Video: Best Motoring doet de 370Z, Cayman, 911, S2000 en 135i

Auteur: , 47 Reacties

Het is weer tijd voor rare filmpjes waar we niks van verstaan met hete auto's die erg hard rijden. Het Japanse Best Motoring voert een vergelijkingstest uit tussen de Nissan 370Z, de Porsche Cayman en 911, de Honda S2000 en de BMW 135i op de enige juiste manier: op een circuit met coureurs achter het stuur.

Place your bets!

Met dank aan W0o0dy voor de tip!47 reacties

fairlady Z? Meanlady Z!

(rare jongens, die Japanners)
Je kunt niet echt zeggen welke auto nu beter is. Heeft te maken met de rijkunsten van de bestuurder. Laat ze lekker één voor één rondjes rijden en je hebt een beter beeld.
135i dus !
Hectische jappen!! :D Ik moet wel zeggen dat de Cayman S goed kan meekomen ondanks dat die minder pk’s heeft (op de s2000 na).
@rstyled dat is mieren neuken, het is ook wel eens leuk om ze heads-up te zien. Btw Fifth gear doet dat ook
Valt me nog mee hoe goed de S2000 mee kan komen met zijn 4cil 2litertje NA blok…
Nieuwe 911 Carrera met PDK die verliest van een 370Z en Cayman S
Tjaaa.. daar heben die Jappen zeker mee gesjoemeld:S
@ Leo

2.2L ;)
@ plantje

jaja en de jappen zijn ook uit op wereld dominatie
het is allemaal onderdeel van 1 groot duivels plan!….loser
@plantje
De 911 Carrera PDK wint hoor. Gewoon ff de tijden lezen.
ik download BMI altijd, dat uur japan is prima te doen!
Prima prestatie van de 370Z en ik vond de Cayman S ook wel impressive qua snelheid eigenlijk… Die zal ook een stuk leuker zijn dan de 911 om serieus mee te sturen. De 135i hoort in dit gezelschap niet thuis… teveel snelle dames auto. Ik zou trouwens gewoon de S2000 type S nemen en de spoiler achterop ditchen.
Het gaat jeuken!! nog een paar ronden meer en de 911 had gewonnen…gelukkig is het niet zo als bij die stomme amerikanen dat bv. de 370Z nog net de cayman S voor de laatste bocht inhaald op rare wijze.
Als je goed kijkt zie je heel duidelijk dat de wegligging van vooral de 911 veel beter is en ook niet voluit gaat. De Z moet alle moeite doen om er niet vanaf te glijden.
Grappig… De 911 en 370Z zijn dus de snelsten, als je meeneemt dat de Cayman S op pole startte.

Verder is het ook leuk om te zien dat er niets kan kloppen van hun getallen aan het einde! De TA (time average) van de 911 is 3 seconde lager dan van de Cayman S. Dat zou over 5 rondes dus 15 seconde moeten schelen…
ik vind het altijd knap hoe die gasten met hun voetjes die 3 pedalen indrukken…. nice!
@GOD,

2 litertje ;)
@ GOD
weet niet waar jij over praat hoor maar een S2000 heeft gewoon een 2.0 1997cc 240 pk motortje geen 2.2 tis geen prelude V-tec hoor
In de VS ligt er er wel een 2.2 liter blok in de S2000 trouwens :D
het is een type S die alleen in Japan verkocht word en die heeft een 2.2L ;)
@MDA: De TA van de 911 is ook lager dan zijn beste tijd :)
Zo’n S2000 blijft toch een gave bak, 240 pk uit een 2-liter… zonder turbo…
Dat doen weinig merken na…
@DRIVR: ja… ze kloppen geen van allen…
Dit is toch geen veglijkingstest? 135i, 370, cayman wel maar die andere twee zijn van een veel ander caliber volgens mij en ieder chaffeur is anders dus zo kun je echt niet weten welk auto sneller is en noem maar op.

Bijv die van bmw die kan nog NIET EEENs een BMW op het asfalt houden!!!
euh even over de rijder in de S2000?
waarom geeft die tijdens het remmen en schakelen met zijn hiel gas?:s
toch totaal nutteloos…
Waarom de uitslag zo serieus nemen?
Dit is gewoon als mannen onder elkaar aanklooien op een circuit. Deden ze ook al eens met hot hatches. Ze hebben de grootste lol. Super! Ik ben jaloers op ze, dat kan ik je wel vertellen.
Best Motoring is de shit. Als je je niet blindstaart op tijden of religieus fanaticus bent van een Duits merk kun je met een nuchtere blik heel wat te weten komen over de auto’s die ze testen.

Slootje profs met die wagens loslaten over een circuit geeft toch echt wel een beter beeld dan een Brit die heel hard “poweeeeeer” gilt.

Maar het blijft leuk om te zien hoe alle fanboys tekeer gaan als hun favoriet niet wint.
En @ MDA en die andere pannenkoek:

TA staat voor Time Attack. Rondje zonder tegenstanders.
Als je een beter idee wilt krijgen hoe deze auto’s zich op een circuit tot elkaar verhouden: http://www.fastestlaptimes.com

Blijkt de 135 echt niet thuis te horen in dit rijtje. Een Cayman zou er rondjes omheen kunnen rijden en de 911 helemaal.
Als je kijkt naar naar de pk/gewicht-verdeling, komt de uitslag goed overeen. Alleen de 911 zou dan net moeten winnen. Wat ook bijna gebeurt.
Top gear top tip? If you want to buy a Porsche… Buy a Datsun!
Filmpje al tijdje geleden gezien, altijd leuk die BM filmpjes!!

Verder ben ik het helemaal eens met bozewolf en 6c Jordy:
Probeer gewoon lekker te genieten van een beetje rondscheuren door jappen met wat leuke wagens. Doe niet zo stervens kritisch over wie er precies zou moeten winnen etc. Het blijven gewoon mensen achter het stuur. Trouwens, sneller zijn en inhalen zijn ook 2 totaal andere zaken, dus mensen chill en laat je gewoon entertainen. :)
Waar is de M-B SLK5.5 AMG// ??
@w0o0dy

“De 135i hoort in dit gezelschap niet thuis… teveel snelle dames auto”
En dat zegt iemand die een mxwijf rijdt(die overigens niet eens vooruit komt). lol

Oude filmpje. Ik vind de 135i veruit de beste auto hier. Hij is welleswaar niet zo hardcore als de tweezitters in deze test, maar daar is die ook niet voor gemaakt maar toch presteerd hj uitstekend op de track. Hij is lekker comfortabel en op de weg is hij de snelste. Daarnaast heb je nog ruimte voor je kinderen en/of vrienden.
Ik had liever Keiichi Tsuchiya in de 135i gezien. Die kan tenminste rijden. Die ene gast gaat bij de eerste bocht al dik ver naar buiten.

Daarnaast rijdt de Caymann gewoon goed. Ook lekker makkelijk met die PDK bak. Zoiets is ook voor de 135i te krijgen. De 370Z komt lekker mee. De s2000 valt me een beetje tegen, maar die heeft ook veel minder vermogen om echt vooruit te komen. Als ik een auto mocht kiezen, dan zou het 135i of de CaymanS(turbo!) moeten worden en misschien een S2000 met een supercharger erop ofzo.
@Csl: blijft lachen dat “Bmw über alles” gezwets..
Rechtuit is de 911 sneller en in de bochten zijn de Cayman en de 370Z beter. De ruimte achterin is niet geschikt voor volwassenen mèt benen. De 135i kan nergens overtuigen op geen enkel vlak is de auto de beste en dat snappen potentiele klanten ook vandaar dat het ding van geen meter verkoopt.
@savipe:

Dit heet heel-and-toe en ik zag dat andere bestuurders het ook toepassen. Wat het doet is heel simpel, de motor op toeren houden bij het terugschakelen voor een makkelijkere overgang van versnellingen (en geen vreemde gedragingen van de auto door bv aandrijfreacties). Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Heel-and-toe
@savipe
die auto’s hun remmen zyn goed genoeg en hebben dat moter-remmen gedoe niet nodig.
dus ze doen die “heel and toe” dinges zodat ze meer toeren maken en de versnellingsbak sneller terug schakeld.
als je het exact wil weten google het dan effe
@KevinK,

Gelukkig. Dacht bijna dat ik de enigste was die het filmpje met een smile bekijkt. :)
De rest stopt halverwege al om excuses voor zijn/haar slechtpresterende lievelingetje te bedenken.
Power, gewicht, stuurkunsten, complotten, zelfs ruimte voor kinderen achterin komt aan bod………
@ CSL
Deze Cayman S is niet de huidige en kan dus onmogelijk met PDK zijn uitgerust. En een mx5 afkraken is echt bekrompen.
Jammer geen Benz in dit gezelschap..
In de laatste bocht van Tsukuba vallen sommige auto’s door de mand. In dit geval de BMW 135 en de Porsche 911. De Porsche moet erg vroeg remmen voor die bocht in vergelijking met de 370Z. Bovendien zie ik dat de bestuurder van de 911 heel voorzichtig moet uitaccelleren bij iedere bocht. De BMW 135i is duidelijk een straatauto, de auto is wat instabiel bij het ingaan en uitgaan van de bochten. Daar tegenover staat dat de duitse auto’s een stuk comfortabeler onderstel hebben en goed te rijden zijn in het dagelijks verkeer, kwestie van prioriteiten stellen.
Nissan’s Synchro Rev owned een semi-sequentiële transmissie met dubbele koppeling van Porsche! :D
@ R8
Heel-and-toe hoef je niet toe te passen bij die 370Z dankzij Synchro Rev. ;)
Nee dat viel me ook al op. Grappig dat de coureur gewoon niet heel-and-toe’d bij die 370Z.
Vind het toch mooi dat de 911 de snelste blijft(zie best lap), je ziet dat ze toch een beetje voorzichtig rijden.
De 370Z jaagt op de Cayman S, maar de 911 op de 370Z. 911 is dus de snellere wagen in dit gezelschap. Dubbel zoveel rondes en het zal ook zo geweest zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).