er gewoon bij en moet je op de koop toe nemen. Mijn blijheid dat ik zonder ingewikkeld gedoe (slagboom, vooraf betalen, etc.) kan tanken wint het van mijn boosheid dat 3 van de 16 miljoen mensen benzine stelen hoor!

Kortom: het vaak verguisde ‘softe beleid’ in NL is al honderden jaren onze cultuur en heeft meer voor- dan nadelen!
WTF!? Wij zijn de gene die elke keer bestolen worden bij de pomp. flikker toch op met die onzin.
@ Remco: ik was cynisch…
oke stel dat 1 benzinepomphouder …. gaat niemand daar meer tanken wat je moet eerst betalen enz. dus dan moet er iemand mee beginnen maar wie ??
tsjah je weet wat ze zeggen over nederlanders eh (gierig volkje)

(enne voor jullie me aanvallen,toch even zeggen dat ik dit niet heb uitgevonden,tis maar dat je t’weet)
simpson- roeland:

Je hebt het niet goed begrepen. Je betaalt of met de pas, en is dan automatisch gepast (dus geld terugkrijgen op een betaling met een pas is gewoon niet mogelijk), of je betaalt kontant, en dan krijg je wisselgeld. Als je met een pas betaalt ,worden de pasgegevens ingelezen, en pas na het tanken wordt het verschuldigde bedrag afgeboekt. Het is dus niet mogelijk om met kontanten van de baas in handen te komen met een pas. (en als dat wel zou kunnen, moet de baas maar een goede regelijng maken met bonnen etc. Mijn baas heeft dat.)

Overigens gebeurt in califorinie de betaling in de regel in de winkel, alleen credit-card betalingen zijn mogelijk bij de pomp, dus de klanten blijven komen. (en de automaat zou ook in de winkel kunnen staan….) En het wisselgeldprobleem, overvallen, veiligheid etc. heeft niets te maken met benzinediefstal; die problemen zijn er of er nu benzinediefstal is of niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).