Maken miljoenen dom en hardleers? Miljonair raakt zijn rijbewijs + Ferrari kwijt en mag gaan zitten

Auteur: , 64 Reacties

Wanneer je in de Euromillions een bedrag van 26 miljoen wint, dan stijgt je banksaldo naar aangename hoogte, maar helaas geldt dat niet ook automatisch voor je IQ. De 39-jarige Fransman Pascal Brun won in 2004 het genoemde bedrag en kocht daar onder andere een dikke Ferrari 599 GTB Fiorano voor en geef 'm eens ongelijk.

Helaas heeft de man na één, twee, drie, vier keer te zijn betrapt door de politie, nog steeds niet begrepen dat hij niet met alcohol op achter het stuur moet kruipen. Toen hij voor de vijfde keer werd betrapt, is zijn rijbewijs voor de tweede keer in beslag genomen en daarbij ook meteen zijn Ferrari. Vervolgens kreeg hij als bonus een gevangenisstraf van 6 maanden waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Bij het bepalen van de straf speelde mee dat Brun de agenten die hem betrapte heeft geprobeerd om te kopen. Hij stelde de agenten voor om bij hem thuis even een drankje te drinken en daarbij zouden ze ieder 1.000 euro krijgen om het voorval te vergeten.

Het allermooiste komt nog, want dat heb ik bewaard tot het laatst. Brun werd betrapt nadat de agenten hem hadden gevraagd zijn auto een stukje te verplaatsen omdat deze fout geparkeerd stond. WTF!? Als je weet dat je gedronken hebt en daarvoor al herhaaldelijk bent veroordeeld, dan stap je toch niet in de auto terwijl twee agenten naar je staan te kijken. Laat ze dan maar een bon uitschrijven of sleep de auto desnoods weg, want die boete kun je als multimiljonair gemakkelijk betalen.

Brun mocht de rechtbank als een vrij man verlaten, want zijn gevangenisstraf wordt mogelijk omgezet in elektronisch huisarrest (met enkelband).

UPDATE: Hè jammer… Brun was een Fransman en geen Belg. Sorry zuiderburen.

Met dank aan Kristof voor de tip64 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
hahah super stukje :D en idd geef hem is ongelijk zn 599 :D
in belgië moet je een straf van minimum 3 jaar effectief krijgen voor je de gevangenis in gaat ;) (tenzij je er al eerder in gezeten hebt)
Al vier keer met drank op achter het stuur? Waarom heeft die klootzak uberhaupt nog een rijbewijs?

Als ik dictator zou zijn (als als) zou ik dat wel zo hard aanpakken. Een kans krijg je, flik je ’t daarna nog es, optieven kun je. 5 jaar rijontzegging.

Helaas is ’t Belgische systeem dus aardig wat slapper.

En dan nog poging tot omkopen erbij. Schande.
ooit houd het een keer op en dan mag je opnieuw gaan lessen :P
nuja, dit ligt dus niet aan het feit dat hij belg is, hoewel hij toch weer een mooi beeld van ons creëert. ook rekening houden met het feit dat hij voor de 5de keer dronken achter het stuur wou kruipen en als je dan nog helder nadenkt over welke beslissing je moet nemen (boete of als een ezel gaan rijden), is het toch wel zowat een 50/50 kans dat je de foute beslissing neemt.

(dit kon dus evengoed een belg als een nederlander als eender welke persoon in eender welk land zijn.)

sprekende als belg : veroordeel geen heel land voor één enorm domme ezel.
Ik denk dat hij van zijn 26 miljoen ook alvast een helicopter heeft gekocht en zit dus niet met die gevangenisstraf in zijn maag, hij is zo weer weg!
ik snap nog steeds niet dat mensen met drank achter het stuur gaan zitten…1x betrapt…..direct 1 maand de gevangenis in en 1 jaar rijbewijs kwijt…. bij herhaling euh nekschot?
ik ben zelf belg(NIET zoooo fanatiek hoor ;)),
maar er zijn idd wel idiote belgen ja…
Is geen belg maar een Fransman
Ik kan, als Belg, zeker tegen een geintje. Maar dan moet je wel je feiten juist hebben. Die Pascal Brun is dus weldegelijk een Fransman, en geen Belg. Nogal “dom” voor een (Nederlandse) journalist…:-)
Tjsa een belg, do i need to saY MORE.
Hallo aarde aan Aad, lees m’n post!!!
Hij was een beenhouwer in BEGLES ( is niet België)
Wie is er hier nu dom? ;)
Haha je geeft zelf aan waarom julllie (zogezegd) dom zijn lol :D
Een winnaar van Euromillions is maandag door een rechtbank in het Franse Bordeaux veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan drie met uitstel. De man had geprobeerd om twee politieagenten om te kopen nadat hij betrapt werd terwijl hij dronken achter het stuur van zijn Ferrari zat.
@tofke: Damn, je hebt nog gelijk ook. Iets te snel gelezen. Jammer, want het was zo’n leuk bericht. ;)
Der zitten overal marginalen dus niet te rap schreeuwen volgende keer
No prob Dennis. Maar het is alleszins een koekje van eigen deeg hihi.

Vriendelijke groeten van een opmerkzame Vlaming.;-)
Die Fransen zijn eigenwijzer dan Belgen hoor!
Zeg Hollanders, ik weet niet of jullie beseffen dat Frankrijk niet in België ligt hoor. En de franse nationaliteit staat ook niet gelijk met de Belgische.

Ik zou zeggen : leer frans en toon een beetje respect voor jullie zuiderburen, maar gezien velen van jullie nederlanders een hoge vorm van zelfsuperioriteitsgevoel vertonen (en dan niet alleen op voetbalgebied) zou ik maar eerst eens leren lezen!!!!

Er zijn veel Belgen die niet akkoord zijn met de gang van zaken maar die het ook niet bepaald waarderen dat jullie superioriteitsgevoel zich mateloos in openbaarheid mag gebracht worden. De hoogmoed komt voor de val .

Of zijn jullie mss jaloers dat in Nederland geen Euromillions kan gespeeld worden????

Wat doen trouwens al die Hollanders op de Belgische autowegen trouwens. We zijn blijkbaar wel goed genoeg om jullie caravannnetjesvolkje op onze banen te tolereren op weg naar Frankrijk.
@hiscox: Maak je toch niet zo druk man. Hier gaat het vooral om een stukje humor, waarbij we over en weer best een beetje mogen prikken. Als ik je reactie lees, zit je frustratie kennelijk erg diep.

We zijn absoluut jaloers dat hier geen Euromillions gespeeld kan worden! En we rijden ook liever niet met onze sleurhutten over jullie hobbelige asfalt naar onze zonbestemming, maar jullie liggen toevallig op de route. ;)
@hiscox

Wat doen al die Belgen op een .nl website eigenlijk?
@ hiscox:

Dat superioriteitsgevoel op voetbalgebied is anders aardig terecht, hoor :)
CustomCruiserMan
@ hiscox: je bent een wener (en ik ben belg btw)

Ontopic: Waarom mag ie na 4 keer nog steeds met de auto rijden??? neem hem gewoon z’n rijbewijs af, want hij leert het blijkbaar toch niet!
@roadronner, je bedoelt Belgische website, http://www.autoblog.be :p

Ik snap niet hoe je in zo een korte periode 5x gepakt kunt worden voor dronkenschap achter het stuur. Tss 2004 en vandaag ben ik maar 3x tegen houden voor controle en daar was 1x diesel controle bij. Je moet al echt uw best doen voor 5x gepakt te worden ofwel kamperen de Frans hattende Vlaamse nationalistische Politie agenten voor de deur van onze euromillionair.

Maar ik ben gene Frans hattende vlaamse nationalist, heb die walen gewoon niet zo graag, versta ze niet :D
het is gewoon alcoholist ^^ met een vette bak voor de deur :D
@ hiscox
Achossie, wil je een koekje?
nuttige update
@ Hiscox: gelijk heb je… Autoblog (en de meeste van z’n lezers) doen niet liever dan zich superieur te voelen tov Belgen.

@ Roadronner: Als er een Nederlandstalig alternatief was van hetzelfde niveau zat ik zeker daar op ipv hier.
Er is trouwens nog een sterke indicatie dat het ONMOGELIJK in België KON zijn. De Belgische flikken zouden zich zeker wel laten omkopen hebben. Brahahaha.
als je zoveel geld hebt en je weet da je op het einde van de avond strontzat zal zijn, huur dan gwn een chauffeur
Nog maar eens het bewijs wat voor een riool-site autoblog.nl is..
Goed lezen, of lezen in het Frans is gewoon onmogelijk voor een Hollander :D
Er zijn genoeg mensen die met 10 pinten nog beter kunnen rijden, dan de gemiddelde automobilist.. dus zoiets is zeker geen crimineel feit op zich!
Dat iets niet mag, is een ander verhaal en in de meeste gevallen is het gewoon de kas spekken, met de regeltjes.
Wat een gekke mensen, die zo op zijn kop gaan staan, als ze zien dat iemand met alcohol achter een stuur zit.. een man met zijn piemel is toch ook niet meteen een verkrachter.
@Waxweazel: niemand dwingt je dus je mag best ergens anders rond gaan hangen….. zeikerige belgen hebben we hier altijd meer dan voldoende.
Anderen mogen paulo verbaal voor me afschieten….ga me d’r niet eens aan wagen.
Oké, dus als ik het goed begrijp vroeg de agent de ‘dronken’ man zijn auto te verplaatsen.

Maaarr, geen enkele goedhartige behulpzame bromsnor zou ooit een duidelijk bezopen man vragen achter het stuur te gaan zitten. Hier is dus óf sprake van een uitlokkende agent, óf van zo’n gevalletje één-winegum-over-de-limiet.

@Hiscox,
Wat Hollanders op Belgische autowegen doen? Heen-en-weer-schudden, kijken of de massagestand per ongeluk aanstaat en zich dan afvragen hoe het de Belgen gelukt de verantwoordelijkheid voor wegenonderhoud te geven aan iemand die nóg inepter is dan wie-daar-hier-ook-voor-zorgt.
@bozewolf: lijkt me redelijk voor zich spreken dat sommigen die denken dat ze met 10 pinten op nog kunnen rijden ook na 10 biertje denken dat ze iets zinnigs kunnen tikken….. helaas, allebei niet waar.
Alcohol + veel poen = Laag IQ. Dat lijkt me de meest plausibele verklaring.
Wat een zootje gez//k hier vanavond zeg, allemaal gefrustreerd mss omdat een Belg het aandurft Nederlanders hun arrogantie te bekritiseren???

On topic: Het is dom om zat achter het stuur van een ferrari te kruipen. Hij zal waarschijnlijk wel alcoholist voor het winnen van Euromillions geweest zijn.

Dus het geld heeft alles enkel een beetje meer op de voorgrond gebracht.
Autoblog.be linkt door naar autoblog.nl, dus iedereen die op deze pagina zit heeft autoblog.nl bovenin de adresbalk staan ;-) Dus ik snap werkelijk niet waarom belgen vinden dat ze op autoblog.be zitten? Zolang je .nl bovenin je adresbalk hebt vind ik niet dat je zo’n grote mond moet hebben tegen nederlanders ;-)
@roadronner: waar het aan ligt weet geen nederlander maar belgen zeuren nou eenmaal graag over het onrecht dat de hollanders hen aan doen, terecht of onterecht als er maar geklaagd kan worden… Dat Dennis de plank miste is inmiddels wel duidelijk……

Aan autoblog is erg weinig belgisch behalve een domein-registratie en een redelijk aantal bezoekers.
maar krijgt de beste meneer zijn 599 nog terug? of is deze definitief in beslag genomen door de franse staat? zoals bij bv gestolen auto’s, of auto’s die met onrechtmatig verkregen geld aangeschaft zijn.
jongens toch kom eens overeen allemaal:d

@ hiscox
zelf ben ik een belg en misschien zal je wat gelijk hebben over dat superieur zijn zijn dat niet de hollanders die in het noorden wonen? ik kan er ook volledig naast zitten! Maar wij hebben ook zo mensen hoor ze noemen die mensen Antwerpenaars Ik denk dat er overal wel zo een mensen zullen zitten

@ Paulo
Het kan nogal confronterend zijn maar hebt u misschien zelf geen drankprobleem?

@ S2000
als die auto’s je niet interesseren zoek dan aub een andere website of betoog nog wat tegen het doodknuppelen van zeehondjes maar ik denk niet dat jouw reacties grote invloed heeft op de lezers van autoblog


Ik hoop dat de Hollanders en de Belgen nu weer wat fatsoenlijke reacties kunnen zetten i.p.v. op elkaars kap te zitten?
Ik denk niet dat ze de bevoegdheid hebben om iemand zijn voertuig in beslag te nemen voor goed bij zulk misdrijf.

Enkel begrijp ik het niet dat die zich bekent maakt als winnaar :s
Ik zou juist absolute anonimiteit willen! Kun je voorstellen hoeveel mensen aan zijn deur komen bedelen om geld? Een mens kan veel vrienden verliezen door zo’n gebeurtenis hoor!
Drink maar zelden en wil ik eens uitgaan dan een taxi natuurlijk!
Maar ik ken mensen van het werk en uitgaan en zelfs meegereden, die een flinke slok op hadden en me meer vertrouwen gaven dan wat ik met nuchtere mensen meemaak in een auto.. Mensen met een alcohol probleem kunnen daar trouwens zo goed tegen, dat er geen verschil is tegenover een nuchter persoon. Gewoon de oude test: over een witte lijn lopen en gaat het goed, rijden maar! Alcohol is niet het probleem, maar of je je verstand nog hebt en er dan ook mee omgaat!
Het was ook maar een veronderstelling hoor als je die reactie leest zou je het wel kunnen geloven:d
En die kut-westerschelde gaan we mooi niet verdiepen ;) :D:D:D
Was dit in België? Dan moet ik die politieagenten ontmoeten, moeten zeker de enige niet corrupte agenten zijn in gans België. Hulde!
Ach.. Dommer dan dom. Niks om je druk over te maken.

@S2000

Nee, lekker zuinig die Honda.. ;)
Let me gues?

Jij stemt op Partij voor de Dieren?

@M5Power

Gewoon géén invloed dus.. ;)
Wat een niveau….
Jullie mogen fier zijn op jullie nl-site….
Gaat het hier over auto’s????
Denk dat we beter toch maar Belgen blijven….
Dus, kort samengevat:

– Iedereen die meer dan 3 winegums eet moet direct ter dood worden veroordeeld, maar eerst moet nog z’n rijbewijs voor de rest van z’n korte leven in afwachting van executie afgepakt worden. (Speciale dank aan Bozewolf en Eric).
– Mensen die 15 pilsjes drinken kunnen prima rijden. (Dank aan Paulo)
– Nederlanders, of Hollanders zoals ze blijkbaar heten, zijn ontzettend arrogant en niet in staat om een Fransoos en een Belg uit elkaar te houden.
(Eervolle vermelding voor Hiscox)
– Ferrari’s verbruiken veel brandstof en daarom moeten de eigenaars bekeurd worden omdat als ze niet bekeurd worden ijsberen doodgaan. (Courtesy of S2000)Wat is autoblog toch leerzaam!
@ G. de Groot; Ach, dat soort onzin is een deel van de charme van autoblog… ;)
Ooit reed ik met een vriend in een BMW 3-serie door de straten van Moskou. Die vriend van me zat echter dronken achter het stuur en ook ik was er niet helemaal meer bij. Op een gegeven moment werden we aangehouden door russische agenten omdat we een geparkeerde auto raakten toen we erlangs reden. Helemaal in paniek toverde ik een fles rum uit mijn tas en een briefje van 50 dollar en gaf het aan de agent. Guess what? Hij nam het aan en wenste ons een fijne dag verder. ;) Later hoorde ik dat we met een boete waarschijnlijk goedkoper uit waren.. Ja ja je maakt nog eens wat mee
@ G. de Groot:

Ik zei nergens dat iemand moest worden afgeschoten. Mij geen woorden in de mond leggen a.u.b.

En daarnaast, vind jij het dan onredelijk om bij een 5e keer lazarus achter het stuur het rijbewijs maar eens voor een lange tijd in te nemen?
“Het allermooiste komt nog, want dat heb ik bewaard tot het laatst. Brun werd betrapt nadat de agenten hem hadden gevraagd zijn auto een stukje te verplaatsen omdat deze fout geparkeerd stond. WTF!?”

Dat noemen we dus uitlokking…
Kan het wel effe met op onze noorderburen te kappen. Straks halen ze AB nog van het net in België en wat dan..?
@paulo: mensen die gewend zijn aan alcohol kunnen er misschien iets beter tegen ja, in de zin van recht over een lijn kunnen lopen en in een rechte lijn rijden, maar je reactievermogen wordt gewoon lager, en dat merk je zelf niet. Ook je interpretatievermogen (verkeersborden lezen, situaties inschatten) wordt vertraagd. Dus wel degelijk gevaarlijker!

Alcohol achter het stuur is gewoon niet ok. Ook niet als je jezelf net zo goed als Michael Schumacher vindt, klaar!
Ach… was het een Belg geweest was de man beter afgeweest met een ‘echte’ gevangenisstraf. In Belgie loop je immers zo de gevangenis/rechtbank uit… ;)

Overigens, als je dronken achter het stuur zit ben je een ontzettende lamlul en moet je een langdurig rijverbod opgelegd krijgen. En doe je het meerdere keren, dan mag het permanent zijn. Nationaliteit maakt dan niks uit hoor, netzomin als de financiele situatie van de eikel in kwestie.
Ik stel voor dat ik, om hem tegen zichzelf te beschermen, zijn Ferrari in beheer krijg. Uit de goedheid van mijn hart wil ik dat wel. Zo ben ik dan wel weer.
:D
deze beste man heeft bewezen dat drank en verkeer in combinatie met een snelle auto prima samen gaan ..
en dat agenten 1000 euro te weinig vinden ..

thanks for the info .. ouwe reserve belg ..
Waarom dronken achter een Ferrari kruipen als er nuchter mee rijden puur genieten is? :)
HAAHAHAHA die is echt lomp dan, maaaaar ik kan het me wel voorstellen als
je alcholist bent, dan boeit het je niet en al helemaal niet als miljonair bent.
Maar het bevel van een agent negeren is ook strafbaar, dus die man moest zijn wagen wel verzetten…
is met opzet.. die agenten kenden zijnvoorgeschiedenis al. Zij hadden de kenteken al opgevraagd en hem ingeluisd. jaloers die makkers… minimumloon….
Och, nu België een akkoord heeft met Nederland kunnen we ons gevangenen gewoon deporteren naar Nederlandse gevangenissen. Blijkbaar hebben ze daar wat overcapaciteit. Gevolg van het gedoogbeleid, misschien? ;-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).