Verrassing! Een elektrische Volvo C30

Auteur: , 30 Reacties

We hebben al een C30 DRIVe en we zagen ooit een hybride C30 in de vorm van de Volvo ReCharge Concept (C30 plug-in conceptcar dinges). Het lijkt dus logisch dat we volgende maand een volledig elektrische C30 in Frankfurt zullen zien. En jawel...

Volgens het Britse Autocar heeft Volvo bevestigd dat er in Frankfurt een elektrische C30 hatchback zal staan. Een insider liet weten: “The all-electric C30 is a car we have talked about previously and formed the basis of the Recharge concept shown a few years ago. One of the cars that will be shown at the Innovation for Life event will be an all-electric C30 and that car will be driven.

Men laat echter weten dat er (nog) geen plannen zijn om de auto in productie te nemen. Daarnaast kan men de auto niet eens produceren, net zoals alle andere Europese fabrikanten. Dat voorrecht is behouden aan Nissan. Volvo heeft wel bevestigd dat er een plug-in/hybride versie van de V70 komt, waarbij een combinatie van een dieselmotor (voorwielen) en elektrische motor (achterwielen) gebruikt wordt. Maar dat zal nog minimaal tot 2012 duren…30 reacties

Ik snap iets niet aan de titels van de berichten hier. Er wordt “Verassing!” toegevoegd voor iets dat iedereen volledig zag aankomen, maar als er een nieuwe Audi wordt gepresenteerd, komt er een normale titel? ;)
kijk, in zon auto zou ik nu wel willen rijden, elke vorm van hybride hippie model wens ik de shredder toe. pfff wel tegenvaller dat het allemaal zo lang moet duren bij de Europese modellen.
voor de verandering een witte…
@ Laue
No offense, maar het is niet de eerste keer dat ik het vermoeden heb dat je enkel naar de plaatjes kijkt. Da’s okee, maar dan hoef je niet te reageren want, zoals nu, reageer je dan vaak totaal naast de kwestie. Dit is namelijk een concept van een tijdje geleden, over de elektrische C30 is nog niets bekend.
LOL @ vla ;)
@ mezelf
Ook @ ruud dus…
@ vla

lees jij de tekst wel voordat je gelijk zit te morren? Het zou toch zo moeten zijn dat je vrij snel aanvoelt dat ‘Verrassing!’ sarcastisch is… of niet natuurlijk.
Even off-topic:

Zijn er hier veel mensen die ook daadwerkelijk naar de IAA gaan?
AQ:

Ooit gehoord van dubbel sarcasme?
@Gideon: uiteraard ;)
@ vla

Pff nu wordt het helemaal mooi vla, lees eerst de tekst zelf goed voordat je mensen als laue bekritiseerd.
@ AQ
Heb ik gedaan… Dus?
@ gideon

met de nieuwe audi doelt vla denk ik op de a8? Die zagen we ook al aankomen qua uiterlijk, want de concept a7 zit er niet echt ver vandaan.
@ AQ
En jah, zoals Gideon zegt, dubbel sarcasme. ;) Hoewel ik de Audi’s gortdroog vind, achtte ik het wijs om er een sarcastische mop van te maken, er zitten namelijk veel fanboys op de site…
@ AQ
Die concept-car is zeer waarschijnlijk een voorbode van de A7 zelf, en dus niet van de A8. Maar ik moet toegeven dat Audi er wel wat dingen van overgenomen heeft.
@ vla
En ik ga het nog serieus uitleggen ook ;)
best een leuk concept maar laat ze vooral de Drive-range snel ontwikkelen en uitbreiden. Effe zorgen voor wat lage-uitstoot zuinige modellen met eventueel wat hybride-techniek.

De C30 vormt er iig een mooie basis voor. Rijdt lekker, oogt goed en is volgens mij best aerodynamisch en betrekkelijk licht. De ontwikkelingen gaan alleen niet hard genoeg, mss dat er met de opkomende facelift iets leuks te verwachten is.
@ Alwood
Alle modellen van Volvo (uitgezonderd de XC90) hebben toch al een DRIVe variant?

Maar gezien het geitenwollensokkenimago (sorry) is het logisch dat Volvo binnen aanzienlijke tijd met een hybride op de proppen komt, zeker omdat er geitenwollensokkendragers overgestapt zijn naar de Prius…
Motoren in de wielen! Dat is (een beetje) innovatief. Verder snap ik niks van deze auto. Waarom niet een body kit in een afwijkende kleur (groen?)? Nu lijkt is de auto zo wit en clean dat het welhaast klinisch wordt. Verder staat er niet eens Volvo achterop terwijl er wel het nieuwe grote Volvo logo voorop geplakt zit.
@ (Zure)VLA

erh, waaruit maak jij dat ik de tekst niet lees? de C30 vind ik een mooi model en ik vind het jammer dat de Europese merken er zo lang over doen om een volledig elektrisch model te maken.

nog vragen?
@ Laue
kijk, in zon auto zou ik nu wel willen rijden, elke vorm van hybride hippie model wens ik de shredder toe.
Gaat over de auto op het plaatje, niet over de tekst. ;) Tenzij ik het verkeerd begrepen heb en je idd over de C30 praatte, wat idd wel kan: mijn excuses in dat geval.
@ Vla

excuses aanvaard.
vind die grille en velgen zeer geslaagd
@ Laue
Je gaat alleen af op het uiterlijk, en daar draait het nou juist niet om bij dit model. Zoals de meesten wel weten is de grootste restrictie bij het uitbrengen van een volledig elektrisch model de prijs van het accupakket. Nissan schijnt dit voor elkaar te hebben, maar heb jij al een prijskaartje gezien?
misschien ben ik een verklaring schuldig. Ik ben altijd omringd door pc’s op mijn werk staan er overal pc’s te ratelen, thuis staan er altijd 3 aan, bij mijn vriendin staat ab.nl ook bij de favorieten. telkens als ik langs loop druk ik ff F5 om te kijken of er een nieuwe post is. Vaak sta ik dan ook in de top 10 van eerste comments. verder heb ik wel sociaal leven hoor ;) vooral na het weekend moet ik in de historie van AB.nl kijken ;)
@ Gideon

Ja, tot nu toe vind ik alle hybrides lelijk en zie ik ze als een tussenoplossing voor het volledig elektrisch rijden.( en daar houd ik niet van) de C30 vind ik een mooi model en volledig elektrische spreekt me erg aan.
@ Laue
Geeft het dan zo’n kick, om (bijna) bovenaan te staan bij de reacties? Mij lijkt een beargumenteerde mening of een goede grappige opmerking belangerijker…
@ Gideon

nee het geeft geen kick, maar ik verklaarde even waarom ik vaak bovenaan sta en dat het niet zo is dat ik de tekst niet lees.

volgende vraag.
wel lekker de eerste auto met stock floater velgen :D
http://www.youtube.com/watch?v=HMvQJG-EdXI
Bah! Weg met die lelijke elektrische dingen:S

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).