Video: BMW legt uit hoe de ActiveHybride X6 precies werkt

Auteur: , 21 Reacties

We kunnen jullie natuurlijk wel proberen uit te leggen hoe de techniek van de snelste hybride ter wereld precies werkt, maar de ervaring leert ons dat zoiets meestal faalt. Of jullie zijn te lui om alles te lezen (plaatjes en video zijn zoveel interessanter), of onze technische kennis schiet ernstig tekort om het in Jip en Janneke taal uit te leggen. Maar gelukkig heeft BMW daar een oplossing voor!

Die knappe koppen uit Beieren hebben een hele handige video gemaakt waarin precies te zien is hoe het hybride systeem van de ActiveHybrid X6 werkt. Nu moet iedereen het toch wel begrijpen?

En voordat jullie de video gaan bekijken wilde ik nog even snel de belangrijkste specs herhalen. Een 4.4 liter grote V8 met twin-turbo’s zorgt samen met 2 elektomotoren voor een verzameld vermogen van 485 pk en 780 Nm. Daarmee sprint de hybride X6 in 5,6 seconden naar de 100 km/u en de topsnelheid ligt op 236 km/u. Het gemiddelde verbruik is 9,9 liter per 100 km en de gemiddelde Co2 uitstoot is 231 g/km.

BMW ActiveHybrid X6 techniek video21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Bwah zo zuinig is dat nu ook weer niet. Eigenlijk kan die wagen puur op electromotoren rijden. Maar dan moeten ze wel krachtiger zijn.
Doet me denken aan die Lexus 460h ofzo… goeie performance maar echt zuinig?
Nou ik vind dit een goede stap voorruit! Al dat gezeik altijd over dat het niet zuinig genoeg is, het is toch nooit goed volgens sommigen! Een auto moet 0>100 in 3 sec. en 1 op 20 lopen of het liefst niks, mag niet te veel kosten, paupers allemaal. De X6 active hybrid is in mijn ogen een leuke auto die niet wil inboeten in zijn prestaties maar met deze systemen wel minder verbruikt en in de stad minder/geen geluid produceert.
is het mogelijk om een filmpje te maken waar er in elke zin Bee eem dubbl-uu wordt gezegd?! ja!!!
wel irritant
Karige uitleg, gewoon een reclame filmpje. Als je in de prius rijd en op het schermpje kijkt vind je dezelfde uitleg.

Gek dat dit in de X6 geïntroduceerd wordt je zou eerder een middenklasser verwachten de 3 of 5 serie.
Een hybride die ik wil! Vette bak, het electrogedeelte is zinvol en er is genoeg vermogen voor leuke prestaties. Nu nog ff wat gewicht kwijtraken zodat het allemaal nog wat rapper gaat;)
Komt dit ook in de x5 ? Kan ik ook niet betalen maar als ik het kon had ik liever een X5 dan een X6. Of kost het teveel kofferbak ruimte ?
Vind het een beetje een slap verhaal van BMW. Ten eerste dragen de elektromotoren helemaal niks bij aan het vermogen aangezien 485 pk makkelijk uit die 4,4l twin-turbo gehaald kan worden. Ook vind ik de co2 uitstoot nog behoorlijk hoog. Vergelijk dit maar eens met de Lexus RX450h die het met 148 g/km red. Die auto heeft dan weer niet zo veel vermogen als de BMW maar die heeft ook geen 4,4l V8 met twee turbo’s nodig. Sorry, maar wat mij betreft lopen de Japanners nog kilometers voor wat betreft hybride techniek.
Geen BPM korting, 25% bijtelling en normale wegenbelasting; de klant betaalt de eventuele meerkosten zelf, om deze terug te verdienen met een lager verbruik (en het quasi groene schildje achterop scheelt misschien wat krassen op de auto), kortom: waarom BMW, als je al zulke goede diesels maakt.

Alhoewel, krijgt zo’n Lexus RX toch niet pak hem beet 5000 Euro hybride korting? Waarom dan toch nog steeds die BPM boete bij diesels. Zelfs qua fijnstof normering is er geen verschil meer tussen Euro5 diesel en benzine.

OT: dieseltechniek is niet “nieuw” voor onze milieuambtenaren. Maar goed, dit hybride pakketje kun je achter elke noord-zuid configuratie schroeven, misschien doen ze dat ook nog wel een keertje als de CO2 boetes de pan uit gaan rijzen.
Prof. Dr. Vliegwiel
De turbo’s op deze motor dienen niet om meer vermogen uit het blok te halen, maar om een efficientere verbranding te realiseren zodat er minder brandstof nodig is. Een hybride is daarnaast een effectief middel om smogvorming rond grote steden terug te dringen.
Vrij belachelijk eigenlijk, eerst een veel te grote/zware auto maken en dan dan nog wat gewicht toevoegen om het zuiniger te maken terwijl het alles in beschouwing genomen geen beetje milieuvriendelijker zal zijn. Hadden ze beter geïnvesteerd in een lager gewicht. Zelfde prestaties en minder verbruik en veel makkelijker toe te passen op andere motorisaties en modellen.
Bijna 500pk en 1 op 10 vind ik best netjes, hoor.
Eerste generatie prius copy ,wat knap germany.
Laurens wacht nog even op de diesel EGR .
“the BMW bla bla …the BMW ACTIVE HYBRID bla bla the Bee eM dubbeljoeW bla bla..” Het kwam op mij over als een of ander onderbewust hersenspoel filmpje… Zo vaak en zo nadrukkelijk als dat de merknaam genoemd werd…

En verder verduidelijkt dit filmpje helemaal niets…
haha bij het stoplicht alle vitale functies zoals airco laten werken

airco vitaal? alleen in Amerika zeker (:

tis iig beter dan een stomme prius en kan wel een normale aanhanger trekken wat een prius of insight niet kan..
SjonnieKroket
Mooie kar maar hij zegt wel 13x BMW… in het korte filmpje
Wat een kutstem heeft die kerel.
En hij moet BMW normaal leren uitspreken… :roll:
@rene,

“Eerste generatie prius copy ,wat knap germany”

Wat een onzin, net alsof Toyota de enige merk is die hybride techniek toepast……
Windhoos, meer uitleg graag.
Honda is BMW al ruimschoots voor…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).