Reminder: Top Gear S13E07, 21:00, BBC2

Auteur: , 64 Reacties

Alweer de laatste aflevering van dit seizoen! Maar wel met een zeer interessante gast, ditmaal zal Jay Leno namelijk voorbij komen als de Star in a Reasonably Priced Car. Dat lijkt me een mooie afsluiter!

Verder zien we Richard Hammond in de nieuwe Vauxhall VXR8 Bathurst en beleeft “The Cool Wall” een eenmalige terugkeer. En The Stig gaat in een pickup rijden?

Uiteraard moet er ook weer een halfuur aan opvulling besteed worden, daarom gaan Jeremy en James een auto-commercial maken. Het doel is om een gedenkwaardige reclame te maken voor Volkswagen64 reacties

Weet iemand waar je oude afleveringen kan bekijken? ik heb die van vorige week gemist en deze zal ik ook missen. want ik ben de hele dag weg
Jay is the man (ook funny zonder autoque als de rest van TG en Obama) ik ga nu al voor de buis zitten dan kan ik het niet zal missen! :)
“But what’s he going to do with his down time? If only there was a temporarily vacant seat at a Formula One team…” :’)
@mazda323F: finalgear.com
Vnv komen toch ook de ZR1 en de R8 V10?? Kwamen wel in het filmpje aanbod wat we te zien kregen en ik heb ze nog niet voorbij zien komen :D
En wat is er gebeurd met de V12 vantage?
Ik ga zeker weer kijken!!
Ik voel me genaaid, Ze hadden ons luchthaven-voertuig-race beloofd!
Gino
@ gino

hebben ze toch ook wel gedaan?
De race tegen de post???
Die seizoenen worden steeds korter en korter :(
die brief ging namelijk groot gedeelte met het vliegtuig
Waar vind ik een overzicht van de CoolWall
Ik lees Jay Leno, ik denk: “Waar zal dan de reactie van rob usa zijn?”, ik kijk naar de reacties en ja hoor. Hoe voorspelbaar zijn sommige mensen….

Neemt niet weg dat ik gewoon lekker ga kijken!
@ [email protected] probeer eens op topgear.com

Konden ze dit seizoen niet weer een special doen? Zoals de afrika, noorpool special.
als je het mijn vraagd,hebben ze daar wel heel korte seizoenen,toch?
ZR1 vs R8 V10, Airport race en Aston Vantage V12 zijn allemaal gesneuveld… Komen waarschijnlijk nog wel terug in het volgende seizoen…
Dat voor Volkswagen wordt dat met die Polo 1 toch? 40+ MPG ofzo?
ze gingen kijken wat het snelste luchthaven voertuig was en die heb ik ng niet gezien

mischien voor sezoen 14
edit: yeah right
komt er toevallig nog een special?
Wat een droevig einde.
Ik ben wat vergeten……. :’-*(
@Gaapie, inderdaad.
Damn, die pickup/ute was snel!
Ik kreeg het gevoel dat Clarkson het einde van Top Gear aankondigde, en niet alleen van deze serie. Brr.
@autoblogger
Lekker veel waar voor je geld ook. Niet bepaald elegant, maar wel verdomde snel. ;)
Geweldig die suicide reclame ;)
Echte humor van Jay! En de toch wel leuke/aparte en snelle Maloo (afgekeken van o.a. de Ford Ranchero) met de Corvette LS3 motor die dus ook in de new Camaro ligt. :)
@Gaapie: Idd, het was alsof Jeremy ons wou laten inzien dat het einde van de supercars, zoals wij ze kennen, in zicht is.

Voor de rest een prachtige aflevering met een overdosis aan Britse humor.
Mooi geluidje in dat australisch bakkie.
@Rob USA: het is andersom….. 1951: The first Holden ‘Coupe Utility’ is launched, PVC interior trims are introduced. De Ranchero is pas 7 jaar later gebouwd. De Ranchero is dus min of meer afgekeken van de Holden Ute. En zolang als er al dikke motoren zijn proppen die gekke Aussies ze onder de kap van de Utes.
@Hmm: dat idee had ik ook! Hoop dat het niet zo is.
@Hmm, dat dacht ik ook, maar gelukkig zei hij eerder dat er in november weer auto’s op het circuit rijden.
BBC doet niet aan reclame. Behalve dan de 20 minuten voor de Volkswagen.

Hopelijk is dit inderdaad het einde van deze stijl van TopGear. De formule is sterk veroudert en niet meer van deze tijd. De afleveringen van de laaste tijd kan je gewoonweg saai en vervelend noemen.
Maar als dit zo door gaat (milieugezeik, ontwerpregels, snelheidslimieten, enzovoort) dan ben ik bang dat dit inderdaad het einde van de echte supercars is… Een soort van McLaren F1 zal er in ieder geval nooit meer komen, om vast een voorbeeld te noemen… Vreselijk jammer!
@ Autogek

Waarom keek je dan?
Hmm, apart einde zat er aan deze aflevering. Mooi maar tegelijkertijd ook beangstigend…
@autogek

Daar ben ik het toch niet mee eens mij hebben ze in ieder geval vermaakt!
ik lach me echt kapot om jeremy’s humor. Hij denkt nog als een 6 jarige ;)
Vind ik ook echt geweldig, alleen het einde kwam ook wel een beetje beangstigend over… Ik zou het liefst nu kei hard gaan werken, en snel zo’n V12 Vantage kopen, haha
@ ABC: Als ik 6 jarige humor wil, kijk ik wel Tulletubbie’s. Ik hou van autoprogamma’s met informatie. Alleen 5thGear doet dat nog een beetje. De autoprogamma’s in Nederland doen niets anders dan reclame maken.

@ JPM: Ik kijk omdat er heel soms nog iets van informatie of wat leuks doorkomt. maar dat is maar zeldzaam. En ik kijk omdat de Prius toch mooi op de Cool Wall bij de Super Cool Cars staat. ;)
@JPM, die Prius staat daar, zoals elke auto, om een belachelijke reden.
@ autogek

Dan moet je naar de Duitse autoprogramma’s kijken, die sommen altijd heerlijk cijfertjes op.
@ Autogek
I’m with you.

Wat een belachelijke aflevering was het alweer. Nouja, Jay Leno had wel wat interessants te melden. [Fanboymodus] Oh en de nieuwe Stig moét in een DB9 rijden, kan niet dat een veredelde pick-up sneller is!! [/Fanboymodus]
@ Autogek, als je echt autogek bent, vind je dan echt een Prius meer “cool” dan een Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce?

In mijn ogen is “gek” dan niet verkeerd gekozen, en doe mij dan die Lambo maar!
@Cardesigner, ah dat geeft enige hoop, mooi opgepikt
De seizoensafsluiter was toch de zwakste aflevering in heel lange tijd, vooral dat VW ad deel was dodelijk saai en niet grappig.

Ik volg Top Gear al van lang voor JC de boel overnam. En hoewel TG voor JC vaak erg saai was (tips om tweedehands te kopen en verzekering en zo) was het toch ook een heel goed informatief programma en dat mis ik toch wel een beetje. JC is sinds zijn £6m/jaar salaris echt niet meer in ‘gewone’ auto’s geïnteresseerd en het is een pure entertainmentshow geworden, wat stoeien met auto’s voor de city boys/girls.

“If you really like flowers you must like plastic flowers as well” Dat geldt voor auto’s ook, vind ik.
Het einde van TG zal het niet zijn. Als je een beetje oplet, hoor je Clarkson ergens tijdens de show zeggen: “…before we return in November….”
Het einde deed me denken aan dit stukje van tien jaar geleden:
http://www.youtube.com/watch?v=bI_0_1hcYLA
waarin hij voorspelde dat de F1 het einde van het supercar-tijdperk was.
Het is ook meer een entertainment programma geworden maar dat vind ik juist zo leuk! Humor en auto’s, geweldig toch?
Het was een mooi einde, niet mooi in de vorm van “wow cool” maar het had inhoud, zoveel diepte en Jeremy had maar een paar woorden nodig.
Hoewel ik ook het gevoel had dat hij meer dan alleen het einde van deze serie aankondigde, heeft hij inderdaad gezegd dat stig tijd had tot november.

En dan hebben we dit nog: http://transmission.blogs.topgear.com/2009/08/02/thats-it-for-series-13/

No worries dus ;)
Volledig mee eens dat het programma zn beste tijd gehad heeft. Doodmoe wordt je van alweer een zogenaamd koddige race tussen een 2ehands slopertje en the postbezorging. Pfff, 1,2,3 keer was leuk maar nu begint het teveel op ter land, ter zee en in de lucht te lijken. Hammond is alt tijden niet meer lachwekkend en ook May lijkt volledig niet thuis. Verder zijn er al tijden niet echt leuke autos uitgekomen om te testen, hebben we alle celebrities wel een keer gezien en is dat gezeik met de stig en zn rondjes ook een verhaal van been there, done that geworden. Het enige pluspuntje is dat die cheat, liar, oplichter papaskindje Lewis Hamilton niet is gekomen. En inderdaad, 5th gear is stukken beter, Tiff Needell top en die mevrouw is ook aardig.
Aan alle TopGear zeikers:

Jullie moeten TopGear ook gewoon puur als entertainment zien, en niet als een informatief autoprogramma zoals Fifth Gear.
@cardesigner: dan nog kan het gaan vervelen…
@Wooody: Wist ik niet maar dat ze hun motoren uit de States moesten halen maakt het wel weer goed ! :)
@[email protected]: En dan moeten ze hier op AutoBlog ook niets steeds komen met “zogenaamde feiten” die men op TopGear hebben gehoord!
Ik vind James May altijd de beste. Zijn ‘solo-programma’s’ op de BBC zijn ook altijd zeer de moeite waard. De enige van de 3 met enige achtergrondkennis op gebied van techniek.
Vond het idd een zwak einde en een niet heel bijzonder seizoen. Maar 5th Gear is ook niet meer wat het geweest is. We worden gewoon oud.
@mean green

helemaal met je eens
Na gister heb ik Holden in mijn lijstje staan van must-have!
Heerlijk geluid, gaat makkelijk zijwaards en het ziet er harstikke lekker uit!
haha wat een super aflevering!
@autoblogger

Ik denk dat informatieve progamma’s als Fifth Gear veel sneller mensen vervelen dan Top Gear. Top Gear is niet een progamma voor auto nerds maar vooral entertainment.

Waarom zou het ook serieuzer moeten worden? Er is al een shitload aan serieuze autoprogamma’s. Top Gear is juist een prachtige toevoeging daarop

@ Autogek

Als je de humor van Top Gear niet begrijpt en het zo slecht vind, dan ga je maar fifth gear en andere saaie autoprogamma’s die je van het internet kan plukken kijken.

Top Gear heeft een bredere doelgroep dan andere auto-journalistiek en is wanneer je niet van de humor houdt tamelijk inhoudsloos. Ik houd daarentegen wel van de humor in Top Gear en daarom vind ik het een geweldig progamma.
Hulde aan KippieKnaus!

Klein toevoeging van mij: ik ben wel autofan, en naast de humor die ik erg waardeer vind ik het ook erg mooi om te zien hoe ze auto’s in beeld brengen. Je ziet echt alle kanten van zo’n auto, veel punten van auto’s worden behandeld en je hebt daardoor in mijn ogen een betere kijk op verschillende modellen en kunt daardoor prima je mening vormen. Ik vind dat ze zeker iets toevoegen, vooral vergeleken met Fifth Gear!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).