Italiaanse politie mag geen maffia-Ferrari’s gebruiken

Auteur: , 25 Reacties

Tegenvallertje voor de Italiaanse dienders, ze mogen namelijk geen gebruik maken van de Ferrari's en andere dure auto's die ze bij leden van de georganiseerde misdaad in beslag hebben genomen. De reden? De onderhoudskosten van de auto's zijn te hoog...

Logisch, Ferrari’s zijn gewoon veredelde Fiat’s en niet iedereen is tevreden over die kwaliteit. Daarnaast, supercars zijn sowieso niet goedkoop om te onderhouden. Volgens de krant la Repubblica is de politie tevens op bureaucratische problemen gestuit. De meeste auto’s moeten nog in Italië worden geregistreerd, de maffia had ze om fiscale redenen bij buitenlandse ondernemingen ondergebracht.

De Italiaanse Minister Roberto Maroni van Binnenlandse Zaken maakte eerder bekend dat de politie de luxe auto’s ter beschikking zou krijgen. De eerste twee exemplaren waren zelfs al uitgekozen: een gele Ferrari 512 en een zwarte Porsche Cayenne.

Met dank aan Laurens voor de tip!25 reacties

denk dat een ferrari op de weg gevaarlijker is dan een gewone snelle auto (ivm brand gevaar) al is het toch wel leuk lees ik daar nou een porsche cayenne :O lelijk ding..
“De meeste auto’s moeten nog in Italië worden geregistreerd, de mafia had ze om fiscale redenen bij buitenlandse ondernemingen ondergebracht.”

De ene mafia bedonderd de andere mafia….
Waarom klagen ze daarover als ze wel gewoon Lambo’s hebben?
@autoblogger: de onderhoudskosten en het verbruik van zo’n Cayenne zijn idd hoog maar wat heeft dat met Fiat te maken? Of stopt Porsche naast Vw onderdelen nu ook al Fiat onderdelen in de Cayenne om een beetje het hoofd boven water te kunnen houden?
@w0o0dy: nee, ik had het alleen over Fiat/Ferrari.
Dan eerst maar de boeven met een Toyota Aygo oppakken.
Via VanDale:

U hebt gezocht op het woord: mafia.
RESULTAAT
 maf·fia de; v(m) -’s 1 geheime bond van misdadigers op Sicilië 2 grootscheepse, georganiseerde wereld vd misdaad 3 (min) besloten wereldje: medische ~
-FF-
-edit: je hebt gelijk, het is maffia met dubbel f. Heb het even aangepast.-
Is het geen plan om de helft van de dure, in beslag genomen, auto’s te verkopen en het geld dat die wagens opleveren te gebruiken voor onderhoud van de andere overgebleven auto’s?
politie/maffia ..
kortom .. “in groepsverband opererende gewapende afpersers” ..

kunnen van mijn part maar niet hard genoeg branden ..
tja wat nu
waarom zou de politie in zulke autos moeten rondrijden ??

in geval van vluchten, piepen ze zo een andere agent een paar honderd meter verder op….
@autoblogger, onderhoud van sportauto’s is nou eenmaal duur. Waarom ben je zo verzuurd tegen alles uit de Fiat groep?
Jaloers omdat je zelf een saaie eenheidsworst rijdt? En het dan maar gooien op onbetrouwbaarheid?
@ Jimmie

Niet die discussie weer…

Ferrari zuigt zegt autoblog, dus is het zo!
Ze nemen bij Ferrari in ieder geval de moeite om iets te veredelen dat kun je van Vw/Audi dan weer niet zeggen, daar tekenen ze een ander huidje en plakken ze er een andere badge op…. da’s pas armoe. Overigens het feit dat velen hier het zowiezo niet snappen als het niet duits is da’s ook armoe, en Ferrari is nou eenmaal niet bedoelt voor calvinistische sloebers. Fiats zijn trouwens stukken goedkoper juist in het onderhoud dan die duitse goedkoop gemaakt maar duur verkochte troep
Jesse van Dalsen
@JPM: zoek eens een leven, en kijk meteen uit naar een eigen mening!
-edit-
@ Jesse van Dalsen

Haha je maakt m’n dag ;)
@ jimmie, welkom in de wereld van blogs.
@w0o0dy: zeg ik dat Audi/VW beter is? Ik haal alleen een relevant artikel over Fiat erbij, that’s all. En nee, ik wordt niet enthousiast van dat merk.

@JPM: LOL @ Ferrari zuigt zegt autoblog, dus is het zo! ;)

@Lucb: bedankt voor het toelichten!
Ooit, in de jaren ’60, kocht de Italiaanse politie 2 Ferrari’s. Op de eerste dag van inzet reed een agent een van de Ferrari’s in elkaar op de snelweg. De andere is toen weggezet en werd alleen nog voor speciale gelegenheden gebruikt. Dus deze beslissing is maar goed.

http://farm4.static.flickr.com/3071/3022022124_357cab79ba.jpg

@autoblogger
Je anti-Ferrari gezeik begint behoorlijk zielig te worden. Je bent toch niet gefrustreerd omdat je geen opgeleukte Kever kunt betalen?
@autoblogger: nee dat zeg je niet maar je stelling dat Ferrari’s veredelde Fiat’s zijn is onzin. Technisch delen auto’s van die twee merken zo goed als geen onderdelen.
Daarnaast: heb je persoonlijk slechte ervaringen met dat merk? Ooit eigenaar geweest of zelfs alleen maar gereden?
@Jimmie,
Dat is nou eenmaal de persoonlijkheid van autoblogger.
Het beste is er simpelweg aan te wennen en niet op te reageren.

En het is inderdaad maar een mening. Hij/zij zegt dat Ferrari zuigt, en ik zeg dat autoblogger zuigt.

Het zorgt wel voor hits op zijn blog. Alleen de collega (kwaliteits-)bloggers doen het op eigen kracht zonder zich aan Fiat te vergrijpen.
@w0o0dy: nope, heb geen Ferrari gereden, ook geen Lambo overigens.Maar toch zou ik kiezen voor die laatste, ik stap pas in een auto als ik me er emotioneel lekker bij voel;)

@6C Jordy: het is niet voor de hits hoor, anders zou ik het wel vaker roepen;)
ehhm het is maFia…geen maFFia.
@Vincenzo: In het Nederlands is het ‘maffia’.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).