Rijtest & video: Mercedes SLR McLaren Roadster

Auteur: , 101 Reacties

Binnen no-time waren we er. Op een dijk langs de IJssel. Normaal gesproken het terrein van motorrijders, maar ze waren er niet. Alsof ze gewaarschuwd waren.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk dan hier de video van de SLR Roadster]

SLR Roadster video

Het zou natuurlijk kunnen dat ze de SLR Roadster al hadden horen aankomen. Dit weekend was ik getuige hoe Harley Davidson rijders casual naar hun motor liepen om heel ontspannen een omgekeerde stripshow uit te voeren. Voor de helmpjes opgingen werd de Harley vast even gestart. Je zult maar om aandacht verlegen zitten! Met een SLR kun je hetzelfde trucje doen, regel alleen nog een remote-start inrichting en je kunt die motor-kleuters van repliek dienen. Stel dat je kapsel het noodzakelijk maakt om een helm te dragen, dan heeft Mercedes daar ook een elegante oplossing voor in de vorm van de Stirling Moss. Een leren broek is dan nog steeds optioneel.

Mercedes SLR McLaren Roadster

Verwarrend is de SLR (Roadster) wel. Vooral de Mercedes ster geeft een vertrouwd gevoel van geborgenheid en veiligheid. Maar de Mercedes kamikaze uitvoeringen zijn heel snel, vaak spannend, toch ook gewoon praktisch bruikbaar. Sacha beschreef het al eens: automaat, airco, navigatie. Alles is aanwezig en daarmee lijkt de SLR verdacht veel op een gewone, lieve en voor iedereen geschikte auto. Tot je er naast staat, dan beginnen de twijfels. De SLR lijkt dan toch ook wel verdacht veel op iets exotisch. Welke auto heeft een neus spitser dan een F16, meer lucht-inlaten dan een F1-auto en uitlaten die bij je voordeur uitkomen. En standaard vleugeldeuren! Dat zien we alleen nog maar bij supercars.

Mercedes SLR McLaren Roadster

Klim aan boord en het schizofrene karakter wordt verder benadrukt. Het stuur en de bediening van de automatische versnellingsbak komen bekend voor. Starten dan maar…. hmmmpf daar was iets mee. Natuurlijk duurt het dan iets te lang voor je er zelf opkomt en kan iemand je wijzen op de bovenkant van de versnellingspook. Klepje omhoog, knopje indrukken en dan loopt de V8 met compressor. Die V8 heeft slechts een lichte familieband met de 55 AMG blokken waar Sacha zo van houdt. Niet alleen voegde McLaren drysump smering toe, maar ook bevrijdden zij een heleboel extra paarden en meters van newton. Bij 6500 toeren per minuut levert de V8 626 pk af aan de krukas. Het koppel is wellicht nog indrukwekkender: over de brede range van 3250 tot 5000 tpm is er 780 nm beschikbaar.

Mercedes SLR McLaren Roadster

Fantastisch, maar nog indrukwekkender is de lengte van de motorkap. Daar kun je makkelijk een aantal mannequins languit op laten zonnen, ook al zoiets dat bij geen enkele andere auto kan. Die lengte is nodig om de V8 ruimte te geven die compleet achter de vooras is geplaatst (en daarmee effectief een middenmotor is geworden). Bovendien moest de styling blijven passen bij de oorspronkelijke Vision SLR die in 1999 het levenslicht zag. Die lange neus zou in theorie moeilijk moeten maken om onoverzichtelijke t-splitsingen op te draaien, maar in de praktijk heb je daar een gretig reagerende automaat en 626 pk voor die je helpen ieder gaatje te benutten. Een beetje kamikaze genen helpen er ook bij of een paar keer revven met de automaathendel in neutraal. Alle overige weggebruikers zullen hun ogen ter hemel wenden om te zien van welke zijde de Spitfire zijn duikvlucht inzet.

Mercedes SLR McLaren Roadster

Gelukkig kun je daarna alsnog indruk maken met verpletterende prestaties. Die zijn compleet supercar, de open SLR haalt een top van 332 km/u. Steek dan nog eens voor de lol je hoofd boven de voorruit! De nul tot 100 heeft slechts 3,8 seconden nodig, tot 200 maar 11,3 seconden en binnen een halve minuut staat er 300 km/u op de teller. Op papier al indrukwekkend, maar in de praktijk des te meer. De explosie van acceleratie gaat namelijk ook nog eens gepaard met een V8 bulder die wordt bijgestaan door het janken van de supercharger. Niets anders klinkt zoals een SLR. Niet altijd is het mooi, maar indrukwekkend is het wel.

Mercedes SLR McLaren Roadster

Omgekeerd indrukwekkend zijn de remmen. Het zijn keramische exemplaren die uitblinken door hun stopvermogen. Tenminste als je eenmaal door hebt dat je er met volle gewicht op moet stampen. Denk aan het meest vreselijke wat je ex je heeft aangedaan, visualiseer haar tenen en trappen maar. Dat is het beste recept. De eerste keer remmen was best spannend aangezien de consumentenprijs van 678.037,- euro iets meer is dan ik dit jaar verwacht te verdienen. Toch remt de SLR uiteindelijk prima, het voelt alleen alsof dat niet zo is. Op de achterklep prijkt nog een spoiler annex luchtrem die ook een steentje bijdraagt.

Mercedes SLR McLaren Roadster

De enige echte andere concessie die je moet doen heeft te maken met de verstelbaarheid van de stoel. Die kan naar voren en naar achteren, dus “Civic-style” lekker plat liggen is er niet bij. De carbon kuipstoeltjes zijn nog wel in vier maten te bestellen: small, medium, large en extralarge. Geen flauw idee waarmee de testauto was uitgerust, maar het zat prima. Veel leer en nog meer carbon zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. Dankzij het ietwat fors uitgevallen en erg glimmende SLR logo op de klep voor het navigatiesysteem zul je niet snel vergeten met welke auto uit de collectie je nu weer op pad bent.

Mercedes SLR McLaren Roadster

De SLR McLaren is overigens één van de weinige auto’s waar het carbon niet alleen maar voor de sier is. De basis van de auto is namelijk ook van het spul gemaakt, inderdaad net als bij Formule 1 auto’s en de McLaren F1 straatauto. Het is dan ook niet erg dat Mercedes het dak van de SLR moest halen om er een roadster van te maken. Bij normale auto’s zorgt dat voor een enorm verlies van stijfheid van de carrosserie, maar bij de SLR niet. Om dat te vieren hebben de ingenieurs bij McLaren en Mercedes de SLR voorzien van een nogal knalhard onderstel. Dat voelt lekker sportief, maar comfortabel is anders. Gelukkig vergeet je alles meteen weer na een aansporend trapje op het rechterpedaal. Mjammie, wat klinkt de SLR toch heerlijk. De SLR Roadster is daarmee alleen maar een nog logischere keuze. Zo kan je nog beter genieten van het geluid.

Niet gay als ie is, heeft Sacha bijna 2 jaar geleden al in de SLR Coupe gereden. Ook leuk, maar het is zomer nu dus kijken jullie eerst nog even naar de SLR McLaren Roadser op video.101 reacties

Er is nog een 404 op het filmpje! :)
Die versnellingspook zit gewoon veel te dicht bij de knopjes van de airco..
Dan betaal je 2 huizen en krijg je zoiets, dat vindt ik wel zonde.
@lodewijk,

Dat is alleen zo in de P stand, ik zit nooit aan die knopjes als ik ben geparkeerd, als ik achteruit rij ook niet, dus het valt wel mee.
Wouter presenteert beter als ie zo enthousiast is als een kind :)
Heerlijk heerlijk en gaaf !
hoezo test sacha geen auto`s meer?
@lodewijk, dat is de parkeerstand, moet je op dat moment dan zo nodig aan de airco frummelen?
Ik ben geen fan van de SLR. Met of zonder dak.

Maar goddomme wat zit er een beestachtig, soppend, beukend, gillend kinky apengeil pornogeluid in die bak.
Waar blijft Sacha eigenlijk? Waarom doet die nooit meer een test? Hij was ook degene die de rijtest deed met de dichte SLR, maar de laatste test door hem naar mijn weten was deze http://www.autoblog.nl/archive/2009/02/02/rijtest-video-carlsson-ck63-s , ruim een half jaar geleden!
Zo een rijtest en video na hoeveel jaar dit ding al op de markt is…
Lekker snel.
Maarjaa wie lang wacht heeft een heel verhaal zo te zien..

Jullie doen tempo team eer aan!
Tja, voor mij blijft het een van de meest tot de verbeelding sprekende auto’s. Wat een apparaat! Goed filmpje heren :) @lodewijk: als dat het ergste is ;)
Dat geluid doet me zwaar hard denken aan de Silvestris 23′ Blower met 8.1 V8 :D Wat een heerlijke sound is dat zeg!!
Wat een machine!
Waarom in houten zo’n auto testen!

ik zou zeggen lekker op de duitse autobahn! lekker knallen!
Lekkere video, alleen ik vond het meer toepasselijk dat Sacha in deze auto reed.
Onder andere omdat hij dan vergelijking kan maken met de SLR Coupé, die hij WEL gereden heeft.
@ liljeezy: Thnx

Erg erg netjes weer! Keep the tunnel’tjes alive ;)
een man bij ons uit het dorp heeft er een in donkerblauw:D
echt een onwijs mooi ding zeg!
OT: mooie auto en mooie rijtest (zoals gewoonlijk):P
Wouter zag er weer lekker uit als een voetballer. Net als de auto overigens.
Weer een mercedes en weer wouter? Waar is sascha?!!
Machtig!
Ik vind de Alfo Romeo 8c competizione toch vele malen leuker!
@ Jimmie & Sysopje
Ik denk als je aan het rijden bent dat je eerder daarmee bezig bent den met de airco, zeker met zo’n wagen.
Ik vindt het een prachtwagen hé, versta mij niet verkeerd.
Maar als je zoveel geld betaald vindt ik dat gewoon zonde.
Wouter, jij mocht toch geen Mercedessen meer testen na die c63 AMG?

1 gruwelijke auto!! Zit te denken welk geluid mooier is, die van de 8C of deze.. Breinbrekertje!
Heerlijke villemmm! Fantastische auto blijft het :-D
een 722 cabrio had leuker geweest :-D
Lucky bastard!
Wat een gruwelijke bak.
Toch wel een puntje van kritiek, de beelden zijn erg veel van hetzelfde. Ik had liever wat meer variatie gezien dan 20x een SLR in een tunnel(tje). Wat snelwegshots waar je ziet hoe belachelijk hard hij in kan halen, om maar wat te noemen, waren ook leuk geweest. Een burnout zal er de komende tijd met een MB wel niet in zitten… ;-)
Altijd een lelijk beest gevonden, heeft me ook nooit geboeid, ook niet als ik er eentje zag geparkeerd staan. Maar doet er niets aan af dat het een wonderlijk ding is, super motor, super ervaring om mee te rijden.

Terwijl het uitzicht op de motorkap waarschijnlijk een keizerlijk gevoel geeft, ziet het er van opzij niet uit dat men zo ver naar achter zit, beetje zoals een vrachtschip…
Wat een kamper in die auto! Die zonnebril doet je echt op een voetballer lijken. Voor deze ene keer mag het aangezien de SLR daar bij past.
HAhaah zag je die konijntjes :P die schrokken wel van het geluid :D
zijn er nog vacatures bij de testafdeling van autoblog.nl?;)

OT; geweldige machine, die lijnen, heerlijk!
gogogomagazine.com
Zag laatst nog een zwarte in de medienhafen van Düsseldorf, ziet er best goed uit maar supercar is natuurlijk niet, gewoon een grote Mercedes die erg erg snel gaat!
Heerlijk filmpje! En wat een geluid komt er toch uit. Héél appart.. :D
Weer een erg goed filmpje. :d Komt hopelijk weer voor in een compilatie-filmpje met ‘best sound of 2009’. :)
Jezus, wat ben ik jaloers!
Wat een blije rijtest!

Wel vette auto, nu moeten hier de concurrenten ook een keertje langskomen, zoals inderdaad een Ferrari en een Lambo.
Klassiekerrally
Het blijft een lelijk ding. Maar wel indrukwekkend wat prestaties betreft! ‘k Zou dat graag eens ervaren…
Vanavond het filmpje even kijken…
@Klassiekerrally
idd, het is niet moeder mooiste :P
Dat kenteken is wel weer vet, maar normaal staat die S alleen op een Porsche (Stutgart)
Wauwie de wauwsels! Gave bak, en dat geluid is gewoon heerlijk 8)
Klassiekerrally
@ Kuukske: die S staat inderdaad voor Stuttgart, maar alle auto’s die daar geregistreerd zijn hebben ‘m hoor.
Porsche’s persauto’s hebben doorgaans kentekens die beginnen met S-GO…
lekker hoor! op het einde klinkt het als een straaljager
Voor zo’n dure auto, vind ik het interieur erg pover. Het stuur kan evengoed uit de A-klasse komen, het glazen raampje achteraan lijkt zo armzalig met die plastieken grijpertjes, en de inlegstukjes zijn allemaal van bedroevende plastiekkwaliteit. Ik treed Lodewijk ook bij in zijn opmerking. Als ik zoveel geld uitgeef aan een mercedes, wil ik ook in ‘park’ aan mijn airco kunnen prutsen. Een dergelijke wagen mag geen ergernissen opleveren.

Dat ter zijde, is het exterieur nog steeds fenomenaal…
Wout die bril is zoo gay en staat voor geen meter, van de damesafdeling gehaald?

Laatste stukje lijkt wel of een helikopter langsvliegt, zoo bruut geluid.
ik vind het geluid toch echt op een tractor lijken :P maar oke
leuke rijtest weer en wat een blije wouter :D
@mezelf

vrolijke wouter :oops:
Dat turbine-V8 compresspor geweld blijft geweldig om aan te horen. Mooier dan de hoogtoerige V12 Enzo, al is dat geluid daarvan natuurlijk ook niet mis..

En wanneer wordt de SL Black gereden Sacha?? (of Wouter) :D
@Pantera

Het lijkt misschien pover aangezien het bijna allemaal zwart is.. De materialen echter zijn top. Alcantara, leder en carbon in overvloed want het is tenslotte een luxe, supersnelle GT voor het snelle touren rechtuit of in bochten.
Ik denk dat ik de enige ben die niet enthousiast wordt van het geluid van de SLR. Op de afgelopen AutoRai hadden ze ook een 772 SLR waar ze mee deden revven. Daarnaast heb ik nog een andere dichte SLR in showroom horen revven en dat vond ik ook al weinig soeps. Het geluid is zwaar, maar veel emotie zit er niet in.
Cool Wouter, mooi filmpje, dat moet zeker een mooi dagje geweest zijn :-)

Maareh… de IJsseldijk; even een tip als jullie daar vaker van plan zijn auto’s uit te laten; rij hem eerst een keer rustig om te checken of er geen laserguns staan, en dan terug om de auto echt te testen… Ik kan je uit ervaring (op de motor) vertellen dat daar regelmatig gecontroleerd wordt (vanwege die motorrijders) en je daar ook snel je eerste invordering kan incasseren….

Wat is dat toch dat al die buitenwegen 60 km/h weggetjes worden…
Gaaf hoor dat ding.

Pas overigens maar op met op een D kenteken rijden. Douane splitst je zo een naheffing BPM in je maag bij staande houding. Met boete uiteraard dus reken op de BPM + 100% boete. Dan wordt Autobloggen wel een hele dure hobby ;-)
-edit: nutteloze bijdrage-
Geweldige rijtest weer van een wel erg brute auto.Top
@330d: bullshit!
gaaf geluid!!

wanneer gaan jullie nou eens een Amerikaan testen ???

(chevrolet camaro, dodge challenger)
@ 330d

En jij dacht dat ze bij de importeur geen ontheffing hadden aangevraagd? ;-)
Leuke test, netjes een negatief puntje aangestipt, ik mis verder alleen of deze auto waar voor zijn geld biedt.
Nondekanonnen, wat een mega vet geluid en wel een erg lekkere wagen. Met welke auto zou je deze nu het beste kunnen vergelijk. Hij is bloedmooi en bloedsnel. Wat zou ik graag zo’n auto hebben en dan inderdaad de hele dag door de tunneltjes jagen en maar terug laten schakelen hahaha. Hier word ik nou echt vrolijk van.

Ik zeg mega mega mega. Hier kan weinig in deze klasse tegenop.
Richard Brunsveld
Lekkere test zeg! Lang geleden dat ik weer eens hier een test bekijk. Ik vind het geluid wel heel apart niet echt een sound voor z’n soort auto daar verwacht meer van!

Wouter je hebt een super vette zonnebril B) !
Pluspunt:
-Snel

Minpunten:
-Afzichtelijk uiterlijk;
-Lelijk motorgeluid;
-Geen handbak.

Doe mij maar voor de helft van het geld een Murcielago. Op papier waarschijnlijk iets minder snel, maar ziet er wel goed uit… en die V12 klinkt goed! En volgens mij is die ook nog met handbak te verkrijgen, zoals dat hoort bij een sportwagen.
Dat heeft autoblog toch weer mooi voor elkaar gekregen :D al doet die slr meh niet zoveel en ik weet niet waarom, de sound is dan weer wel geweldig.
En over het feit dat Sacha deze niet heeft getest lijkt het meh eerlijk verdeelt Sacha de dichte en Wouter de open en over het algemeen goede test.
Net het filmpje gekeken. Die hazen! Briljant!

Enneuh… Je zonnebril… Een Carrera?
Oahh dat geluid he, heerlijk… krijg er nog altijd kippenvel van :D

Super test :D Wanneer komt de 722 :P
@f355GTB
ben ik helemaal met je eens! een handbak is veel lekkerder!
Haha die hazen.

Wat een geluid, vooral die tunnel, om de ”geluidsinstallatie” te demonstreren…

Oef.
Langere reactie komt later, eerst en vooral: wie spot de RS6 C6 in de video! :D
Hint: het is om 03:47! :mrgreen: Ik ben slecht in tips, en Wouter is slecht in spotten! :O ;)
Ik heb er in eentje gezeten, bij de dealer toen ik mijn – ook al niet te lichte V8 – auto ophaalde. Die neus is werkelijk extreem lang, dat komt op de video / foto’s niet eens zo uit. En het geluid is werkelijk fantastisch. Maar ik zou er geen 700K voor over hebben…
Dat is wel weer iets anders dan pakdepolo. :p
Waar is Sacha?

Wouter is hier niet geschikt voor.
@ Jaap

Laat het me zo stellen, wie 700K over heeft voor zulk gedrocht, had beter wat meer over gehad voor zijn bril.
vette auto, goed sterk geluid gewoon een goede supercar.

wel jammer dat er geen meer worden gemaakt.
@vla

Volgens mijn is dat geen RS6, hij heeft geen chromen spiegelkappen.
Geweldige auto en een prachtige rijtest! Erg mooi filmwerk!
Het blijft zoooo’n vette auto! Juist de combi van retehard gaan en toch dat comfort hebben doet t hem denk ik.
@ Mazgo
Pauzeren en goed kijken, de wielkasten zijn wel degelijk uitgeklopt en de chrome spiegels op een RS kan je laten verven, zo zag ik laatst een S5 die wel degelijk een S5 was, maar dan met gekleurde spiegels. :)
http://img39.imageshack.us/img39/8555/wooouter.png
http://img406.imageshack.us/img406/1526/w00uter.png
Sorry, kon het niet laten ze ff te captionnen. :mrgreen:
Leuk filmpje weer.
Geen politie tegen gekomen?
Dat weggetje (op het eind op afstand gefilmd) met die bomen…mag je zeker 80 he? Haha.

Motorgeluid is vet, maar in het begin lijkt het net op m’n sapcentrifuge.
Als ie gaat knetteren vind ik het wel een dik geluid.
Pook en airco knopjes doen erg goedkoop aan op foto 3.
Achterlichten vind ik ook erg goedkoop lijken. Met dat soort lichten rijden de tuningboeren op hun Astra of Golf 3.

Zoveel geld voor zo’n auto….ik begrijp het niet.
Ik zou daar een huis en/of een paar andere dikke auto’s voor kopen.

En…..het blijft een Mercedes.

Je bril is best cool Wouter. Lijkt op een Anon Amos.
De sound is wel lekker.
wouter wat ben je toch altijd droog en ik denk tog stiekem wel dat je een leukere dag heb gehad dan de rest van ons :P
leuk “auto’tje” trouwens zou hem toch best willen hebben
goed hoor
Lekker belangrijk dat er zo saaie veredelde vw langs komt.DAt is zo saaiiiiiiiiiii
Jummie! Dat geluidje he………..donders mooi man.
via deze weg wil ik toch even zeggen dat ik wouter heel goed vind als presentator ! (dit filmpje heb ik nog niet bekeken maar de andere filmpjes zijn super gepresenteerd, echt lachen enzoo ! )

duss: stop is met zagen dat wouter presenteerde en wees blij!
Vond trouwens dat het portier niet mooi sloot toen Wouter m dicht trok.
Of lijkt het nou maar een onwijze naad? Dat kan en mag toch niet bij zo’n dure auto!
@ Vla….het viel me de eerste keer ook al op (en volgens mij kijkt Wouter ook of hij het goed ziet) maar volgens mij is het eerder een S6.
Ook als je de wielen bekijkt!
En of die wielkasten nou uitgeklopt zijn….moeilijk te zien.
En geen chromen kappen, maar dat zegt idd. nix.
Sommige mensen vinden dat niet mooi.

Als het wel een RS6 was…waarom ging Wouter er dan niet achteraan?
Pilletje op? Zo’n blije test. Naja, ik zou er ook wel ‘vrolijk’ van worden. En of het geluid en zijn uitstraling nou mooi is of niet moet iedereen zelf maar bepalen. Ik vind het een machtig geluid, dat dit mag van de RDW :-)
Goh, het is alweer laat… Toch maar nog een lange comment erdoor jagen! :D
De auto:
– Design; zeer geslaagd! Liever de coupé maar dan nog, heerlijk klassiek gestyled! :) Ben alleen geen fan van die vleugeldeuren, da’s een uitgemolken knipoog naar de 300SL, die ze wel degelijk nodig had, in tegenstelling tot deze en de SLS AMG. Het carbon in het interieur past wat mij betreft ook niet, dit is een luxe GT, wel een hele vlugge maar het blijft een tourer, geen track rat. Carbon is overbodig…
– Motor; prestaties zijn er wel (hoe ze zoveel kracht uit die 55 AMG-motor kregen, ik weet het niet! :o ), en het geluid zou ook ongelofelijk moeten zijn. Dat laatste geloofde ik niet echt, al wat je hoort in meeste video’s is superchargergesis. Tot ik het einde van de video zag… :shock: Het klinkt werkelijk, heel eerlijk als een Spitfire.
– Handling; ja, Gordon Murray heeft zich erover ontfermd. Dan is er niets meer te zeggen.

Conclusie: niet mijn type auto. Ik heb eigenlijk geen kwaad woord over de SLR gezegd, maar het idd schizofrene karakter doet hem geen deugd. En dan heb ik het niet over de badge (honestly Wouter, je dacht toch niet dat dit een Merc ging zijn?) maar over het elegante exterieur gekoppeld aan een rauwe sportauto. Het klopt gewoon niet… Als ik de SLR zie, verwacht ik dat het een zachte GT is.

Rijtest + filmpje:
– Rijtest: informatief, grappig, vernieuwend,… The usual compliments. Wederom goed gedaan Wouter, ik kan geen enkel negatief puntje bedenken. :)
– Filmpje: oh jawel! Een filmpje van formaat, zoals het hoort! :D Verder: Wouter + supercar = het betere filmpje. Dus waarom eens geen Italiaan doen? :) Als je hieraan kan geraken, dan is een Italiaanse sportwagen eigenlijk een stapje achteruit! :mrgreen:
Camerastanden en verdere verfilming en montage zijn prima, weer gewoon bang on. Eén detail wat persoonlijke smaak is: het muziekje (dat vanaf het begin al begint… :? ) is niet echt subtiel. Anders is de keuze voor muziek altijd erg goed, deze keer wat minder. Maar da’s subjectief natuurlijk.

Conclusie: rijtest voor de ‘Tijdloos’ rubriek! :D Net zoals de vorige SLR. En als je dat kan zeggen, zijn jullie als autosite goed bezig.
Sacha nog steeds op de kemping?
prachtige wagen en wat een geluid!!!
Man, man, man wat een auto! En dat geluid! Heeerlijk die supercharger en dat gehamer van die 8 zuigers die je bijna direct hoord uit dat pragtigge blok… Dit herinnerd je er vast wel weer aan hoe graag je dit werk doet hé Wouter;)
Geweldige auto. Leuk filmpje.
Het wordt tijd dat Autoblog een paar echter GPS apparatuur aanschaft om een aantal testjes met de auto uit te voeren.
klinkt heel appart maar een gillende v10 van een gallardo heb ik liever :D
Ik wilde even voor het eerst hier klagen maar na 2:30 gaf wouter zelf al aan dat het microfoontje het waarschijnlijk niet aan kon.
Dan maar voor het eerst complimenten geven.
Personen van AB wat fijn dat het hier geen komkommertijd is. Integendeel, het lijkt wel of de filmfrequentie is gestegen.
@ circlestorm69
Hmm… Je kan wel eens gelijk hebben… Bij de RS6 loopt de achterbumper ook wat anders af…
@Tombnolz, dat ben ik niet met je eens, ik vind hem mooi.

Maar voor nog geen achtste van die prijs kocht ik bij die dealer een hele vette V8 auto die niet de helft lelijker is en niet de helft langzamer optrekt ;)
dat ding klinkt echt als een helikopter! mijn god wat een geluid
Zijn jullie nou weer langs het Amsterdam-Rijn Kanaal aan het rijden waar jullie ook met de 8C gereden hebben. Houten/Schalkwijk

Volgende keer even aankondigen want ik woon daar:P
als je wilt weten waar die staat :P
ik ging eergister wielrennen en toen was ik bij van vliet zevenhuizen en ik ben er vrijwel zeker van dat ik daar precies deze SLR zag staan want aan het begin van het filmpje lijkt die weg er op.

toch een aanrader om even te kijken bij van vliet, daar staat naast deze SLR ook een bugatti 16.4 (in het bugatti-blauw), een paar ferrari’s een hele mooie spijker, een paar rollsjes en nog veel meer supercars echt heeeel nice, en je mag er zo binnenlopen, zelf vond ik de menigte AMG’s die ze daar hebben toch ook wel nice (H)

ik heb toch ff snel een paar fototjes genomen met me telefoontje :P
Wat een wagen.
Prachtige looks, fenomenaal geluid, heerlijke V8, verschrikkelijk lekker en bovendien een buitengewoon leuke rijtest!
Erg leuk, zo enorm vrolijk en blij, veel leuke grapjes en dingetjes.
Zo willen wij ze zien, geweldig.
Ook een zeer goede tekst Wouter, je hebt jezelf overtroffen!

Eigenlijk had ik me voorgenomen om eerst te gaan zeuren over ‘alweer een Mercedes, weer een SLR, weer een bloedsnelle zilvergrijze Duitser’ maar dat doe ik niet.
Want als er zo’n rijtest en video bij horen, vergeet ik dat.
erg mooie rijtest wouter!
en een vette merc, maar dan wel het liefst met 722 velgen.
Ouderwets goede rijtest AB en wouter! top
How about….. verplicht dit de nieuwe soundbite maken voor ieder volledige electische auto. Lijkt me niet verkeerd :)
Heel gaaf, maar ik irriteer me een beetje aan iets wat bij ELK filmpje terugkomt. Prachtig geluid van de auto’s, maar altijd overheerst eerst het geluid van (snel) rollende wielen en wind die verplaatst wordt, en vervolgens het KLABAM geluid door de snelheid van de auto.. Zou zo mooi zijn als dat weg-gefilterd kan worden door held Ruben! Zou de filmpjes vol ten goede komen..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).