Mercedes directeur verkiest F430 boven SLS

Auteur: , 36 Reacties

De spots van de Mercedes SLS blijven maar binnen rollen. Met puur de testmodellen lijkt hij de SLR al voorbij te zijn. Alle schijnwerpers zijn op het model gericht. Opmerkelijk is het dan om op uitgerekend een testdagje de Directeur in een Ferrari te zien stappen! Wat heeft een F430, wat de SLS niet heeft?

Zelfs de looks lijken zich steeds meer met de Italianen te kunnen gaan meten. Zat er eerst nog een dikke schil piepschuim en vuilniszakken om de “New Gullwing” heen, nu leidt slechts het kleurverschil op de carrosserie nog een beetje af. De restjes tape die op deze SLS’jes zitten mogen een beetje autofanaat echter niet in de weg zitten. Tegenwoordig beschikt iedere autoblog bezoeker immers over röntgen-ogen, toch?

Helaas echter zullen de rij-eigenschappen dan wel weer tegenvallen. Als zelfs de directeur geen 570pk Mercedes verkiest boven een 490pk Ferrari, lijkt het einde zoek. Dit verhaal krijgt een staartje ;) Klik op de plaatjes voor meer.

En wat doet die witte Audi R8 daar?

Met dank aan smitjsp voor de spot!36 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
wat een onzin, autofabrikanten nemen regelmatig vergelijikingsmateriaal mee.
Mja, op de foto valt niet echt te zien wie er in de Ferrari stapt..
AllAutomotive.nl
Je wilt toch weten wat de concurrent heeft…. dat kun je het beste vergelijken als je van de ene in de andere auto stapt…
concurrent ??? kunnen ze dan niet beter een lamborghini lp-560-4 pakken met de pk verhouding?
Zie ook de Audi R8 die ervoor staat….

Overigens begin ik ‘m steeds meer te pruimen. Lekker lage zit met zo op het oog een stel goede kuipstoelen.

Alleen de instap met die deurvanger op de dorpel, wordt een enkel-open-haler-eerste-klas denk ik.
Mercedes directeur? Dit is volgens mij eerder een evenement voor potentiele klanten. Die kunnen op deze manier alvast kennis maken met de SLS voordat die op de markt is.

Zo’n beetje elke (traditionele) autojournalist heeft inmiddels al proefgereden in een SLS dus nu is het blijkbaar tijd voor de (potentiele) klanten.

Dat verklaart natuurlijk ook gelijk de hele stoet aan Mercedes AMG modellen en andere sportauto’s zoals Ferrari’s en R8en, Porsche’s etc…
Testrid. Met een fokking ‘d’. :roll: Ik ben mijn geloof in de mensheid verloren.
Hoe zou dat nu komen dat hij niet in een SLS stapt, ohja wacht, omdat die niet in productie is…
en voor de R8 staat nog een California. ik vind de Merc er veelbelovend uit zien. ik ben benieuwd of hij zich meten kan met de ferrari.
@ vla

Dat was ook bij mij het eerste wat me opviel, en mijn mond meer deet (!) openvallen van verbazing dan het zien van al die mooie auto´s bij elkaar ;)
Die SLS wordt echt een stuk mooier dan de SLR, voldoende goed nieuws voor vandaag!
Dit is gewoon een concurrentie proefrit. Dan kunnen ze kijken welke het beste is. Dus dat de directeur in een Ferrari stapt zegt helemaal niks.
dit wil niet meteen zeggen dat hij de f430 boven de sls kiest!
De directeur zal meer autoblog moeten bezoeken om zijn “röntgen-ogen” te verbeteren :)
En toch als ik de jackpot van de staatsloterij win, dan komt er echt geen auto met een ster op de neus op de oprit te staan.
Dan ga ik toch echt een belletje doen naar Maranello. ;)

Toch ben ik wel benieuwd naar het definitieve design, en de oude gullwing is wel een erg mooie auto overigens.
Wat heeft een F430 wel wat een SLS niet heeft?
Een paard op de voorkant.
Rode lak.
Status. Bakken vol.

Nou geef ik toe dat ik een SLS net zo hard zal nakijken als de Ferrari. Maar Ferrari blijft toch dat stukje exclusiviteit behouden, omdat je een Mercedes toch kan halen of het nou een A’tje is of een SLS een Ferrari is hoe dan ook duur, sexy, speciaal, de drıe ingredienten voor exclusiviteit
Qua vormgeving vind ik de SLS dik! Dikker dan eerder genoemde Ferrari (die ook niet lelijk is hoor, maar die mist domweg het lompe wat bv een dodge viper of corvette ofzo wel heeft). Die directeur zal denk ik voor circuit ritje wel weten dat Ferrari beter is, wat mijns inziens een feit is. Ik ken geen enkele MB of BMW ofzo die een Ferrari echt hierin pakt.
heb heel sterk het gevoel dat Ferrari straks wel kan inpakken ..
hele hoge verwachtingen van MB in deze zaak ..

en status is sowieso alleen belangerijk voor arme lui ..
@ lincoln
Heel juist. Maar Ferrari zal nooit moeten inpakken, er zijn nog genoeg merkentrouwe fans. After all ben je een Ferrari/MB mens of je bent het niet.
Het gros van de nieuwe doelgroepen van de merken zal wss geen problemen hebben met switchen, maar er zal altijd een kern blijven. Btw: Ferrari, de natie’s trots, zal nooit of te nimmer weggaan. ;)
Heb liever die ster.Want betrouwbaarder en minder brandgevaarlijk.
Mja, voor mij staat Ferrari nog een paar klassen hoger dan Mercedes…
@VLA ..
waar status een vorm van armoede is .. is merkentrouw infantiel ..

dus je hebt volkomen gelijk .. Ferrari zal blijven bestaan ..
Ik denk dat ze zich voor een groot deel op de 430 hebben gericht bij hun concept en simpelweg is de directe vergelijking willen eenmaal het concept reëel is geworden.

Persoonlijk heb ik de slr altijd knapper gevonden dan welke ferrari dan ook (ben niet echt een ferrari fan :p)
Wat heeft een F430, wat de SLS niet heeft

Uhhhhh Alles
Wat heeft een F430, wat de SLS niet heeft?

-Mooie vormgeging;
-Middenmotor;
-indien gewenst handbak (zoals het hoort in een sportwagen);
-Mooi motorgeluid (vanuitgaande dat de SLS hetzelfde logge kabaal maakt als een SLR);
etc.
Wat ik nu heb gezien van de “nieuwe gullwing” is dat het gewoon de charmes va de oude niet meer heeft, daarom dus ook de f430 boven de sls….
het zou pas erg zijn als die in een porsche aan kwam :p

beide Stuttgart he ;)
baert wolfgang
Als ik de achterkant zo bekijk wordt het gewoon de stirling moss met een dakje :roll:
WTF! Zo te zien zijn die foto’s gemaakt in Eelde? bij het vliegveld? dat betekend dat ze door Groningen tuffen? of allang weer Duitsland in zijn natuurlijk… maar tis wel opmerkelijk!
kan ik in komen
Wat maakt het uit joh….

freddy heineken, drinkt ook niet altijd heineken hoor
Nou, er is op de foto anders niet te zien dat hij in een F430 stapt. Btw, SLS AMG geeft Ferarri sowiezo het nakijken al heeft die weer zijn looks mee + middenmotor.
de F430 is de referentie voor wat wegligging betreft en de R8 voor wat betreft afwerking. het zijn gewoon vergelijkingsvoertuigen die internationaal gezien als heel goed te boek staan. welke firma wil zich daar niet mee meten?
Dat Mercedes de Gullwing deuren terug uitbrengt op hun SLS is mooi voor de verzamelaar die een oud model in zijn collectie heeft. Voor nieuwe klanten is het een hebbeding om te kunnen uitpakken met hun speciale deuren. Maar ik blijf het een facelift van de SLR-McLaren vinden!!!!
@Eric: facelift SLR… geloof het zelf ook even aub.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).