Videotime: Audi R8 V8 versus E 63 AMG Estate

Auteur: , 76 Reacties

Die fabuleuze R8 zal toch wel even gehakt maken van zo'n stomme taxi!

OK, het is dan wel de instap R8 met V8 en slechts 420 pk, maar het is ook maar de oude E63 AMG. Die heeft ook maar 514 pk, alleen achterwielaandrijving en is bijna 300 kg zwaarder. De prestatiecijfers zijn toch wel aardig te vergelijken. Zo is de CO2 uitstoot van de E63 345 gram en die van de R8 V8 349 gram per km. De sprint naar de 100 duurt bij beiden 4,6 seconden, dus wie weet wordt het dan toch spannend! (via germancarscene.com)76 reacties

Daar sta je dan met je r8’tje!
en dan denk je dat je een supercar hebt
Volgensmij verschillen ze niet veel qua prijs, maar wel qua rij-eigenschappen dus kopen velen daarom een R8
E63 AMG Estate??
Toendertijd heetten dat toch nog gewoon good ol’ Combi? ;)

En voor mij toch echt liever die R8 dan een opgewaardeerde taxi hoor. Boeiend dat ie op een dragstrip wat sneller is, op alle andere vlakken rijdt-ie hem zoek. Quattro 4 life :D
Ik geloof ook dat als je een 4-wielaangedreven auto hebt, je niet meteen vol kunt wegsprinten.
Ach, het is toch duidelijk welke auto de meesten onder ons zouden kiezen. Dat de R8 verliest wil niet zeggen dat ie langzaam is.
Komt door die camera op de R8, aerodynamica volledig zoek!
Waarom ook een R8 vergelijken met een break ?

Btw: het is 514 “pk”
een 4×4 is nooit sneller met een drag. behalve op glad ondergrond.
Hoe voorschut verliezen van een stationcar haha tja Audi ;)
yeahhh E-klasse combi’s FTW! haha :-D Ik vind de E63 ook exclusiever, een R8 zie je vrij vaak itt de combi.
@ laue,

Ik neem aan dat je dat bij twee identieke autos bedoeld waarvan er één 4wielaandrijving heeft en de andere niet?
Hopelijk zaten de boodschappen achter in de E Combi goed vastgesnoerd. Niks vervelender dan gebroken eieren terwijl je net een heerlijke Tortilla Española wilt gaan maken…
Geen vergelijk! Zet ‘m naast een RS6 en hij maakt gehakt van die MB! Verder wel heeel erg lullig als je daar met je R8 staat. ;)
Zo is de C63 amg ook sneller dan een R8 (getest!)
Mr. V8

Zoek het maar eens op, de C63 station tegen de RS6.. 5 runs en de MB heeft ze allemaal gewonnnen! En deze heeft maar +/- 450 pk!! En de RS6 100 meer..

De E63 heeft 50 pk meer dan de C63.. dus reken zelf maar uit. Je audi zal keer op keer verliezen.

Bewijs: http://www.autoblog.nl/archive/2008/09/07/video-rs6-avant-vs-c63-amg-estate

Wel zijn de Audi sneller op circuit. Maar de rechte lijn is voor MB!
Sacha was me voor :-)
@ MR.8

ik geloof niet dat de RS6 sneller is met sprint. heeft te maken met de 4×4 iemand technische uitleg s.v.p :P
@ Laue

De RS6 kapt nogal met overgewicht. En de quatro aandrijving vraagt ook wat meer energie.

Btw, Mr. V8, hypocriet dat je bent. Zo een naam en dan even een V10 gaan prijzen :p
ik ben het er totaal niet mee eens..

de merc gaat niet door de bocht, en de R8 juist wel
de merc is lelijk, de R8 prachtig!
Mjah, in een rechte lijn is de merc sneller weg, echter bij de eerste bocht zou de R8 er gewoon langs gaan en is het baai baai zwaai zwaai…
Och, vrij onzinnig allemaal, een ‘officieel ‘ getunede Mercedes tegen een standaard Audi R8.
Net als de RS6 heeft de R8 zo te zien ook nogal wat moeite om weg te komen. Je zou verwachten dat de R8 in ieder geval de eerste meters sneller weg is door de Quattro aandrijving en lichtere gewicht.
Audi RS6-R dan??? Die trekt een Porsche 911 GT3 RS er nog uit….
@mardec:
Die veel zwaardere RS6 was op het circuit overigens wel een stuk sneller dan de C63 amg. Toch apart aangezien hij echt flink zwaarder is. Bij de R8 vs E amg is dat natuurlijk nog sterker. Niettemin wel lullig dat je met je R8 weggesprint wordt door een station :D.
tja… word je toch maar mooi voorbij gereden bij het stoplicht door de familie man
@de sjonnies
nogal logische he je kan moeilijk een een standaart model station tegen een “supercar” laten racen…

mercedes-benz amg gewoon the best !
Haha smerige opmerking van die gast op het laatst: “….finally caught up.”
deze heb ik hier al eerder gezien
Volgens mij zie ik op 1:53 water opspatten. Dat zou het verlies van de Audi op vochtige ondergrond met quattro alleen nog maar erger maken!
haha daar wordt de r8 ff lekker in de pan gehakt:D
De conclusie is dus dat de Mercedes én sneller het eind van dat baantje is én daarbij ook nog eens minder CO2’s uitstoot. Bovendien kan de labrador gewoon mee. Ik zou het wel weten ;)
@ Mercbenz
Ehhh….NEE!
@ steven5163 je ‘logica’ kan ik moeilijk volgen, in jouw ogen zou een race van deze Mercedes tegen een Citroën C4 WRC, met Loeb achter het stuur dus ook een eerlijke strijd zijn ?
nou leuk, je hebt een ontiegelijk lelijke mercedes en als je dan toch een keer naast een R8 staat kun je hem smoke

helaas hebben we in NL niet zulke dragstrips maar ook bochten

en de MB heeft een wat, iig groter dan de R8

wacht, geloof een 6,3 liter, nou, dan moet je wel winnen tegen een 4,2l blok

bedoel, waarom wint een corvette hetvan de modena 360? literinhoud.
Duhh die Merc heb mucho pekassos en koppel ten opzichte van een 4.2 R8, zal altijd winnen in een rechte lijn op het circuit een totaal ander verhaal natuurlijk. 4×4 verliest relatief veel vermogen in de aandrijving alleen al. (al worden bakken en diff’s steeds slimmer en slimmer) Als je de pk’s op de krukas en de pk’s op de wielen meet bij een 4×4 zit daar een groter verschil tussen dan bij een zelfde meting op een 2 wiel aandrijver + de energie van de motor word verdeeld om 4 wielen aan te drijven i.p.v. 2. Consessies…je levert iets aan brute kracht in maar krijgt er grip voor terug. Wat heb je aan power zonder grip? Bij Audi/Lambo zijn ze daar zeker bijzonder goed in maar de GTR steelt de show daar zit Albert Einstein in de aandrijving(onvoorstelbaar slim) ofzo dat ding is zo gruwelijk in de bochten, dan bij je bijna meer bang dan dat je plezier hebt al moet ik zeggen dat RallyArt ook enge dingen heeft gemaakt voor de openbare weg. Die laatse Evo’s zijn ook bijzonder slim, gaan harder door de bocht dan apparaten met het dubbele vermogen, bedoel hoe slim kan je aandrijving zijn! Het is bij “gewone” straat auto’s met 4×4 niet verstanding om plankgas alles wat ie heeft weg te spuiten vanuit slilstand. Te veel grip, weinig wielspin die energie moet ergens heen en dan komt er relatief veel stres op de aandrijving, bak, diff etc. Heb er genoeg opgeblazen dus… Ja of je moet rechte vertandingen hebben Quaife diff etc maar dat giert als de tering, zo’n sound die je in je reverse hoort zeg maar. Dus dat zul je niet snel zien op een straat auto, maar goed ik ga weer ff arbeit machen, laterss
Wat me opvalt: de finish wordt niet gefilmd. Kan dat zijn omdat tegen die tijd de R8 de Mercedes aan het inhalen was? Goed mogelijk want het verschil was wel maar 0.1 seconde! Wellicht is de Mercedes dus sneller van de plaats, maar moet hij zijn meerdere erkennen op langere afstand. Kwart mijl haalt ie het nog, maar over 5 a 600 meter, haalt ie het dan nog?
Toegeven, ik vind de V8 ook mateloos underpowered. Zo’n uiterlijk en dan toch behoorlijk traag in optrekken. Daar tegenover staat wel dat als het op bochtenwerk aankomt, de Audi erg goed scoort.
Ja dit is zeker vet. Die E-klasse rockt echt hard. Vind hem niet eens zo lelijk als station en power genoeg. Zeker gaaf dat ie een R8 eruit trekt. Niet misselijk. Die RS6 zal ook zeker geen probleem zijn hehehe.
@ CarWasher
motor inhoudt zegt niks…..rotary power :-P
Ik had deze een paar dagen geleden al gezien! Maar wat een grappig gezicht. Een supercar die even er uit wordt gereden door een stationcar. Niet zo maar een natuurlijk!
De E 63 heeft bijna 100 pk meer maar hij is ook weer wat zwaarder. Toch heb ik het idee dat de persoon in de R8 iets inhoud. Oké met een dragrace mag de E 63 hier dan nipt winnen van de R8, maar op in de bochten blijft het wel achter. ;) Maar die AMG’s zijn zowiezo ubervet, massa’s koppel.
Aah, heerlijke foute bak, die E63 AMG. Een dikke V8 met 525 pk en een hele berg koppel. Tja, en dan sta je daar met je Audi R8 Supercar… Ja idd, de Taxi rockt echt hard. Ik vind de sedan wel mooier maar als Estate heb je een praktische wagen met sportwagen prestaties. Zwaar lullig maargoed voor de R8, maar de Audi mist gewoon de pk’s en de Nm’s koppel om het de AMG moeilijk te maken. Toch liever zo’n stomme taxi dan een R8 welke het aflegt tegen (bijna) elke Porsche en over de Lambo’s nog niet te spreken dan! :D

@Mr. V8

Dus de RS6 maakt volgens jou gehakt van de E63?
Dat denk ik toch van niet hé… :)

Audi RS6 Avant
580 pk
650 Nm koppel
0-100km/h in 4,6 sec
vierwielaandrijving

Mercedes E 63 AMG Estate
525 pk
630 Nm koppel
0-100km/h in 4,5 sec
achterwielaandrijving

Heb er vrede mee of niet: De AMG wint gewoon, klaar uit..
Vooral die burnout van de AMG doet het hem…
@Tommy

Nou nou, ‘nipt’.. komop zeg. Even de oogkleppen af!

Kijk het filmpje nog eens goed en je ziet de AMG met duidelijk verschil wint.
Neemt echter niet weg dat de R8 in de bochten beter zal zijn. Wat ik al zei: De R8 mist gewoon domweg de pk’s om het van de AMG te winnen. Maargoed, de R8 V10 is/komt uit dus dan nog een keer een dragrace?? :)
@W1ck3D-78

Precies… De prestaties van een M3 (niets negatiefs over de Bimmer hoor..) maar de looks van een supercar. Erg jammer maar met de V10 versie is dat euvel hopelijk verholpen.
@de sjonnies

”Och, vrij onzinnig allemaal, een ‘officieel ‘ getunede Mercedes tegen een standaard Audi R8.”

Oeps, daar ga je de mist in aangezien de R8 de motor uit de RS4 heeft en die motor is dus getuned door de RS afdeling van Audi.

Maargoed, het idd vrij onzinnig aangezien beide auto’s geen directe concurrenten van elkaar zijn. Een sportwagen tegen een bloedsnelle familiewagen.. Tja, vrij onzinnig hé?
*het is idd*
Wat maakt het uit dat die gezins hok sneller is op een Drag strip, Drag strip’s zijn voor mietje’s of domme Amerikanen,
Laat ze maar is tegen elkaar racen op een echt circuit dan rijd die R8 die gezins hok heeeeelemaal zoek,

btw als je een auto koopt ga je tog eest een voor de looks, De R8 dus tis teminste geen een in dozijn bak ;)
Een Audi R8 4.2 V8 is inderdaad niet zo ongelofelijk snel. Stond er gisteren naast aan de lichten (met mn gechipte Golf V GTI – 265pk) en pas bij 160km/u begon ie heel langzaam weg te kruipen. En zelfs bij 220 was het verschil amper een paar autolengtes. Prachtig geluid, dat wel, hoorde van mn eigen motor niets meer :-)

Maar uiteraard telt bij een supercar meer dan enkel zuivere performance.
@Michel350Z

”Wat maakt het uit dat die gezins hok sneller is op een Drag strip, Drag strip’s zijn voor mietje’s of domme Amerikanen,”

Wat een kortzichtigheid weer.. :roll:
Dat moet je tegen een Amerikaan zeggen… Ze lynchen je!

Nog maar eens dan.. Die 2 auto’s zijn niet te vergelijken dus op het circuit zal het ook geen eerlijke partij zijn. Een snelle AMG-gezinswagen tegen een sportwagen. En ja, als, als, als.. Feit is gewoon dat dit filmpje zich afspeelt op de dragstrip en op de dragstrip is de Benz gewoon sneller ondanks het hoge gewicht en het gemis van vierwielaandrijving.
O.k., knap om met zo’n zware station met achterwielaandrijving van een vierwiel aangedreven sportwagen te winnen op een nat wegdek. Aan de andere kant kan volgens mij iedere autofabrikant wel een auto ontwerpen die heel snel is in een rechte lijn. Ik vind dat ook niet van die spannende tests, eerlijk gezegd. Maar die amerikanen zijn er dol op. Die zijn sowieso wel van de wat simpelere autotests, wat ik ervan gezien heb. Doe mij ook maar een R8… al vind ik eigenlijk dat een sportwagen achterwielaandrijving moet hebben.
@Benz..: Je sjoemelt met de cijfers, de RS6 Avant en E 63 AMG Combi zijn exact even snel op de 0-100 km/u sprint, namelijk in 4,6 seconden… De sedans trouwens ook, 4,5 seconden.
De AMG heeft ook een grotere slagvolume, ze hebben beide hetzelfde vermogen. Dus wiskundig gezien betekent dat de AMG meer koppel heeft.
Aangezien het 2 liter scheelt zal dat ook behoorlijk wat koppel zijn.

Ik denk dat de R8 het vooral van de wegligging moet hebben, het is geen concurrent van de AMG.
De R8 is meer bedoelt als concurrent tegen de Ferrari 430, Porsche 911, Maserati Coupe, etc.
@Tommy

Ik sjoemelde onbewust.. Ik had het namelijk niet opgezocht en dacht het te weten.Maar okay, ik had het dus mis. Prima, kan gebeuren. De Stations allebei in 4,6 sec. en de sedans in 4,5 sec. Nou, dan zijn het iig concurrenten die het elkaar heel moeilijk kunnen maken. :)

Nu nog wachten op de nieuwe generatie M5 met 555 pk’s en dan een dragtest.

Ben heel benieuwd..
Premium -1
Waarom gaat het bij de amerikanen altijd om de sprint?? Ze snappen zeker niet wat bochten zijn. Dan zou het wel een heel anders kunnen zijn.

Dat neemt natuurlijk niets weg van de prestatie van de E63. Maar ik zou voor de R8 gaan, maar dan wel met handbak.
Jan Willem van Stuijvenberg
Veel mensen snappen niet dat 0 naar 100 in x seconden niets zegt. Stel auto A doet 10 seconden over 0 naar 100 en auto B doet er 5 over. Dan kan het nog steeds zo zijn dat A auto B er dik uit trekt. Immers als A vrijwel meteen 99 rijdt en er vervolgens 9 seconden over doet om op 100 te komen, dan zal A auto B er vrijwel zeker uit trekken. Bijvoorbeeld als B 4 seconden 5 km/h doet en dan in 1 seconde naar de honderd gaat. Dus 0 100 in x seconden is niet heilig. Voor stoplichtsprints moeten we eigenlijk kijken naar hoeveel meter heeft men na 10 seconden afgelegd. Zelf ben ik een echte Audi man, maar vind het wel zeer beschamend dat de combi benz de r8 eruit trekt. Verder doen sommige mensen hier net alsof de benz enkel hard rechtuit kan. Dat is natuurlijk onzin. Als amg iets maakt dan ligt het ook zeker goed op de weg. Vriendelijke groeten Jan Willem.
Merc heeft ook 90pk en tig Nm meer en velgen van een kleinere maat – dat helpt ook bij dragrace natuurlijk…
En nu op een circuit?

En ja… Hoe mooi ik de R8 ook vind, als je niet alle normale auto’s het snot voor de ogen rijdt, ben je dan een echte supercar?
De handling van de R8 is superieur. Zelfs tov de 911’s etc. Toch zou ik de Benz kiezen. Lorinser laten tunen en klaar is Eddy.
waarom zegt iedereen dat de r8 zo’n geweldige auto is, dit had ik al lang voorspeld, in gran turismo 5 prologue valt de audi r8 al tegen.
@smokin: Dus de maatstaaf voor handling is dus het aantal fotos van die auto in -niet gecrashte – staat op autoblog. Helder.
Laat de Tiff’s jeremy’s ed van deze wereld maar lullen! De R8 stuurt voor geen meter!
ik vind de r8 bijzonder traag

gisteren een sprintje tegen een r8 met mn vaders getunede E500 (415pk)
en die blijft behoorlijk in de buurt tot de 200 km/h dan rijdt hij weg maar wat traag is die r8 voor een supercar
@tdj

Beetje kort door de bocht, maar als die handling wel superieur is, zoals Eddy Rocket hierboven beweert, dan moeten al die ongelukken toch ergens anders aan liggen niewaar?
@smokin: Volgens mij ga jij kort door de bocht. Er gebeuren net zo veel ongelukken met andere snelle auto’s waaronder AMG’s. Check ook http://www.wreckedexotics.com

Over de handling van de r8 zie ook:
http://www.youtube.com/watch?v=5a8KXNRm_q4
http://www.timesonline.co.uk/tol/driving/jeremy_clarkson/article1869881.ece

“In the meantime I can safely say the R8 is one of the best surprises of my motoring life. It is one of the truly great cars and the only hesitation I have in giving it five stars is that, ideally, I’d like to give it six. “
Wahaaaaaaaaahahaha!
Hadden ze maar eventjes moeten wachten op de V10…
het ligt er ook aan wie de bestuurder is zo’n R8 is helemaal niet zo verkerd je moet alleen weten hoe je ermee moet rijden.
Geen wonder , de MB heeft 100 pk meer ..:roll:
Zie ook niemand iets zeggen over het starten, zet beide coureurs eens in de andere auto. Wie weet heeft de ene coureur een net wat vlottere reactietijd dan de andere, wel zo eerlijk he. Dat kan namelijk zo die 0.1 seconde verschil aan het einde omdraaien.
Pff, wat draaien sommigen mensen weer lekker om de feiten heen zeg..

Kijk gewoon naar het filmpje en zie dat de E-klasse PowerBenz met haar achterwielaandrijving, een nat wegdek en het hogere gewicht een gestroomlijnde Audi Sportwagen eruit rijdt. Natuurlijk heeft de Benz 100 pk meer en ook het koppel is hoger, maar is minder gestroomlijnd, is een ”tikkie” zwaarder en heeft hiermee gewoon het topmodel van Audi eruit gereden.

Een geweldige prestatie van de E63 dus.

En ja, als we op het ciruit zaten, dan was de R8 wél sneller geweest en ik ontken dat ook niet. De R8 is een sportwagen en is niet te vergelijken met de Mercedes AMG welke een Gezinswagen met sportwagenprestaties is..

Maargoed, wat BananaFlip al zei: Wacht maar gewoon op de V10-versie.. :roll
M power 4 ever
Eindelijk een mooie filmpje waar de ballen-merk wordt verpletterd.
In de bocht zit de RS6 niet beter dan een M6…en dan heeft de M6 geen twin turbo’s.
Als “BMW” rocketscientists de twinturbo’s van een 335i op een M5 of M6 plaats, hebben ze dan 584 pk en zijn tevens lichter dan de RS6.
Wacht maar op de nieuwe bmw M10 eco-green (oude formule 1 motor op bio fuel) hahahah.
Als het zo straks door blijft gaan met de crisis, is porsche, bmw en mercedes niet meer en hebben we alleen keuze tussen VW AUDI Skoda SEAT……Boring… ff olie op het vuur gooien.
PS. R8 is mooier dan een Lambo
Leuk voer. :D
-edit: leestekens ja, opschepperij nee-
Een woord: FAKE!!!
En nou op een bochtig circuit ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).