Youtube gaat Amerikaans F1-team sponsoren?

Auteur: , 21 Reacties

Chad Hurley, de oprichter van YouTube, heeft nog wel wat geld achter de hand. Hij verkocht zijn bedrijf aan Google voor een slordige miljard dollar... Om zichzelf bezig te houden is hij sinds kort de belangrijkste financier van het nieuwe Amerikaanse F1 Racing team USF1 (ook bekend als USGPE).

Er gaan nu geruchten dat Hurley heeft geregeld dat Youtube het team zal sponsoren. Daarnaast zou “Best Buy” een potentiële sponsor zijn.

USPGE heeft 20 werknemers en zal volgend jaar haar Grand Prix debuut beleven. De auto wordt gemaakt in Charlotte (North Carolina) en moet in oktober van dit jaar klaar zijn. (via techcrunch.com)

Met dank aan Tom voor de tip!21 reacties

20 werknemers? LOL Ferrari heeft al 21 man voor de pit crew.
Betekend dit ook dat Youtube de F1 beelden minder rap zal verwijderen :D
lol @ Prisma.

Met zo’n Amerikaans team hoeft ’t aan de centen niet te liggen volgens mij. Genoeg enorme bedrijven te vinden die er wel een dubbeltje tegenaan kunnen gooien, al helemaal voor wat naamsbekendheid buiten de VS.

Benieuwd hoe ze ’t volgend jaar gaan doen. Als ze een race winnen wil ik i.i.g. nooit meer horen dat een Amerikaan niet door de bocht kan.
ik kan begrijpen dat het veel kost maar 20 werknemers lijkt me toch echt wel weinig
@ivandrive

Alleen heeft USGPE nu nog geen pitcrew nodig he..

Begin van volgend jaar zullen ze wel wat meer mensen gaan aanemen.
waarom sponsert mij pa die geen f1 met 123video.nl hahaxD
@Fruitcake
Ik denk dat ze nu toch al langzaam aan naar een pitcrew moeten zoeken dan, want die mensen hebben ook training nodig!!
of ze moeten natuurlijk wel heel erg goed personeel aannemen….word wel duur dan!
@RJ,

Zolang er geen auto is, heb je ook geen pitcrew nodig. In Januari krijgt de auto z’n debuut en tegen die tijd zullen ze wel een pitcrew hebben.

De mensen die de pitstops doen krijgen vanaf volgend jaar nog een bak extra druk op hun schouders. Vanwege de ban op het tanken van brandstof duren de pitstops nu net zo lang als het wisselen van de banden kost.

Normaal kunnen de bandenjongens ‘rustig’ werken, omdat ze in een seconde of 3 die banden wel kunnen wisselen en het tanken minimaal een seconde of 7 duurt. Nu komt dus alle druk vol op de bandenwisselaars te liggen, en daar gaan we denk ik nog ‘leuke’ fouten in zien :).
@J.

jah daar heb je ook weer gelijk in, maar het vergt natuurlijk zeer veel training van deze mannen om dit goed uit te voeren.
Dus op tijd beginnen zou ik zeggen, er zzullen ook wel andere mogelijkheden zijn om dit te trainen daar hoeft de wagen immers niet hard voor te gaan.
een auto met een lichte motor maar met dezelfde afmetingne enz. zou al heel veel kunnen opleveren.
ik zie connecties: youtube => google => Tesla. Dus elektrische F1 auto. :P
Volgens mij is het niet ‘voormalig USF1’, maar heet het team nu daadwerkelijk zo. ‘USGPE’ was feitelijk niet meer dan een werktitel die men gebruikte, omdat de FIA de toevoeging ‘F1’ alleen toestaat voor gebruik indien een team ook een formele deelname-overeenkomst heeft gesloten met de FIA. Nu dat inderdaad het geval is, mogen zij zich ook tooien met die toevoeging.
@RRRobert: helemaal gelijk! heb het aangepast.
En wat is er interessant aan het feit dat een Formule 1 team misschien een sponsor krijgt? Ferrari heeft hun contract verlengd met Etihad airways, waarom horen we daar niets over. Het is niet alsof YouTube autogerelateerd is ofzo. Next!
waarom zou youtube in godsnaam gaan sponsoren :’)

ten eerste hebben ze geen geld (youtube is ondanks de ziekelijke hits en bekendheid nog steeds niet winstgevend)
en hier zit ook gelijk de 2de maar aan vast, youtube heeft geen reclame nodig? iedereen kent het al?
dat geld natuurlijk voor veel bedrijven maargoed, lijkt me niet zo dat ze in deze tijden en deze financiele situatie miljoenen uitgeven aan wat sponsorship
Lijkt me ernstig sterk dat Youtube gaat sponsoren, aangezien het financieel gezien een ernstig onderpresterend bedrijf is.
Daarnaast is het de ex-eigenaar van Youtube die wil gaan sponsoren en aangezien hij EX-eigenaar is, waarom zou hij dan Youtube stickers op de auto’s plakken?

@McKroket:
Iedereen kent ook Marlboro, Vodafone, etc… Daar gaat het bij sponsoring (vooral grote sponsoring) helemaal niet om. Het gaat er om geassocieerd te worden met een sport/team/techniek om zo in de ogen van de potentiële klanten een streepje voor te krijgen op de rest.
Zo wordt Vodafone veelal als cool ervaren, terwijl (in NL iig) KPN nou niet echt die zelfde reacties teweeg brengt.
@Oversoft: Vodafone is voor saaie zakenlui, aldus mijn (1980-1990) generatie.
KPN/Hi en T-mobile juist voor de jeugdigen. (Zie ook de “Goeiemoggel”, HI society of GeneratieKPN hype)

YouTube presteert financieel juist enorm, sinds 2006 opereert het onder het Google bewind na een overname van 1,65 miljard dollar.
Google maakt enorme winsten door zoektermen van de bezoeker te gebruiken om gerelateerde advertenties te tonen.
Ruim 20% van die winst komt van YouTube.

Sinds de overname van On2 Technologies kan Google ook nog eens in de HTML5 controverse YouTube op bijna elk HTML5-compatibel apparaat doordrukken.
@ Nick

Als je een beetje had gekeken op Google Nick dan had je geweten dan Youtube zwaar verliesgevend is. In april kwam nog naar buiten dat ze een verlies hadden gemaakt van een kleine 500 miljoen.
Aangezien Youtube wel wat winstgevende activiteiten kan gebruiken zou ik me wel wat voor kunnen stellen bij een associatie met F1.

Ingrediënten:
F1 team en een boel camera’s
Een website met veel bezoekers
Een geldzuchtige maniac die de F1 runt
Een contractje waarbij F1 beelden op een pay-per-view gedeelte van de site mogen worden geplaatst

Je kunt bijvoorbeeld een deal sluiten waarbij alleen de beelden van het team zelf op de betaalde Youtube-site mogen worden gezet…
Of je zet heel veel beelden online, meer dan je ooit kwijt kunt op televisie, met achtergrond info, sleutelende monteurs s nachts. Team meetings, testdagen, beelden uit de fabriek, beelden van de coureurs die trainen etc….

De echte F1 gekken zouden daar best wel eens warm voor kunnen lopen, denk ik.
@simon: YouTube zelf boekt verliezen, maar dat komt omdat de gegenereerde advertentiewinst direct naar GOOG gaat.
Het is officieel dat Hurley gaat investeren in USF1:
http://www.autosport.com/news/report.php/id/77778

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).