Schumacher keert NIET terug in F1, Badoer vervangt Massa

Auteur: , 74 Reacties

Helaas fanboys, Michael Schumacher zal definitief NIET terugkeren in de Formule 1. Vandaag is bekend geworden dat hij nog teveel last heeft van een nekblessure. En hij kan de gewonde Felipe Massa dus niet vervangen. "Yesterday evening, I had to inform Ferrari President Luca di Montezemolo and Team Principal Stefano Domenicali that unfortunately I'm not able to step in for Felipe"

De complete mediahype is dus allemaal voor niks geweest. Gisteren werd al bekend dat manager Willy Weber had besloten om de productie van merchandise voorlopig stil te leggen en toen begonnen bij mij de twijfels die ik had alleen maar groter te worden. En nu is dus definitief bekend geworden dat Schumi niet zal racen. Maar wie zal hem wel vervangen? Waarschijnlijk zal het testrijder Marc Gene zijn.

UPDATE 11:00 Luca Badoer zal Felipe Massa vervangen.

“Yesterday evening, I had to inform Ferrari President Luca di Montezemolo and Team Principal Stefano Domenicali that unfortunately I’m not able to step in for Felipe. I really tried everything to make that temporary comeback possible, however, much to my regret it didn’t work out. Unfortunately we did not manage to get a grip on the pain in the neck which occurred after the private F1-day in Mugello, even if medically or therapeutically we tried everything possible.

The consequences of the injuries caused by the bike-accident in February, fractures in the area of head and neck, unfortunately have turned out to be still too severe. That is why my neck cannot stand the extreme stresses caused by Formula 1 yet. This are the clear results of the examinations we did on the course of the past two weeks and the final examination yesterday afternoon. As there were no improvements after the day in Mugello, I decided at short notice on Sunday to do that thorough examination already yesterday.

I am disappointed to the core. I am awfully sorry for the guys of Ferrari and for all the fans which crossed fingers for me. I can only repeat that I tried everything that was within my power. All I can do now is to keep my fingers crossed for the whole team for the coming races.”

Met dank aan iedereen voor de tip!74 reacties

jammer, ik had de koning graag weer de troon zien bestijgen!
Oohhhhh, hij durft niet meer. Zo zou zijn reputatie toch alleen maar schade oplopen.
*is zijn spullen al aaan het inpakken.
Inderdaad eeuwig zonde. Ik hoop dat het er nog eens van komt, ook al is het maar voor 1 race!
Beetje een sof hè. Maarja, ik ga nu voor Gené.

@Stefan: hij durft niet meer?!?
Zullen we jou even op je kippennekje laten stuiteren. Kijken of jij dan ook nog op je topniveau kan presteren.
Venema, heb je het artikel wel gelezen???
Was vast al langer bekend. Jammer dat we er allemaal ingetrapt zijn. Bernie kan ook riden op zn cash money. Goede P voor Burn?
Blessure verhaal is onzin, hij kwam erachter dat het alleen maar kon tegen vallen en toch nooit meer zou winnen.
Dit is inderdaad jammer, had hem graag willen zien rijden. Maar het zou wel moeilijk ziijn geweest om zn eigen succes the evenaren.
@Stefan-Venema jammer zo’n reactie. Jij geloofde zeker ook niet dat Armstrong het nog kon…….

Ik vind het erg jammer…!
Ik wist het haha hij kon/mocht de F60 niet testen en ik dacht meteen…die haakt af met als smoes z’n nekpijn! :?
Ik denk dat dit vooral een tegenslag voor Ferrari is. De auto’s zijn dit jaar nou niet bepaald goed en Schumi had dhet imago van het merk misschien nog iets kunnen opvijzelen door beter te presteren dan andere stalgenoten.

Maar ja het blijft allemaal gespeculeer natuurlijk!
Ondertussen zijn de tickets voor Francorchamps vlotjes de deur uit gegaan. Véél mensen zullen zich bedrogen voelen!
Ferrari Fanaat
kut, wou juist hem gaan zien gvd niet een of andere aap
Op de eerste plaats jammer dat het nieuws pas na een uur doordrong tot de nederlandse media. tip: http://www.michaelschumacher.de
verder erg jammer dat de blessure te veel last geeft, kaartjes maar weer verkopen dan.
Wie er dan wel in de auto komt… geen idee Marc Gene, zou goed kunnen omdat die Spaans is.
Badoer , zou ik persoonlijk meer kunnen waarderen, al was het alleen maar om het feit , dat hij eeuwig trouw aan Ferrari lijkt te zijn.
hahaha al die duitsers die ticketten voor spa voor niets gekocht

wel heeel spijtig dat ik em dan toch niet ga zien in spa
RenJie: er waren al langer twijfels, en daar is ook open over gecommuniceerd. Gisteren heeft hij nog een lange test gedaan in de F2007 en is gebleken dat het echt geen zin had. Jammer, maar so be it.
@LPJ, Schumacher zou vandaag en morgen gaan testen met een F2007. Niet gister zoals jij schrijft.
Ik heb net gelezen dat Badoer de vervanger van Massa wordt.
@Mr. Marteen, kan je het ons vergeven dat we niet 24/7 de website van dhr. Schumacher F5’en?
@Remco

vergeet niet dat de nek een van de meest belaste delen van het lichaam zijn tijdens een F1 race en dat het nie echt een smoesje is
Jammer maar helaas.

Maar ik denk dat het komt omdat hij even op autoblog op de naam Ferrari aan het zoeken was en zich lam schrok van alle foto’s van brandende Ferrari’s ;)

Maar hij heeft het geprobeerd alleen jammer dat hij er mee komt voordat hij 2 dagen test met die oude auto.
Al denk ik wel dat de overweging om het niet te doen ook te maken zal hebben dat hij toch is gaat twijfelen.
Die twijfels zullen extra sterk zijn geworden omdat hij niet kan testen met de F60.
Ik zeg niet dat hij de nek als smoes gebruikt maar het zal niet het enoge zijn dat aan de hand is.
Hoe kan ik dit nu best omschrijven: nooooooooooooooooooooooooooooo :(
robbie: klopt, my mistake. Overigens is het Badoer die vervanger wordt.

http://f1.gpupdate.net/nl/nieuws/2009/08/11/schumacher-blaast-f1-comeback-af-badoer-vervanger/
Badoer wordt idd de vervanger bij de aankomende race, daarna zou een of ander Duits talent (begeleid door Wili Weber) kans maken op het stoeltje.
NEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! :(
@ Rouge , volgens mij heeft Contador gewonnen hoor…..
Geert Schoots
Vergelijkbaar met Verstappen (die ik verder wel respecteer) die op het laatste moment cancelde voor de A1GP race op Zandvoort.

Zo sneu voor al die fans die kaartjes voor Valencia en Spa hebben gekocht, dat is dan meteen zo’n teleurstelling, waar bij wel gezegd moet worden dat Schumacher vanaf het begin heeft gezegd dat zijn nek een risico was dus je kunt het hem niet verwijten.

Jammer voor de formule 1 maar dit is zowiezo een leuk seizoen en volgend jaar met 3(+1) nieuwe teams kan het alleen maar leuker worden.
@Robbie,
Vergeven. ( geldt niet voor sites die zich puur op F1 richten)

Blijkbaar dachten ze bij Ferrari het zelfde over Badoer , als ik.
Geert Schoots
@Moritzh, waar haal je dat vandaan van Willi Weber en zijn jonge talent?

Mocht dat inderdaad zo zijn dan heeft men het waarschijnlijk over Nico Hülkenberg die momenteel aan de leiding gaat in de GP2….
Voor de sport is het erg jammer dat hij niet komt. Hij is toch nog wel erg populair en hij heeft toch wat bereikt in en voor de sport.

Persoonlijk vind het het niet zo jammer. Ik wil zijn prestaties niet afkraken (de meeste records staan op zijn naam), maar wat die soms gedaan heeft om er te komen. En dan kan je zeggen dat het al heel lang geleden is, maar de aard van het beestje verandert nooit.

Ik snapte het niet dat hij het in de eerste plaats ging doen. In mijn ogen kan die alleen verliezen. Iedereen heeft toch bepaalde verwachtingen en niet moet je toch maar waar zien te maken. Denk dat er toch wel heel veel mensen dachten dat hij gelijk ging winnen. We zullen het nooit weten.
Briljant nieuws voor Badoer.
Jammer van die smoes van MS…. de poepert
jammer dat er hier mensen zijn die denken dat der Schumi niet durft de beste man heeft idd een heftig ongeval gehad begin dit jaar. als er iemand is die lichaamlijk deze taak meer als goed kan doen dan is het wel Schumacher.
maar veel moest je ook niet van hem verwachten, hij heeft immers alleen getraind in een F2007 en op de kart, niet met de F60. dat is een compleet andere auto die heel anders rijd en reageerd. maar hij kan wel heel veel technische input naar het team geven en het samenwerken binnen het team flink verbeteren. helaas gaat dat nu dus niet gebeuren. Schumacher is een man met een vechtersmentaliteit en heeft een ongelovelijke kennis op zowel technisch als ook personeelsvlak. als er iemand is die een team weer op de rails kan krijgen dan hij wel. ik vind het heel erg jammer dat hij niet terug kan komen. maar ook hij is maar een mens en dus verwondbaar.
Daar bij Ferrari wisten ze reeds vanaf het begin dat Schumi niet zou invallen. Ze hebben het gewoon puur om de media-aandacht gedaan. Het feit dat Weber de merchandising reeds vroeger stilllegde getuigt van die voorkennis. Het was dus puur kassakassa! MAAR: een addertje: er zullen ongetwijfeld veel “fans” zijn die hun geld terugwillen.

Moraal van het verhaal: Alle beslissingen worden genomen tegen een economische achtergrond, dwz: met de voorwaarde om zoveel mogelijk geld binnen te rijven.
OH NOEEEEEEEEEEEEEESSSS!!! Ik droomde vannacht nog dat ie 2 zou worden in valencia, LOL.
Snap niet dat jullie et erg vinden…….
Ben blij dat je die rotkop van een wurstfresser niet op tv gaat zien!!!!
Auwah mein Nacken… Gut So Schumi Bleib zuhause!!
Nek? Snap het niet, die Duitsers hebben standaard toch een geweldige nek?
@ Initial_D ,
Dude, misschien wordt het toch tijd voor profesionele hulp!
En als je dan over Schumacher droomt, waarom wordt hij dan geen eerste???
Leider kommt mein Schumi nicht im Frensehen.
Es tut Mir leid!
@Merry. Dude, hij werd zelf eerste.
Tja, volgens was het ook ma een manier om toch nog de overgebleven toegangskaarten verkocht te krijgen………
vind het wel nog jammer, niet omdat ik fan ben maar gewoon om eens te zien wat hij nu nog kan. Btw toch vreemd dat ze eerst aan de hele wereld vertellen dat hij terugkomt, en dan door een ‘nekblessure’ plots niet meer kan… vreemd dat ze niet eerst testen hebben gedaan voor ze het nieuws de wereld instuurden…

btw!! kan iemand me vertellen waarom shumi door velen ‘onsportief’ enzo wordt genoemd ????????????????????????????????
In Spa hadden ze al veel kaarten verkocht toen aangekondigd werd dat hij zou rijden, want de kaarten verkoop verliep niet vlot. (Zo slecht dat ze verlies zouden leiden).
Nu hij niet komt zal de verkoop ineenstorten.
Gelukkig voor Spanje komt Fernando wel.
@ XXX. Hoelang kijk je naar de F1????? Heb je even??
@Xxx:
‘btw!! kan iemand me vertellen waarom shumi door velen ‘onsportief’ enzo wordt genoemd ????????????????????????????????’

ach, je zal maar een wedstrijdje winnen waar je de hele tijd je teammaat niet kan volgen door… gewoon die teammaat de opdracht te geven dat ie net voor de finish even wacht om dan als 2e over de streep te rijden.

ook vind ik zijn rijstijl soms wat onsportief op sommige momenten die ik gezien heb, maar ach iedereen kan wel eens erg hevig zijn als het om zoon titel gaat… kijk maar naar het wtcc, ook vaak trek en duwwerk!
@ XXX en M-Lover. Om nog maar te zwijgen over Hill en Villeneuve. Dat met die teamorders was nog een beetje te begrijpen(niet goed te praten), maar wat hij daarna opvoerde op het podium was helemaal een aanfluiting. Gelukkig was het publiek er toen ook mee eens en werden ze uitgefloten.
Wat een sof….

Vanwege het ongeluk in Februari kan tie niet meerijden. Ben ik dan eenvoudig, of was dit 2 weken ook te voorzien?
Typisch een Duitser: eerst blèren en dan denken… ;)
correctie – was dit 2 weken TERUG ook te voorzien –
Heeeeeeeeeeeeeel jammer, gewoon kudt eigenlijk. Het is niet dat ik het Badoer niet gun, als iemand het verdient om te racen is hij het wel. Na dat ongeluk van Massa was het al flink balen dat ik hem niet meer zou zien racen op Spa. Een tijdje later zou Schumi instappen en dat zou ik wel weer gaaf vinden.
Nja, forza Badoer! Stiekem hoop ik dat ie gewoon sneller is dan Raikkonen, geeft hij misschien ook eens gas.
Hij durft gewoon niet. Bang om te verliezen. LOL
Teveel last van de nek, het gaat niet. Punt. klaar.

Jammer voor de fans van Shumi, beter voor de uienzeikerds hier.
En toch….schumi heeft weer even mogen ruiken aan de roem, de camara’s, de hype om zijn persoon. Hoeveel geld je op de bank hbt staan, dat went nooit.
Het zal mij niks verbazen – in navolging van Armstrong – als hij in het nieuwe seizoen een rentree maakt.
Ik zie Ferrari nog wel in staat om dit als toneelstuk op te voeren om te zien of ze wat extra meters konden maken met de F60 tijdens de zomerstop als ze Schumi lieten instappen. Die extra test kilometers kunnen ze goed gebruiken, maar nadat vorige week bleek dat de teams Williams en RedBull hier niet mee akkoord gingen, was het voordeel van een rentree van Schumi voor Ferrari minder waardevol en kan prima één van de huidige testrijders instappen die volgens mij al wel veel meters gemaakt hebben voor het seizoen met de F60.

Voor de duideljkheid, pure hypothese en speculatie hoor, gevoed uit de historie van 60 jaar Ferrari in de Formule 1…
Jammer had hem graag nog een keer gezien in de F-1
Hoe zat dat met die rizladay dan? hij kwam niet omdat ie voor even terug zou komen in de forumle 1!

nou hij had net zo goed kunnen komen!

paar lul verhalen in 1 lijkt het wel.
Shumacher is een topsporter die geschiedenis heeft geschreven, maar hij had moeten stoppen op het hoogtepunt van zijn carrière en dat heeft hij nu net niet gedaan. In de plaats daarvan heeft hij de laatste 2 (of 3) kampioenschappen verloren waardoor hij heel wat respect en aanzien verloren heeft. Een terugkeer had enkel het beeld gegeven van een Shumi die waanhopig nog eens wou proberen. 98% kans zou hij terug verloren zijn en als gevolg nog meer aanzien verloren hebben. Hij zal door al deze heisa nooit zo groot worden als andere racelegendes als Senna, Prost,…
@ XXX

Ze hebben wel degelijk testen gedaan. Volg het F1 nieuws aub.
Ja hoor we hebben er weer een.
Brazilië 2006: Schumachers laatste race. Laatste race van dat seizoen en hij had nog kans om kampioen te worden. Dus als je in de laatste race van je carriëre wat tevens de laatste race van dat seizoen was, nog kans hebt om WK van ,dat seizoen te worden maar je motor in de kwalificatie niet meewerkt en je supersterke opmars tijdens de race helaas niet heeft mogen baten, toch nog vice-wk wordt ben je al flink over je top bezig en had je gewoon eerder moeten stoppen?
oh en XXX heeft daar zeker wel een punt. Hij bedoeld eerst in het geheim testen. Was alles goedgegaan, dan pas wereldkundig maken dat je terugkomt. Dan had je deze “problemen” niet gehad. Leer lezen aub.
Stond Senna niet 30 punten achter op Schumacher, toen hij ermee stopte? Was dat dan een hoogtepunt, pfff…
Is dat niet een beetje cru, Peer?
NEEEEEEEEEE sniksnik

Maar ik hou hoop, wellicht over een paar races of volgend jaar hoop doet leven.

Ben benieuwd wat Luca ervan bakt.
Niet veel vrees ik, Badoer is een geweldig tester, maar zijn race resultaten zijn niet echt om over naar huis te schrijven.
@Bertjan,

Mwoah, zou best eens kunnen inderdaad…
Als ze ergens sluw zijn is het wel daar en zoiets bedenkt een andere niet eens maar Ferrari idd wel ;-)
@ Wessee

Ik wil niet ontkennen dat Schumacher geen topsporter is (zie vorige post) en idd je hebt gelijk. Hij heeft in 2006 zeker schitterend gereden dat kan ik ook niet ontkennen. Maar de tweede plaats telt nu eenmaal niet mee in sport. Je carriére eindigen met de eerste plaats is nu eenmaal veel mooier dan eindigen op de tweede plaats. Hij ging in 2004 al stoppen maar deed er een jaartje bij en won het kampioenschap niet, dus deed hij er nog een jaartje bij en in 2006 won hij weer niet. Stoppen in 2004, na 4 jaar kampioenschap op rij, was dus de boodschap.

En over je post over mijn opmerking over XXX. Ik heb deze idd anders geinterpreteerd. Maar je kan dit ook wel beleefd opmerken
@Horus: Ja, maar van te voren is best moeilijk te zeggen dat je wagen dat jaar nog geen deuk in een pakkie boter kan rijden. Ik denk dat een echte sportman maar wil blijven proberen.

Mijn opmerking over jouw opmerking over XXX’s opmerking (:P) was zo geschreven als jouw opmerking over XXX. Bedoel er dus verder niks mee maar had wel een smilie erachter kunnen zetten. ;)
Denk dat er nu goedkope F1 kaartjes op Marktplaats/eBay zullen verschijnen :)
@Wessee,

Ik vind dat je gelijk hebt, natuurlijk is een eerste plaats beter dan een tweede plaats maar Schumacher kon de pace van Alonso nog met gemak volgen en in Brazilie 2006 heeft hij 1 van zijn mooiste races ooit gereden.

Hup, even 2 BMW’s inhalen in een enkele bocht. Terugvallen door een lekke band en vervolgens nog een keer het halve veld inhalen om zijn carriere op een mooie vierde plek af te sluiten. Niks mis mee, de meeste coureurs mogen er alleen maar van dromen om vice-WK in de Formule 1 te worden.

Ik vind het jammer dat hij niet optijd fit kan zijn om terug in de auto te springen, je ziet gewoon dat de ‘sportman’ Schumacher nog niet helemaal klaar is met z’n carriere. Hij springt ook niet voor niets regelmatig op de motor om een race te rijden. Badoer ben ik nooit fan van geweest, hij is trouw aan Ferrari maar heeft al 10 jaar geen races meer gereden, hij heeft net als Schumacher nog geen meter in de F60 afgelegd en hij heeft in zijn gehele carriere nog nooit een WK punt gescoord.

Een slechte coureur is het niet, hij is een beetje zo’n anti-held die met slecht materiaal af en toe leuke dingen kon laten zien en op het einde ging het toch altijd weer fout. Ik denk dat Ferrari beter Bourdais of Piquet in die auto had kunnen zetten, vooral Piquet had ik veel van verwacht. Renault staat er om bekend minder materiaal aan de 2e coureur te geven, en Briatore geeft Piquet het hele seizoen al geen steun waardoor het voor hem moeilijk is om te presteren.

In de GP2 waren Hamilton en Piquet elkaars grootste concurrenten, hell ze waren elkaars enigste concurrent die ze in dat rijdersveld hadden dus een pot stampen moet Nelson ook gewoon kunnen.
Op je hoogtepunt stoppen is natuurlijk sub-optimaal, je gooit dan de helft van een mooie carriere weg. Bovendien weet je dat toch pas als het te laat is. Schumacher is eerder te vroeg gestopt dan te laat maar naar 7 wereldtitels was er gewoon geen eer meer te behalen.
Slimste zet in Schumi’s leven totnogtoe!
@ Mashell

Ik snap niet dat je stoppen op je hoogtepunt gelijkstelt met het weggooien van een halve carrière. Bovendien wou Schumi al stoppen toen hij nog op zijn hoogtepunt was, hij had dus zeker niet de helft van zijn loopbaan weggegooid. Je carrière eindigen als de ‘onklopbare’ met 4 wereldtitels na elkaar is toch mooier dan stoppen met 2 verloren wereldtitels aan de opkomende garde van F1 (ook al kwam dit door een slechte wagen). Dit geeft mij een beeld van:
“Jammer, maar hij kan moeilijker mee met de opkomende coureurs”. Een terugkomst dit jaar had dit beeld wsl alleen maar versterkt vermits hij al lang niet meer heeft gereden. Als hij zich echt wil bewijzen moet hij helemaal terugkomen en terug een wereldtitel veroveren.
Ik denk dat Mashell vindt dat een carrière een parabolische baan volgt. Na de top, die zich op de helft bevindt, volgt een periode van neergang totdat het over is. ;) Nogmaals, Schumi, en geen enkele rijder, weet van te voren dat in komende seizoenen zijn auto niet toereikend genoeg is om een wereldtitel te halen. Daarnaast heb je zoveel factoren waardoor hij in zijn laatste twee seizoenen géén WK is geworden.

Ik denk persoonlijk dat mits voldoende voorbereid en gewend, Schumacher zo mee zou kunnen rijden met de beste rijders van het veld. (Goed lezen, ik zeg niet met de coureurs met de snelste auto’s) Daarnaast was deze kleine comeback niet om zich te bewijzen, immers, wat moet je bewijzen na 7 wereldtitels?
Dat is volledig waar wat je zegt, Maar die factoren buiten die van de racer zelf horen nu ook eenmaal bij de sport en tellen evenzeer voor alle andere rijders. Ik persoonlijk vind dat geen reden. Ferrari heeft altijd gedomineerd en heeft altijd het budget en kennis gehad om superbolides te maken. Zij hebben in 2005-2006 gefaald als team en Schumacher hoort ook tot dat team. Zij hebben hun aanzien als onklopbaar duo “schumi-ferrari” een deuk gegeven.
ps: dit is louter mijn mening/gevoel.
@horus

maar toch krijg je bij Schumi een specialer gevoel dan senna en prost,en ieder klein kind kent Schumacher eerder dan senna of prost;)
hij was gewoon zo goed dat die laatste kampioenschappen hem nog steeds aan de toppopulatie hielden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).