Top Gear doet Italian Job in Belfast

Auteur: , 23 Reacties

De bekende achtervolging met drie Mini's uit de klassieke film The Italian Job (1969) werd al eens dunnetjes overgedaan in de remake uit 2003. De autootjes rijden daarbij onder andere op het dak van een gebouw en door het riool. Een creatieveling bij de gemeente Belfast heeft nu bedacht dat Top Gear best wel eens een soortgelijke achtervolging zou kunnen doen in hun nieuwe rioolsysteem, dat momenteel wordt aangelegd.

De producers van de show zagen het wel zitten, want Top Gear heeft nog nooit ondergronds geracet. Clarkson, Hammond en May gaan het evenement de komende weken filmen. Zij hebben daarbij bijna 10 km aan riolering tot hun beschikking.

Het Belfast Sewers Project kost £100 miljoen (€116.570.000) en is een van de grootste bouwprojecten in het Verenigd Koninkrijk. Leuk detail is dat de originele Mini-achtervolging plaatsvond in Turijn, maar deels gefilmd werd in de riolering van Coventry, die destijds ook in aanbouw was. (bron: bbc, via gtspirit)23 reacties

Echt iets voor Top Gear!
Het origineel is fantastisch, sowieso een heerlijke film met al die prachtige klassiekers. Niet in de laatste plaats de Alfa Romeo Giulia politie-auto’s. Schitterend, ben benieuwd wat TopGear er van gaat maken.
Auto’s zullen wel Mini’s worden denk ik?
Ik zie dan toch liever Charlize Theron dan Jeremy Clarkson in die mini racen, maar goed, blijft wel weer een mooie stunt van TG
1 van de redenen waarom ik verliefd ben geworden op mini’s!
Rijden ze dan ook een Lambo in de prak tegen een buldozer zoals in heb begin van de film? Hoop van niet!
On days like this!
Echt weer iets voor Topgear idd.

Ik mag hopen dat ze wel dé Mini’s gaan gebruiken en niet de MINI.
Het blijven toverdoosjes… af en toe mis ik de mijne weleens.

Jaaaaa… Charlize Theron svp.!!! : P
@ Eric: En vervolgens een Jag en een DB5 het ravijn in rammen :(
:lol: Zie het al voor me, de Stig in een Mini door het riool. De hoeveelheid humor die daar uit zal komen :lol:
ik hoop dat ze een mini (die suv oid) aan poeier rijden tegen een bulldozer in een tunnel en dan met lambo’s door het riool gaan racen. het idee van het geluid wat dat zou produceren alleen al geeft me rillingen.
“£100 miljoen (€116.570.000)” Staat de pond zo laag dan?!
Is 1 pond niet ongeveer 1,5€?

On-topic:
Dit word weer op en top lachen dus!
@lodewijk.. misschien iets eerder onder die steen vandaan kruipen..
haha idd Lodewijk hij staat al een mooie tijd rond de € 1,18 a € 1,15 en hij heeft 6 maanden terug op € 1 tegen £ 1 gestaan, dus ff blijven opletten he
On-topic kan niet wachten op die aflevering, en Coventry is niet ver van mij vandaan (waar ze de vorige Itaian Job hebben opgenomen) Belfast is wel iets verder voor mij ;)
@ Jesper:

Idd, een [Djueeeeeeak]

OT
Ben benieuwd, en wat voor auto’s zullen ze gebruiken?
Mooiste filmintro ooit!
Meesterlijke intro, als ze op een bepaald moment twee E-Type’s en de Aston vakkundig afschrijven dan doet dat echt even pijn….

Echt een aanrader!
zondagsrijder
Dan hoop ik dat het met stevig opgevoerde oude mini’s gebeurd.
Het is vanavond de herhaling van Top Gear van zondag, maar het lijkt mij toch niet helemaal dezelfde aflevering, er is namelijk een race met luchthavenvrachtwagens en Jeremy Clarkson die de Z4 test, weet iemand hoe dit komt of dat die nieuwe stukken voor de volgende aflevering zijn? Die challenges met achterwielaangedreven auto’s, race op het ijs, Sienna Miller zitten er wel opnieuw bij..
Ik zou egenlijk wel eens willen zien hoe vlot een mini (oud of nieuw) nog vooruit geraakt met een koffer vol goud – laat staan tegen een dak ophoog rijden, tailslide, … Ik denk dat het diff dan gewoon op de grond staat.

Noot dat de Mini uit de remake de een van de eerste full electric mini ooit was (mochten geen ontbrandingsmotoren in de metro-tunnels).
Vet, maar wel minder dat er maar 7 afleveringen in dit seizoen zouden zijn :(
@klassiekerrally – yep ! (kwijl)
@ SHFT

Als je tien appels verdeeld over tien kinderen terwijl er maar zeven kinderen zijn, kun je beter die zeven kinderen meer appels geven.
Snap je?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).