Hummer H3E plugin: 100mpg (incl video)

Auteur: , 12 Reacties

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, wat dacht je bijvoorbeeld van een 100mpg Hummer? Niet direct iets wat we een paar jaar geleden zouden hebben durven voorspellen.

Toch bestaat ie. De Hummer H3E is een plug-in hybride en gaat pas na 64 kilometer rijden in een ‘all-electric mode’. Dan begint de viercilinder 2.0L Ecotec benzinemotor met het leveren van vermogen en wordt de accu weer opgeladen. De totale actieradius is 400 mijl (644 kilometer).

Hummer (GM) heeft de H3E samen met Raser Technologies ontworpen. De H3E SUV is geïntroduceerd tijdens het SAE Congres in Detroit (april) en komende week zal de auto te zien zijn tijdens de 2009 Plug-In Conference (10-12 augustus). Vice President van Raser, David West, liet weten: “We’ve taken a vehicle known for being both a gas guzzler and an environmental polluter and turned into a clean, green machine that outperforms its gasoline-powered equivalent.

Uiteraard werd ook Arnold Schwarzenegger gevraagd naar zijn mening: “I got a sense that I was sitting in a car that represents the future of transportation in America.Filmpje!12 reacties

Mooi idee
Alleen het opladen…
Geen slecht idee. Heb wel mij twijfels of het het vermogen dat die heeft wel voldoende is om mee te komen in het verkeer. Zeker gezien het gewicht van een Hummer H3
100 MPG en een actiradius van 400 Miles ? Een tank van 4 Gallon +- 12 liter ? Iets in me zegt dat dat niet klopt :) een prius heeft bvb een tank van 45 liter en die haalt 1200 KM.
0-100 : 24 minuten
Onzin!!! een giga wagen die zuinig moet zijn. Tip: maak een kleinere wagen die NOG zuiniger is.
Ik snap ‘em ook niet. Mao haalt een goed punt aan. 10 liter tankje ofzo? Que pasa?

Wel goed dat ze er mee bezig zijn, andere kwestie.
HUMMER ROCKS !!!! 8)
Dit is weer typische electrisch=groen propaganda. Die 100mpg haalt ie alleen als je maximaal 65 miles op een dag rijdt. Als je meer dan 200 mijl op een dag rijdt dan rijdt hij officieel 33mijl per gallon wat grofweg 1 op 13 is. Dat dan ook nog eens in de praktijk waarschijnlijk veel minder zijn.

http://www.rasertech.com/wp-content/uploads/hummer_stats2-490x124-custom.gif

Ze rekenen gewoon wat hij doet als hij eerst zijn accu leegrijdt en dan hoeveel benzine hij gebruikt. Dit is dus in het echt niet echt zuiniger. Die electriciteit uit het stopcontact moet toch écht ergens vandaan komen.

De auto’s maak je pas echt zuiniger als je het radicaler aanpakt. Dus: maak die auto’s lichter, gebruik alleen electromotoren als aandrijving (minder verlies in de aandrijving, assen, versnellingsbak e.d.), gebruik de motor als generator (waardoor die efficiënt voor een bepaald toerental ontworpen kan worden) en ontwikkel de accu’s verder door (lichter & betere capaciteit) & bovendien: stop nog meer onderzoek in zonnecellen.
Voorspelling: het zal NOOIT goed zijn voor die groenpoepers: de HUMVEE ZELF wordt gehaat.
Je hoort ze ook al komen hé (wat NOON zegt): die electriciteit moet érgens vandaan komen.

Dat wordt dan ook HET bezwaar tegen de electrische auto: de electriciteit zélf is vervuilend, want kernenergie, want gas en olie, en het moet wind en zon worden.

En als het dan wind en zon geworden is: allemaal heel vervuilend want je hebt er veel PLAATS voor nodig. Zonne-energie in de sahara verstoort het biotoop van de woestijnspringmuis en als dat beest geen vrij doen krijgt sterft de mensheid uit.

NOOIT stopt het, voordat de economie zó kapot is dat niemand zich nog de luxe kan veroorloven om groen te zitten wezen. Ook dan krijgt het kapitalisme nog de schuld.

Want dat is het: antikapitalisme en anti-industrialisme.

Leve de gewone originele Hummer waar niks mis mee is.
De Hummer heeft gewoon zo’n imago van gas guzzler dat niemand hem meer wil kopen. Tenzij de vorm verandert misschien?
Kijk zo’n zuinige wagen zou ik nu wel kopen! Laat al die treehuggers lekker in Alto’s en Aygo’s gaan rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).