Lazareth Wazuma: quad met BMW V12 op biobrandstof

Auteur: , 50 Reacties

Tweeënhalf jaar geleden kwam hier ook al een keer opzichtige een quad van het Franse Lazareth voorbij. Die werd toen aangedreven door een blok van de Yamaha GTS met een inhoud van 1000cc, goed voor 120 pk. Dit keer zijn ze iets serieuzer te werk gegaan met een geblazen V12 van BMW.

De nieuwste quad creatie van Lazareth heet de Wazuma en kreeg een geblazen BMW V12 blok dat E85 biobrandstof lust. Het vermogen komt daarmee uit op 350 pk en dat is scary shit op een quad! Voor 200.000 euro koop je bij Lazarath je persoonlijke “groene” raket op wielen. Onderstaande video geeft je een indruk wat je daarbij mag verwachten. Vrijwilligers?

Lazareth Wazuma

Lazareth Wazuma50 reacties

Zo dat is echt te bizar voor woorden!
Geef mij maar een mooie lambo voor dat geld!
Koop dan gewoon een motor of maak er dan gewoon een auto van, met een quad wil je ook kunnen offroaden en met dit ding lijkt dat niet te kunnen omdat hij te laag is.. (ik bedoel: met een S8 kan je ook niet offroaden)
Fris windje zal daar bij komen kijken
die platte durft niet eens volgas te geven…chicken! :mrgreen:
Hebben ze ook niet eens een motor gemaakt met dit blok?
is er meer hierover bekend behalve 500 PK uit de V12,
bijvoorbeeld acceleratie topsnelheid etc ?
Levensgevaarlijk gewoon.. maar ik wil er wel één hebben.
Vet ding!
Zal weg super vet zijn om daar mee te rijden, doe mij er maar 1.
Oud nieuws, maar erg bruut! En dat kan toch nooit comfortabel zijn :?
Ja, idd te gek om los te lopen! Ik zie je daar nog niet te ver mee rijden en al zeker niet in de zomer. met je borst & buik boven op een dikke V12 dat word zweten. Ik rijd liever in men nieuwe C5 met de airco aan.
En aan al die jongens die hier zeggen ‘Doe mij er maar één’; 0-100 in dit ding is… Tja, je moet zoiets meegemaakt hebben om het te kunnen weten. Ik weet wat 0-130 in 4 seconden is, da’s met een V-twin trike met 100 pk. Dit is 5 keer zo hard. Sorry hoor, maar mij besluipt het gevoel dat jullie niet weten waar jullie het over hebben.
@ vla

niet dat ik weet maar allesinds wel met de v10 uit de Viper :D
Dodge tomahawk onder andere

OT: WICKED !
Stelt nix voor die V12. Deze heeft rolls royce met bio ethanol http://www.youtube.com/watch?v=7Fa-3PPcNsQ
Ziet er aangename zithouding uit, amaai!

PS Kijk waar de bestuurder zijn voet zitten, ei zo na tegen/op de achterwielen!
PS2 Voor Dwergen of Liliputters is dat misschien heel anders
Tsjah een quad/kart. Dit is eigenlijk gewoon een auto, zeker qua formaat. Die houding zal wel nodig zijn om er op te kunnen blijven zitten bij het optrekken. Tsjah ik kan niet zeggen dat dit aantrekkingskracht heeft. Het heeft wel wat uiteraard, maar het verschil met een auto is me te minimaal. Doe me dan maar een motor met een 4e ofzo van dit vermogen, daar ben ik waarschijnlijk een stuk sneller mee rond een circuit of bijvoorbeeld de stad door. Met 0-200 in 8 seconden ofzo ben ik al wel bekend.

De Tomahawk heeft trouwens alleen maar een theoretische topsnelheid van 480 km/h. Die snelheid is nooit gehaald omdat hij begrensd is en omdat een bestuurder zich met die snelheid niet vast zou kunnen houden. Dan zou je dus aan de kappen moeten. Met 300 lig je ook al liever achter je kuipruitje kan ik je wel vertellen ;)
1ste gedacht => batmobile voor rijke luis kinderen???

een te brede voorkant om echt dienst te doen als quad voor het grove gebruik!
@Vla, ik denk dat dit niet 5x sneller optrekt eigenlijk. Als het de helft van het vermogen op het asfalt kan zetten vind ik het al veel.
buiten het gigantische vetcoolgaaf gehalte ..
een beetje het onhandigste voertuig dat ik ooit heb mogen aanschouwen ..
dacht je dat dit alles was van dit merk
moet je eens op hun site kijken
een twingo met een v8
en nog meer van dat zieke spul
http://www.lazareth.fr/
@Vla (nog een keer ;) ), er zijn verschillende V12 motoren gebouwd, maar voor zover ik weet niet een met dit blok. De Boss Hoss motoren komen qua vermogen dichtbij dit. 425 pk in hun topmodel, maar dat is uit een V8 motor. Die dingen leveren slippende achterwielen op in elke versnelling. Zoek maar eens op Youtube, erg vermakelijk.
@Vla, waarom altijd meteen hard rijden, je kan toch ook iets snels hebben en gewoon rustig rijden, en rustig accelereren, dus als ie mooi is en da is ie, wil ik heb ook wel .
Zie hier het onderwerp voor een nieuwe column. “Quad’s zijn zielig”.
Het lijkt wel een berijdbare stofzuiger met een V12.
je koopt dit ding alleen om te laten zien: kijk naar mij ik heb een V12

als je echt een leuk speeltje wil kijk maar eens naar top gear seizoen 6 aflevering 10
In het filmpje wordt wel 350 PK aangegeven voor 500 kg, verder wordt er nog gesproken over een 5 liter motor.
zijn jullie dus wel zeker dat de informatie correct is en geen verkeerde vertaling door een of andere Engelstalige?

-edit: je hebt gelijk, foutje in de vertaling-

Oeps, foutje van mij, dat is de ongeblazen versie… dom, dom, dom…
euthanasie is toch verboden in Frankrijk? dodge maakte ooit eens de tomahawk, een V10 tussen je benen op 2 wielen, pure suicide!
Een quad?! En die Tomahawk zgn. een motor?! Superlatieven van deze twee genoemde voertuigen zijn het!
leipe shit, deze machine!
maar als ik hem zou bestellen, kies ik er toch een windschermpje bij om er niet afgeblazen te worden :p
:shock:
Dat is gewoon een doodskist op wielen man.
Perfect ding om zelfmoord mee te plegen met een flink knal aan het einde.
Leer frans, hij zegt 350 chevaux, bijna 500kg.

-edit: je hebt gelijk, foutje in de vertaling-
Gruwelijk! maar is weer alleen voor de rijken.. helaas.
Het schijnt dat ik, 2 1/2 jaar geleden het woord “fuckeronie” het begruikt.
Hierbij alsnog mijn excuses daarvoor ! ;-)
Ziek! Je bent toch echt levensmoe als je hier op wilt rijden? En de €200.000 vindt ik hem echt niet waard…Koop een Suzuki Hayabusa en monteer er een Turbo op en je hebt ook 450/500PK wat je wel kunt gebruiken(het zij met heel veel wheely’s de eerste keren) Nee een Suzuki Gsx-R 100/Yamaha R1 met 180PK op 170KG/ of een Ariel Atom lijkt me al meer als genoeg…
Wat een bruut toestel is dit!
Geef dit in handen van een goed coureur en ziedaar, de snelste tijd ooit op de Nürbürgring.

Als de velgen-bandencombinatie vergezeld is van remmen die bij zo’n velgen/banden horen, dan gaat dit ding ongehoord hard in de remmen kunnen. Voeg daarbij het ongelooflijk lage zwaartepunt en je raadt het bochtengedrag al.
En Jezus Christus, dat geluid…
@ Lorenz
Hmm… ’t Zal die dan zijn. Thanks! ;)

@ Thijs
Toegegeven, ik overdreef wel een beetje. Die V12 heeft ook zijn gewicht, en het toerenbereik is niet echt groot + 500 pk is het piekvermogen. None the less, de acceleratie zal best heftig zijn, I’m talking Ariel Atom 3 heftig! :o
En die Boss Hoss zal ik zeker eens opzoeken! Maar nu ff niet, kijk eens naar het uur… :oops: ;)

@ jahoor
Dat lukt maar nauwelijks en vergt wat training, bloed, zweet, tranen en minstens een stuk of 5 paniekmomentjes. En traag rijden is niet echt waar hij voor gemaakt is… ;)

@ RenesisHP
Hé, ik heb daar nog over gehoord, is dat niet die nieuwe WANKERmotor?
(Hahahaaa! I just crack myself up… :mrgreen: ;) )
Ik denk in alle eerlijkheid niet dat ik hiermee voluit dúrf te gaan.
Ik vraag mezelf soms al af of ik niet levensmoe bezig ben in mijn Celica, en iets sterkers dan een M5 heb ik nooit onder mijn kont gehad… Dan heb je het over iets veel zwaarders en uitgebalanceerders. Nee ik bedankt hiervoor.
Mezelf kennende, rijd ik me hierop dood. :shock:

Dan koop ik liever voor een kleine 10k een jonge Yamaha R1 of een CBR600. Als ik helemaal los wil kan ik voor 10% van die 200k ook op een hele dikke 996 zitten. Dan heb je denk ik een veel grotere kick. ;)
Haha wel grappig zo’n ding ;)

Ik zou wel willen weten hoe snel zo’n ding een rondje over “der ring” zou doen.
Volgens mij gaat tie niet voluit ivm remmen. Vol remmen en met het hele gebeuren over de kop!
Laat het Frans aan de Belgen over jongens… ;)

Het blok uit het filmpje heeft 350 PK maar er wordt géén prijs van vermeld! Verder heeft de Quad geen chassis, je zit als het ware op de motor(frame). Binnenkort komt hetzelfde blok mét compressor die ongeveer 500 PK zal leveren én gehomologeerd zijn voor de openbare weg. En deze zal 200K gaan kosten. Je kan best heel het artikel herschrijven want de helft is verkeerd :?
Paar dingen waar ik vragen bij heb….
Hou je dit wel vol als je 250 rijd ofzo dan heb je toch zon lompe weerstand, je ligt alleen op dit ding nergens kun je echt relaxt je voeten kwijt ofzo. In tegenstelling tot een motor waar je comfi op zit.
En wat voor remmen moet dit ding hebben een w12 tot stilstand brengen doe je niet zo maar.
Last but not least een w12 tegen je borst zou na een tijdje gassen in de bergen wel gloeiend heet worden?

Voor de rest kan ik niet zeggen dat ik het niet een bruut ding vind!
Ja hier is een vrijwilliger :)

Als Wouter dit niet meer durft te testen stuur me maar een mailtje, wie wil er nou niet boven op een V12 liggen met verder alleen een paar wielen om je heen :D
@nick

V12 of W12 is nogal een verschil he, volgens mij gaat het hier over een v12 BMW..

de beieraars hebben bij mijn weten geen W12 in het assortiment
Als ie achter nu net zo breed was als voor zou ik er misschien wel over denken
ik heb lazareth’s creaties altijd al geweldig gevonden maar dit slaat alles man! wtf een V12 in zo’n klein ding (alhoewel zo klein istie niet meer)…
wat een heerlijk ding is dat zeg. een dikke V12, alleen jammer dat er niet meer vermogen in zit. mag je dit met je B rijbewijs rijden? hoe zit het met de keuring hier in nederland, moet immers een kenteken ook op de neus komen of zit ik er naast?
vor dat geld ken je een mooie bmw 760 kopen en porsche panamera
Er staat op de bron website dat dit batmobile 500 Horsepower heeft, echter in jullie text staan er “maar” 350…. ??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).