Geflipte milieu-fundamentalisten terroriseren 4×4’s in België

Auteur: , 156 Reacties

Uit de mailbox: "Vanmorgen zelf meegemaakt. Mijn Jeep Wrangler met twee lekke banden. Er stonden nog een tiental SUV's en Jeeps in mijn straat met hetzelfde probleem. Allemaal kregen we vriendelijk een briefje tegen het raam geplakt met de uitleg. Dat wij 4x4 rijders aan het milieu moeten denken en dat ze niet doodgereden willen worden door een 4x4 in de stad. Blijkbaar met een andere wagen vinden ze dat niet erg."

Nu ook in België! Verstandelijk beperkte actievoerders die het nodig vinden om met met hun ongewassen poten andermans bezittingen te vandaliseren. Dit keer geen einzelgänger die auto’s onder krast. Nee, we hebben hier te maken met een heuse groepering. Ze noemen zichzelf ‘De Volgende Generaties’ en hebben afgelopen nacht in Antwerpen bij 50+ 4×4’s en andere SUV’s banden laten leeglopen. Bij elke auto waarmee de hippies het niet eens waren werden minimaal 2 banden ontdaan van lucht zodat ze zeker wisten dat er niet meer mee gereden kon worden. De politie heeft inmiddels meer dan 40 aangiften binnengekregen die betrekking hebben op de Belgische milieu-maffioso’s.

De brief die achtergelaten werd bij de auto’s wordt afgesloten met de zin: “Groetjes en tot de volgende keer “. Grote kans dus dat deze CO2-criminelen vaker zullen toeslaan in België. Dus mocht u in Antwerpen en omstreken wonen, én in het bezit zijn van een SUV, 4×4 of een andere coole bak, houd dan de gordijnen op een kier en uw heilige koe in de gaten. Tot die tijd kunt u door middel van deze bumpersticker De Volgende Generaties duidelijk maken dat normale burgers niet gediend zijn van dergelijke moraalterreur. Bekijk de videoreportage op hln.156 reacties

*sick* Dat dit in mijn geliefde stad plaatsvond is schandalig. De ‘volgende generatie’ kan echt de volgende boom invliegen!

dat ze dan ook ineens alle stinkende bussen aanpakken die rondrijden, en alle dieselende lease-wagens…

Ziekelijk
heel goed omschreven ricardo:

“verstandelijk beperkte actievoerders” ik word schijtziek van die millieumongeaulen.
als ze dat bij mijn auto zouden flikken dan zou ik ze helemaal lam slaan.
laat die mislukelingen van andermans eigendommen afblijfen.
en dat noemt zich de volgende generatie.
kom nou doe even kinderachtig.
tsja… volgens mij moet je dat soort mensen gewoon vogelvrij verklaren. Lijkt me hetzelfde slag mensen dat nertsenfokkerijen langs gaat om de ‘beestjes vrij te laten’ en verf over bontjassen (en SUV’s) gooit. bah.

Verder, get your fact’s right hippies, SUV’s wegen in Europa geen 5 ton! Verder zijn het de verrukte stoplichten die doen vervuilen. Als auto’s niet steeds op hoeven trekken, stoten ze ook niet zo veel uit. Verder is België een vies land en kunnen ze beter eerst de fabrieken in plastic verpakken dan auto’s pesten.
De woordvoerder van Greenpeace België heeft zich al eerder akkoord verklaard met dit soort laffe acties. Ik heb hem meerdere keren persoonlijk uitgenodigd voor een gesprek omdat ik zelf werkzaam ben in de auto-industrie, maar telkens vindt hij wel een excuus om er niet op in te gaan. Als ik te weten kom waar die laffe hond woont, dan zoek ik hem op, bel aan, en zet zijn banden plat waar hij zelf op staat te kijken, niet achter de rug, of ’s nachts in een donker steegje.
Wie lid is van Greenpeace moet weten dat hij/zij een misdadige organisatie steunt wiens woorden belangrijker zijn dan hun daden.
koreantaxiproductions
mosterdgas in je banden spuiten :evil dat zal ze leren!
Waarom gaan die mafkezen niet de banden van ouwe Eendjes, Snoeken en andere rochelende bejaarde automobielen lek steken?

Oh nee da’s niet handig, daar rijden ze zelf in…
5 ton?? ik denk dat een jeep wrangler dat nét niet haalt
ZwerverRoodbaard
Leuke bumpersticker hebben jullie daar ;)

Kan me daar zo aan ergeren dat ze eigendom van andere mensen moeten vernielen voor hun acties. Ik ga toch ook niet de banden van hun fiets lek steken of trek hun voet van hun been af?

Akelig volk en hier zal de politie stevig voor moeten optreden!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook ’n sch*thekel aan SUV’s heb, omdat ’t in mijn ogen gewoon onveilige (voor andere verkeersgebruikers dan) benzineslurpende gedrochten zijn. Vooral die wannabee tereinwagens die nooit ’n spatje modder zullen zien (staat zo lelijk op dat gangsta-zwart), zoals de X5, Cayenne & consorten.

Een “ouderwetse” Jeep, Land Rover, of LandCruiser kan ik nog wel waarderen, dat zijn gewoon echte tereinwagens, die meestal ook voor dat doel gebruikt worden.

Ik vind ’t wel schofterig van die vandalen dat ze andermans eigendom zomaar gaan vernielen, dat doe je gewoon niet!
Wacko’s hoor…

Zielige kinderen, ga wat grote bedrijven lastig vallen en niet de gewone mens die misschien een goeie reden heeft om met zo’n hok te rijden!
jammer dat deze geestelijk beperkte mensen niet verder denken dan alleen hun buurman. er zijn zoveel dingen die zoveel meer schadelijke stoffen uitstoten en daar wordt niks aan gedaan omdat het de economie schaad en er internationaal geen wetten over zijn. een voorbeeld is natuurlijk gewoon eten vrachtschip wat niet op het schone diesel vaart maar gewoon op stookolie.
dit soort acties horen niet bij een vrijdenkend land. beter vraag je aan poetin of hij nog een plekje voor dit soort mensen heeft.
Hey Sacha, liever niet! Ik ben bang dat ze dan alle klassiekers over 1 kam gaan scheren! ;)

Aan de vandalen die onder de dekmantel van ‘het milieu’ andermans spullen vernielen: Doordat jullie wellicht wat teveel aan de waterpijp gelurkt hebben beseffen jullie het niet, maar elke keer dat jullie een band leksteken belasten jullie het milieu!
De eerste eigenaar van een wat grotere auto die die auto laat staan omdat er twee of meer banden lek zijn, moet nog geboren worden :roll:

Sukkels…
Wel lachen trouwens dat er bijna alleen maar suffe toyotatjes en hajjundais voorbij komen :P die wegen al helemaal niet veel, en hebben zelfs kleine motortjes…

SUV’s zijn verder nog wel goed te praten door het huidige drempel-beleid. Slechts hoge auto’s kunnen echt met normale snelheden over die verrekte vluchtheuvels heen. Op die manier sparen ze zelfs brandstof omdat ze de snelheid gewoon vast kunnen houden :D
:lol: 5 ton mijn Ram is maar 3 ton
best wel zielig dat je iemands anders dingen moet beschadigen om je punt duidelijk te maken, en wat denken ze nu omdat ze iemand zijn banden leeg doen lopen dat hij daarom een Prius gaat kopen, nee
De CO2-criminelen zijn wel diegen die met zo’n SUV rijden. Van andermans bezit blijf je af, een irriterend briefje had kunnen volstaan.
zalig,lang leve green peace
Als die lui aan mijn auto komen, prik ik ze lek!
@Klassiekerrally
ergens heeft Sacha wel een punt buiten dat klassiekers bejaarden mobillen zijn maar mijn klassieker verbruikt meer als de gemiddelde SUV heeft geen dempers of laat staan katalysator en ik rij er even veel km mee per jaar of de gemiddelde hippie in zijn prius :P
weten ze nu nog niet dat de industrie en de natuur zelf het meeste vervuild.
Waarom steken ze de banden niet plat van een auto uit de jaren 80?
Ik denk dat ze jaloers zijn dat zij in een prius rijden en andere in een Q7…

wanneer gaan wij eens beginnen met het leksteken van hun priussen en insights…
fuckin ‘treehuggers’ !!!!
spit on them!
ik ga morgen met een vriendin mee naar antwerpen… zij rijdt in een Volvo XC90 D-5D, kben eens benieuw… ik zal al maar zeggen dat ze ene rezerve setje bandjes mee neemt eh… hoewel dit niet om mee te lachen is…
Domme actie, kapotte banden betekent nieuwe banden halen. Nieuwe banden betekent meer rubber productie, voila. Gewoon opwachten ’s avonds, dan die dunne vegetarische beentjes breken. ;)
wat doen ze als ze zo’n hybride lexus jeep tegenkomen?? :lol:
Als ik zo een mens tegenkom doe ik hem stikken in de uitlaatgassen van een suv man jong echt als k meh mes op zak heb en ik zie hem een band aflaten ik prik hem echt plat totdat er niks meer vanover blijft .
@ six-trey: Klopt misschien wel, maar wanneer je het totaal aantal kilometers dat klassieke auto’s afleggen vergelijkt met dat van alle andere (moderne) auto’s, stelt het waarschijnlijk niet zo veel voor…

@ Jan: Inderdaad! Laat ze vulkanen lek gaan steken! :lol:
Gelukkig zullen ze wel gefilmd zijn door een camera in het openbaar vervoer. (dat werkschuw tuig zal toch niet met de auto gekomen zijn?)
afleggen = aflegt
In de reportage zie je ook dat ze de banden van een 3 deurs Vitara hebben leeggelaten. Is dat nu een grote auto? Die weegt net 1345 kilo, zelfde als een doorsnee middenklasser. Trieste figuren met het IQ van een fruitvlieg.
Stelletje onnadenkende mongols. Wij hebben zelf een suv omdat we met zn zessen zijn. als een of andere achterlijke bomenknuffelaar onze banden lek zou steken zou ik het hoogstpersoonlijk in mekaar meppen. die stomme acties kosten honderden euros per auto, keer 40 is 20000. daar kun je weet ik veel hoeveel bomen van planten. dat is nuttiger dan er voor zorgen dat er meer banden gemaakt moeten worden.
Dekster, jij en ik rijden naar Antwerpen met een groot mes. :twisted: :lol:

Maar serieus, dit heeft geen nut. Andere banden en hop, weer op weg. Die ‘volgende generatie’ mannetjes moeten hun theorie eens grondig herzien. Alweer bedankt voor de gehypete, opgefokte tieners, mr. Al Gore. Laat ze eens de grote industrie aanpakken, of een boot lek steken. Of zijn die te groot en pakken ze liever dingen/mensen aan die zich niet kunnen verweren?
Hoeveel CO2 zou er gebruikt worden om 44×4 nieuwe banden te maken? Om nog maar te zwijgen over het afvoeren/recyclen van de kapotte banden.

Kan de milieupolitie zich niet op deze extreem linkse kapisjonnies richten, besparen ze een enorme berg afval.
Het zou al eens minder hypocriet zijn als zij auto’s die werkelijk buitensporig vervuilen aan gaan pakken. Juist, oudere auto’s.


Tot een bepaald jaartal natuurlijk, van old-timers moeten ze verdomme afblijven!!
“ontdaan van lucht”? Das toch beter dan een kras over de deur?

Dus nee, vind het eigenelijk niet zo erg voor de eigenaars, als urban SUrVivers moeten ze toch tegen een stootje kunnen…

…hebben ze dan eindelijk een hindernis gevonden waarvoor ze een SUV nodig hadden ;-)
Yes! Eindelijk een vrijbrief om bomenknuffelaars plat te rijden :P
Door hun actie vervuilen ze nog harder dan een gemiddelde SUV doet in x aantal tijd (hangt sterk van bandensoort tot banden soort af):
– nieuwe banden (materialen, processen tot verwerking en vervoer)
– verplaatsing naar nieuwe banden-verkoper
– extra afval van banden

Wat ze denken is waarschijnlijk:
Als we ze aflaten moeten ze geen nieuwe banden kopen… pompen die gewoon terug op!! BRILIANT IDEE….
*Doet mouw open en laat er een gorilla uit*…
Enkel is het risico te groot om die banden nog te gebruiken. Die velgen hebben daar ong 8u in dat rubber kunnen snijden waardoor ze waarschijnlijk bij het minste lek raken.

NOG IETS???
Die velgen kunnen, bij de iets slechtere velgensoort, door de druk van die SUV’s volledig vervormd raken. Dan kun je ze laten recht trekken –> proces waarbij energie moet gebruikt worden –> CO2 uitstoot…

blablablabla….

Sommige sukkels denken echt niet verder na dan: Banden -> lek -> niet rijden -> geen CO2 -> krijg van mamie fruitpapje JEUJ
@ dekster: Ze zijn te voet gekomen. Op sandalen gemaakt van oude autobanden. ;)
Kun je niet op de een of andere manier de accu van een hybride van buitenaf onklaar maken?
@ Jetman
Lol! Bel me op, we tossen ze samen in een nabije vaart! :mrgreen:
” Er stonden nog een tiental SUV’s en Jeeps in mijn straat met hetzelfde probleem”. Ik dacht dat die Belgen zo goed de taal beheersten, maar dit is toch best een domme fout ;)
Echt triest dit. Een heel tijdje terug deden ze dit ook bij mijn oom in de buurt, maar dan alle auto’s. Toen heeft ie een hele nacht met een tennisracket bij het raam liggen wachten, maar dan zie je ze niet :lol:
Wat Duidelijk zegt. +1
Lol, als ik iemand dit zie doen, mijn auto of niet.. die gaat dat nooit meer doen :D
en dan moet er nu een groep komen die kortsluiting maakt met die hybride’s :P
‘Verstandelijk beperkte actievoerders die het nodig vinden om met met hun ongewassen poten andermans bezittingen te vandaliseren.’

Mooie formulering!
Als ik ooit iemand iets aan mijn auto zie kapotmaken… die persoon zal niet gelukkig zijn! Perongeluk een wielsleutel in zijn nek leggen omdat hij net op dat moment de banden aant saboteren was, ongelukjes gebeuren nu eenmaal weet je.

Ik breek ook geen auto’s af die ik lelijk vind, moet de rest dat ook niet met mijn auto doen. Dit kon nog wel eens uit de hand lopen als het een ‘groepering’ is.
@iedereen
Ze hebben de banden leeg laten lopen kost dus géén nieuwe banden.

Het blijft natuurlijk een kansloze actie, moet er niet aan denken dat het bijvoorbeeld bij een dokter gebeurt waardoor hij niet naar een patient kan….
Hebben ze nu de lucht afgelaten, of een mes gebruikt? Groot verschil…

Aan alle geweldige mensen: slim hoor, mensen in vakjes steken en zo dezelfde fouten maken.
Kan je direct vertellen dat de meeste groenen dit niet goedkeuren (daarom dat het zolang heeft geduurd ;-) )

Verder: voorspelbare reacties, boring!
@ RDS

Daar zeg je wat!
Ben absoluut geen voorstander van Suv’s maar dit vraagt om wraak! We gaan in de herfst mooi blaadjes op de rails leggen en dan komen die geitenwollesokkenneukers mooi te laat op hun werk of hun meetings! ACTIE!!!
ik zou zo’n gozer maar betrappen bij mijn suv dan zou hij de komende weken uit een rietje kunnen eten!
Besten, ik woon in A’pen, en als ik een van die milieu-extremisten bezig zie zal ik ze namens alle autoliefhebbers een baksteen (kassei, of wat er maar voorhanden is) door hun voortanden rammen.

Blijkbaar begrijpen deze mannetjes niet dat het recht in eigen handen nemen niet acceptabel is… Dan moeten ze het maar leren.
@Mardec: en als ik nu toevallig van mijn eigen auto wat lucht wil aflaten van mijn banden, of iets anders zit te prutsen? Sommige sufrijders zien er wel degelijk groen uit…
haha laat ze maar komen dan knal ik hun lek stomme hippies
Nie normaal meer achterlijke millieukneuzen. Als ik het zou zien bij mijn of iemand anders zn auto, Zit hij of zij voor de rest van zn leven in een rolstoel als ze geluk hebben. BLIJF MET JE POTEN VAN IEMAND ANDERS ZN AUTO AF

Als het mij auto zou zijn geweest, Zou ik er alles aan doen om nog meer het millieu te vervuilen. Alleen om ze de gek aan te steken.

ik zeg altijd maar zo NO CAT’S IS THE WAY TO GO ;) En daar bedoel ik niet alleen het geluid en de beetje vermogen winst mee :D
Ik twijfel elke dag of deze mensen geen leven hebben of dat ze gewoon jaloers zijn op mensen met suv’s
Snap ik dus niet…
Een moderne SUV verbruikt toch evenveel als een normale wagen…
Zelf rijden ze wss rond met een oude peugeot, of zo’n Volkswagenbusje, waarvan de motor al helemaal versleten is en de rookpluimen uitvliegen als ze vertrekken…
Onlangs stond er voor mij een oude civic met op de achterkant stickers van Greenpeace, WWF, en iets van Stop CO2, als hij wegreed werd het plots nacht… zo’n rookwolk…

Maar, gelukkig rijdt hij met een zuinig Civic’je…
Het kan door de elektormotor te laten overhitten dan raken de magneten pernament beschadigd. :P maja das een beetje moei’ijk. die stomme milieukneusjes moeten ook altij ingewikkeld doen. dan maar gewoon een baksteen door de ruit. (met een briefje drbij van ‘de vorige generatie)
Ik hoop echt dat de schuldigen dit lezen, ze zijn ofwel:
– erg dom om dit te doen
– normaalbegaafd, maar onderschatten de aggressiviteit van car lovers
– of ze zijn gewoon erg goed in gevechtsporten :-p
Gna gna :P
@RDS

Het blijft natuurlijk een kansloze actie,


Snappen ze nou niet dat er dan weer meer banden moetten worden gemaakt. Ik ken je vertellen als ze een band gaan vulkaniseren is dat schadelijker dan een paar SUV’s


Maarjah die achterlijke domme Millieukneuzen snappen dat niet.
Het is ook hetzelfde met een Prius, om die 1 van die durcell blokken op wiellen te maken is ook schadelijker voor het millieu dan, Uhh ik weet niet meer hoeveel auto’s het waren, Maar het waren er veel.
Elke SUV-rijder overstappen naar een M5, hippies zien het verschil tussen een gewone 5 en een M toch niet en kijken alleen naar de carroserievorm. Ik ben bang!~!
Hahaaaaaaaaa

Deze is goed

dan maar gewoon een baksteen door de ruit. (met een briefje drbij van ‘de vorige generatie)

:D :D :D :D
koop run flat banden en je kan gewoon weer wegrijden
Wie die gasten bezig ziet, zorg er dan voor dat zij geen volgende generatie kunnen maken.
achterlijke geitewollen sokken zonder een gram verstand van nen auto, gelijk dat er ier al gezegd is die nieuwe suv stoten gvd minder co-2 uit dan een gammelle oude wrakken van auto’s, en van andersmans gerief blijfde af punt. Opsporen, straffen en opsluiten alhoewel da da laatste precies zinloos is in belgie
och ik kan hier woest van worden.
Ik begrijp dat als je graag op sandalen loopt met grijze sokken erin je niet houdt van grote benzine/diesel slurpende SUV’s/4×4’s maar blijf toch van andermans spullen af en ga de fokking politiek in. Dan bereik je er tenminste meer mee dan 40 woeste autobezitters. Laat deze mensen oppakken en steek hun sandalen in de fik ofso, kijk eens hoe ze dan lachen :@:@:@
Dat vroeg ik mij af: als je runflat banden hebt en ze lopen leeg zakken de wanden dan niet in na een tijdje? (ik bedoel als je er niet mee rijdt)
GezondVerstand
Milieu fascisten die groene sokken.
Op vakantie las ik dat een eiland 5000 jaar geleden nog aan het vaste land vast zat maar door door opwarming nu gescheiden werd door zeewater.
4900 jaar geleden werd het dues ook warmer. Geen fossiele brandstof stoker, laat staan auto te bekennen.
Laat u allen naaien door uw overheid naar aanleiding van de de lobby van die mislukte, maar vooral gefrustreerd naar een ander onderwerp om op de voorgrond te komen huichelachtige US presidentskandidaat Gore.
Vorig jaar hebben ze dat ook eens aan het Sportpaleis gedaan. Grappige was dat ze toen ook de banden van 3 prototypes met een waterstof motor hebben afgelaten. Het ‘groene karakter’ stond anders heel duidelijk op de auto’s geadverteerd.
nieuwe en betere oplossing: epoxy lijm aan te ventiel doen :p
@Onehp

Je bent optie 4 vergeten. Ongelooflijke laffaards die stiekem ’s nachts, wanneer 4×4 bezitters in bed liggen omdat ze de dag erna moeten werken om de uitkering van dit werkschuw tuig te betalen, hun misselijke acties uitvoeren.
@OneHP

“Kan je direct vertellen dat de meeste groenen dit niet goedkeuren (daarom dat het zolang heeft geduurd”

Fantastisch dat je dat kan, maar ik geloof er geen zak van. Of laat ik het anders formuleren; ik denk dat de meesten het niet afkeuren, of op z’n minst denken “eigen schuld, je vraagt er ook om”.

Ik heb altijd het idee (en ik hoor graag als dat jullie het idee hebben dat dat niet de algemene opinie is), dat clubs als Milieudefensie en Greenpeace op z’n zachts gezegd niet negatief tegenover dit soor initiatieven staan. En mensen die achter deze clubs staan als actief lid of donateur vallen bij mij onder het kopje ‘groenen’.
ik heb wel sympathie voor die acties. Een suv in de stad is wansmakelijk
Zijn ze lek geprikt of heeft men ze leeg laten lopen? Wel fors verschil.

Lekprikken is slecht voor het milieu aangezien er dan een nieuwe band moet worden gekocht (iig bij lek snijden moet dat sowieso). En da’s milieuvervuiling (nieuwe band + vernietiging oude band)…

Niet dat het dat goedpraat, maar da’s in ieder geval al minder erg dan vaak in Nederland gebeurt, en het zal niet veel minder effect hebben…
Oh, uit de quote blijkt lekgeprikt (sorry)…

Sowieso laf. Laat ze maar eens een nieuwe band betalen voor een SUV, loopt vaak flink in de prijzen…
Iedereen moet met z’n fikken van andermans spullen afblijven, ongeacht of het een fiets, suv of sandaal is. Geen discussie mogelijk.
Dus iedereen die roept dat nu de hybrides maar eens afgefikt moeten worden, is geen haar beter dan de milieuterroristen…
@Peter

Wansmakelijk?! Dus heb je sympathie voor de actie? Daar gaat het precies verdoemme fout met die moralistische, betweterige en belerende typetjes; mensen die mensen dat ze dit soort acties kunnen doen om weet-ik-wat-voor-reden, maar zij vinden het zelf in ieder geval niet kunnen en daarom het recht in eigen hand nemen en vernielingen/schade of ongemak toebrengen aan anderen. Andere mensen die iets doen/bezitten/kopen wat legaal is, waar ze (in de meeste gevallen) zelf voor gewerkt hebben en die gebruik maken van de eigen keuze vrijheid in dit land. Dat is in geen enkel geval goed te praten, dat is intimidatie en een slappe vorm van terrorisme.

“Het doel heiligt de middelen” heeft in het verleden een hoop ellende gebracht, dat zouden dit soort sujetten met vaak toch enige binding met communistische grondbeginselen, moeten weten.
Hehe zomaar 4 banden wegsmijten is ook niet echt milieuvriendelijk…
> Check ook VRT-repo http://www.deredactie.be/permalink/1.575247
Banden zijn niet lekgeprikt, maar met kiezelsteen in ventiel leeggelaten.

Als SUV-hater keur ik de actie niet goed: ok, je krijgt wat media-aandacht rond het thema, maar jaagt die suffe SUV’ers alleen maar tegen je in het harnas.

Ik mag mezelf toch petrolhead noemen, maar combineer het wel met boomknuffelarij: voor verplaatsingen ≥10km neem ik de fiets, rij zo veel mogelijk buiten de spitsuren … in een bolide op LPG. Best of all worlds.
Klassiekerrally: helemaal juist. Daarenboven, de mensen die dit doen rijden écht niet met een Prius hoor…

@Bertjan: intelligente groenen, de meeste dus, gaan in de politiek of steunen positieve projekten die iets opbouwen. Greenpeace heeft helemaal niet zoveel steun omwillen van hun niet-altijd-zo-geslaagde-methoden. Als bewijs: in Zweden zijn de meeste mensen groen (zo goed als alle politieke partijen zijn groen, groen is groener dan groen), maar Greenpeace is helemaal niet zo groot (1%).
≤10km that is
Gewoon met je poten van andermans spullen afblijven!
We leven in een democratisch land dus stem maar op een groene partij om jouw ideeën door te drukken. Als daar te weinig mensen op stemmen, dan ben je een minderheid en moet je niet janken, punt. (Fuck minorities, democracy rules!)
Geen publiciteit geven aan dit soort dingen jongens..
Geen nood om zo luid te schreeuwen. Meeste van die auto’s zoals een (oude) Jeep Wranglers zijn dan ook wel ‘groot-uitstoters’, en direct ook de meest opvallende autohokken. En de banden zijn niet kapot met een degelijke fietspomp zijn ze zo weer opgepompt.
Maar ik keur dit niet goed, ik vind dat ze het op zn minst eerst kunnen vragen aan de eigenaars voor ze er met hun hippiepootjes aankomen…
zal ik nou is echt gaan slap lullen weetje dat door dat stomme geintje van hun dat dat nog eens extra CO2 uitstoot kost.

UITLEG

1
Omdat er dus weer een of andere vent uit SINT JUTTEMIS en die vent RIJDT in een AUTO CO2 UITSTOOT. En die vent heeft een COMPRESSOR om de BANDEN OP TE POMPEN dat kost dus ook weer ELEKTRICITEIT dus CO2.

en dan 2
Omdat iedereen dus TE LAAT op zijn WERK komt. RIJDT iedereen dus VELLEN MALEN HARDER MET DE AUTO. Daardoor is de KANS op een ONGELUK dus ook weer GROTER. En als der een ongeluk gebeurt weten we ook neem ik aan wat dat voor oorzaak heeft BRANDWEER POLITIE AMBULANCE, FILE JA FILE en dat BETEKENT DUS WEER NOG NOG NOG MEER CO2 uitstoot.

En dan zal ik het AMBULANCE RITJE OF EVENTUEEL HELIKOPTER VLUCHTJE maar laten voor wat het was. En dan ook nog de dagen die de PATIËNT eventueel in het ZIEKENHUIS LIGT en dan vergeten we ook maar de MRI SCAN enzovoort enzovoort enzovoort.

DUS STELLETJE VIESE VUILE GROEN THEE DRINKENDE EN BIOLOGISCHE (bio eten is btw soms nog wel best lkkr maar dat is een ander verhaal) VRETEN DE DOMBO’s FUCK UP EN GA LKKR FIETSE OFZO ONEE DIE FIETS IS OOK GEMAAKT EN DAT KOSTE GVD OOK CO2.
heb al eens gedacht briefjes bij te hebben om achter de ruitewisser te steken bij auto’s die duidelijk te weinig lucht hebben.. en dat zijn er veel. Even uitleggen hoe je een band oppompt en dat je dit vaak moet controlleren. Ook zo dat je tegenwoordig meer dan 1,8 bar moet steken (zie sticker in deur).

Dat zou veel meer helpen niet alleen op milieuvlak, maar ook qua veiligheid en de betrokkenen hun portemonnee…

Maar dit geheel terzijde…
hey
Ik ben degene die het artikel heeft doorgestuurd naar autoblog. Het ergste vind ik nog dat er mensen zijn die dit goedkeuren. Je moet maar eens gaan kijken naar de reacties op het artikel van HLN.BE.
Een voorbeeld:
“Grote jeeps zoals Range Rover-Porsche Cayenne enz zijn meestal eigendom van welstellende mensen, om niet te zeggen rijken. Men noemt ze ook wel eens villawijktanks. Nu worden hun banden platgezet. Ik kan een monkellachje niet onderdrukken”
Mijn Jeep Wrangler is van 1988 en rijdt op lpg. Niet echt een luxepaard dus.
En veel van auto’s kennen ze ook niet want er zaten ook wagens bij die helemaal geen 4×4 zijn maar er enkel op lijken. Er stond ook een M5 en een AMG buiten maar die hadden geen lekke banden. Ik denk nochtans dat die iets meer verbruiken dan mijn Wrangler.
En ter verduidelijking: De banden zijn NIET lek gestoken maar gewoon de lucht eruit laten lopen.
Platgestoken of platgelaten?
@ Onehp

Momentje, je haalt er nu voor mij iets teveel dingen bij (over hoe intelligent mensen zijn die de politiek in gaan en wat wel/niet de reden is dat Zweden bovengemiddeld groen is); het enige wat ik probeer te zeggen, is dat mijn perceptie is dat in Nederland clubs als Milieudefensie en Greenpeace dit soort acties niet afkeuren. Ook heb ik overigens het gevoel dat de gemiddelde Prius rijder en GroenLinks stemmer er zo over denkt en ergens wel een beetje gniffelt als ze over dit soort acties lezen.

Ok, moeilijk te checken of te bewijzen dus noem het intuìtie, levenservaring of onderbuikgevoel…
Oppakken, alle schade laten betalen + een dikke boete er achteraan.

Iedereen moet zelf weten in wat voor auto hij of zij zich verplaatst als je die mogelijkheid hebt, dat wordt niet voor je bepaald.
voor iedereen. een band leeg laten lopen is geen schade berokkenen voor de wet. je sloopt immers niets….
zinloze actie weer … maar goed .. de meeste ‘groenen’ laten bij mij niet altijd een intellectuele indruk achter.
Moet je maar een Prius kopen!
Toch bizar dat als zo’n actiegroep het doet, het bomenknuffelaars zijn die ze aan de hoogste mast moeten ophangen. Maar als de burgemeester van Londen de SUV’s uit z”n stadscentrum houdt, hij wel aan de macht blijft en er de pluimen van op z’n hoed mag steken.

Hoe je het ook draait of keert, de enige bestaansreden voor een SUV is imago. Imago speelt bij alle auto’s mee, maar bij SUV’s is dat het enige dat telt. Vierwielaandrijving? Om wat precies te doen? Terreinrijden in de stad? Als je te veel vermogen hebt om met 2 wielen op de grond te krijgen, dan verbruikt je auto de facto te veel én kan je nog altijd een andere vormfactor uitkiezen die het verbruik toch nog iets drukt. Hoge zit? Dat vind je in een monovolume ook, en die heeft tenminste echt bruikbare zit- en laadruimte die je géén rugklachten bezorgd. Comfort? Koop een sedan, dat is comfortabeler. Sportief rijden? Vraag eens aan Collin Chapman hoe je dat precies voor elkaar krijgt. Neen, niet door je auto zou te bouwen dat er een tweede onder kan. Als SUV’s uit het aanbod zouden verdwijnen, dan is er geen enkele SUV-eigenaar die niet aan z’n trekken zou komen in de rest van het wagenpark. Behalve dan dat hij op een andere manier aan z’n imago zou moeten werken.

Oh ja, aan de boomknuffelaars zelf: een Nissan Qashqai is geen SUV. Check het verbruik, check de aandrijflijn, check de maten. De kleinste cubistar van dezelfde fabrikant verbruikt aanzienlijk meer. Maar die heb ik jullie nog nooit onder handen weten nemen…
Hoeveel co komt er in de lucht per stukke band?
Want zo’n stukke banden worden toch nog steeds verbrand?
En 100-tal nieuwe banden..

Weet je.. Die mannen met hun 4*4’s kan dat niets schelen.. Zij hebben namelijk 9/10 een verzekering die zo’n schade dekt. Dus keep going je vervuilt alleen maar meer op deze manier…
En leeglopen is nog nuttelozer.. Even pompje op sigaren aansteker en band staat weer hard..
Jan Willem van Stuijvenberg
Op zich zijn dit soort zaken eenvoudig op te lossen. Maak een website waar 4*4 rijders die de dupe zijn geworden zich kunnen melden. Voor iedere melding wordt er dan een dier gedood wat live te volgen zal zijn. Wel volledig legaal doen uiteraard door uitsluitend dieren te doden die toch al gedood zouden moeten worden, maar dat hoeven de activisten niet te weten. Immers de dieren mogen hier niet de dupe van worden anders zijn wij net zo slecht als de activisten. Dit lijkt me een mooie tegenactie en is wellicht het enige waar ze gevoelig voor zijn. Vr. Gr. JW.
Het is toch raar dat net deze week een groote actie is van de bomenknuffelaars aan de terminal van ABT, ze demonstreren daar voor een ganse week tegen het importeren van Kolen. ABT is het Grootste bedrijf in Europa die kolen importeerd en gelegen is in de Antwerpse have. Je moet die gasten dus niet ver gaan zoeken. EN ze lopen allemaal met een pirate pak aan, ze vallen dus nog goed op ook.
Nou, door het laten leeglopen van de banden moeten die weer opgepompt worden (en mogelijk is er schade aan band en velg erdoor). Dat op zich kost al energie. Het feit dat die groene moerasduivels de moeite doen, kost ook energie, wat ook allemaal bijdraagt tot CO2. En trouwens: waar zouden ze de grens trekken? Er zijn genoeg sedans die meer vervuilen… Idee: stuur een nog pikanter briefje terug… Of nog beter: ga na waar ZIJ mee rijden!
Als ik zou weten met wat die milieuterroristen rijden, zouden ze hun rammelbak wel eens zonder wielen kunnen terugvinden of op hun dak gekeerd. Gewoon een bende zielige leeggangers die niet weten wat doen met hun vrije tijd.
Dé manier om sympathie voor je zaak op te wekken… NOT.

Hier een uitdaging: ga dat eens in Dubai doen, eens kijken wat er gebeurt als ze je betrappen.
Wat een debiele reactie’s hier zeg :S

Ongeacht hoe je over SUV’s denkt: “JE BLIJFT MET JE POTEN VAN ANDERMANS SPULLEN AF!”

Idioot gedrag.. Denken jullie nou serieus als er 2500kg op een stukje leeggelopen rubber heeft gestaan dat het oppompen is en wegrijden? Of de band is al lek of hij gaat binnen nu en snel lek (Waar dus weer een ongeluk kan ontstaan).

Demonstreren mag van mij maar zodra je schade veroorzaakt tref je het milieu zelf alleen maar. Hoeveel brandstof word er denk je verstookt in de zeevaart wanneer ze onverwachts moeten “vluchten” voor dat groene tuig.


Sowieso vind ik dat die “groene-uitkering-trekkende” rakkers het eigenlijk alleen maar mikken op de welgestelde mensen in onze samenleving. Terwijl die juist grotendeels hun uitkering financieren. Geen goede woorden voor deze mensen ga naar school en/of zoek een baan.

“Global Warming” is niet iets van de 20ste of 21ste eeuw het klimaat veranderd al eeuwen. Dan weer koud en dan weer warm en je gaat mij niet vertellen dat mr. t-rex in de auto naar zijn werk ging en Fred Flinstone heeft een loop auto dus die zal ook geen CO2 uitstoten…

Op dit soort acties krijg je reacties en zo help je de hele samenleving om zeep omdat men grenzen gaat verleggen.. Groene hippy wegjagen met een bezem word groene hippy wegjagen met een baksteen in zijn gezicht bijv.

Sowieso
– Gouden Koe = Melk Koe
– Global Warmin = Manier om Koe nog meer te melken
Christian Adriaensen
Was vorige week nog in de Provence…daar blijft het bij een sticker: 4×4=4xc0² … nee tellen kunnen ze niet die fransen.

Hypocriet deze actie!
de eerste die me auto of andere spullen van me aanraakt!

maar ze zijn toch nog redelijk slim. ze zeggen dat ze niet door zo’n 4×4 doodgereden willen worden. waarschijnlijk is dat uit voorzorg omdat nu elke 4×4 bezitter dat wel wilt
“Bovendien vinden ze zulke wagens totaal nutteloos in een drukke binnenstad”

dat maken de eigenaren zelf wel uit milieumongolen
@Bertjan: mijn punt was dat vele groenen niet zichtbaar zijn omdat ze zich gedragen, afgezien van de door jou genoemde radicale organisaties.
Verder is er toch een verschil tussen beetje geamuzeerd zijn en de actie goedkeuren. Groot verschil zelfs. Ik bedoel maar, er wordt hier op AB enorm hard gelachen met andere mensen hun ongeluk in andere situaties… beetje hypocriet lijkt me dat er hier nu zo heftig gereageerd wordt. Het is niet alsof er permanente schade is berokkend, enkel wat ongemak.

@Ruudje: zolang je niet gaat rijden met je platte band is noch de band noch de velg kapot hoor. Wel niet te lang wachten met terug oppompen, anders kan ie permanente vervorming oplopen.


Nu is niemand nog veilig, nu gaan vandalen en anarchisten lekker banden van priussen én nog wat SUVs platzetten voor de lol en rara wie de schuld kijgt…
Zo geflikt:

Zou zo´n treehugger het leuk vinden als je zijn lucht eruit laat lopen?
Ik heb zelf een gruwelijke hekel aan die milieunichten maar als je zo hersenloos bent dat je denkt een SUV of vergelijkbaar estetisch misbaksel nodig hebt om je gebrek aan mannelijkheid te verdoezelen vraag je er gewoon om.
Sterker nog, ik ben geneigd hetzelfde te gaan doen bij alle lelijke auto’s wegens zichtvervuiling. SUV’s scoren zonder uitzondering bijzonder hoog op de lijst dom en lelijk.
Ik zag maandag in Amsterdam ’s ochtends een Range Rover Sport staan met lekke banden, dus ik ben bang dat we er in Nederland ook mee te maken hebben.
@Jan Willem van Stuijvenberg schrijft.

Lekker macaber idee. Ik heb een kennis die slachter is..
@waverider.

Wat ben jij een gigantische ……! Dan vraag je er gewoon om. :roll:
@RenesisHP

Een gigantische wat?
Zielige mensen gewoon.
Ik rij met een klassieker : meer co2 dan de gemiddelde 4×4.
Overal en altijd vol gas, snel optrekken en blijven pompen aan het rood licht.
Want als de zeespiegel stijgt woon ik aan zee en vertrippelt de waarde van mijn eigendommen!!!
@ik heb ge

hahahahaha

mooi gezegd.
@waverider.

Dat mag je zelf invullen.

Graag niet al te positief.
autoliefhebber?
Ja, klassiekers, italiaanse auto’s, american muscle, terreinauto’s die in terrein worden gebruikt, enz…

Niet ok:
Lelijke auto’s, zoals SUV’s (Audi Q7, Kia Sorento en allerlei vergelijkbare troep), afgetunede hyunday excels, golfjes met tupperware enz..
Bidden dat ze een keer de verkeerde tegenkomen (lees: sportschooleigenaar) en dan met twee gebroken pootjes vrouwlief moeten vragen de broek open of dicht te ritsen.

Links tuig en elkaar vrij laten zullen elkaar nooit begrijpen.
@jan Willem vanstuivenberg: Geweldig idee als ik nu eens wist hie ik een website moest maken :D een dier doden is zeker geen probleem :evil:
Prof. Dr. Vliegwiel
Die hippies denken ook nooit na. De banden worden vervangen en de lekgestoken exemplaren belanden in een verbrandingsoven. Lekkere onzinnige vervuiling is dat. Het kan ook de lokale bandenboer zijn die van zijn oude banden voorraad probeert af te komen ivm de aankomende wettelijk verplichte stille banden later dit jaar.
@waverider.

Auto’s onzedelijk betasten omdat jij er niet van houd is gewoon gestoord en belachelijk.
Te gek voor woorden eigenlijk.

Vertaling; Mijn smaak is mijn wet. :shock:
Even voor de SUV bashers.

Als er geen SUV’s waren hadden ze wel sportauto’s gepakt.
Die poepen er namelijk een behoorlijke berg “giftige” stoffen uit en zuipen als een alcoholist uit Engeland.

Ik weet overigens niet hoe ik zou reageren als ik iemand mijn auto onzedelijk zie betasten.

Wettelijk gezien kun je toch vrij weinig zonder getuigen. Iemand arresteren(burgerarrestatie) zonder geweld gaat nauwelijks lukken. Dus dan ben je al snel fout.
Je hebt echter pas een zaak als de dader op heterdaad betrapt is.

Na meerdere malen vandalismeslachtoffer geweest te zijn heb ik geleerd dat de politie niet je beste vriend is.

Eigenlijk sta je compleet machteloos. Als je eigen rechter speelt ben je wel stevig de lul(dan wel).

In Nederland loont criminaliteit nou eenmaal.
Voor mensen met camera’s. In een rechtzaak kan dat tegen je gebruikt worden ivm de privacywet. De dader kan daardoor dus vrijuit gaan.
Ik stel me toch vragen bij het debat rond de SUV’s.

– Milieuvervuilend: Dat is de laatste generaties al heel wat minder aan de orde dan vroeger. De meerderheid van de 4-en 6-cilindermotoren in deze SUV’s (slechts een minderheid is 8-cilinder of meer) zijn, gezien hun gewicht en vermogen, best zuinig te noemen. Met de komst van talloze hybridemodellen, gaat dit argument volgens mij alleen maar aan belang inboeten.

– Onveilig? Voor de bestuurder en passagiers niet. En laten we niet hypocriet zijn, een auto koop je voor je eigen veiligheid. Niet voor de veiligheid van andere weggebruikers, niet? Een monovolume koop je toch ook voor het praktisch nut en de extra veiligheid voor de kinderen. Deze zijn zeker even gevaarlijk bij een aanrijding. Hoe groter de massa, hoe groter de impact bij een botsing. Simpele fysica, toch?

– Over het esthetische aspect kan men ieder voor zich laten. Dat is puur persoonlijke smaak. Ikzelf hou wel degelijk van enkele SUV’s.

En zijn SUV’s vervuilender en nuttelozer dan de supersedans waar wij allemaal zo van houden, zoals de M5, E63, S8, S63 etc.? Ik denk het niet. Maar deze worden allerminst geviseerd. Consequent zijn ze niet, de tevaslijters. Gelukkig hebben ze geen enkel maatschappelijk draagvlak. Dergelijke guerilla-acties zal hen enkel sympathie kosten en een sereen debat tegenhouden nog voor het begint.
Linkse rukkers hebben niet eens de natuurwetenschappelijke danwel politieke kennis om te oordelen of hun daden daadwerkelijke tot een betere millieu leid op korte of lange termijn.

Dat ze mikken op enkel SUV’s en niet op andere vervuilende auto’s getuigd hier al van. Bovendien geld dat je al eeuwen uit puur fatsoen van andermans spullen afblijft.

sterf.
Oppakken die gasten en veroordelen voor MOORD!!

Extreem ? Uit zijn verband ? Nee hoor, zie uitleg:

1 milieu ridder steekt iemand zijn band kapot met scherp voorwerp
2 eigenaar suv ziet het toevallig en loopt naar buiten
3 milieu ridder vlucht maar vanwege sandalen is hij snel ingehaald
4 eigenaar suv verkoopt de milieu ridder / vandaal een paar terecht ferme tikken, zeer begrijpelijk
5 milieu ridder voelt zich ernstig bedreigd en gebruikt het scherpe voorwerp
6 eigenaar suv bloed dood op de stoep
7 deze hardwerken suv eigenaar laat 3 kinderen en een huisvrouwtje na
8 milieu ridder wordt opgepakt voor moord

Waarom afwachten tot het kalf verdronken is ? Demp de put, scheelt een hoop ellende.

(men neme dit met een korreltje zout, maar actie = reactie en wie zijn billen brand moet op de blaren zitten)
Wat reactie betreft : nog iemand die plots zin krijgt in een SUV? Nog nooit last van gehad, maar als ik er een paar groene fundo’s mee kan pissig maken, is het berijden van zo’n lelijk hok toch al een flink stuk aantrekkelijker.

Eerst de SUV’s, dan jij. Binnen een jaar of wat marcheren de groenhemden door de straten.
Idiote hippies… Vandalen in geitewollen sokken… Als je zo’n gast betrapt bij het lekprikken van banden steek je hem toch gewoon lek?! Ze zijn in elk geval niet bang.
Als die hippies dan de Afghanistan missie onklaar zouden maken: over onzinnige energieverspilling gesproken ;)
uiteindelijk gaat het natuurlijk nergens over om de banden van auto’s lek te steken zo zorg je alleen maar voor een hoop agressie en bereiken die rukkers juist niet wat ze willen bereiken alles 90% van wat ik hier gelezen heb is alleen maar hoe kwaad je als eigenaar zou zijn en niet of we er iets van leren ik vind dat een auto kopen een vrije keuze moet zijn je koopt een auto omdat je het een mooie auto vindt of vanwege het merk of de veiligheid daar worden we toch ook niet op afgestraft ik vindt wat er gebeurdt is in antwerpen een laffe laagdrempelige daad
Milieuhippies leksteken? Als ik zoiets zou zien steek ik de stekert lek.

Kom nou, beetje doodsbedreigingen over een stukje rubber.

15 jarig fap-publiek hiero. Kom op, autoblog, nog even een artikel dat vrouwen niet kunnen rijden en je doelgroep is weer verzadigd.

Niveau lager dan de zeespiegel.
asociaal. Tip van de dag: Koop Run-flat tyres!
Bozewolf kunnen ze de rekeningen naar jou opsturen dan ?
Dat er een paar van de debielen met een mes over straat lopen is al erg zat. Dat ze dan ook nog eens vernielingen plegen aan andermans spullen maakt het alleen maar erger. Dát gaat nergens over, als ze dan van een SUV-eigenaar een paar tikken krijgen, moeten ze niet raar op kijken.
Toch effe een correctie, de banden waren niet stukgestoken, maar gewoon lucht uit laten lopen, ze konden gewoon weer opgepompt worden…

En ach – het zijn maar SUV’s :P
Klootzakken met oogkleppen op. Zoiezo moet je met je tengels van andermans spullen afblijven. Verder zijn moderne SUV’s zeer schone auto’s. Bijna alles wat er omheen rijdt vervuilt 10x meer.
Stel dat ipv mijn midi SUV mijn piepkleine Engelse cabrio er had gestaan. Dat ding heeft een Mini blokje van 20 jaar oud. Ik vind het lekker ruiken, maar hele bloemperkjes leggen spontaan het loodje. Een dergelijk autootje hadden die hersendode hippies dan nog wel leuk gevonden. En van mijn midi SUV waren dan nu de banden leeg. Dit soort gedrag krijg je als er linkse partijen in de regering komen!
Stelletje verdomde treehuggers.. Tja, nou schilt het dat ik geen 4×4 heb.. Weer een zorg minder. ;)

Straf:

met de mond om de trekhaak, vast tapen die handel en een uurtje de toeristische route rijden..

Nee.. geweld is niet te aanvaarden al moet ik ze niet betrappen aan m’n vervuilende benzineslurper!
handjes afhakken, met de voetjes aan een paal binden en dan omduwen die mongooltjes!!!! vergeet niet om voldoende strooizout op hun “landingsplaats” te strooien!!!
Als ik er één of meerdere bezig zie gaat het hun beste dag niet zijn, ze gaan hun ouders nog vervloeken dat ze op deze aardkloot gezet zijn…preventieve euthanasie is de enige oplossing om deze bastaards een halt toe te roepen!!!

ps: ik ben geen suv-fannaat maar toch: van andermans bezit blijf je af met je tengels of ze gaan eraf!!!
@Bozewolf

Nee, jou reacties zijn natuurlijk lekker zinnig en relevant..

NOT!
@RenesisHP

Tja, Nederland is niet meer het Nederland van weleer.

Misdaad loont met zo’n regering..
(Ja, heb ook een eens een dergelijk voorval meegemaakt dus kan er over meepraten..)

Je bent toch sowiezo zwakbegaafd als je alleen de SUV aanpakt doormiddel van het stuksnijden van de banden..
@ Jan Willem van Stuijvenberg: Ik dacht eerder aan bomen kappen…
.. ledigheid is des duivels oor kussen ..
een constante factor van welvaart en verzadiging ..


had zelf eens een periode in mijn leven dat ik niet doodgereden wilde worden door een trein .. sta je mooi voor lul op het perron met een mes ..
Jan Willem van Stuijvenberg
Waarom voeren we mijn idee niet uit en starten we een website. Op deze site kunnen gedupeerden zich aanmelden. Voor iedere aanmelding doden we een dier en filmen cq streamen dat live. Uiteraard wel legaal. Dit zal ze zeker stoppen. Ik wil er zelf niet mee in verband gebracht worden maar ben graag bereid om iemand te sponsoren die iets dergelijks wil opstarten. Vriendelijke groeten, JWvS. (A8 en Q7 dus ben behoorlijk geschrokken).
weeral een groene actie :s
wat een bende is het toch!
Ironisch genoeg moet iedereen hierdoor hun banden WEGGOOIEN en er nieuwe kopen, die dus ook GEPRODUCEERD (= CO2) moeten worden… DOM :)
Er is een oplossing voor dit soort etters:

http://www.venlock.eu
@ Benz:

In het aankaarten van de hypocrisie van het publiek hier?

Denk er nog maar eens over na…
@Bozewolf: groot gelijk.

@ SUV verdedigers/lovers: enkele probleempjes in de gebruikte redenering:

1a) Ja je kunt een SUV vinden die minder verbruikt dan een normaalhoge personenwagen. Maar dat is de uitzondering, niet de regel. Maak een gelijkwaardige lagere en bijgevolg lichtere auto, dan verbruikt die gewoon minder. Of anders gezegd: SUVs verbruiken meer dan nodig. Kun je niet omheen!

1b) Ja sommigen zouden hun status SUV inruilen voor een andere normaalhoge sportwagen die misschien evenveel verbruikt. Maar weerderom is dit niet representatief, een M5 zal nooit evenveel verkopen als een X5(M). En ongeveer alles anders verbruikt minder (bv. M-klasse 63 AMG vs. E63AMG). Bijgevolg: de meerderheid zou gewoon echt een zuinigere auto kopen als ze geen SUV kochten.

1c) Jullie zijn dus specialisten in het vergelijken met appels met peren. Want hadden er vroeger SUVs bestaan, dan waren die natuurlijk nóg vuiler dan alle oude auto’s en oldtimers. Het bestaan van deze laatste maakt dus een moderne SUV niet groener. Integendeel.

————————————————
1a) + 1b) + 1c) = stop met het verdedigen van SUVs, je maakt jezelf belachelijk2) SUVs zijn inderdaad ASo wat betreft verkeersveiligheid van anderen, daar is iedereen het mee eens. Maar het andere deel van het argument, dat ze veiliger zijn voor de inzittenden, klopt jammer genoeg niet. Ze doen het NIET beter in een crash met iets gelijkwaardig (NCAP), bovendien kantelen ze makkelijker en hebben een slechtere wegligging (bv. X5 versus 5-serie, Cayenne versus Panamera, iemand?). Wat betekent dat als we allen massaal SUV zouden rijden iedereen slechter af is. Wat ook bewezen is in de USA. ——————————–
SUV is dus gewoon achteruitgang qua veiliheid, op ALLE vlakken.


Maar:
Een echte terreinwagen die gebruikt wordt waarvoor hij gemaakt is, dat is echt zalig vind ik. Maar hoe vaak zie je dat nog?
Even los van hoe belachelijk ik zo’n actie vind… Flink veel reacties komen er op neer dat men (grof) fysiek geweld zou gebruiken als men die lui zou betrappen. Ten eerste denk ik dat (godzijdank) 90% van de lui die dat zeggen er in werkelijkheid anders op zouden reageren. Ten tweede is iedere vorm van recht in eigen hand nemen strafbaar en treden rechters er (terecht) hard tegen op. Ten derde is het één één overtreding en is fysiek geweld een misdrijf (dus strafblad, celstraf en vergoeden van materiele en immateriële schade).

Is dat het je waard? Als het antwoord ja is zoek dan snel professionele hulp want je hoort in een instelling achter gesloten deuren.

Goede actie zóu zijn alle (ik bedoel hier echt alles) van de dader afpakken en de persoon naakt de straat op schoppen en de bezittingen gijzelen vooruit lopend op de afwikkeling van de schade aan het voertuig.
@woOody\je hebt wel gelijk…
terreinwagens en 4×4 auto’s zijn niet allemaal zo vervuilend
Een 20 jaar oude middenklasser is veel vervuilender.

bovendien zijn al die banden die vervangen moeten worden erg vervuilend voor het milieu
@Bozewolf

Daar hoef ik niet over na te denken.. Je probeerde toch te zeggen dat geweld tegen treehuggers absoluut onaanvaardbaar is?

”Milieuhippies leksteken? Als ik zoiets zou zien steek ik de stekert lek.”

Tja, dat zijn jouw woorden. Vandaar dat ik daar ergens mijn vraagtekens bij had.

Denk er nog maar eens over na.. ;)
Dat is dus onzin hé Johan.
Autobanden leeg laten is voor de wet ZEKER wel schade berokkenen.

Het beperken van de werking valt ook onder schade berokkenen.
Ach wat een geneuzel allemaal… Weg met die suv!

Een beetje vent rijd een tank… (ook geen last meer van lekke banden ;) nog lelijke eendjes of vervelende hippies en als ie diesel is, rijd ie toch lekker zuinig

Mar idd, gewoon afblijven van andermans spullen.
Wat een zever toch. Als je je gelukkig voelt met een jeepje koop je er toch een zoals je buurman misschien liever met een zware sportwagen rijdt. Dan heb jij nog de meest praktische van de twee. Gaan ze ook alle plezierboten afbranden, die zijn ook nodeloos aan het vervuilen.

Of wacht, en de mensen die met de vlieger naar australië gaan voor vakantie. Vervuilen die dan niet nodeloos met hun Co2 uitspuwende vliegtuigen? Ze zouden ook kunnen vliege naar italië of gewoon rijden, ook veel minder co2.

EN gaan ze nu ook de mensen die plastiek flessen kopen in de warenhuizen ambeteren. Glazen flessen zijn veel minder milieubelastend.

Wat een zeveraars toch. Hun standpunt slaagt op niks en de 4×4 is in het algemeen al aan het verminderen in het straatbeeld buiten dan de nep 4×4’s die amper meer verbruiken.
Ik vind dit niet gerechtvaardigd tegenover eigenaars van SUV’s, die mensen vinden die auto’s wel mooi, laat ze dan toch lekker! Bovendien kost zo’n SUV best wel veel geld en iemand heeft daar hard voor gewerkt. Vaak denk ik dat die lui dan gewoon jaloers zijn op het feit dat zij gewoon te dom zijn om wél een goede baan te krijgen, en daarmee een toffe auto, in plaats van een zielige volkswagen bus met gay-bloemetjes erop geschilderd. (zo’n busje stoot volgens mij nog meer uit als een Q7 3.0 maarja)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).