Renault ontslaat Nelson Piquet Jr, papa koopt BMW-Sauber?

Auteur: , 27 Reacties

De kogel is door de kerk, vandaag is bekend gemaakt dat Nelson Piquet Jr geen races meer hoeft te rijden voor het Renault Formule 1 team. Van dat nieuws zullen weinig mensen verbaasd opkijken aangezien dit gerucht al sinds vorig seizoen door de paddock gonst. Als teamgenoot van Fernando Alonso is het de Braziliaans/Nederlanse coureur niet gelukt om een deuk in een pakje boter te rijden. En uiteraard is dat niet zijn eigen fout.

In een uitgebreide verklaring legt Nelsinho even haarfijn uit waarom hij zo slecht presteerde.

“Despite driving with Fernando, two-time World Champion and a really excellent driver, I was confident that, if I had the same conditions, I would easily attain the 40% of points required by the contract. Unfortunately, the promises didn’t turn into reality again.”

“With the new car I completed 2002 km of testing compared to Fernando’s 3839km. Only three days of my testing was in dry weather – only one of Fernando’s was wet.”

“I was only testing with a heavy car, hard tyres, mostly on the first day (when the track is slow and reliability is poor), or when the weather was bad. Fernando was driving a light car with soft tyres in the dry, fine conditions. I never had a chance to be prepared for the qualifying system we use.”

“Of the first nine races that I ran this year, in four of them Fernando had a significant car upgrade that I did not have,” the Brazilian continued. “I was informed by the engineers at Renault that in those races I had a car that was between 0.5 and 0.8s a lap slower than my teammate.”

En dat is natuurlijk allemaal de schuld van zijn manager (en teambaas) Flavio Briatore. Nelsinho zal naar alle waarschijnlijkheid vervangen worden door testcoureur Romain Grosjean.

Maar gelukkig voor Nelson hoeft dit ontslag niet het einde te betekenen van zijn F1 carriere. Papa Nelson, drievoudig wereldkamioen F1, zou achter de schermen namelijk druk bezig zijn om samen met Super Nova GP2 teambaas David Sears het BMW-Sauber team te kopen. En als papa het team koopt krijgt zijn lieve zoontje natuurlijk een zitje.

Andere namen die genoemd worden als mogelijke redders van het BMW-Sauber team zijn Fritz Kaiser (oud-aandeelhouder van het Red Bull-Sauber team) en de Spaanse F1 veteraan Joan Villadelprat van Epsilon Euskadi. (via: f1-live.com)27 reacties

tjah gelijk heeft hij wel
practice makes perfect en als je in de formule 1 niet perfect rijdt kom je er niet aan te pas.
Als dát gebeurd, met BMW.. En hij presteert weer niet, is het echt de clown in de paddock.
Smoesjes, je moet gewoon presteren klaar. Briatore zal je echt niet ontslaan als hij weet dat je auto minsten 0,5 sec slomer is dan die van de eerste rijder. Al is dat natuurlijk ook niet goed van het team, die zouden (en zeker Renault) 2 gelijkwaardige wagens moeten kunnen leveren aan de coureurs.
Alonso is en blijft de lieveling van Briatore. Briatore verwachte een net zoveel succes van Nelson als van Alonso in zijn jonge jaren, niet eerlijk dus als je ook nog eens minder materiaal krijgt. Blijkbaar zijnde eisen die Flavio stelt gewoon te hoog. Kovolainen was het namelijk ook al niet gelukt.
Het lukt Kovalainen bij McLaren ook niet.
@stefan

Dus met een auto die veel slomer is dan die van Alonso goeie prestaties neerzetten, terwijl Alonso zelf ook niet echt geweldig presteert?

Ik vind dat een beetje te veeleisend.
eindelijk is het wel een echte zoon van nelson.
…en oud teameigenaar Peter Sauber.
Gewoon niet goed genoeg voor de F1 anders dwing je het wel af, zeker na anderhalf jaar. Weet dan nog niet hoe je Alonso moet pakken vraag dan eens naar , ja hoe heet hij ook al weer, o ja ene Lewis H. of zoiets.
@Aad

Ik zou toch maar eens op nu.nl lezen waarin zijn verhaal wat uitgebreider is. Hij werkt continu onder druk gezet door zijn Teambaas door elke keer te dreigen.
@northspotting, Peter Sauber heeft al aangegeven dat hij GEEN interesse heeft om het team terug te kopen. Wel doet hij alles wat hij kan om een nieuwe eigenaar voor het team te vinden. Maar hij ziet zichzelf niet meer langs de pitmuur zitten.

Overigens is Peter nog voor 20% eigenaar van het team.
bah weer zo’n Brawn GP team
@ Relief, is dat niet juist de bedoeling, we hebben het hier over de beste coureurs ter wereld in de hoogste autosport klasse.
Ik geef ‘em het voordeel van de twijfel. Moet die Alonso niet. Alonso is er in geslaagd om al in elk team ruzie te krijgen.
Maar als ‘em bij pappie zijn team ook niet mee kan…dan is het natuurlijk dubbel zo zielig.
Kom op zeg, geloven wij nou echt dat Renault expres de 2e wagen langzamer maakt om deze jongen te pesten? Laat hem lekker ergens anders dikke boehoe doen. Bewijs dat 50% F1 rijders echte coureurs zijn (en daar vet voor betaald worden) en die andere alleen maar geld ophoesten.
Ik vind die Flavio Briatore zo’n ongelooflijk arrogante verwaande paardenl*l!!!
Hoop dat die vent nog eens van de koude kermis thuiskomt! Hij loopt en doet altijd alsof hij meneer F1 zelf is.
Als je gewoon niet ziet dat Nelson Piquet Jr. z’n ballen uit z’n broek rijdt en hem dan als teambaas zo afserveerd dan interesseer je je als teambaas niks voor F1-progessie en kijk je alleen maar naar je bankrekening.
En let op die Romain Grosjean gaat het ook niet maken bij/voor Sir Flavio!
Hoe kan een snaak als Piquet Jr nu bovenmaats presteren als hij niet het gevoel heeft een groot vertrouwen van het huis te genieten… En hier was het niet alleen het gevoel dat ontbrak, dat mag alvast duidelijk zijn. (Nice job Flavio!)

Ik ben er zeker van, zet Piquet in een goeie bolide, geef hem de juiste begeleiding en omkadering (vooral op psychologisch vlak) en die kerel rijdt ook binnen de kortste keren gevleugelde tijden op de tabellen! Het is alvast eens een andere mening dan dat hoogdraverig getier -van volgens mij in het echte leven gewone fietsers of zo- dat die gozer zo’n slechterik zou zijn…
Ik had liever gezien dat dat hele Renault team met hun pipo-de-clown-auto en twee waardeloze rijders opdoekte ipv BMW.
Briatore IS een van de F1 mannen… in zijn koninkrijk deelt hij de lakens uit,
doe je weinig tegen!

Zou wel mooi zijn als BMW/Sauber gewoon doorstart met Piquet! Laat m dan maar zien of ie gelijk heeft
Briatore… Hij schreef Jos ook af destijds, die als jongeling het VEEL beter deed dan verwacht mocht worden. Briatore denkt niet aan de carriere van Piquet, alleen aan zijn eigen carriere. Piquet mag van mij ergens anders best nog eens proberen, is uit het goede hout gesneden..
in de gp2 was hij bijna even snel als lewis.
eigenlijk was hij lewis zn enige concurrent.
beide gaan naar f1 en opeens is lewis geweldig en piquet kan niks?
volgens mij ligt het echt aan de auto en de begeleiding.
lewis kreeg de perfecte begeleiding en hetzelfde materiaal als alonso EN het volste vertrouwen van het team.

piquet kreeg dat niet en dit is het resultaat.

al moet ik zeggen dat ik piquet toch van een mindere klasse vind als ene lewis
Ik denk dat Piquet best hard kan rijden, als ie maar het materiaal en het vertrouwen krijgt. Hij zal het heus niet verleerd zijn na zijn GP2-carrière toch?
Je zag het de vorige race eigenlijk al aankomen, dat Piquet bij Renault werd ontslagen. Flavio Briatore ging naar huis toen Alonso was uitgevallen en Piquet nog reed. Wat ben je dan voor een teambaas?
Ik zal niet zeggen dat het allemaal de schuld van Flavio Briatore is, maar zijn verleden spreekt toch niet echt in zijn voordeel. Denk aan de tijd van Schumacher bij Benetton. Schumacher presteerde geweldig, zijn teamgenoten (oa. Verstappen) konden hem niet evenaren en kregen ook niet altijd hetzelfde materiaal. Daar komt nog bij dat Flavio de voorkeur had voor Schumacher en nu voor Alonso en weinig naar de andere coureur van het team om kijkt. Eigenlijk is het dus gewoon een arrogante bal gehakt die alleen aan zichzelf en succes denkt. Daarom ging ie waarschijnlijk ook altijd zelf het podium op na een overwinning van zijn oogappeltje.

Piquet heeft mij ook nooit echt kunnen overtuigen, maar je weet niet wat er zich achter de schermen af speelt he. Van de ene kant geloof ik Piquet wel in zijn verhaal, maar ik denk dat hij ook best wat meer gas had kunnen geven.
Gaat Robert Doornbos voor ING RENAULT F1 rijden????
Briatore staat juist bekend om zijn neus voor nieuw talent.
Ook J Verstappen heeft van hem kansen genoeg gekregen, echter het ‘geld’wat je bij een top team kan brengen ontbrak bij Jos.

Verder geloven jullie nou echt dat een team als Renault aan rijdertje pesten doet?
Natuurlijk krijgt Alsonso als eerste man alle egards en privileges, maar als jonge leeuw vecht je jezelf toch een plek in het team en dat heb ik de jonge Nelson echt niet zien doen.
Wat een jankert! Alles en iedereen de schuld geven, behalve zichzelf..
Zo maak je vrienden :)
Nelsinho Piquet is een enorm talent. Dat hebben we meerdere malen kunnen zien in de GP2 waarin ie maar nét verloor van Lewis Hamilton (laatste race zelfs) en in de A1 waarin ie ook regelmatig prima reed. Alonso is de beste coureur van het veld momenteel. Hij weet hoe je auto’s op moet zetten, dat is de reden waarom Hamilton kampioen is geworden vorig jaar. Alonso heeft McClaren uit het slop getrokken in 2007, toen had ie de snelste auto, Hamilton luisterde slecht naar teamorders waardoor Alonso 5 plaatsen terug werd gezet en nog wat technische foutjes maar dat wordt snel vergeten. Beiden zijn een racers en een eerste coureurs pur sang en dat botst. Wel zonde oor een talent als Piquet jr. dat ie een wereldtopper als Alonso als tegenstander heeft maar zeg nu zelf, als je Vettel in die auto zet, denk je dan niet dat ie minstens gelijkwaardig is?
@Dennis,

Nogal subjectief van jou. Nelsinho reed al voor de tweede jaar GP2, toen hij de strijd aan ging met Lewis Hamilton. En dan nog verliezen. Goed rijder? Nee, toptalent? Ik zeg..: Nee!

En waarom zou Hamilton geen auto kunnen ontwikkelen? Ik word echt zo moe van die jankverhalen, dat Alonso ervoor gezorgd heeft dat Hamilton WK kon worden!!! Alsof die man niet ZELF de auto over de finish moet sturen… :roll:

En alsof Alonso, die nul technische bagage heeft, het beter weet dan min. 250 man hoogopgeleide ingenieurs te Woking.

YEAH RIGHT!!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).