Warren Buffett verdient 1 miljard aan Chinese BYD investering

Auteur: , 21 Reacties

Misschien ken je de uitdrukking: "Vraag me niet hoe het kan, maar geniet ervan". Zou dat wellicht de verklaring zijn die Warren Buffett heeft voor zijn vrouw en kinderen wanneer zij aan hem vragen hoe hij het in deze crisistijd toch weer geflikt heeft om een miljard dollar winst te maken op nota bene een investering in de geteisterde automotive branche?

Autoblogger schreef nog geen jaar geleden een bericht dat begon met de tektst:

Warren Buffett neemt een aandeel in BYD. Is dat noemenswaardig?
Ja, Warren Buffet is namelijk één van de rijkste mannen ter wereld. Dus hij zal wel een soort instinct hebben voor succes…

En dat instinct heeft hij zeker! Buffett die eind deze maand 79 jaar wordt, heeft met zijn investeringsmaatschappij in nog geen jaar tijd op papier al 1 miljard dollar verdiend aan de investering in Chinese autobouwer BYD, zo heeft Bloomberg berekend. Hij kocht vorig jaar voor een bedrag van rond 225 miljoen dollar een belang van 10 procent in BYD. Ondertussen is de koers van het aandeel van de autobouwer zodanig gestegen dat wanneer het belang nu verkocht zou worden er dus een miljard dollar is verdiend. En dat in minder dan een jaar tijd, hoe bedoel je een neus voor zaken?

Vorig jaar was Buffett de rijkste man volgens de Forbes 500 en moest de 25 jaar jongere Bill Gates voor een keertje genoegen nemen met een tweede plek. Dit jaar hebben ze weer stuivertje gewisseld en staat Gates opnieuw vertrouwd bovenaan.

Wat ik mij tot slot nog afvraag: Zou Buffett zich ook heel erg storen aan het gegeven dat Chinese autobouwers er vooral om bekend staan veel westerse modellen schaamteloos te kopiëren?21 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
”Zou Buffett zich ook heel erg storen aan het gegeven dat Chinese autobouwers er vooral om bekend staan veel westerse modellen schaamteloos te kopiëren?”

Vast niet. Hij wil waarschijnlijk gewoon geld verdienen.
Die gast is binnen…
Maar de Chineese economie groeit toch door, crisis of niet.
@KippieKnaus: Dat is dus maar de vraag. De man heeft tientallen miljarden vermogen en dan kan ik mij voorstellen dat geld verdienen niet echt meer een uitdaging is. Wat wel een uitdaging is, is om van BYD een kwalitatief vooraanstaande autobouwer maken die bijvoorbeeld ook in westerse landen een graantje kan meepikken.
Voor diegene die het willen weten Waren Buffet rijdt rond in een cadillac dts zonder chauffeur woont in een huis dat hij in 1958 kocht voor 31.500$ hij heeft geen computer op zijn bureau en hij heeft nooit een gsm bij.
Als ik 1 euro investeer in BYD, krijg ik dan over enkele jaren ook een leuk bedragje?
@Kuukse, inderdaad. Het is logisch dat hij winst boekt, aangezien BYD het grootste deel van hun producten in China verkoopt (misschien wel alles). @cdp1193, volgens mij id de waarde van zijn huis nu zo’n 7-8 dollarton.
Warren Buffett is een 100% boerenlul ..
die doet alleen maar dingen die hij snapt ..
laat zich niet makkelijk in de luren leggen door “beautifull people” ..
rijdt beslist geen BMW ..

en verspilt zijn tijd nooit met autoblog.nl ..
Buffet zal het kopieeren niet zoveel uitmaken, want ze kopieeren europese auto’s en Warren is amerikaan.

Hij btw begonnen met flesjes cola als set inkopen en los verkopen…
@[email protected] ja het kost nu 7 miljoen dollar maar het is veel bescheidener dan de meeste huizen van “armere” mensen van cribs.
Kuukske schrijft:
6 August 2009 om 18:13

Die gast is binnen…


——–

no shit shirlock
Hij kan het nog steeds. Al heeft hij door de crisis al veel geïnvesteerd kapitaal verloren aan andere sectoren. Toch bewonderenswaardig, deze man. Zijn kapitaalinjecties hebben al vele bedrijven een platform voor expansie gegeven.
@Kippieknaus .. nee .. dat doen alleen terminaal arme mensen ..
Meneer, mag ik 1 miljoen hebben? u kunt het vast wel missen, toch?
10 minuutjes renten maar!
Dus BYD hebben een rendement van 540% op jaarbasis gehaald ? of dit bericht klopt niet
Buffet had 55 jaar geleden een toekomstvoorspellings machine gebouwd in zijn schuur. En sindsdien heeft hij alleen maar geprofiteerd van zijn faalloze creatie. :D
Buffett zal zich daaraan niet storen. Als hij maar geld verdient. Soms is er in de econmische wereld geen plats voor ethiek (aka onzin)
@ Dennis

Dat interesseert hem/ze geen fuck!! It’s all about the money ;)
….”vraag me niet hoe het kan”….

????

Wel eens gehoord van die miljard Chinezen???

Het zijn er inmiddels ongeveer 1,2 miljard.

P.s.
Ongeveer….dan bedoel ik:
Volgens een officiële telling. Want eigenlijk weet niemand het precieze aantal.

Ik heb wel eens gehoord dat ALLE fabrikanten van bijvoorbeeld tv’s voor 30 jaar 1 type tv zouden kunnen maken….en dan had nog niet heel China een tv.
Go figure! (want zelfs in China willen ze die oude rotzooi niet!)

De markt daar is zoooooo ontzettend gigantisch….dat klaarblijkelijk zelfs Warren zich een hoedje schrikt.

Nu wij nog….
Die gast belegt niet eens zelf, maar met supercomputers.
@ daytona

Owja die dingen uit de ruimte ;)
Mensen als Warren Buffet zich ergens inkoopt gewoon meedoen dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).