Robert Doornbos stapt per direct op bij Indycar team [updated]

Auteur: , 29 Reacties

Zoals je misschien wel weet probeert Bobby D dit seizoen zijn geluk in de Amerikaanse Indycars, maar vandaag maakt hij bekend dat hij per direct opstapt bij zijn huidige team, Newman Haas Lanigan Racing.

Robert heeft daarover het volgende te zeggen:

“We had the option to leave the team after 12 races which I made use of. I want to stay in IndyCar Series and I will announce my future plans very soon. I like to thank the team and especially Mike Lanigan and Carl Haas. I wish them a bright future.”

Robert is momenteel de beste rookie van het seizoen en het is dus zeker te hopen dat hij nog op korte termijn een nieuw zitje kan vinden. Zeker omdat de volgende race al aanstaande zondag is!

Op dit moment staat Robert 15e in het algemeen klassement. Zijn beste resultaat dit seizoen zijn vier negende plaatsen. Ook is hij een keer als tweede van start gegaan.

Naar verluidt hebben de sponsoren van Bobby D (ING, Red Bull, Flogs.com, Alpinestars en Jumbo Supermarkten) maar liefst $4 miljoen moeten betalen om een zitje voor Robert te regelen.

Hij heeft een paar aardige races gehad dit seizoen, maar vaak werd hij geplaagd door technische problemen of fouten van het team. Het is dus zeker te hopen dat hij snel een beter team kan vinden zodat hij kan laten zien wat hij echt waard is.

Overigens heeft Doornbos dit seizoen wel $305.555 aan prijzengeld bij elkaar gereden.

UPDATE – 6 augustus, Robert Doornbos zal de rest van het seizoen rijden voor HVM Racing. Hij reed in 2007 ook voor dit team in de ChampCars (toen nog onder de naam Team Minardi USA). Zijn team genoot is E.J. Viso.

“I am very happy to rejoin (HVM team principal and owner) Keith Wiggins, (HVM engineer and strategist) Michael Cannon and HVM Racing,” said Doornbos. “I was very successful with this team in 2007. My mission is to become Rookie of the Year again with this young and eager team. I like to thank Keith for his confidence in my driver skills and look forward to the first race for HVM next weekend.”

“We are happy to have Robert return to the team,” said Wiggins. “He had a very good year with us in ’07 and he has a great deal of experience behind the wheel, so he will be a good addition to our team. And, of course, everyone in our organization knows him and likes him, so we’ll just be picking up where we left off with him two years ago.”29 reacties

hij bakte er toch al vrij weinig van
mwahaha, volgens racexpress.com kreeg Doornbos buikpijn van McDonald’s (Sponsor)
Stapt per direct op of stopt per direct. Niet stopt per direct op.
-edit: stapt idd-
ZwerverRoodbaard
Stopt per direct op ? Wat is die dan aan het opstoppen…
-edit stapt idd ;) –
Maar waarom kapt ‘ie ermee dan? Als ‘ie de beste rookie is, lijkt mij dat je nog wel redelijk kunt doorrijden, dus wil een team je wel graag houden. En nu zit ‘ie zonder stoeltje, en rijd hij waarschijnlijk zondag niet. Bobby D had gewoon ’t seizoen moeten afmaken, en daarna een nieuw team zoeken. Domme geit! :D
Hij heeft ook een paar keer op kop gereden.
Hij deed het niet slecht.
Miss F1?
Renault zoekt nog een chauffeur! :D
Hij moet niet te overmoedig worden… Hij rijdt hier en daar een leuke race, maar tijdens de kwalificatie voor de Indy500 reed hij twee auto’s plat… Het is de vraag of de Amerikanen dit wel tof vinden, al helemaal van een buitenlander.
Zijn sponsor is ING > ING sponsort ook Renault F1 > Piquet ontslagen > Robert bij Renault F1 :D . Hij heeft er al een/meerdere ke(e)r(en) getest…….
Het zou me niks verbazen als “Meneer Jumbo”, Frits van Eerd, met al zijn autosport-aspiraties met een eigen team of samenwerking komt en Doornbos daar de eerste rijder wordt.

Maar goed, ik heb geen glazen bol, koffiedik of Tarotkaarten, dus ik gok maar wat. ;)
UPDATE Waarschijnlijk zal Bobby D overstappen naar zijn voormalige Champ Car team HVM Racing. Hopelijk kan hij daar wat meer potten breken :D

F1 zie ik niet zo snel gebeuren trouwens…
@robbie
waar heb jij die update vandaan?!
Bobby D = Robert?
@Rotorhead, yep! Zo noemen de Amerikanen hem :D
Robert = Bobby
Doornbos = D
Lekker simpel, daar houden die hamburgervreters wel van.
ik zie RD nog wel het seizoen voor renault afmaken. de f1 is toch net even iets hoger op de autosportladder dan de CC
Typo in kop…nu staat er DoornSbos…Als hij nog langer zo was doorgegaan had hij teveel imagoschade opgelopen. Hopelijk mag hij Piquet vervangen lol.
Whahaha die Doornbos, verwende verwaande drol! Meneer krijgt niet meteen wat hij wil en laat per direct het team in steek!
Waarschijnlijk ook de reden waarom de F1 hem liever van achter zag dan van voren. Macho loserrr!
Ik hoop echt zo verschrikkelijk hard dat hij voor Renault het seizoen mag gaan afmaken. Misschien is Doornbos niet de beste coureur ter wereld, maar hij is in ieder geval goed genoeg om een middenmootteam als Renault verder te kunnen helpen. Daarnaast gun ik het Doornbos ontzettend. Ik vind het een prima vent.

Het lijkt me echt super. Hoewel Valencia een doodsaai circuit heeft, wordt het toch wel een heel leuke race als we én Schumacher én een Nederlander door het beeld zien rijden. Ik zit alvast te duimen!
Het bericht is wel heel erg gekleurd door te stellen dat: “technische problemen of fouten van het team” louter de oorzaak waren van teleurstellende resultaten.

Feit is dat ook Doornbos zelf de nodige fouten heeft gemaakt dit seizoen. Een beetje onhandig wanneer je zelf aan het begin van het seizoen verklaart te gaan voor overwinningen.
Maar dat is misschien moeilijk te accepteren wanneer het om een landgenoot gaat.

Laten we hopen dat HVM hem meer kan brengen.

Renault is trouwens totaal onhaalbaar, waarom mensen dat hierbij moeten gaan slepen is mij een raadsel.
Waarom zou Renault onhaalbaar zijn? RD heeft meer dan eens getest voor Renault F1, ING is sponsor van RD én van Renault F1; Renault F1 heeft zojuist Piquet z’n congé gegeven, RD heeft in z’n F1-verleden in hele matige wagens toch altijd naar of zelfs boven verwachting weten te presteren… plenty redenen om dit niet op voorhand onhaalbaar te noemen.
@Oom Agent, tuurlijk probeer ik er een beetje ene positieve draai aan te geven ;) Ik weet ook wel dat Doornbos de nodige (beginners)fouten gemaakt heeft en hij heeft misschien ook wel de lat een beetje hoog gelegd voor zichzelf. Maar toch heb ik het gevoel dat de samenwerking tussen hem en NHL niet helemaal op rolletjes liep. En nu Sebastien Bourdais weer terug kan keren op zijn oude nest grijpt Doornbos ook zijn kans om terug te keren naar zijn oude team.

Waarom mensen denken dat Doornbos voor Renault gaat rijden begrijp ik ook niet.

a) Hij is geen testcoureur, hij mocht alleen dankzij ING een paar keer achter het stuur kruipen.
b) Piquet zal worden vervangen door Romain Grosjean dat is nu al (zo goed als) duidelijk.
Bobby heeft ook al aangegeven in de Indy Car te willen blijven, danwel Champ car. in ieder geval blijft ie zelf het liefst in de VS. Daarnaast is de huidige situatie in de F! ook niet echt aantrekkelijk voor nieuwe rijders…
@RRRobert
Zoals robbie al zegt, Doornbos is nooit testcoureur geweest, maar mocht dankzij ING een promo activiteit doen in Rotterdam.

En daarnaast:
A. Renault heeft al jaren z’n eigen driver development program, dat heeft nu twee rijders opgeleverd die helemaal door Renault klaargestoomd zijn voor de Formule 1: Romain Grosjean en Lucas Di Grassi.
Beide jongens zijn bekend met het team en de renault f1 bolides van afgelopen jaren.

B. ING vertrekt eind dit jaar bij Renault. Ik zie Renault niet een coureur in die wagen zetten om ING nog te plezieren, ze vertrekken toch als hoofdsponsor.

C. Bij het begin van het F1 avontuur heeft ING al te kennen gegeven er absoluut geen belang bij te hebben om een Nederlander in dat stoeltje te krijgen.
ING is een multinational, Nederland is slechts een klein deel van de markt voor ING. Bovendien is ING de F1 ingestapt om zich internationaal te profileren en niet voor de ‘eigen’ Nederlandse markt.
Of-topic:
ING gaat zich overigens terugtrekken vanuit een hele hoop landen en zich concentreren op kernactiviteiten in de Benelux en een aantal grote economieen. Dat ze ermee kappen als F1 sponsor is niet meer dan normaal, dat enorme budget verbrassen kun je niet meer uitleggen aan de klant. On-topic:
Doornbos werd als 2e coureur binnen zijn team gezien en als zodanig behandeld, derhalve was hij niet in staat om te laten zien wat zijn werkelijke potentie is. Dus heel verklaarbaar dat je dan wil overstappen.
@mhijnen, ik moet je teleurstellen, maar ChampCar bestaat niet meer. Die zijn vorig jaar gefuseerd met Indycar. Er is nu dus nog maar 1 klasse in de VS. Je hebt wel gelijk voor wat betreft het feit dat Doornbos het liefst in Amerika blijft.
Renault gaat Doornbos er echt niet in zetten, Briatore heeft zijn volgende talent al een tijdje in de wachtkamer zitten en het moet wel heel raar lopen als Grosjean niet in die Renault stapt voor de rest van het seizoen.

Natuurlijk is de link ING/Doornbos makkelijk gelegd, maar ING heeft toch al bevestigd vanaf volgend jaar de stekker uit het F1 sponsorproject te trekken dus zoveel invloed zullen ze daar niet meer hebben.

Ik snap beide partijen overigens in dit verhaal, sterke geruchten gaan dat de werkelijke reden voor het vertrek van Doornbos is dat hij zich te veel ‘2e man’ voelt binnen het team. De aandacht gaat te veel naar Rahal. Aan de andere kant zijn de teams in de VS vaak niet zo superrijk, en dan is het begrijpelijk dat ze een rookie niet het beste van het beste materiaal meegeven aangezien rookies hun wagen vaker dan gemiddeld slopen. Dat NHL hier gelijk in heeft is op Indianapolis wel bevestigd waar Bobby D z’n auto 3x in de muur heeft gehangen.
UPDATE – Robert Doornbos zal de rest van het seizoen rijden voor HVM Racing. Hij reed in 2007 ook voor dit team in de ChampCars (toen nog onder de naam Team Minardi USA). Zijn team genoot is E.J. Viso.

“I am very happy to rejoin (HVM team principal and owner) Keith Wiggins, (HVM engineer and strategist) Michael Cannon and HVM Racing,” said Doornbos. “I was very successful with this team in 2007. My mission is to become Rookie of the Year again with this young and eager team. I like to thank Keith for his confidence in my driver skills and look forward to the first race for HVM next weekend.”

“We are happy to have Robert return to the team,” said Wiggins. “He had a very good year with us in ’07 and he has a great deal of experience behind the wheel, so he will be a good addition to our team. And, of course, everyone in our organization knows him and likes him, so we’ll just be picking up where we left off with him two years ago.”

Bron: robertdoornbos.com

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).