Video: Het Japanse driftleven in “We Are Drift”

Auteur: , 51 Reacties

Driften is niet zomaar een beetje loltrappen met je auto; voor sommige mensen is het een levensstijl. De Australiër Luke Huxham woont in Japan en probeert daar de zeer actieve scene vast te leggen in zijn documentaire "We Are Drift".

De onderstaande video’s zijn een soort making of die toont wat Huxham allemaal tegenkomt tijdens het maken van zijn film. Zelf zegt hij er het volgende over:

“My aim since day one has been to show a different side of drifting. Sure, I love crashes, I love the glamour, but the only thing that keeps me drifting and in the sport is my friends and the community.”

Juist… Ach, als het uiteindelijk gaat om krachtige achterwielaandrijvers die al rubberverschroeiend op het randje balanceren, vind ik het allemaal best. Meer over het project vind je op wearedrift.com. (via straightline)51 reacties

Ik heb het nu een paar keer gedaan, maar vind het echt he-le-maal niks om te doen, wel om te zien. Geef mij maar gewoon m’n e30 om m’n rondetijden op spa mee te verbeteren op de open weekenden. Tuurlijk drift je dan een keer het rechte stuk op, maar om het nu de hele tijd te doen! Niet mijn hobby in ieder geval.
vreemd dat het een sport is. Driften is kewle enzo..

maar niet de meest effeciente manier om de bocht om te komen. En dat te denken dat bochtenkoning Nisan GTR uit japan komt.
Ferrari Fanaat
-edit: meer dan 1 woord graag-
@Laue Is turnen dan ook geen sport? Hard naar een ding toe rennen en er over heen springen is ook niet de meest efficiente manier van a naar b komen.. het is meer een jury sport en die zijn zeker niet minder, maar gewoon anders
@ Laue:
Is dansen de meest efficiente manier van lopen? Nope, en heeft uiteraard net als driften ook maar weinig met efficientie te maken..
@Laue:

Weet niks om tegen je te zeggen, maar vind het wel leuk dat iedereen op je reageert.
Heel vet! respect voor de controle
Driften geen sport? Kom meer bij kijken dan je denkt. Is niet gewoon handrem aantrekken en gaan. Moet moet de cp’s goed hebben, voldoende snelheid, je entry-speed moet hoog genoeg zijn, genoeg angle, zoveel mogelijk rook, zo veel en lang mogelijk full-lock, de kwaliteit van de ‘feint’, (wanneer nodig) hoe goed de ‘manji’ is. En dat is dan enkel nog maar Tansou drift. Daarna krijg je nog de Tsuiso runs. Om over Touge drift nog maar te zwijgen. Denk dat vele het in hun broek dan als je met 150kmh op een bergweg ineens de handrem erop trekt…

En het is bovendien leuker om naar te kijken dan F1 en dat soort saaie sporten. :) Helaas word het driften de laatste tijd een beetje gehyped en word elke donut of powerslide al driften genoemd.
pff wat een reacties.. ik vind gewoon dat driften niet echt een sport is. En als het een jury sport zou zijn dan zou de prijs gaan naar die gene die het mooiste achtje kan maken ofzo.
blijft mooi om te zien :) moet mijn Silvia ook eens dwars gaan gooien ooit.
Zo komt m’n eige auto type toch maar vaak voorbij in drift filmpjes :P
@ Laue:
Is dresuur de meest efficiente manier van paardrijden? Nope, en heeft uiteraard net als driften ook maar weinig met efficientie te maken..

:P

die japanners zijn wel echt gek, zo in het donker.
Zonder rotary´s is het maar een saaie bedoeling.
Is schoonspringen de meest efficiënte manier van in het water duiken?

Is bowlen de meest efficiënte manier van kegeltjes omgooien?

Is seks de meest efficiënte manier van klaarkomen?

Oftewel, driften is gewoon cool. :-)
@ Lause…
Driften is geen ‘Grip’-sport zoals F1, WTCC of anderen race-sporten. Vergelijk het met wedstrijdzwemmen. Bij de 500meter borstcrawl (racen) gaat het er om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Driften is dan meer het schoonspringen. Het maakt niet zozeer uit ‘of’ je in het water komt, maar ‘hoe’ je er komt. Namelijk zo spectaculair mogelijk.
Tokyo Drift gaf een aardig beeld, maar hoop dat dit interessanter wordt om naar te kijken.
*neemt zich voor om niet meer te reageren vandaag*
@ Laue:
Is autoblog.nl de meest efficiente manier van communicatie? Nope, en heeft uiteraard net als driften ook maar weinig met efficientie te maken.. ;) LOL
@RubenBaeten: schoonspringen ok (sierlijke meiden in badpak), seks ok (mooie dame en nauwelijks of geen kleding) so far i’m with you on this one en dan….. komt ie met bowlen (creapy dudes met foute snorren en foute pakken! What!?! Weg mooi beeld, Now why did you have to go and do that?
Tokyo Drift (2F2F) is eigenlijk gewoon een schande voor de hele drift sport… De film opzich is wel goed, maar het driften zelf is echt om te janken. Keiichi (de ‘échte’ DriftKing) heeft zich al vaker uitgelaten of het feit dat hij er achteraf toch wel spijt van heeft gehad dat hij de ‘drift-scenes’ heeft gedaan. :) Beter koop je dan wat DVD’s van Video Option, Sun-A of JDM Option.
driften is per definitie sloperij voor je auto… :p

Heb zelf ooit bij een echt goede drifter een aantal rondjes meegereden (mag ik dat zo nog zeggen? meegedrift dan) , en ik vond er niet zoveel aan van in de auto… was mooier om naar te kijken. Zelf driften ben ik niet zo voor, eens een lekkere powerslide maken bij het uitkomen van de bocht wel :D

Ooit naar een demo-fun-rallycross gaan kijken? dat is ook vaak gewoon show verkopen, en een soort van driften, maar niet onnodig elke bocht je banden proberen op te roken! Rally en achtertrekkers en korte bochtjes is ook altijd een goede combinatie om te zien.

ieder zijn hobby, en ik zeg dat het wel degelijk een sport is!
@KoguchiPower,

Driften is dan meer het schoonspringen. Het maakt niet zozeer uit ‘of’ je in het water komt, maar ‘hoe’ je er komt.


Nou ik denk dat dat wel van belang is dat je sowieso in het water komt;)
Driften is voor mij een van de mooiste autosporten die er is.
Prachtig om te zien hoe zon perfect uitgebalanceerde Jap zonder moeite de bochtjes in glijdt.
Persoonlijke favoriet zijn de Toyota AE86 GT Trueno Apex (Nog steeds een van de aller beste!) en de Nissan Silvia S15.
@ jack

Ja, las het zelf ook terug en dacht van “tsja…” beetje fout geformuleerd :) Maar de bedoeling erachter is duidelijk haha
-edit: nutteloze bijdrage-
dus als ik het goed begrijp moet je met schoonspringen zo dwars mogelijk gaan en met rook uit je badpak…. :mrgreen:

maargoed, leuke documentaire voor de zondagmiddag.
lmao @ Simpson. Totally left field. Nice.
De powervehicles markII en JZX100 chaser die hebben pas een vet geluid!
Nutteloze bijdrage, neger wat?! Dat was de meest toepasselijke bijdrage die er is op een Japans drift topic.
En idd jammer dat we hier nooit echt Soarers en Chasers hebben gehad.
Iemand een idee hoe dat nummer uit eerste filmpje heet? :)
@bozewolf: Hoofdletters en heel veel uitroeptekens = automatisch nutteloze bijdrage. :-)
driftleven is zeker zijwaarts het leven in? zijwaarts lopen? vaag.
@ Bozewolf

Z40 Soarer is hier wel leverbaar geweest, jammer genoeg de Z30 niet idd :(
^ Maar dan als dikke grutte Lexus, toch? Moet ik er wel bijzeggen dat ik wat betreft Soarers niet weet of er verschil zat (mbt luxe, gewicht, aandrijfopties) tussen de JDM’s en de export-Lexus.
Ooh, wacht, de Z40 is de SC430, of niet?

Die heeft m.i. toch al weinig meer te maken met de “ouwe” Soarers.
Is het een sport: Ja. Is het een racesport: Nee. Best mooi om te zien, maar toch heb ik er weinig mee. Ik heb dan ook niks met andere jury-sporten, dus daar zal het probleem wel liggen. Maar goed, ik ben dan ook racer. Ik zie het nut wel in van kunnen driften, maar ik zie het nut niet in van moedwillig driften. Ik kijk dan ook liver raly dan dit….
@ Bozewolf

was inderdaad de SC430. Buiten wat andere trim-levels was er weinig tot geen verschil tot zover ik weet. Maar idd kan de Z40 toch niet tippen aan de Z30. Ziet dan ook maar zelden dat er een Z40 word gebruikt bij de proffesionals. Weet dat er een rode meedoet in D1GP en eentje in FD en D1USA… Volgens mij was er vorige jaar ook nog een witte Z40 in EDC, maar daar ben ik niet zeker van…
Kevski-Style Ik denk dat je nog niet een echte battle van dicht bij gezien hebt.
Bij het driften komt zoveel bij kijken hoek snelheid rook dicht bij elkaar.

Rally is ook cool. Om dat je ook durft om echt hard te gaan.

Driften is cool. Remmo Niezen heeft laatst op het het rechte stuk van zandvoort met 200km per uur op de teller naar de tarzan bocht te driften.

TFTF 3 begin was nep check: http://www.driftforum.nl/forum//index.php?showtopic=5814
Hoelang is het geleden dat je echt interresante formule 1 wedstijd hebt gezien ????

Das lang geleden…. :P
@ Ward Vissers:

Jawel hoor, al moet zeggen alleen in NL. Maar ht blijft een jurysport. Ik wil gewoon cijfers hebben die vast staan en aan de hand daarvan bepalen wie er de beste is. Driften heeft voor mij maar 1 doel, en dat is je auto oner contrle houden wanneer het nodig is. En dat laatste is alleen maar wanneer de auto grip verliest, Buiten dat is normaal rijen altijd sneller, dus ik zie er het nut niet van in,,,,
@ Kevski-Style

Dat is dus het probleem. Dat is geen driften, maar uitbreken of powersliden.
Er zijn situaties, zelfs in motorsport, waar je driftend sneller bent dan grip.
@ Bozenwolf:

Noem er eens 1 dan? Het is namelijk onmogelijk dat j sneller bent door te driften als met grip….

@ KoguchiPower:

Dat is wat de driftwereld ervan heeft proberen te maken. Driften bestond voor die tijd ook al in het woordenboek. Het betekend niks anders als wegglijden. Alleen gebeurt het expres in plaats van per ongeluk.Of je dat aaneengeschakeld doet of niet doet er weinig toe….
WeAreDrift - Luke.H
Hello,

i cant read what your all saying but thank you for posting and watching my videos
lol een wannebe
@Kevski-Style: jaja en rally rijders dan? Zouden ze sneller zijn als ze niet zouden driften? I don’t think so.
@w0o0dy

is het in rally rijden niet eerder powersliden dan driften???
@MATSS: nee, kijk zelf maar…. dezelfde technieken, dezelfde bewegingen. Scandinavian flicks, handbrake turns, clutch kicking allemaal dezelfde truckjes om de auto te laten uitbreken.

Bij Rallyrijden gaat het er om dat je de neus zo snel mogelijk de goede kant op krijgt om dan te kunnen accelereren. Als ze alleen op grip zouden rijden zouden ze veel meer moeten afremmen voor de bochten en zouden ze veel teveel tijd verliezen.

http://www.youtube.com/watch?v=q5GvwUh4dW4
Japers zijn gewoon de Drifters..!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).