Bob is cool: hij springt voor Volvo’s

Auteur: , 29 Reacties

De driepuntsgordel, de belangrijkste automobiele veiligheidsmaatregel sinds de rem, bestaat 50 jaar. Volvo was het eerste merk dat de riempjes in haar auto's monteerde en is sindsdien pionier op het gebied van niet doodgaan achter je stuur. In een Volvo kun je rustig al rijdend op je laptop naar Autoblog surfen, want hij rijdt zelf, remt zelf en gaat hard piepen als je toch even op moet letten. Bijvoorbeeld wanneer er een voetganger oversteekt. Om te testen hoe hun auto's hierop reageren heeft Volvo nu Bob geïntroduceerd.

Bob is een plastic man van gemiddelde lengte met de neiging om plotseling uit donkere hoekjes door het verkeer te springen. Dat doet Bob natuurlijk niet zelf, want hij hangt aan een kraan die bediend wordt door Volvo-medewerkers met kwade bedoelingen. Volgens het merk bootsen de onderzoekers hiermee realistische, veelvoorkomende verkeerssituaties na. Ik heb inderdaad ook vaak last van mannen met slappe ledematen die lukraak voor mijn auto zweven, dus ik juich het van harte toe.

We weten natuurlijk dat Volvo allerlei James Bond-achtige technieken gebruikt om ervoor te zorgen dat je nergens tegenaan rijdt. Deze sensordingen en radargevallen kunnen prima omgaan met andere auto’s, paaltjes en dat soort grote objecten, maar de nieuwste generatie van dit systeem moet ook snel bewegende voetgangers kunnen herkennen. En daar komt Bob om de hoek kijken.

Volvo zou echt volmaakt gelukkig zijn als Bob ook zelf kon bewegen, maar ze hebben nog geen vrijwilligers gevonden. Wel mochten ze recentelijk de komst van Bob Junior vieren en wachten ze nu met spanning op de love interest van Bob, die binnenkort haar opwachting maakt. Geen al te kuise gang van zaken, maar ze doen het in ieder geval veilig.29 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
heerlijke droge titel ;-)
Bob jij, of Bob ik?
Ik snap wel waarom Bob voor de auto’s springt, hij ziet helemaal niets. Het lijkt wel of hij een te groot spiderman pak aan heeft.

Voor de rest super dat er zo mee “omgesprongen” wordt.
Die Bob is een coole kerel.
Yeeey, mijn XC60 :D
Geen filmpje? Ik heb nog wel iemand om voor Volvo’s te gooien en hij kan zelf bewegen.
http://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/00705/DG_B_3980995-spee_J_705377b.jpg
Hmm, dacht ik toch echt dat Ford de eerste waren met veiligheidsgordels…
natuurlijk vette high tech shit. alleen vraag ik me af wat er gebeurd als er een vogel voorbij vliegt? die willen ook nog wel eens 2 sec voor je bumper blijven zitten.. en dat op de snelweg?

acht wat lul ik, zal volvo wel aan gedacht hebben, +1 voor volvo.
LOL @ Rouge :lol:
@Wipeout: Klopt, Volvo was de eerste met standaard driepuntsgordels. Heb de tekst even aangepast.
yeuy voor volvooo! *hangt spandoek weer op*

tsja, en bob… beetje slecht is het wel dat ‘ie nu ook z’n kinderen al mee neemt naar het werk :| Deze systemen zijn vooral leuk als ze óók uit kunnen. Zijn altijd wel situaties te bedenken wanneer je het liever even niet gebruikt… Ik vertrouw nog maar even op mijn eigen rijden ;)
ik wil bob wel in het echt spelen, mits een grote vergoeding, dat spreekt voor zich en oja: een V70 voor mijn pa, een C30 voor mijn ma en een C70 voor mij, maar dat is een kleinigheidje he.
@Rouge: Koos werkt al een tijdje voor een andere baas hoor… Je moet Peter Muijer hebben.

Ontopic: is dit niet al oud nieuws (volvo’s City Safety)? Kan me herinneren dat ik dit al eens bij 5th Gear o.i.d. heb gezien…
niet helemaal hetzelfde, maar een variant op een thema:
http://www.youtube.com/watch?v=8b8ABCjZmRw
Wat mij een superdroge sport lijkt is het opzoeken van Volvo’s en er dan expres voorspringen (mits de volvo minder dan 30km/u rijdt natuurlijk). Een soort belletje lellen, maar dan irritanter…
@ Rouge en ik ken iemand die een hele batterij Volvo trucks heeft, wanneer spreken we af? :mrgreen:
@cbr600rr: Nieuwe extreme sport? Iets voor op de X Games misschien. :D
Het city safe systeem van de XC60

Bob is een mietje. Hij weet dat de XC60 uit zichzelf zal stoppen. Laat ‘m maar eens voor een gemiddelde Gallardo springen. ;)
@Solstice:
Die staat al stil voordat hij bij bob in de buurt komt..
@ Rouge

Held! :lol
+1
lol @ Rouge :-D
Ik weet een leuke nieuwe sport! Volvo Bashing! Ga achter een bosje staan en spring voor de Volvo, de chauffeur zal zich rot schrikken omdat de auto vol in de ankers gaat, HAHAHA!

(Hint voor niet snuggere mensen, dit is een grap he;))
Hoi Bob.
CentoCinquantaNove
Filmpje (vanaf 0:48). Kan ook alleen gelden voor mensen die zich net hebben opgehangen aan een viaduct.

dat heb ik zelf wel eens geprobeert! :D
dat is echt heel raar! :? want je moet gas blijven geven anders denkie o, hij grijpt zelf al in, dus het gaat helemaal tegen je gevoel in,
maar wel gaaf om te doen!:D
Aha dus volvo heeft ervoor gezorgd dat wij met die (fijne) driepuntsgordels mogen rijden, waarvan de politie van buiten de auto kan zien of er weer 90 euro boete betaald moet worden
Tja … deze Bob is echter wel slim genoeg om NIET voor auto’s te springen ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).