Toyota Prius Coupe – waarom eigenlijk ook niet?

Auteur: , 78 Reacties

Hybride aartsrivaal Honda gaat tenslotte ook een kleine, onpraktische, maar wel milieuvriendelijke coupé bouwen. Dan kunnen ze bij Toyota niet achter blijven.

Volgens de laatste geruchten gaat Toyota dan ook de “zaag” in een Prius zetten om er een korte 2+2 variant van te maken. Om het sportievere uiterlijk waar te kunnen maken zou Toyota overwegen om de Prius coupé wat extra pk’s mee te geven. Het vermogen van de 1.8-liter 2ZR-FXE zou van 98 naar 134 pk moeten gaan. Goed voor de prestaties, maar het verbruik zal daar wel van toenemen. Toch zou de Prius coupé dankzij de montage van het Hybrid Synergy Drive systeem nog steeds extreem zuinig moeten zijn.

De coupé wordt circa 100 mm korter dan de reguliere Prius, maar zou verder wel veel van het interieur moeten hergebruiken. De marktintroductie zou pas in 2012 plaatsvinden, dus of we (of eigenlijk jullie) dan nog kunnen genieten van 14% bijtelling is nog een grote vraag.

Met dank aan orichinals voor de tip!

Toyota Prius Coupe78 reacties

Als die er zo uitziet als hier, laat maar komen!
kamasutrabeurs.blogspot.com
zwaar overgewaardeerd, die hybride technologie om het milieu te sparen. Als je minder benzine wil verbruiken koop dan een Panda en huur een grotere auto als je hem echt nodig hebt. Hybride auto’s zijn alleen succesvol omdat het fiscaal aantrekkelijk is en vanwege het imago. Ik bedoel, hoe goed is een Mercedes S400 Hybrid nou eigenlijk voor het milieu of een Lexus LS600 Hybrid. En nu weer een coupe, tsjonge jonge wat een gel*l!
laat maar komen zoals die hier afgebeeld staat. En dan met achterwielaandrijving??? :)
Dit is het MR2 gerucht, er gaan zo veel geruchten de ronde tegenwoordig komende vanuit japan over de nieuwe sportwagens van toyota.
De ene hoopt dat het een Celica word, de andere een Supra, dit gerucht gaat over de MR2 en we weten dat er ook een LF-A zal bestaan.
Ik kijk vol spanning uit naar wat in oktober zal staan op de standen van Lexus, Subaru en Toyota.
Hyundai ripoff.
Zou nog een aardige opvolger voor de celica kunnen worden als de prestaties gelijkaardig of beter zijn.
Ik vind hem en-profil heel erg sterk lijken op dat concept van verleden jaar waar Subaru en Toyota aan bezig waren. Alleen toen zou er nog een boxer in komen, en nu dus een 1.8 HSD… nog steeds niet gek hoor.
De huidige Prius heeft een gecombineerd vermogen van 136pk, en die trekt al heel lekker door. Als daar bij de 1.8 nog eens 36pk bij komt hebben we dus een HSD met 172pk :o
Honda eat your heart out :D

Toch zou ik hem voor het Imago ‘Celica HSD’ noemen, en geen Prius Coupé of zoiets. Dan krijgt hij weer zo’n suf imago mee, dat zou zonde zijn.
Vind hem er wat uitzien als een opgetrokken Mazda RX-8
hybride coupe?? afvoeren graag.

een coupe koop je om met ze 2e in te zitten, lekker door de bochten te scheuren, om alleen je handtas in kwijt te kunnen. zucht.
Lijkt wel een Mazda, maar van mij mag ie wel, i love coupé’s!
Laten ze nou eerst eens een Supra bouwen, en dan dit karretje pas.
nissan Z cloon… met een vleugje TT en een beetje eigen smaakstoffen….
@kamasutrabeurs.blogspot.com

de verwarring is begrijpelijk. Maar de Merc en Lexus hybride hebben hybride voor extra power, niet voor een veel lager verbruik.

Maar je hebt gelijk, hybrides zijn in deze vorm niet de oplossing…
@ Laue:

Waarom zou een hybride coupé niet kunnen? Je kan er met zijn 2en in zitten (2 kinderen van onder de 4 jaar nog net achterin), kunt met de verwachtte 172pk behoorlijk scheuren – mede door de verwachtte CVT zoals de Prius, en als jij niet meer mee wilt nemen dan je handtasje, dan laat je je beautycase toch gewoon thuis bij je vriend? ;)

Mijn punt is, niet direct afschrijven enkel omdat het een hybride is. De elektromotor levert direct zijn max. koppel bij ieder toerental, dus je ben er denk ik sneller weg mee dan met een normale 1.8 motor.
Kijk, dit gaat de goede kant op. Ik zou zelf de komende jaren nog niks electrisch of hybridisch (…) kopen, die ontwikkeling gaat zo snel dat een 2009 Prius over een paar jaar niks meer waard is. En nogsteeds lelijk.
Zo’n coupé is alvast wat beter dan de lilleke hybrides die we nu zien. Eén ding moeten ze doen: deze technologie in ‘gewone’ modellen stoppen, dan is het hek van de dam.

Verder heeft kamasutrabeurs.blogspot.com gelijk als hij zegt: “Als je minder benzine wil verbruiken koop dan een Panda en huur een grotere auto als je hem echt nodig hebt.” Sterker: als je groen wil doen, ga je fietsen op afstanden tot zeg 15 km. Daar hoef je echt niet voor te trainen.
de inlaat vooraan van het logo lijkt erg op mazda vind ik
Wat een tunnelvisie… hoger vermogen impliceert niet altijd hoger verbruik! Verder: als de ene producent een move maakt, kan de andere niet achterblijven. Ik heb de indruk dat het hele autowereldje zo in een eindeloze spiraal van verzadiging terechtkomt!
de enige gelijkenis dat ik met de Hyundai coupe zie is dat ze allebij auto’s zijn en de deurklink lijkt het zelfste.
Hoort hier geen Mazda badge op? Dit heeft uiterlijk niet veel meer met een Prius te maken. Vindt het wel een mooi ding trouwens.
Ziet er beter uit dan die van nu!
Zet maar op de lijst!
Ik zeg; De prius schrappen , en deze in de plaats er van.
De techniek is nog steeds net zo waardeloos, maar deze auto vervuilt mijn uitzicht op de snelweg tenminste niet, dees ziet er wél strak uit.
En als ik dan tóch dik 17Mile mee moet betalen (op basis van een leaseperiode van de 4 jaar voor ‘de buurman’ -zie artikel elders op ABlog) dan maar aan dit. Ik vind uitzichtvervuiling minstens nét zo bezwaarlijk als milieu-vervuiling, daarom schrappen die Prius en die Insight.
De Civic Hybride is nog wel om aan te zien als er zo’n soort ‘Type-R’ pakket op hangt.
Jammer dat ook deze hybride alleen maar zal verkopen in landen waar royaal met subsidie gesmeten wordt.
Elektrieke auto’s verplaatsen alleen het uitstoot probleem van de weg naar de energiecentrale.

Als er al gesproken kan worden van een uitstoot probleem. CO2 is puur natuur.
Leasetoppertje
wow ze kunnen bij totyota toch nog enigsins een mooie auto tekenen:O
En ja hoor, dezelfde autobloggers zijn er weer om hybrides af te kraken ipv om hun reacties on topic te houden en geen onzin te schrijven.
Die schets ziet er in ieder geval 100% beter uit dan dat Prius-ding wat nu te koop is. Plak er alleen niet een naam op als Prius Coupe o.i.d.
Wat zullen we nog meer voor modellen krijgen in de toekomst..

Een Prius SUV?

O nee, dat is niet GROEN! :D

Maargoed, eerlijk is eerlijk.. Dit ziet er toch goed uit. Waarom hebben ze de Prius niet gelijk zo gemaakt. Hij werd vast en zeker goed verkocht maar hij ziet er gewoonweg niet uit. De lijnen kloppen totaal niet, het geheel is zodanig uit proportie en de voor- en achterlichten zijn echt ‘maatje aanhangwagen’.. Jammer want voor de rest is het verbruik meer dan keurig te noemen, ben je lekker goedkoop uit vanwege de Bijtelling + andere fratsen die allemaal wegvallen omdat het een A-label is.. Als de Prius er mooier had uitgezien dan dat hij nu is denk ik dat het imago van de auto ook beter was geworden al is het natuurlijk een verkooptopper.
@ Benz: De Prius is zeker geen lelijke auto als je hem vergelijkt met zijn klassegenoten. Maar men vergelijkt hem met BMW’s, MB’s en dergelijke. En Prius is echt niet lelijker dan een Focus, Astra of een Golf.

Daarnaast heeft de Prius alleen maar een slechte naam door de media. Ik persoonlijk heb nog nooit en positief artikel hier op Autoblog gezien. En het is niet alleen maar hier hoor. Alle autobladen en (internationale) tv progamma’s doen mee aan het Prius bashen. Ipv te kijken waar een gemiddelde autorijder zijn auto voor gebruikt ( niet scheuren met piepende banden en herrie maken uit je uitlaat) en daar een eerlijk artikel over te schrijven opnemen, wordt hij afgekraakt omdat hij geen 100dBA maakt en rokende banden heeft bij een stoplicht.
Ons Prius petje is er weer. Klaar met 6000 m2 grasmaaien?
Nope milieuvriendelijke bart smit auto´s zijn zwaarr UNCOOL
@Autogek Wie begon er nou over off-topic gewauwel ?
Het gaat hier om een -nieuwe- hybride coupé, NIET over ‘de prius’.
En misschien zou jij je eens af moeten vragen of je dat wel zo kan stellen ‘de prius is niet lekijker dan een Focus, Astra of Golf’. Dat is JOUW smaak, en dus niet die van de meeste mensen hier (blijkbaar) Jij verlangt wel begrip, medeleven en zelfs respect van de andere mensen hier, maar het zelf tonen schijnt lastig te zijn. Effin, nu weer ON-Topic.
Ik blijf de tekeningen mooi vinden, bring it on !
Oeh, en vergeet ik nog, “Uitzichtvervuiling” weegt zwaarder dan “Milieuvervuiling” dus graag dat andere lor wat ze Prius noemen schrappen a.u.b. Mister Hashimoto !!!
Zolang zo’n ding verschrikkelijk rijdt wil ik hem niet, en ik hoop ook dat ik er HEEL weinig van tegenkom! Bah!
@DenE: Ten eerste: Benz begon over de Prius en het imago van de Prius heeft en daar reageerde ik op.

Daarnaast wordt er hier nooit respect getoond voor de Prius en hun rijders. Ga nu niet vertellen dat dat wel zo is.

Dan had ik het inderdaad over de schoonheid van de Prius tegenover zijn klassegenoten. Smaak is voor ieder zijn keuze. Maar als je keuze een Prius is heb je hier volgens de meeste geen smaak. Vele schrijven hier dat de Prius lelijk is en verboden moet worden, maar rijden zelf in een Golf die al 15 jaar bijna hetzelfde eruit ziet, een Astra waarvan je er 10 in een dozijn heb of een Focus die nieteens opvalt als je erlangs loopt. Smaak is volgends jouw een keuze. En jij vind dat iedereen zijn smaak mag hebben. Maar jij schrijft zelf ook dat een Prius lelijk is en weg moet! Wie meet er nu met twee maatstaven.
Waarom wel?
?
@Autogek – Nee ik schrijf niet dat de prius lelijk IS…..
Ik zeg alleen dat IK het uitzichtvervuiling VIND, dat is nu nét het verschil.
Wat mij betreft mogen zowel de prius (nieuw model en alle vorige) als de Honda Insight (Prius kopie, zeker vanaf de zijkant gezien) verbannen van Neerlands straten.
Daarnaast vind ik het klinklare onzin dat in een cyclus van 4 jaar er dik 17mile door de Nederlandse staat aan een auto gesubsidieerd word die ter boek gaat als ‘matig recylclebaar’ in tegenstelling tot bij voorbeeld de Golf -die jij aanhaalt- die is voor 98% her te gebruiken!
Waar blijf je dan met je ‘groene gedachten’ ? Dat zijn nu net de dingen die auto’s als de Prius ‘minder geliefd’ maakt op blogs zoals deze.
Betalen aan auto’s is goed, een hobby kost geld ten slotte, maar meebetalen aan iets wat het alleen in de PR goed doet en voor de rest een wassen-groene-neus is, dat maakt bij veel mensen (en ook bij mij) groot ongenoegen los en die ventileren dit op Blogs zoals deze.
Jongens, als je agressief wordt van je nintendo, reageer het hier niet af en ga je dvd’s Sesamstraat verder kijken.

OT, waarom niet?
Als de prestaties er niet onder lijden en het ziet er uit als deze of de Honda CR-Z, mag je niet klagen.
@ Autogek

je hebt gelijk de prius wordt hier bijna altijd afgemaakt omdat vele mensen op dit blog denken dat dat ‘cool’ is …

ach , ooit worden ze wel volwassen en krijgen ze een eigen mening ipv iedereen na te zeggen (;
Hybride techniek is geweldig.
Iemand beweerd hier dat je beter benzine uit kunt sparen door een Panda te kopen.
Wat een onzin, dan kun je beter een Gazelle kopen, dan bespaar je pas benzine en heb je bovendien iets beters dan Italiaanse prul-techniek.

Bovendien een auto uit de klasse Panda vergelijken met een Prius, wat een onzin.

Okay, een Lexus Hybride zal fijner rijden dan een Prius, maar dan houdt het ook op.
Haha geef maar hier ziet er niet slecht uit!
Hybride techniek is prima, alles om het milieu (meer) te sparen is prima.
Ook ik heb kinderen en vind dat hun ook een goede toekomst moeten hebben.
Maar het ‘hoezee’geroep rond de prius kan ik weinig mee.
Zelfs de nieuwe is niet ‘groen’ ! Mercedes weet met een S-Klasse hybride 1 op 25 op de schaal te gooien. En met een hele respectabele uitstoot van (weinig) schadelijke stoffen. Daarnaast is -na dat deze auto afgeschreven is- de auto heel goed recyclebaar. De prius daarintegen niet. Maar door de prius-fan-boys hier is dat een taboe. Je mag niet over de accu’s praten, ja mag niet over de verwerking van prius lijken praten. Dan word dat direct getypeert als ‘afbranden’ of ‘afmaken’. Ik heb zeker respect voor het lef wat Toyota getoont heeft door de eerste op de markt te zijn met een hybride auto voor iedereen. Maar ook dat is -nu- achterhaald getuige de resultaten die Mercedes met een GROTE productie auto haalt. Dus stop het ‘hoezee geroep’ maar.
Maar deze coupé ziet er goed uit, dus kom maar op !
@ DenE: Je mag wel eens je boeken nalezen. Een Prius is voor 95% recyclebaar en wordt ook al gedeeltelijk van gerecyclede matrialen gemaakt. Daarnaast is hij in 1 vande schoonste autofabrieken gemaakt die er bestaan. En dan is zijn verbruik veel minder dan die van zij klassegenoten. Dus is de Prius zeker wel de schoonste keuze.

En ik heb nergens kunnen vinden dat jouw “schone” Golf voor 98% te hergebruiken is.
Zo maar via Google Link: http://www.worldcarfans.com/103092311186/page7/the-new-vw-golf—in-depth

‘Up to 95 % of a new Golf will be recycled after its final journey’
-Sorry!!! Het is dus maar 95%, ik hoop dat je me die 3% kan vergeven.

Een andere link verteld ons dat een prius makkelijk een hummer verslaat in de levenskosten… (DUH ! die was moeilijk) maar dit zegt ons ook:

In all, while the industry as a whole the cost of recycling [sic] is about $119,000 per vehicle, hybrids cost more than $140,000 per vehicle to recycle

Link: http://climateprogress.org/2007/08/27/prius-easily-beats-hummer-in-life-cycle-energy-use-dust-to-dust-report-has-no-basis-in-fact/

En dit soort dingen worden uit de PR gehouden (begrijpelijk) maar dat maakt het voor mij een wassen-groene-neus waar ik aan mee mag betalen.
En dat de prius gedeeltelijkvan gerecylclede materialen gemaakt mag ik hopen, dat doen de meeste autofabrikanten al jaren, ook niets nieuws dus.
Die Golf al van ruim 40% gerecyclede materialen trouwens.
En, nogmaals, ik heb niets tegen de hybride techniek an zich, maar het ‘hoezee’ geroep rond de prius kan gestaakt worden, zó uniek is hij niet -meer-. En dat is het laatste wat ik hier over zeg.
@ DenE: Oh, geloof jij die propaganda? Nou, dan zijn we snel uitgepraat.

Die “studie” over de Hummer gaat er vanuit dat een Hummer 300.000 miles mee gaat en een Prius maar 100.000 miles. En total onzin onderzoek. Er rijden nu al Priusen met 300.000 miles op de teller. Het recyclen van een auto kost volgens jouw 100.000 euro? Geloof je dat ook zelf? Dit zijn allemaal onderzoeken voor Amerikaanse SUV’s die ” zogenaamd” langer meegaan dan Priusen. Dus hun gaan ervan uit dat je 3 Priusen verslijt voor je je SUV op heb gereden. Dus als je maar 1 SUV recycled ben je schoner dan je 3 Priusen heb recycled. Grapjassen.

Een Hummer H3 3.5 stoot met 300.000 km ( er zijn maar weinig auto’s op de nederlandse weg met meer km’s) minimaal 110.700 kg CO2 uit en de Prius 3 26.700 kg CO2. Dus een Prius moet bij productie/recyclen 84.000 kg CO2 meer uitstoten dan de Hummer bij zijn productie/recyclen. Denk daar maar even over na voor je dat onderzoek gelooft.

De Golf is net als de Prius dus voor 95% te recyclen ( de Golf pas per 2015 staat in jouw link). En ze zijn allebei gedeeltelijk van gerecyclede matrialen gemaakt. Ik kan niet vinden voor hoeveel de Prius aan gerecycled matriaal gebruikt. Maar in het verbruik is de Prius dus veel schoner. Aan het einde van beide auto’s is de Prius dus nog steeds schoner geweest dan de Golf. Dus kan ik gewoon “Hoezee” blijven roepen.
@ DenE 27 July 2009 23:01

mee eens, het is de overdreven subsidie voor de dingen die de irritatie opwekt. En de reactie van berijders, kijk mij eens milieuvriendelijk zijn.

Terwijl het beetje CO2 dat bespaard wordt niet in verhouding staat tot bijvoorbeeld de hogere bijtelling te betalen door alle andere leaserijders.

Op die manier wordt het wel heel hypocriet om te snoeven met je Prius.
Weer hetzelfde huilverhaal? Ik heb het je al 100 keer uitgelegen hoe en wat. Maar je wil toch alleen maar lezen en horen wat jezelf wil.

Wat schreef jij ook alweer als reactie bij hoe ver op 20 euro? Ga een huilbrief schrijven. Nou, ga zelf je gang richting de Nederlandse Staat over de bijtelling dan!
@autogek

je reageert telkens als een kleuter die denkt 1+1=3. Voor een kind is dat prima, maar om het als volwassene (met een IQ :-) ) te blijven herhalen, maakt het nog niet waar.

Ik ben benieuwd of je je Prius ook gekocht zou hebben als het ding de werkelijke prijs van een Passat gekost zou hebben. Een auto die qua verbruik niet eens zoveel slechter scoort. Werkelijk in de zin als: volgens gelijke regels belast. Maar dat zal je wel weer niet begrijpen.
Toevallig wel. En daarnaast krijgt jouw Passat diesel ( waar jij steeds over zeurt) nog veel meer overdreven subsidie. Want benzine heeft veel hogere brandstofaccijns dan jouw diesel waar je het steeds over heb.

Niets 1+1+3. Jij bent gewoon een langspeelplaat met een vette kras erop die steeds blijft hangen. Prius, subsidie, Prius, subsidie, Prius, subsidie, jank, jank, jank.
Je was al zielig, nu wordt je ook nog ongeloofwaardig. Een Prius verkiezen boven een Passat 1.4 TSI (want die bedoelde ik), dat gelooft niemand. Behalve je mede hypocrieten.

Nu nog even je “mama ze pesten me” reactie afwachten…
6 jaar?
Dat is inderdaad zo’n beetje de geestelijke leeftijd waarop ik je inschat! Want om de autoblog redactie om hulp te vragen als je het met woorden niet afkunt, vind ik op kleuter niveau. Die leeftijd verklaart ook al je taalfouten, al met al niet eens heel slecht :-)
Dus jij werkt nu ineens voor Autoblog of zo? Of gok je zomaar met deze reactie? Ik ben absoluut niet de enige die jouw een …. vind.

@ Autoblog : Of jullie er wat mee doen moeten jullie zelf weten, maar dat zou wel laten zien of jullie jezelf als websitebezitters serieus nemen en jullie “huisregels” ook.

Ik mocht een auto uitkiezen tot 1080 Euro incl benzine voor 30.000km en 4 jaar. Kijk zelf maar wat voor auto’s ik dan kon kiezen. En ik heb toen een Prius gekozen voor het belastingbesluit over de 14% bijtelling. Ik heb hem gekozen omdat hij goed is voor het milieu en hele goede reisauto-kwaliteiten heeft. Ik wordt er doodziek van dat Laurens gewoon hier mij voor leugenaar mag “blijven” uitmaken en jullie hierop absoluut niet reageren. Echt een schande hoe jullie weigeren om te gaan met reactie’s tegenover Priusen en hun rijders.

Hoogachtend,

AutoGek
Jammer, je hebt me toch een reactie uit weten te lokken…..
De Golf, in mijn link, is de Golf VI (of 5 1/2 volgens sommige mensen). Ik heb nieuws voor je Autogek, die staat al een maand of wat bij de dealer. Is dus al te koop en kom ik al geregeld tegen op onze (snel)wegen.
Verder schreef ik ook over de andere link, dat ik echt wél geloof dat de prius schoner is als een hummer. Sterker, dat vind ik niet moeilijk te bereiken voor een auto.

JIJ komt slechts met een hoop geroep, beweringen en cijfers.
NIET ÉÉN onderbouwd door een link van een andere web-site dan die van Toyota. Zelfs op de site van Toyota kan ik nergens vinden dat de prius-fabriek schoner is dan een ‘normale’ toyota fabriek. Er straat in hun eigen folder dar ze continu bezig zijn hun fabrieken schoner te maken.
Nergens op de site staat dat de Prius voor 95% recyclebaar is. Er staat in de folder dat 85% recylclebaar, en tot 95% van het totale gewicht. Dus vanwaar deze beweringen ? ‘Ouwe Piet Toyota’ zelf durft het niet eens te beweren.
Maar nu ik, tot mijn afgrijnzen, de moeite genomen heb om de Prius-Prospect door te bladeren weet ik waar jou informatie vandaan komt, rechtstreeks uit de Toyota folder. Wie geloofd er nu puur en alleen in propoganda ?
In jouw budget vielen ook (om er maar een paar te noemen):
Alfa Romeo Mito 1.4 Turbo 88kW Progression
Fiat Grande Punto 1.4T-Jet 16V Sport
Mazda 3 1.6ISVT S sedan
Nissan Qashqai 1.6 2WD Visia
Opel Astra 1.6-16V Cosmo easytronic
Peugeot 308 1.6 VTI 16V X-line Business Pack
Volkswagen Golf VI 1.6 75kW Trendline DSG
Stuk voor stuk auto’s met meer emotie dan een Prius.
En dan beweer jij natuurlijk dat de Golf er al 25 jaar hetzelfde uit ziet.
Kijk eens naar de huidige en de vorige generatie priussen, nieuwe neus, nieuwe achterlichten en bumper, de rest het zelfde. zet daar nog een Honda insight naast en het zijn 3 dezelfde auto’s. Is dat onze toekomst voor alle auto’s ? Ik ga spontaan fietsen !!!! Zet daar eens de foto’s van de Hybride-Coupé naast die hierboven getoont word en dan zeg ik ‘doemijdiemaar’ dat ziet er tenminste nog uit als een auto met emotie én ik pak die mooie hybride-techniek er op de kop bij ! Dus Graag, meneer Toyota, breng deze naar ons land !!!
@ DenE
Als hij zo graag de prius wil dat is dat toch zijn keuze.
De Prius heeft dan ook maar 14% bijtelling en is beter voor het milieu.

De technologie die de prius gebruikt is idd (ik neem aan van wel) onze toekomst. Niet het design.

“Kijk eens naar de huidige en de vorige generatie priussen, nieuwe neus, nieuwe achterlichten en bumper, de rest het zelfde”

Dat noemen we tegenwoordig een facelift…
@ DenE: De Golf 6 is inderdaad al een tijdje te koop. Maar ik had het erover dat de 95% recycleling pas per 2015 plaats vind bij de Golf. De Priius is Trouwens wel voor 95% recuclebaar. 85% is direct recyclebaar en 10% is recyclebaar met extra energie waarbij maximaal 2% vervuiling zal plaats vinden.

Jij geloofd de Prius brochure niet, maar wel een onzin Hummer onderzoek ( jouw onderzoek was gesponsord door Hummer). En als je de Toyota brochere niet geloofd kan je altijd nog Prius recyclen Googlen!

En natuurlijk heb ik een heleboel cijfers in mijn antwoord. Vervuiling per auto wordt gemeten in cijfers aan CO2 vervuiling. En als jij het hele Hummer onderzoek had gelezen, had je kunnen zien dat mijn “feiten” niet uit de lucht zijn geplukt.

Hier een paar links, maar ik kan wel half Google erop zetten.

http://www.caradvice.com.au/34126/recycling-the-new-toyota-prius/

http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/519B837DC4814BBECA257598000719BD

http://www.autobloggreen.com/2009/06/29/toyota-to-build-new-prius-in-eco-factory-in-japan/


ENZ. Google zelf maar even.
Er is ooit een onderzoek geweest naar de milieu vriendelijkheid van een Hummer en een Prius.
De uitkomst was dat de Hummer beter voor het milieu was dan de Prius!

Het leuke is dat er idd ook nog mensen zijn die dat geloven!

Het onderzoek was in opdracht van GM, eigenaar van Hummer.

Het milieu effect was gemeten in dollars van de aanschafwaarde t.o.v. de vervuiling. M.a.w. wanneer een Bentley 80 x zo duur is als een Prius en 79 x zoveel ZOU vervuilen, dan zou de Bentley beter voor het milieu zijn.

Zo staan er nog meer onzinnige zaken in dat onderzoek. De banden van de Prius zouden hooguit 20.000 km mee gaan en die van de Hummer 100.000 km.
Onder een Prius zitten normale banden, waar gewoon ergens tussen de 40.000 en 100.000 km mee gereden kan worden. Het onderzoek vergeet dat voor een Hummerband meer dan 4 maal zoveel rubber nodig is dan voor een 15 inch band.

Een ander uitgangspunt van het onderzoek is de levensduur van de voertuigen. Dus is die van een Hummer maar op 460.000 km gezet en van de Prius waren nog geen getallen , alleen een garantie tot 160.000 km, dus is dat maar als levensduur genomen. Alsof bv een Audi met 2 jaar garantie, slechts 2 jaar mee gaat.

En dan de nikkelmijn in Canada, die als sinds 1890 in gebruik is en sinds WO2 de capaciteit van nu heeft. Alle vervuiling van die mijn wordt in het onderzoek op naam van de Prius geschreven.
Terwijl Toyota daar de laatste jaar ca 1,8 % van de capaciteit van af neemt voor alle accu’s van alle modellen. De Prius is op kleine schaal sinds 1997 gemaakt. Vanaf 2000 wereldwijd maar nog steeds op kleine schaal.

En het onderzoek richt zich ook op het vervoer van dat nikkel, 45 kg per Prius, van Canada naar Azie en weer naar de VS.
Het onderzoek vergeet het vervoer van de duizenden liters benzine die met olietankers van het Midden-oosten naar de VS wordt vervoert, die de Hummer in 10 jaar meer verbruikt 1:5 tegen 1:20.

Maar ondanks al dit soort stompzinnige zaken zijn er idd mensen die het “onderzoek”serieus nemen.
Beetje zielige mensen eigenlijk.
@vroegwakker

gelukkig maar dat ik nooit een van deze punten als argument tegen de hybride heb genoemd. Al heb ik best wel vraagtekens bij het concept, met name de kostprijs van de techniek afgezet tegen de te bereiken besparing.

Dat van die zielige mensen, daar heb je wel een punt. Ik heb inderdaad diegenen die zo’n ding leasen vanwege alle belastingvoordelen vrekken genoemd. Dat is een soort van zielige mensen, in mijn ogen.

Bezitters van een Hummer zijn dat volgens mij ook, maar vrekken kun je ze niet noemen! IJverige belastingbetalers misschien?
Misschien kan je die Priusrijders ook zien als slimme mensen die goedkoop in een goeie auto rijden die ook nog eens lief is voor de planeet. En daarnaast zijn ook Priusrijders die veel meer belasting betalen dan de gemiddelde autoblogger en als enig belastingvoordeel in Nederland een klein voordeeltje krijgen met hun auto. Dit terwijl 90% van de andere nederlanders wel op een of andere manier gesubsidieerd worden door de nederlandse wetgeving en belastingstelsels. ;)
@ Autoblogger. Bedankt voor de link

@ Laurens, wat jij wilt, noem mensen die op een goedkope manier op een heerlijke wijze willen reizen maar vrekken. En mensen die in een geweldige wagen voor de Australische outback rijden, zoals de Hummer, maar ijverige belastingbetalers. Dat deze mensen vergeten dat Hummer op de Europese wegen geen enkel nut heeft, vind ik alleen maar dom.
Ik heb nooit gesteld dat het onderzoek mbt de hummer vs de prius waarheid is, in tegendeel. De link die ik hierboven zette was ook zeker JUIST een onkrachtiging van die onzin. En wel-denkend mens had dit zelf al uit kunnen vogelen. Een hummer kan NOOIT groener zijn als een hybride auto. Maar wat ik wél stel is dat de prius allang zijn tijd niet meer zover vooruit is als toyota ons wil laten geloven. Waarom dan een Mercedes S-klasse die zuiniger is met zijn benzine en net zo schoon is als een prius ? daar hoor ik niemand hier over. vandaar mijn antipathie tegen dat ‘hoezee-geroep’ over de prius. Dat is verleden tijd. Mercedes heeft op -dit moment- de hybride-kaarten in handen. En oud-Hollandse knaken-poetserij, door een ‘beetje’ bijtelling uit te sparen, kan ik nog afdoen als -auto-emotie-, nog als -liefde voor autorijden-. Dan is de Blog naam ‘autogek’een beetje misplaatst dunkt me.
Maar zo ook hier mág je gewoonweg géén commentaar hebben over een hybride auto want dan krijg je de hele goe-gemeenschap over je nek.
Rijden jullie lekker in je zoom-zooms rond, dan betaal ik lekker mee aan jullie genot, en koop toch maar een échte auto, succes d’r mee !
Wat een onzin. Ten eerste is de MB E-klasse helemaal niet net zo schoon als een Prius. Hij is zuiniger dan zijn benzine variant, maar in de buurt van de Prius komt hij niet.

En waarom mag ik geen autogek zijn? Omdat ik in een Prius rijdt voor het milieu? En omdat ik rijkwaliteiten belangrijker vindt dan gillende uitlaatpijpen en rokenden banden?

Koop lekker een “echte” auto en laat mijn vele belastinggeld ook jouw leventje maar subsidieren waar niemand het hier over heeft. Ze kunnen alleen over de 14% bijtelling zeuren. Niet over mijn 52% die half Nederland betaalbaar houdt. 90% van de nederlanders wel op een of andere manier gesubsidieerd worden door de nederlandse wetgeving en belastingstelsels van mijn belastinggeld.
MB S-klasse moet dat dus zijn.
Wanneer heb jij de laatste keer 1:25 gehaald met je Prius ?
Dat doet die S-Klasse namelijk wél. Daarnaast is het een grotere, zwaardere auto met meer opties en luxe dan jouw Prius. Dat moét je meenemen in je uitstoot calculatie. Maar weer is er hetzelfde aan de hand, jij rekend naar jezelf toe om alles maar te relativeren. Alles naar zijn waarde en naar ratio.
Natuurlijk zal Mercedes niet zo veel Hybride S-klasses verkopen als Toyota Priussen, dat heeft met een kostprijs te maken, dus het succes vergelijken is niet realistisch. Over die subsidie die de Nederlandse overheid doet op andere fronten, die is gelijk voor iedereen. Heb je het lef om een huis zelf te kopen heb je belasting-voordeel, huur je ? Kan je huursubsidie aanvragen.. etc.etc. Dat is in het geval van Hybride auto’s niet het zo, blijkt keer-op-keer. Dat maakt de concurentie in autoland op dit vlak oneerlijk. En nogmaals, verwar jouw ‘oud-Hollandse-knaken-poetserij’ niet met een vorm van ‘groene gedachten’. Maak jij aan het einde van je 4 jaar lease die €17.000,= (!!!!!!) voordeel die je getrokken heb over deze periode over aan milieudefentie ? of Groen-Links ??? Greenpeace misschien ???? ik vermoed dus van niet ! Dus probeer het dan ook niet op die manier weg te zetten. Dát is net waar ik (en de anderen hier blijkt) weinig begrip voor op kunnen brengen.
Door omstandigheden heb je gekozen voor de meest (belastingtechnisch)voordelige auto, prima ! Maar kom dan aan niet met die groene onzin verhalen. Dat het een bijkomend voordeel is, dat is klaar. Maar zeker gezien hoe fel je hier op reageert weet ik bijna wel zeker dat dit niet jouw prioriteit geweest is bij de keuze voor de Prius. Evengoed, succes d’r mee !
@ DenE: De Mercedes S-klasse hybride rijdt 1 op 12,7 gemiddeld als je het niet erg vind.

Subsidie’s en belastingvoordelen van de nederlandse overheid zijn voor iedereen gelijk? Heb je even?

Over auto’s: Alle grijskentekens die geen BMP, BTW en volledige wegenbelasting betalen. Diesels (50 ct incl btw) en LPG’s (16 ct incl btw) die veel lagere accijns betalen dan benzine ( 84 ct incl btw).

Dan mensen die geen 52% belasting moeten betalen over hun bijtelling. Iedereen die 34 of 42% betaald krijgt dus subsidie volgends jullie houding. Want ik krijg ook volgends jullie subsidie omdat ik 52% over “maar” 14% moet betalen.
Kom ik weer met cijfertjes: Prius van 32.000,- op 25% bijtelling met 34% belasting is 2720,-, Met 42% belasting kom je op 3360,- en met 52% belasting ( toen ik hem had gekozen) kom je op 4160,-.

Dan algemeen Nederland: Iedereen die geen 52% belasting betaald krijgt subsidie. Want anders moet iedereen 52% tarief gewoon maar betalen. Dan huursubsidie, zorgtoeslag, uitkeringen, iedereen die openbaar vervoer gebruikt (ook overgesubsidieerd). En dan mensen met kinderen niet te vergeten. Kinderbijslag, kinder persoonlijk budget, kindernaschoolse opvang, kinderdagverblijf, Kinderen betalen geen zorgverzekering, gratis kinderboeken, kinderen mogen bijna overal gratis in en heen waardoor mijn toegangskaartje wel duurder moet wezen om te ccompenseren.

Goh, wat is het eerlijk in Nederland verdeelt! En maar zeuren over mijn kleine 170 euro in de maand.

Je moet ook leren lezen, want ik heb duidelijk geschreven dat ik Voor het belastingbesluit voor de Prius had gekozen. En ik heb hem wel gekozen voor zijn milieu aspecten. Net als mijn Natuurstroom, CO2 gecompenseerd gas en dat ik recycle. Dat ik ( volgends jouw zo fel reageer is omdat het constant Prius en Priusrijders afzeiken is in alle media. En dat men steeds met onzinnige niet op ware feiten gebaseerde reacties komt en direct op de man spelen. Daarom!!!
Laatst even in de nieuwe Prius gezeten, ik was in de buurt. Keurige auto, kan niet anders zeggen. Het geld zeker waard op het oog. Kopers bij deze dealer vooral particulier, misschien de tijd van het jaar.

Vraag is of de auto ook concurrerend is als de volle mep BPM betaald zou moeten worden. Die schat ik op 25.000x(1-.19)x.42 oftewel de auto zou eigenlijk vanaf zo’n 35.000 euro moeten kosten. Voor dat bedrag wordt het een heel ander verhaal qua concurrentie.

Die 10.000 Euro aankoopsubsidie (en dan nog de lagere wegenbelasting en gunstige bijtelling voor leaserijders) blijf ik onbegrijpelijk vinden gezien de vrij geringe milieuwinst van het apparaat.

@autogek

je bent niet op je sterkst (imo) als je allerlei belastingregelingen begint aan te halen. Natuurlijk kun je bijvoorbeeld kinderbijslag ter discussie stellen, het is toch je eigen keuze, waarom als overheid een fokpremie uitloven.

Maar we hebben het bij de Prius over een subsidieregeling om CO2 uitstoot te verminderen. Dat doen heeft maatschappelijk (misschien) zin voor auto’s met een extreem hoog verbruik, maar de kosten/baten worden al snel ongunstig als het verbruik van de auto minder wordt dan zeg 6 liter/100 km. De overheid discrimineert vervolgens diesels, zonder motivatie.

Het accijnzen verhaal op de diverse brandstoffen noem jij steeds als voorbeeld van onrechtvaardigheid (kras in jouw plaat), nooit zeg je er dan bij dat er ook een verschil is in wegenbelasting.

Zoals gewoonlijk zullen we er hier niet uitkomen. Misschien wordt het succes van de hybride regeling (dit jaar zeer waarschijnlijk minstens 100 miljoen belastingderving voor de overheid) ten opzichte van de geringe milieuwinst in deze crisistijd wel de ondergang van de regeling. Ik hoop het van harte. Niet omdat ik je je voordeel niet gun, maar omdat er zoveel effectievere milieumaatregelen te nemen zijn voor het geld.
Beste Laurens: Diesels worden niet uitgesloten. Ze moeten alleen schoner zijn omdat ze meer vervuilen bij verbranding.

Belastingdienstwebsite: Geen bpm betalen.
U betaalt geen bpm voor personenauto’s die op of na 1 januari 2009 voor het eerst op de weg zijn gekomen en uitgerust zijn met:
een benzinemotor met een CO²-uitstoot van maximaal 110 gram per kilometer of met
een dieselmotor met een CO²-uitstoot van maximaal 95 gram per kilometer.

De verhouding van wegenbelastingsverschil en het verschil in accijns veel groter dan dat in wegenbelasting.

Een Prius is in zijn totale productie, levensloop, recyclen zo’n 40% schoner dan zijn klasgenoten. Dus het heeft weldegelijk zin om hybrides te promoten. ( kan even de link niet vinden).

Jij kan trouwens vinden dat oneerlijk verdeelde belastingdruk geen verkapte subsidie is. Maar dat is het wel. Veel verdieners zonder kinderen dragen de meeste kosten en krijgen er het minst voor terug. Het bekende: “De sterkste schouders zullen de meeste lasten dragen” effect.
@autogek

als je sommige woorden niet begrijpt, zoek ze dan eerst op voor je reageert; discrimineren is iets anders als uitsluiten.

Je wegenbelasting/accijns verhaal heb ik al eens voorgerekend voor een diesel. Ook door de hogere BPM ligt het omslagpunt vaak boven 40-45.000 per jaar.

Je claim dat de Prius schoner is, zou eens door middel van een ISO certificaat of iets dergelijks hard gemaakt moeten worden (geldt voor elke autoclaim trouwens), maar is zeker geen 10-17.000 Euro waard.

Ben het best met je eens dat kinderlozen behoorlijk benadeeld worden in ons belastingsysteem, maar dat doet niet ter zake als het over hybrides gaat. Of mogen alleen gezinnen zo’n auto kopen?

Al met al lastig discussiëren met je, ik heb regelmatig het idee dat je niet erg goed bent in begrijpend lezen. Maar je was ook dyslectisch?
@ Laurens,

Ik moeilijk begrijpend lezen? Je bedoelt jezelf? Ik gaf met de voorbeelden van belastingen alleen maar aan dat alles en iedereen gesubsidieerd wordt. En dat er hier alleen gezeurt wordt over de 14% bijtelling. Waar ik trouwens 52% over moet betalen en andere 34% of 42% ( ook subsidie).

Inderdaad dyslectisch hier. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen verstand van zaken heb.

Zonder afschrijvingen en dergelijke. Puur naar accijns en verbruik in verhouding tot het verschil in wegenbelasting ligt het omslagpunt voor een Opel Astra op 23.000km. Dus een Opel Astra dieselaar die meer dan 23.000km rijdt heeft voordeel bij deze hogere wegenbelasting en lagere accijns op diesel. Nou, ga maar na hoeveel de gemiddelde dieselrijder rijdt per jaar. Dus flinke subsidie aan dieselrijders.

Opel Astra Diesel 960 in wegenbelasting en rijdt 5,1 op 100km (acc 50ct).
Opel Astra Benzine 362 in wegenbelasting en 6,1 op 100km (acc 84ct).
600 euro verschil. Bij 23.000km kost het de diesel 580,- aan accijns en de benzine 1180 aan accijns. Daar is je 600 euro verschil al.
Autogek, ik ga deze discussie nu echt staken. jij rekent alleen in je eigen straatje, en daar schijn ik niets in te kunnen veranderen.
Als jij moeite heb met alle belastingen die we hier in Nederland betalen moet je lekker op een politiek forum azijn gaan p1ssen. Of emigreren.

Op het moment dat je over kinderopvang, Peroonsgebonden budget begint, komt bij mij alleen maar de opmerking op-> ik gun je, van harte, een meervoudig gehandicapt kind toe ! <- Dan eens kijken of je nog hetzelfde denkt over dat soort regelingen. Gratis kinderboeken ? WAAR ? Kinderen gratis entree ? in een bejaardenhuis wel, maar bij de rest moet je gewoon (soms een gereduceerd) entree betalen. Op de één of andere manier moet dus iemand met een kind (of meedere kinderen) bloeden zodat jij minder hoeft te betalen dan die 52%? okay, je punt is duidelijk. Maar daar wil ik tegenover zetten, zonder kinderen géén toekomst.
Als jij écht zo kortzichtig bent heeft geen enkele discussie nut. Hoe kan je een kind in hemelsnaam vergelijken, of zelfs ter discussie brengen in een verhaal over een AUTO ????? Kom je wel eens buiten ? Of is dat alleen ‘s-nachts ?

Maar het plaatje is wel compleet nu, Alles wat jij hier ventileert kan afgedaan worden als ‘ontoerekeningsvatbaar’. Heb je al plannen voor koninginnendag 2010 ? of zien we je dan vanzelf wel in beeld stuiven met de Prius ?
Door het werk van mijn echtgenote hebben we wat contacten in het Pieter Baan Centrum en kan ik alvast een plek voor je reserveren hoor.
En door datzelfde werk heb ik een redelijk idee welke ‘sociale ellende’ er ook hier in Nederland is. Als je daar een klein beetje meer begrip voor op zou kunnen brengen, in de tijd dat je niet met je calculator belasting voordeeltjes probeert uit te rekenen, zou je net als ik, iedere dub belasting met dezelde tegenzin betalen, maar in ieder geval wél trots kunnen zijn om Nederlander te MOGEN zijn. En dan betaal ik graag voor de kwaliteit van leven die wij hier mogen genieten. Ik kom voor MIJN werk op heel veel plekken in de wereld waar het heel anders is. Ik wil je graag uitnodigen, kom eens onder je steen vandaan en ga volgende week met MIJ op stap. Wel je paspoort meenemen, dan beginnen we in Nederland (niet op de mooiste plekjes) En daarna vliegen we -op mijn kosten- naar Soa Paulo. Kijken of ik dan genoeg indruk op je kan maken zodat die bijtelling je een worst zal zijn. Laat maar horen !
Oh, en volgens de fabrieksopgave van de nieuwe S300 Bluetec loopt 1op 18.5
http://www.autoblog.nl/archive/2007/09/07/mercedes-s300-bluetec-en-meer

Die 1 op 25 komt er aan:
http://auto.nieuws.nl/563185/mercedes_s-klasse_zuiniger_dan_1_op_25
(Soa Paulo is geen typo maar meer een indicatie van de levensstandaard daar in Sao Paulo
Jullie lopen te zeuren over het belastingstelsel en nu gaqn jullie het omdraaien? Ga toch lopen man. Jullie zeiken alleen maar over de 14% bijtelling en ik geef andere voorbeelden van belastingvoordelen voor iedereen en moet ik gelijk de Koningin doodrijden? Je bent echt helemaal niet goed.

Gratis kinderopvang, kinderbijslag, kindgebonden budget hebben NIETS te maken met een gehandicapt kind. Gratis schoolboeken voor kinderen zijn al ingevoerd. Kinderen mogen tot bepaalde leeftijd in musea, atractiepraken en op vakantie mee. En gereduceerd tarief is ook een soort subsidie. Want om dat te betalen gaat mijn kaartje omhoog.

We hadden het over belastingen en subsidies: Dus ga nu mij niet voor gek uitmaken! Dit zijn de feiten en constant dezelfde 14% komt bij jullie alleen maar omhoog. Terwijl iedereen op 1 of andere manier gesubsidieerd wordt.

Je bent trost om Nederlander te zijn en betaal je belasting, maar loopt hier wel te zeuren over mijn kleine beetje belasting die ik krijg terwijl ik vele 10.000den euro’s belasting betaald!

Vlieg naar Soa Paulo man en blijf daar lekker.

Dus die 1 op 25 Mb is er helemaal niet he? Een Plug-in prius komt er ook en die kan je dan zelfs op 0 CO2 per km rijden.
Weltruste……. slaap lekker verder
Ziet er stukken beter uit, maar ik vraag me af of het zal verkopen.
Coupérijders zijn mensen die geilen op een badge, of een naam.
Priusrijders geilen helemaal nergens op, die willen alleen een groen milieuhok.

Coupérijders zullen dus nooit een Prius Coupé gaan kopen, omdat er een verkeerde badge en een slecht imago aanhangt.
Liever een A5, CLS of 6-Serie.
Maar ook Priusrijders gaan niet voor een Prius Coupé, omdat die mensen absoluut niet willen betalen voor beauty.
Hoeft niet, niet nodig, niet doen.

Daarom vraag ik me een beetje af wat voor doelgroep Toyota hiermee denkt te bereiken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).