Premium volgens Renault, geproduceerd in Korea

Auteur: , 39 Reacties

Nee, Renault is geen alliantie aangegaan met Hyundai of Kia. Er bestaat echter wel een andere autofabrikant waar Renault graag samen mee gaat spelen. Renault werkt in Korea namelijk samen met Samsung. Niet om binnenkort een nieuw Renault-mobieltje te introduceren, maar om een luxe vlaggenschip naar Europa te halen.

Ondanks eerdere berichtgeving dat nieuwe grote Renaults niet naar Europa zouden komen, lijkt het Franse merk het nu toch weer te proberen. Ooit moeten er toch mensen opstaan die graag in een Frans slagschip stappen dat niet bij PSA vandaan komt?

De auto’s waar het om gaat zijn de Samsung SM3 en SM5. Deze worden naast de Laguna geïntroduceerd. Vooral de SM5 moet zijn weg gaan vinden in een veel hoger segment dan de Laguna. Denk daarbij aan grote Duitsers en bijvoorbeeld de Citroën C6 als concurrent. In de loop van 2010 moeten de auto’s in Europa leverbaar worden.

Verder staat er nog een Amerikaanse introductie geplanned. Dit zal echter niet onder de Renault of Samsung naam gebeuren. In de VS wil Renault het model als Saturn gaan introduceren. De overname-deal van Saturn moet dan natuurlijk wel rond zijn. Onderstaand zijn de foto’s van de Samsung SM3 en een gallery van de Safrane aka SM5.

Samsung SM3

Samsung SM3

Met dank aan tom307 voor de tip!39 reacties

Pfff, van z’n styling zal hij het toch al niet moeten hebben…
net een skoda superb
gilein brouwer
renault renault ppppfffff. waar beginnen jullie nou weer aan. dit is natuurlijk gedoemd om te mislukken
Had hem al eerder gezien. Is idd niet moeders mooiste en in Europa niet geloofwaardig als Renault. Miniklein logo ook. Maar misschien dat ze de volgende generatie nemen. Of gewoon de onderliggende techniek.

De Koleos, ook zo’n Samsung-geval is alvast een mislukking te noemen.

btw, met Samsung is er niet zomaar een samenwerking, Renault is mede-eigenaar.
prut volgens floris, geproduceerd in Korea
Lijkt net een Ford Mondeo
Wat een prachtauto! Hoop dat ze ook naar Nederland komt :D
dit kan je NIET met een A8 of s-klasse vergelijken en zeker niet met een 7 serie
@yns

dat doen ze ook niet
De Samsung SM3 lijkt mij een 4 deurs Renault Megane! Een Megane met kofferbak derhalve en een ietwat aangepast front.
Ik vind die Safrane toch vergelijkingen hebben met het verleden. Toch wel enigszins herkenbare lijnen.
http://www.testauto.ru/files/Renault_Safrane_I_1992_1.jpg
http://www.autoblog.nl/gallery/Renault/Safrane_2008/Renault_Safrane_2008_4.jpg
Mits een beetje meer europese styling of een facelift, zie ik de safrane nog wel zitten als grote renault (toch al zeker beter dan de Vel Satis) Zeker met dit interieur (http://www.netcarshow.com/renault/2009-safrane/800×600/wallpaper_08.htm) en de zéér betrouwbare en goede renault-motoren!
Ik heb het nog even nagezocht en ik had de SM3 al eerder gezien. Niet eerlijk dus :p . Is inderdaad gebaseerd op de nieuwe Megane.
Ik heb niks met Renaults op zich, en eigenlijk met geen enkele Franse wagen BEHALVE dan de Safranes.

Een goeie maat van mij had er lange tijd één waar ik dan vaak voor hem als BOB reed en ik moet zeggen dat het zeer fijne wagens zijn. Praktisch en relatief ruim, wendbaar en snel zat, en in tegenstelling tot wat ik over Lagunas steeds hoor, bleek de Saf altijd zeer betrouwbaar.

Qua design vond ik ‘m altijd bedaard en conservatief voorgegeven, zoals het IMO hoort bij zo’n wagen. De 2de generatie vond ik al mooier en ietsjes gedurfder, en nu moet ik zeggen dat ik deze toekomstige versie dan ook best geslaagd vind (behalve misschien de achterkant).

Doe mij maar eentje in het zwart.
Oude type Safrane phase2 met die Volvo vijfpitter erin. Ik ben totaal geen Renaultman maar wat een topauto was dat, een van de betere Renaults.
Die Safrane is prima maar die 1e is net een Mondeo..
Hij straalt erg goedkoop en niet-frans uit. De Renault Vel Satis vond ik altijd wel een mooie wagen. De beste blijft toch de Laguna Coupe.
Ziet er niet slecht uit, beetje Nissan Teana achtig
Zeker niet oogverblindend mooi, maar waarschijnlijk wel zeer comfortabel, net als de vorige Safrane… en de 25’s…
De SM3 zal gewoon de Megane sedan worden en de SM7 IS een Nissan Teana maar dan licht verbouwd.. raar dat ze die toch naar Europa gaan halen
Tedje de Haag
Als je je merk nou nog minder succesvol wilt maken moet je zo’n Koreaans misbaksel benoemen tot je vlaggenschip model. Way to go Renault :(
Dacia iemand?
Volgensmij moeten ze de designer voor Dacia niet bij Renault laten werken.
Ach, waarom niet? Grote Franse auto’s verkopen traditioneel slecht, zie de C6, de Vel Satis, de Avantime, en noem maar op. Mensen stappen liever in Duitser. Waarom dan voor veel geld een geheel nieuwe auto ontwikkelen? Ik begrijp Renault wel, ze willen de enkele klant die een grote Renault wil te bedienen en doen dat dus met een minimale investering.
Patrick Parker
Twee weken terug was ik in Korea en daar rijden echt enorm veel van deze auto’s rond. In het echt zijn ze best mooi, maar dat komt misschien omdat daar alleen maar Koreaanse auto’s rondrijden. Hier in Europa zal het toch een beetje tegenvallen naast een BMW..
word niets.
-edit: nutteloze bijdrage-
lijkt een beetje op de lada priora
Precies een mondeo vanachter en gedoemd om te mislukken.
lijkt net een miscreatie van de chinezen!
Een premium renault dat is een MOP
De ‘kwaliteit’ van Renault met een koreaans B-merk… als dat maar goed gaat.
En het formaat achterlichten van een Chevy Alero
Renault is fout bezig. Vel Satis: flop! Modus: flop! Espace: antiek! Koleos: flop! Laguna: flop! Afijn, de verkoopcijfers zijn wat dat betreft overtuigend………..slecht.
Het is (te) lang geleden dat ze een kaskraker als de R4 hebben weggezet.
Koleos een flop ?
In het Nazi-minded Nederland misschien, maar hier in het vrije België rijden er genoeg rond om het absoluut geen flop te noemen.
Nee.
Een slagschip moet er ten eerste goed uitzien.
@Waxweazel
Nazi-minded? Sorry hoor maar ik geloof dat je op het verkeerde forum beland bent. Racisme en dergelijke worden hier niet gewaardeerd!
Jullie geilen op alles wat Duits is en haten alles wat Frans is ..
@waxweazel

nope.. ik heb 3 fransen gehad (auto’s dus) maar dit is gewoon lelijk en antiek

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).