Interview met Felipe Massa

Auteur: , 38 Reacties

Na het bizarre ongeluk waarbij Felipe Massa met 260 km/h een veer van Rubens Barichelo op zijn hoofd kreeg, zag het er even niet zo goed uit. Gelukkig lijkt Felipe Massa aan de beterende hand.

In een video-interview geeft hij aan zich niets te kunnen herinneren van het ongeluk. Het enige wat hij zich herinnert is dat hij wakker werd in het ziekenhuis. Massa vertelt er over: “”Dat voelt vreemd. Ik weet precies wat er gebeurd is, dat ik geraakt ben door een veer van Ruben’s auto. Ik weet dat het gebeurd is, maar ik heb niets gevoeld.”

Felipe geeft aan dat hij zich al beter voelt en hoopt dat hij snel weer achter het stuur van een Formule 1 auto kan plaatsnemen. In de komende race wordt Massa vervangen door Michael Schumacher. Massa is erg blij dat Schumi hem vervangt. Massa vindt de zevenvoudige wereldkampioen Schumacher geweldig, maar hoopt natuurlijk ook dat hij zelf snel weer achter het stuur zit.

Interview Felipe Massa38 reacties

Lol.. heb ik hem net getipt via de tip mail :Phahaha
@Dragon

Wow feestje vieren? …..
Ben blij om hem weer zo te zien.
Afgezien (flauw…) van zijn oog, ziet hij er heel goed uit na zijn ongeluk.
mijn tips komen nooit door :P :( hoor je mij klagen? ben benieuwd hoe schummi het gaat doen. massa mag nog wel ff rust houden.
als je hem enkel hoort praten zou je niet zeggen dat ie een beestige klapt heeft gemaakt, mr dat oog, aj…
@ Relief en Laue
Ik denk dat ik net telaat ben met mijn tip:P haha

OT: Maar gelukkig dat het met Massa weer beter gaat. Hopelijk kan hij weer snel racen. Of toch niet.. Eigenlijk wil ik Schumi zo lang mogelijk zien racen. :S
Dilema!!!
Vind het eigenlijk wel een sympathiek iemand, zo dat interview volgend.
Waarom heeft een F1 auto veren? Kunnen ze ook al vliegen?
Zuurpruim Frank Williams is er trouwens op tegen dat Michael Schumacher een dagje mag testen met de Ferrari Formule 1 auto van dit jaar. Volgens hem zou het niet eerlijk zijn.

“While we welcome Michael Schumacher back to Formula One, the fact is that any form of in-season circuit testing is strictly prohibited; a regulation clearly laid out by the FIA and adhered to by all of the teams,” declared Team Principal Frank Williams.

“It was for this reason that (Jaime) Alguersuari, who drove an F1 car for the very first time in Hungary, did not have the opportunity to familiarise himself with the Toro Rosso before he made his race debut,” he pointed out. “Williams F1 sees no distinction between Alguersuari’s situation and Schumacher’s and feels that any deviation from the rule would create a precedent for the future.


http://en.f1-live.com/f1/en/headlines/news/detail/090803143656.shtml

Zou het soms iets te maken hebben met de aanvaringen die Schumi gehad heeft met Hill en Villeneuve in het verleden ;)

Van Norbert Haug (Mercedes) zou Schumacher trouwens zelfs 2 weken lang mogen testen met de Ferrari van dit jaar als hij zou willen/mogen.
Schumi heeft afgelopen vrijdag op de test(thuis)baan van Ferrari getest met de 2008 bolide. Om weer het gevoel te krijgen zei die.
de punt die frank wiliams maakt ben ik het overgens wel mee eens. Alguersuari mocht ook niet testen dus waarom Schumacher wel. Echter is dit weer een andere situatie dan bij Torro Rosso, aangezien Ferrari iemand moet vervangen wegens blessure. Ik zeg laat hem een middagje testen onder toeziend ook van de FIA zodat ze met een identieke auto als afgelopen race rijden. Zodat ze geen onderdelen kunnen testen.
Toch wel een verschil met Alguersuari he. Daar kiezen ze zelf ervoor om een andere coureur te nemen. Hier hebben ze niet echt een keuze :/
@Dragon, dat was geen F2008, maar een F2007. Oftewel een auto uit 2007. Hij mag, vanwege het testverbod, niet rijden met de auto’s uit 2008 & 2009 (F2008 & F60). Dat zou alleen mogen als de FOTA, Williams, Force India en de FIA toestemming geven.

De FOTA is unaniem voor, Williams is tegen en de mening van Force India en de FIA is nog niet bekend.
Torro Rosso heeft simpelweg niet gevraagd of Alguersuari een dagje mocht oefenen dus helemaal vergelijkbaar is het niet…
Dat oog ziet er echt niet menselijk uit, volgensmij heeft hij daar veel last van…
@ robbie

Hopelijk mag ie wel ff 1 middagje testen in de 2008/2009 auto. Kan hij alsnog iets doen.

Maar ik vind de statement van Williams best gaar. Alle andere drivers hebben begin dit jaar ook getest. Dus die hebben ook een voorsprong :S
Ik vind dat Frank Williams gelijk heeft, iedereen is gelijk voor de wet.
Verder kon Ferrari ook een andere coureur kiezen die meer met F1 auto’s gereden heeft de voorbije tijd. Sebastian Bourdais bv of ze konden Bortonelli (Italiaanse F3)een mooie test heeft gereden in de F2008 door sneller te gaan dan Kimi of Felipe.

De enige reden waarom Ferrari voor Schumi koos was 1. Ontwikkeling en 2. Publiciteit.
Frank Williams heeft zijn zin niet gekregen in een eerder voorstel van hem en daarom gaat ie nu dwarsliggen. Hij zat te zeuren dat hij de fabrieken open wilde houden in de zomerstop maar dat werd logischerwijs niet beantwoord door de rest van de teams. Als er tijdens Schumi’s eventuele F60-test gewoon een FIA afgevaardigde aanwezig is, dan hoeft niemand zich nergens druk om te maken, precies zoals CAFAN al eerder zei.

Toro Rosso hoefde Bourdais niet te vervangen, dat is hun keuze inclusief de bijbehorende consequenties. Ferrari heeft bij Massa niet met opzet die veer in zijn helm geduwd.

Die Alguersuari heeft overigens natuurlijk niks te zoeken in de F1. Het is geen leerschool. Hij moet gewoon in een lagere klasse blijven rijden totdat ie eventueel rijp genoeg is om in de F1 te rijden.
Och iedereen is gelijk voor de wet, alleen Schumacher is in de wondere wereld van de Formule 1 net iets gelijker ;)
Danku voor die blum… euh die veer
@Wessee

Waarom zetten ze dan Badoer of Gené niet in de auto? Die hebben in de winter voldoende tests gedaan met de F60 in tegenstelling tot Schumacher. Natuurlijk begrijpt Ferrari dat dit een ongekende kans om ontzettend veel positieve publiciteit te genereren voor F1 na die belachelijke afgelopen maanden. Daarnaast weet je natuurlijk zeker dan Schumacher vele malen beter zal presteren dan de beide testrijders. Alguersauri was al natuurlijk al 3e/4e rijder van Torro Rosso/Red Bull, dus waarom niet Badoer of Gené in die Ferrari.

Jammer dat als Frank Williams dit argument maakt, iedereen er de WK’s van 94 en 97 erbij haalt. Misschien heeft FOTA er ook wel met een kleine meerderheid mee ingestemd…
@ robbie

Ga je mond spoelen! Frank Williams een zuurpruim noemen. Van alle mensen in de algehele autosport is hij dé meest sportieve en meest toegewijde persoon die er is. Frank Williams’ mening is altijd objectief en altijd met het oog op een sportief verloop van het racen.
OT: Ik snap eigenlijk geen bal van wat hij allemaal zegt de eerste 3 minuten. Iemand hier wel? Z’n engels is niet denderend.
@JPM, ja behalve nu dus.
Ligt het aan mij of lijkt hij als twee druppels water op Frans Bauer?
@ Wessee

Red Bull en Toro Rosso zijn ook tegen. Dus zit niet zo te zeuren. Ik vond het eerst ook raar dat ze dit niet toelieten maar nu ik de uitleg van Williams heb gehoord vind ik het eigenlijk wel logisch:

While we welcome Michael Schumacher back to Formula 1, the fact is that any form of in-season circuit testing is strictly prohibited; a regulation clearly laid out by the FIA and adhered to by all of the teams,” said team boss Frank Williams.

“It was for this reason that Alguersuari, who drove an F1 car for the very first time in Hungary, did not have the opportunity to familiarise himself with the Toro Rosso before he made his race debut.

“Williams sees no distinction between Alguersuari’s situation and Schumacher’s and feels that any deviation from the rule would create a precedent for the future.

“In a similar situation, Williams would unhesitatingly use its current test driver. For the sake of consistency and fairness, therefore, we oppose Ferrari’s proposal to test ahead of the European Grand Prix.”
Het volgende punt dat hij maakt is belangrijk:

“any deviation from the rule would create a precedent for the future”

Daar zit hem het probleem. Dit kan alleen maar weer problemen opleveren met toekomstige invallers. Waarom de een niet en de ander wel. Feit is dat Ferrari een rijder kon inzetten die ervaring had met de F60, sterker nog ze hebben er twee. Daar hebben ze niet voor gekozen, punt. Einde discussie.
man man man .. wat een onsamenhangend verhaal van die knul ..
maar hij heeft wel gelijk ..

knetterstoned achter het stuur zitten is niet verstandig ..
-edit: check!-

Het lijkt wel een beetje alsof zijn ene oog wat scheel kijkt nu?
@JPM: dat zinnetje zegt natuurlijk niks. Als er een precedent voor de toekomst komt, is dat dan erg. Dan wordt een test in de huidige auto toegestaan voor de rijder die een andere rijder vervangt die zodanig gewond is geraakt in een ongeluk zodat de eerstegenoemde rijder zich goed kan voorbereiden op zijn vervangende rol?

Die laatste alinea van die quote van Williams slaat ook nergens op, want hij wil dan een testrijder gaan inzetten zonder dat hij een coureur moet vervangen.

Maar als Schumacher wel toestemming krijgt, verwacht jij dus dat teams in de toekomst met opzet niet gewenste coureurs gaan verwonden om zo te mogen testen met hun auto. Williams ligt alleen dwars omdat ie uit de FOTA is gezet en omdat hij zijn zin niet kreeg over de invulling van de zomerstop.

Wil je trouwens ook even de bron benoemen dat de Red Bull club ook tegen is. Is misschien voor ons ook wel interessant om te lezen.

@Eric: Waarom wel? Badoer heeft totaal geen wedstijdritme dus kun je net zo goed een coureur kiezen die, zolang hij conditioneel goed is, de auto tot aan en misschien wel over zijn limiet kan berijden. Voor Gené geldt hetzelfde. Een andere grote reden, een positive impuls voor de sport, benoem je zelf al.
@ Wessee

autosport.com lees daar het interview met RedBull.

Ten tweede je moet je engels checken want de laatste zin van Williams is harstikke duidelijk als je de middelbare school hebt afgemaakt.

Kijk ik vind het fantastisch dat Schumacher gaat racen, sterker nog ik vind het leuker dat hij in de auto zit dan Massa.
Maar de argumentatie van Williams begrijp ik. Je kan het wel hebben over dat een rijder zodanig gewond is geraakt dat het overmacht is, maar je vergeet iets. Ferrari heeft 2 coureurs die wél ervaring met de F60 hebben. Dat ze die niet inzetten is hun eigen probleem. De situatie is identiek aan die van Alguesuari. Ze moéten niet iemand inzetten die onervaren is met de F60, nee daar kiezen ze zelf voor.
Red Bull Racing and Scuderia Toro Rosso have joined Williams in opposing Ferrari’s request to allow Michael Schumacher to test a 2009-specification ahead of his return to Formula 1 at Valencia later in the month.

The Red Bull teams are unwilling to cede to the request after Dietrich Mateschitz claimed that a similar one by Toro Rosso to give 19-year-old rookie Jaime Alguersuari some track time prior to his F1 debut in Hungary was refused.

“We asked for a test permission for Alguersuari before the Hungarian GP and it was turned down,” said Mateschitz. “So why should we approve an exemption for a seven-time-champion after this?
Nou dan heb ik die laatste zin niet goed gelezen, big deal. :roll:
En dat dat Red Bull gebeuren nu ook opeens niet instemt heeft dan ook een overduidelijke reden hè. Buiten het feit dat Red Bull in gevecht is met Ferrari dan…

Je kan zeggen wat je wil, maar dat gedoe met Alquersari blijft een heel andere situatie.
Als eerste wil ik zeggen dat het stoer is dat het zo goed gaat met Massa (na omstandigheden).

En dat gedoe met Schumacher. Ik vind het wel logisch dat die niet mag testen. Ze stellen niet voor niets regels op aan het begin van het seizoen. Het zijn voor iedereen dezelfde regels, dus ook voor hem. Ferrari had ook voor een makkelijkere oplossing kunnen kiezen.

Ferrari zou Ferrari niet zijn om toch wat ontwikkelingswerk te doen. Vooral met Schumacher. Het gevoel zou die vast nog wel hebben.

Het verschil tussen Alquersari en Schumacher is eigenlijk niets. Ze willen allebei wennen aan de auto. Je kan zeggen dat ze een vervanger moesten hebben, maar dan hadden ze maar Gene of badoer moeten nemen, die hebben vast wel eens met die auto gereden.

OT: Ik snap heel goed dat ze Piquet eruit geknikkerd hebben.
Frank Williams meldde onlangs in een interview dat wanneer topteams als Ferrari en McLaren slecht presteren, hij een goede dag heeft. Kennelijk kan hij moeilijk verkroppen dat zijn team is afgegleden van een dominant, winnend team naar veldvulling. Andere mensen onheil toewensen is natuurlijk makkelijker dan jezelf terug omhoog werken. Bovendien ligt Williams graag dwars. In de ruzie FOTA/FIA, maar bijvoorbeeld ook toen de coureurs met de FIA in de clinch lagen over de kosten van de superlicentie. Toen heeft Williams snel de licenties van hun coureurs betaald.
wel of geen ongeluk die gast spreekt engels als een 5 jarige!.. en dat na al die jaren F1 .. :S
Volgens mij is er toch wat schade achtergebleven hoor… Ofwel spreekt hij gwn hééél slecht (en zeer basis-) engels
@ Fout

Ik denk dat Massa beter Engels spreekt als de meeste niet-Engelstalige coureurs in de F1. Heb je Alonso of Raikkonen ooit in het Engels iets horen zeggen? Mja, wat maakt het uit of je wel of geen Engels kan, als je maar kan rijden!

Goed om te zien dat het goed gaat met Massa. Dat oog komt ook wel weer goed, hij kan hem denk ik gewoon niet verder open doen door zijn wond daarboven.
Forza Felipe!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).