Kimi Raikkonen crasht in debuutrace WRC

Auteur: , 19 Reacties

Kimi Raikkonen is een ambitieus man; met een F1-wereldtitel op zak is het tijd om een beetje verder te kijken. Afgelopen weekend reed hij mee in de WRC-rally van Finland met een Fiat Grande Punto, maar zijn debuut verliep niet zoals gepland.

Los van de motorproblemen waarmee het team te kampen had ging het op zich best lekker met de Fin. Hij lag 15e overall, maar stevende in zijn categorie af op de derde plaats toen hij iets te wijd een bocht in ging. Zijn achterwiel raakte wat stenen, waarna Raikkonen en navigator Kaj Lindstrom over de kop sloegen. Daarbij misten ze net de auto van Mads Ostberg, die eerder op dezelfde plek van de weg was geraakt.

Na de koprol was de Fiat te zwaar beschadigd om het raceweekend af te maken. Voorlopig dus geen resultaat voor Kimi in de WRC, maar iets zegt ons dat hij niet zo makkelijk op zal geven. (via bbc)

Met dank aan Schuls voor de tip!19 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Rijdt die gozert met een petje en zonnebril ? of heeft die snel een wisseltrucje in de auto gedaan ? … zal het laatste wel zijn, maar het oogt wel grappig.
Wel zo verstandig om zonder helm zo te gaan knallen….
Gewoon botte pech.
Dit gebeurt of gebeurde iedere rallycoureur wel eens, maar omdat het nu een bekende nieuwkomer is met een F1 titel is het groot nieuws.
Hoe vaak zijn McRae, Loeb, en al die andere groten er niet al eens naast gegaan.
Hij heeft waarschijnlijk gwn zijn helm afgedaan en een petje opgezet :) Reclame he ;)
@jesper

Inderdaad, maar ik hoop voor hem dat het voortaan beter gaat. Blijft toch een goeie rijder.
Trouwens wat een instelling :D “It was good fun, but nobody hurt ” MOoie instelling :)
WAt er ook gebeurt.Het blijft een coole kikker.
die lui hebben standaard een petje,zonnebril,sjaal,spandoek en koffiekop met reclame bij de hand zodra de camera verschijnt ;) net als de meeste sporters.
Gewoon jalours op Massa dat hij nu zoveel aandacht krijgt na zijn ongeluk.
Hij dacht: dat kan ik beter! FAIL
Het schijnt een bekend plekje te zijn waar de meeste rijders in de fout gaan:
http://tinyurl.com/ko6jpf
Inderdaad ongelofelijk hoe snel hij dat petje op zijn hoofd heeft gezet, en ook gewoon de overall al half uit… Mooi dat ze er zo uitgekomen zijn…
Hier heb ik alleen een heel melancholisch gevoel bij…
Waar is de tijd dat dit soort crashes ook nog in de formule 1 konden…
Nu gooien ze daar een hoop veren naar mekaar in plaats van eens deftig te testen hoe hoog die wagens kunnen vliegen…
filmpje van ‘deleteditem’ is ook wel nice hoor ! moet idd een gevaarlijke bocht zijn. Beetje vreemd dat dit niet in het road book staat vermeld heh van de co piloten van ‘pas hier extra op’

maareuh, nx aan te doen. Wel een beetje veel ‘ster allures’ die raikonen :p meteen ze petje, stoer de overall half open… njaa dat vind ik toch minder:)
De nieuwsitems waren wel grappig:

– “Raikkonen zeventiende na eerste dag Rally van Finland”
– “Raikkonen wil sneller gaan in resterende proeven”
– “Raikkonen crasht uit Rally van Finland”

^^
Volgens mij is hij gewoon weer even de auto ingestapt om iets aan/uit te zetten ofzo, en heeft hij van te voren buiten de auto zijn overall half uit gedaan en zijn foute en te grote petje en zonnebril opgezet.

wel een mooie crash trouwens.
Dat Ferrari dit goed vind.. :S
@Rick

Als grootaandeelhouder (en waarschijnlijk ook moedermaatschappij) van Ferrari zal Fiat denk ik een grotere lepel in de pap te hebben roeren dan Ferrari zelf. Ferrari moet gewoon mond open, slikken en verders mond dicht houden :)
De mooi-boy moest eerst ff zijn zwabber petje en D&G brilletje opzetten voordat hij zich voor de camera’s durfde te vertonen :(

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).