Prins Charles rijdt op oud bakvet

Auteur: , 9 Reacties

De Britse koninklijke familie houdt zich bovengemiddeld veel bezig met hun eigen CO2-uitstoot. Dat klinkt onsmakelijk, maar komt er in feite gewoon op neer dat de koningin zich op biobrandstof voortbeweegt. Ook prins Charles is nogal een koolstofbewuste man. Dat werd al duidelijk toen hij zijn klassieke Aston Martin op ethanol uit witte wijn liet rijden, en nu gaat hij nog een stapje verder door in zijn Audi, Jaguar en Land Rover uitsluitend oud ranzig bakvet te verbranden.

Ja, je kunt thuis je eigen biodiesel maken en dat is precies wat de prins doet. Al zal hij er waarschijnlijk niet zelf z’n handen aan vuil maken, hij gaat wel ver om maar zo koolstofneutraal mogelijk te blijven. Zo beperkt hij zijn vliegreizen tot de absoluut noodzakelijke, en spendeert hij elk jaar ruim €40.000 aan ‘carbon offsets’ om die paar vliegmijlen toch goed te maken. Vervolgens vertelt hij het gewone volk op gerecycled papier over zijn groene inspanningen. Op deze manier stoot de prins elk jaar maar liefst 9% minder CO2 uit.

Wanneer zullen we Willem-Alexander zo groen bezig zien? (via gas2.org)9 reacties

Die jongen moet zich toch met iets kunnen bezighouden…
Wauw, hij kiest wel bewust. En nu fietsen.
hij kweekt bio, rijd bio en ander gerecycleerd spul en nu nog dat er bij, bio bio bio to the top?
Verleden week nog oud bakvet gekocht. CBEH of “China Bio Energy” maar eigenlijk zijn ze hoofdzakelijk een gewone petroleum boer.

100.000 ton bakvet verwerken ze daar per jaar. Stel je voor hoeveel loempias door dat vet zijn gegaan.
Wanneer zullen we Willem-Alexander zo groen bezig zien?

Ehm…
Nooit ?
Kan moeilijk op ethanol rijden, of Camilla zuipt de tank leeg.
Waarom zou de prins op bakvet mogen rijden en wij niet op zonnebloemolie?
gogogomagazine.com
@rob²in: Omdat hij de kroonprins is, rijk is, het kan betalen en ook nog eens van het parlement het goede voorbeeld moet geven.
Ja dat met die wijn is ook een mooi verhaal “excess wine” gebruikte hij… moet je voorstellen dat ons koningin dat zou zeggen: “Ja mijn oto loopt op ethanol gewonnen uit overtollige wijn dat ik had liggen”…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).