BMW X6 ActiveHybrid gespot in de VS

Auteur: , 25 Reacties

Deze BMW X6 ActiveHybrid werd niet op het Europese continent gespot, maar in de Amerikaanse plaats Spartanburg (South Carolina) vlakbij de BMW fabriek aldaar. De testrijder wist de fotograaf te vertellen dat er momenteel al volop hybride X6 exemplaren van de band rollen.

Begin vorig jaar werd de hybride X6 al een keer gesnapt tijdens testen in de sneeuw. Toen had de auto nog een vreemde bult op de motorkap, maar dat is helemaal goed gekomen. We hadden toen ook verwacht dat de auto zo onderhand al gearriveerd zou zijn, maar we houden het nu op een introductie in september op de IAA.

Het hybride X5 concept dat vorig jaar in Genève getoond werd, was een diesel-hybride, maar dat systeem zullen we nog niet terugvinden in de X6. Details zijn nog niet bekend, maar de technologie in de X6 ActiveHybrid zal naar verwachting vergelijkbaar zijn met die van de hybride 7-serie. Een zogeheten “mild hybrid” waarbij in de transmissie een elektromotor is ingebouwd. Die slaat remenergie op in accu’s om elektrische verbruikers te voeden en schakelt de verbrandingsmotor bij stilstand schokvrij uit (start-stopsysteem). Hiermee wordt een brandstofbesparing van ongeveer 15 procent behaald. Geen hybride aandrijving dus, maar meer een handige toepassing om het verbruik en de daarmee gepaarde uitstoot van een lekker dik blok te beteugelen. (via: hybridcars.com)

BMW X6 ActiveHybrid

BMW X6 ActiveHybrid

BMW X6 ActiveHybrid25 reacties

dikke pret. ik hoop dat we dit ook op kleinere diesels terug gaan zien.

en dan overal maar hard remmen om de airco een poosje aan de praat te houden als je stilstaat en je motor uitgezet is….
een hybride met zulke pijpen? jummie!
Overduidelijk een BMW, en dan toch hog het logo afplakken, en er enkele zwarte lijntjes over kleven… En er dan “Hybrid Vehicle” op kleven achteraan. Over nutteloos werk gesproken…
Maar jongens, hoe kunnen jullie nu zeker zijn of het een X6 is? Het labeltje zegt Hybrid Vehicle, niet BMW.
Ik snap nog steeds niet het nut van een hybride SUV.
Zo’n auto koop je toch niet voor de zuinigheid? Scheuren met dat ding!
Aan de uitlaten te zien is dit de Xdrive 5.0 met 4.4L V8.
Dan is 15% toch weer mooi meegenomen!
nuttig van die aerodynamische velgen onder een rijdend flatgebouw.
Volgens my is het een Geely…. ;)
Lol, zonder die tape en Hybrid-sticker was het niemand opgevallen dat het om een hybride gaat, maar ja, ze moeten zo nodig weer de aandacht trekken.
waaaaaroommmmmmm
als je dan toch een schone wil zijn koop je maar lekker een boom met wielen
gooi der maar een lekkere grote benzine zuipende v8 in en rammen maar met die pk’s :D
uhmm ik zie nog steeds een bult op de motorkap!! kijk eens goed op de eerst foto! Dat moet anders wel heel vertekend zijn als ik dat verkeerd zie!
WTF?
Waarom doen ze zo debiel met die tape? als ze nou niks afplakte was er niks aan de hand…
Wie koopt dit?

Hoe twijfelachtig moet je dan wel niet zijn?

“Ik wil een SUV met een lekkere hoge zitplaats en een stoer uiterlijk,
maar ik wil niet offroad en hij moet er uitzien als een normale coupé.”
” En ik wil een lekker sterke V8 met veel koppel voor in de bergen met de caravan maar hij mag niet te veel verbruiken of uitstoten. ”

Dude, make up your mind!
Die tape zit er waarschijnlijk om die bult te verbergen. Maar zonder tape zou het inderdaad niet opgevallen zijn.
Kijk, zo’n hybride wil ik nog wel rijden;)
@Ollie-j: Tuurlijk, toch nog steeds een bultje, maar nu is het voorzien in de nieuwe motorkap. De vorige keer was het gewoon een standaard motorkap met een gat in + deksel erop.
Aan de uitlaten kan je dus niks zien bij zo een geval hé !!
Je zou eens moeten weten hoeveel dieselrijders hun ronde uitlaatjes door deze rechthoekige exemplaren vervangen..(werk bij bmw…)
ik denk dat het in combinatie met dit systeem eerder de 6-in-lijn biturbo erin zullen planten? aangezien deze nog wel wat zuiniger zal zijn en toch genoeg power voorhanden heeft om dit beestje vlot aan te drijven.
Lijkt net fake
En die X6 is lelijk zeg!!!
De X6 is een boom op wielen, maar als hij voorbij rijdt kan ik toch niet anders dan verwondert blijven kijken naar de schoonheid van de wagen.
Dit is eigenlijk heel slim, als ze dit ook in nederland introduceren als Hybride auto, dan betaal zeer weinig W.belasting voor een auto die 2ton+ weegt.
Soow seg, door die stickers en het afplakken van de logo’s zou je bijna zeggen dat het hier niet om een X6 ging maar om een ML. En als je ze er toch op doet dan is het toch fijn dat de testrijder je er aan herinnert dat het om een X6 gaat shit zeg. Die auto kun je niet vermommen ook al zou je er een doek overheen gooien dan weet nog iedereen dat het om een X6 gaat
Als je met je ogen knijpt is ie met stickers mooier dan het origineel. Wat een design error.
Niemand heeft het precies door, maar de afgeplakte lijntjes en BMW logo’s hebben weldegelijk een doel. Namelijk om in de spotlight te staan. Hadden de lijnen er niet op gezeten en de logo’s niet afgeplakt, dan had dit artikel hier niet gestaan, want geen kat ging zich afvragen waarom die BMW afgeplakt is en er zouden ook geen foto’s van genomen worden.

Simpel. Gratis reclame, enige investering zijn een rol plakband en een sticker Hybrid Vehicle…
Iewlk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).