Magna verhoogt kapitaalinjectie voor Opel

Auteur: , 16 Reacties

Of het nou een keertje klaar kan zijn met al dat gedoe. Dat moeten ze bij Magna gedacht hebben toen ze vanochtend lieten weten hun cash-injectie voor Opel te verhogen. De Canadezen hebben al een paar maanden Opel bíjna in handen, maar een kleine partij genaamd General Motors ligt nog een beetje dwars.

Magna zou eerst in twee stappen €100 miljoen in Opel pompen, waarna €400 miljoen in converteerbare obligaties zou volgen. Nu hebben ze echter hun voorschot verhoogd naar €350 miljoen, met €150 miljoen aan obligaties. Dat klinkt net even iets aantrekkelijker; het is dan ook te hopen dat er nu snel duidelijkheid komt wie van de geïnteresseerde partijen het merk mag kopen.

Aangezien de Duitse overheid nogal wat kapitaal in Opel gaat investeren hebben zij een belangrijke stem in wie de boel gaat overnemen. Hun voorkeur gaat uit naar het in de autoindustrie ervaren Magna, maar GM, de huidige eigenaar van Opel, neigt naar het Belgische RHJ International vanwege zaken als patentbescherming. Ook zou het voor hen makkelijker zijn Opel in de toekomst terug te kopen van RHJ. Magna heeft grootse plannen met het merk in Rusland, terwijl RHJ juist de productie wil inkrimpen om het merk winstgevend te maken.

Het Russische Sberbank, partner van Magna, laat weten dat er waarschijnlijk deze of volgende week een beslissing gaat vallen omtrent de verkoop van Opel. Zoals we al eerder zeiden: place your bets. (via automotivenews)16 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
kunnen ze het merk opel niet helemaal van de markt halen?
We zullen het wel zien. Wat de crisis toch al niet veroorzaakt, komt er dan nooit een einde aan. Mensen moeten weer vertrouwen in elkaar hebben, dan ben je al een heel eind.
@ AMG – Banken moeten weer aan klanten gaan lenen ipv aan elkaar, dan komen we pas weer een eind !
Ik denk dat magna zich serieus aan mispakt.

Eerst zeide ze dat Antwerpen openbleef en nu inneens moet heel europa (bijna) dicht zodat Duitsland maar open kan blijven.
van mij mag opel na 110 jaar weg, maar voor opel-rijders zou dat nogal vervelend zijn..dan gun ik het toch aan de belgen, kijken of onze zuiderbuurtjes het kenne maken.

wel toevallig he..Canada en Belgie hebben allebei deels franse taal..
nieuwe alliantie GM met een Frans merk?
@de sjonnies, goed zo dat heet nou vertrouwen van de banken, en wat staat achter banken goed zo mensen!

veder denk ik dat magna het krijgt want de Duitse overheid zal het niet weer bij GM willen hebben na al dit gedoe!
GM Wie? lastige vlieg.. snel wegmeppen.
Waarom hoor ik op autoblog niet dat GM in het tweede kwartaal 2009 meer auto’s heeft verkocht dan toyota. GM verkocht 1,94m en Toyota 1,80m

GM weer de grootste yeey.
De beslissingvorming is vertroebeld omdat Duitsland zoveel mogelijk fabrieken wil behouden!
RHJ International zou Opel moeten overnemen en dan verder produceren onder de naam ‘Minerva’. Eindelijk weer een Belgisch merk op grote schaal :p

@RDS: als je per auto verlies maakt, is het misschien beter om minder te produceren, dan is je verlies kleiner….
@W1ck3D-78: Minerva was vroeger zelfs een trapje hoger dan Rolls-Royce … Opels onder de naam Minerva, nee dank je. Daarbij RHJ is zo Belgisch als een Hollywood-film met Vlaamse ondertitels. Antwerpen gaat hoe dan ook dicht.
:-)
Kunnen ze mensen als ‘Racekees’ niet volledig van de markt halen?
Ik hoop dat het RHJ International gaat worden. Opel moet inderdaad weer winstgevend worden met mooie Europese kwaliteits producten.

Als Opel een Russisch merk gaat worden dan worden het veredelde Lada’s. Zal je vast zeggen dat ik er nooit geen 1 meer zal kopen…
Sjaak: you read my mind…
@ Racekees

Zonde van de Insignia.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).