Speciaal voor Nederland: Fiat Grande Punto NeroBianco

Auteur: , 17 Reacties

Dat is nou leuk, speciaal voor ons Hollanders heeft Fiat een ZwartWit modelletje gemaakt. Een soort van kleine goedkope LP640-versace.

De Fiat ziet er erg wit uit, maar schijn bedriegt. De 77pk 1.4 is namelijk heel groen, dat scheelt weer in de BPM. Verder is dit speciaaltje volgestopt met “luxe”. Er zitten elektrisch bediende ramen op, centrale portiervergrendeling mét afstandsbediening, een elektrisch panoramisch schuifdak, airco, een verstelbaar stuur, kortom: “You name it, wet got it”. Als slagroom op het toetje is de vering lekker sportief afgesteld.

De kleur heet “Glory White”. Het zwart komt naar boven in het schuifdak, de buitenspiegels, de koplampunits en de donker getinte achterste zijruiten. Er worden slechts 200 stuks van gemaakt en er hangt een prijskaartje aan van €15.795,-.17 reacties

Ziet er leuk uit, wit met zwart combineert lekker :D maar lijken de velgen nou wit op de foto, of ligt dat aan mij?
“Wet got it” = “We got it”

wat een luxe zeg…, CV, air, elct ramen dat is toch bijna standaard these days?
zwarte velgen zou er mooier uit zien! :D
Leuk, maar zijn zulke donkere ramen aan voor + zijkant in Nederland niet verboden?
Gaaf bakkie!
Zet hem bij mij maar op de oprit!
Al die opties kon je voorheen ook al aanvinken op je GP, dus om nou te zeggen “speciaal voor Nederland”, mwah. Eerder: “Fiat Nederland wil van voorraad af voordat de face-lift komt”. Maakt de auto er natuurlijk niet minder mooi op. :)
Waarom is deze er niet als 130pk JTD?
Blijft een leuk karretje, alleen zouden zwarte/antraciet velgen hem inderdaad beter staan.
Wat heb ik aan een sportieve vering? Hobbel boem hobbel steeds, lekker stuiteren op de weg.
Wat het jammere aan die Punto’s is dat die edities allemaal aftermarket in elkaar geprutst zijn. De sideskirts, spoilers en etc. zijn achteraf er op gezet en vertonen enorme kleurverschillen en zijn echt niet mooi gemonteerd (Een kennis heeft onlangs een witte Edizione X gekocht) Erg zonde wanneer je toch zo’n €17.000,- voor zo’n auto betaalt.
kortom: “You name it, wet got it”.
Wat een beestig karretje. De prijs had wel een beetje lager mogen zijn, maar als ik dan het interieur zie met die prachtige zetels en dubbel schuifdak, dan loopt het kwijl toch in mijn mond.
Wat ze met de sportieve vering bedoeling snap ik niet goed, het zal wel marketingtaal zijn, want alle Punto’s zijn standaard al heel sportief afgeveerd, zelfs het basismodel van <10.000 euro.
Hoe dan ook, het blijft een mooie Punto. En Punto’s staan nog steeds voor rijplezier (de 1.2 8v uitgezonderd, want die is niet vooruit te branden, je moet echt wel een hogere motorisatie kiezen).
Wauw, vet exclusief enzo…
@Laue: jij hebt zeker nog nooit in een Fox of Polo gereden? :)
Ziet er goed uit en deze uitvoering bespaart je 1400 Euro, je krijgt alleen de Ecoplusbonus van 1200 Euro niet op deze versie, wat het enorme voordeel brengt op maar liefst 200 Euro. Het zal wel enorm storm lopen met zo’n geweldige aanbieding ahum.
Ik heb h’m gekocht….
rij nu ook al een GP maar deze is nog beter aangekleed en is 1000euri goedkoper….kortom kan niet wachten totdat hij voor de deur staat…
Nog 29 dagen…and counting….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).