Videotime: supercars in de Alpen

Auteur: , 40 Reacties

Van het wereldberoemde matinee "Cinema Femme".

De volgauto is een niet al te lullige Alpina Roadster S (gebaseerd op de BMW Z4) die niet helemaal standaard meer bleef. Dankzij een custom twinscrew compressorconversie door ESS Tuning in Noorwegen heeft de Z4 nu een vermogen van 445pk en een max koppel van 484Nm (video hier). De perfecte auto om eens lekker mee door de Alpen te cruisen in het gezelschap van diverse supercars. In de video’s zijn onder andere een Ferrari 360 Modena F1 met Tubi, een Diablo VT, TVR Tuscan, TVR Sagaris, TVR Cerbera en een Golf IV R32 te zien. Best wel jummie spul dus.

De video’s zijn allebei ruim 10 minuten, dus vooral geschikt voor mensen die tijd over hebben vandaag (of morgen, of overmorgen, of in het weekend, of volgende week).

Alpine-Assault-day-three

Modena-Diablo VT40 reacties

Wat moet ik me in godsnaam voorstellen bij een 360 “met Tubi”?
043ich bin dull en wee bis dieg043
vet
@ Bozewolf:
Ander uitlaatsysteem volgens mij.
@ bozewolf, een 360 modena met turbotje:P
Tubi maakt iets meer herrie
Tubi is een merk uitlaat. die geven de met name italiaanse voertuigen een scherpere sound en meer vermogen. maar de meeste nemen een tubi uitlaat voor het geluid.
@bozewolf tinky winky achter het stuur natuurlijk
Tubi is een uitlaat systeem. klinkt ie als een F1 auto.
wow…
Hoe belachelijk cool is tees?
Goede filmpjes ! Mooie kwaliteit en een lekker geluid uit de auto’s :D
Ook sjonnies rijden supercars.
Tubi or not Tubi. That´s the question.
Voor mensen die niet weten wat tubi is.

Tubi maakt uitlaatsystemen voor mensen die een verschrikkelijke hekel aan de buren hebben.
@bozewolf

Tubi is gewoon een italiaans uitlaatsysteem. Wordt wel vaker op Ferrari en Lambo gemonteerd. Zie filmpje voor verschil in geluid.

http://www.youtube.com/watch?v=T40ky_A9coU
Té bruut geluid komt er uit zo’n Tubi :O
Wat een kudde kneuzen, gasten kunnen toch totaal niet rijden, alleen rechtuit durven ze gas te geven. En wat is er nou leuk aan om wat achter elkaar aan te rijden (File rijden) door de alpen.
Femme! Ouwe tweaker die je er bent! :P
Ik ga vanavond ’t filmpje eens bekijken.
Hoe rijdt de Alpina na de krachtkuur?
Ondertussen weten we wel wat een Tubi is…
Mooie filmpjes.
Misschien jammer van het windgeruis, maar dat maakt het niet minder op. Heerlijk geluid van die auto’s en mooie omgeving uiteraard. 8)

Leuk trouwens dat er een Lamborghini Diablo VT mee reed.
Is dit niet in HD te verkrijgen, lekker materiaal !!!
Haha mooi :) . De bovenstaande filmpjes kunnen in hoge kwaliteit bekeken worden op http://modgarage.net/femme/videos .

De Alpine Assault was geweldig. Vergeleken met het Engelse geweld klinkt mijn auto als een timide stofzuiger, terwijl in Nederland regelmatig vrouwen langs de weg staan te gebaren dat het rustiger moet :?

@Lange: beetje voorbarig om meteen over kneuzen en rechtuitbranders te spreken. De hoogtepunten van de tour (van 5000km in negen dagen) waren de rijderswegen in de Elzas, het Zwarte Woud, de Jura en de bergpassen in de Alpen. Daar zat weinig recht asfalt tussen en veelal werd er gereden van 9.30u ’s ochtends tot 23.00u ’s avonds, dus je moest er goed voor gaan zitten. Ik ben op bergweggetjes geweest waar een tractor beter gepast zou zijn. Die Engelsen waren trouwens helden in het oplappen van auto’s, niet alleen die 360 waarvan een riem stuk ging maar ook de Cerbera’s die weer stil stonden met koelingsproblemen of een niet werkende koppeling. Drive it, break it, fix it was het motto.
De Diablo was overigens ontdaan van katalysator en middendemper. De 360 was ook decatted. In het eerste filmpje kun je op sommige momenten bergafwaarts de klappen in de uitlaat van de blauwe Cerbera horen. Een Cerbera verbrand een liter per 100km aan geluidseffecten ofzo. Bij gas los hoor je doorlopend geknetter en harde knallen in de uitlaat van onverbrande benzine :D .

We hebben nog een rondleiding gehad bij de Lambo-fabriek waar de Diablo voor gratis een onderhoudsbeurt heeft gehad.
En een Golf?
@ Femme, klinkt als mooi tripje! Drive it, break it, fix it is een uitstekend motto. Ook netjes van de heren uit Santa Agatha dat ze de Diablo even gratis onder handen namen.
@ Smokin

Beetje de beschrijving lezen is niet verboden.
Ze rijden o.a ook met een Golf R32.

@ Femme

Nog bedankt voor je reactie op AJ.
Mooi man. Goed dat de Alpina zo bevalt en ook mee wordt gedaan waarvoor hij bedoelt is. Geen misselijk gezelschap trouwens, maar je kan ze goed bijbenen.
Dat vette mokkel in die witte legging is echt een lekker ding!!!
@ Rocket Dog: subtiel…
Vette films Femme, ziet er heel goed uit allemaal en het is echt super vet! :-D Die Alpina Roadster S heeft volgens de RDW gewoon nog 300 pk, haha! :-P
Sjieke films, wie maakt die!?

(en ook zalige auto’s, uiteraard…)
So Femme, je vermaakt je wel :D

Welke wegen in de Elzas en ’t Schwarzwald hebben jullie gereden dan? Ik ben er ook geweest op een paar weken geleden maar ben niet veel boeiends tegengekomen. Was ook niet het doel trouwens, daarvoor stond de Stelviopas al gepland (aanrader, vooral het stuk vanaf Davos daarnaartoe, ook wel bekend van Top Gear; wel in de vroege ochtend/avond doen, en liefst niet in het hoogseizoen).

Trouwens, heb je nog veel extra kosten aan het draaiende houden van zo’n Alpina Roadster S? Kan me voorstellen dat daar ook vanalles aan stuk kan gaan aangezien het enorme vermogen van het beestje! En vanaf welk toerental heb je het maximale koppel en het maximale vermogen tot je beschikking?

Maar erg leuke filmpjes, lekker in elkaar gedraaid!
We zijn de eerste dag van Calais naar Ottrott gereden. De route bestond grotendeels uit saaie snelwegen. Het laatste stuk ging via de D993, D392, D130 en D214 in de Elzas door de bossen over zeer bochtige en heuvelachtige wegen, waar je ook nog goed snelheid kon maken. Het was er bovendien uitgestorven.

De dag erop zijn we Duitsland binnengegaan via o.a. de K5369 naar Oppenau. Dit was een mooi stukje, de rest was inderdaad niet zo boeiend.

We zijn vervolgens in Annecy uitgekomen in Frankrijk en vandaar via de Route Napeleon op dag drie naar Cannes gegaan. Het eerste filmpje is van deze dag (helaas zonder de mooiste delen van deze route). In de zomer is wel erg druk door alle toeristen waardoor je overdag niet echt kunt opschieten.

We hebben o.a. de Stelviopas, Offenpas, Fluelapas gedaan en twee dagen overnacht in Davos. De afdaling van Stelvio moesten we rustig doen omdat de politie de avond ervoor was ingelicht (overnachting was op de top).

Wat betreft de betrouwbaarheid van mijn auto. Er gaat wel meer werk in zitten vanwege alle aanpassingen. Na de compressoropbouw (ca. 13K km geleden) heb ik een scheur gehad in het uitlaatspruitstuk ter hoogte van één van de lambdasondes en is de dynamo stuk gegaan. Verder zijn er wat elektronische problemen/uitdagingen die te maken hebben met het ombouwen van de verlichting naar die van het faceliftmodel (hiervoor moet o.a. een lichtcontrolemodule vervangen worden en extra bekabeling aangelegd worden) en het vervangen van de stoelen door Recaro-kuipstoelen, wat zonder verdere aanpassingen een airbagstoring oplevert. De auto heeft vorig jaar compleet uit elkaar gelegen en alles is gedaan wat redelijkerwijze gedaan kan worden om ‘m beter te maken. Hierdoor kom je wel regelmatig voor uitdagingen te staan (bijv. hoe grotere remmen achter de Alpina-velgen gemonteerd te krijgen zonder de wielkasten te moeten verbreden, is uiteindelijk gelukt met een 380mm 6-zuiger remschijven en -klauwen van Mov’it). Naast ESS Tuning en Mov’it heeft Reiger Racing Suspension in Hengelo Gld erg goed werk geleverd met het op maat gemaakte onderstel.

Het resultaat is in ieder geval dat hij auto’s van het kaliber Ferrari 360 en 911 GT3 kan bijhouden, ook in het bochtenwerk.

Sommigen hier kennen wellicht de witte M6 met G-Power velgen (wordt regelmatig gespot). De ombouw is gedaan door hetzelfde bedrijf. De compressor is in Noorwegen gemonteerd. De auto is daar zes weken geweest ivm het maken van mechanische aanpassingen aan de compressor en het tunen van de software. Het Alpina-blok is gebaseerd op de S52B32-motor uit de Amerikaanse E36 M3, die op zijn beurt zijn oorsprong heeft in de M52 (uit bijv. de E36 328i). Dankzij deze verwantschap kon de ESS compressor voor de M52 en M54 motoren van BMW met geringe aanpassingen op het Alpina-blok gemonteerd worden.

Het max. vermogen van 445pk wordt bereikt bij 7200 toeren door ingrijpen van de toerenbegrenzer. Stock heeft hij 300pk bij 6300 toeren. Als je het maximale eruit wilt halen moet je er dus nog steeds goed voor gaan zitten. Max. koppel wordt bereikt bij 4400 toeren. Vermogen is er eigenlijk altijd wel genoeg. Het vermogen wordt via een Drexler sperdifferentieel en momenteel Michelin Pilot Sport Cup-banden op de weg gebracht.

Erg hard loopt hij niet vanwege een ca. zes procent verkorte eindoverbrenging en het feit dat de toerenbegrenzer in de hoogste versnelling al bij 6600 toeren ingrijpt (het is en blijft geen hoogtoerige motor). De topsnelheid is ca. 275-280km/h, waar hij dan wel fluitend naartoe rijdt.
Er zijn twee websites die ik dagelijks een 10-tal keer bezoek: autoblog.nl & tweakers.net en guess what, ze zijn nu nog verwant ook :P
Mooie video, echt genieten! Wou dat ik in Femme zijn plaats was (ofja, in de bestuurder zijn plaats ;))
Vind het ook iets hebben dat iemand van een geweldige auto een “nog betere” auto probeert te maken met diverse aanpassingen dan een standaard Ferrari of Lambo te kopen. Na iedere aanpassing kan je dan het (hopelijk betere) verschil voelen wat het allemaal nog spannender maakt.
Kippevel van de Diablo in tunnel btw :D
@JamesBond007

Dat zeg ik, “en een Golf?”

Dan kun je er wel een V6’je inhangen, maar daar wordt het bij lange na geen “supercar” van hoor.
de verkeersregels worden weer flink aan de laars gelapt, overal inhalen over de gemarkeerde zones… mooi zo, zo doen we dat

Dus niet komen zeuren dat die rijke stinkerds dan ineens een tijdje moeten gaan ‘zitten’
Serieus, je gaat toch geen doorgetrokken strepen respecteren als je meer dan 200pk onder de motorkap hebt. Zeker hier in Nederland wordt je als automobilist totaal niet meer serieus genomen door de wegbeheerder met kaarsrechte provinciale wegen die over trajecten van tientallen kilometers een inhaalverbod hebben gekregen. Het wordt tijd dat we kappen met deze onzin en de inhaalverboden massaal aan de laars lappen. Niemand heeft er om gevraagd behalve een paar verkeersveiligheidsfetisjisten van 3VO. De gemiddelde Nederlander kan of wil toch niet inhalen dus is een doorgetrokken streep overbodig.

@Smokin: het was een trip voor autoliefhebbers dus zonder decadent en snobistisch gedoe. De Golf R32 was overigens wel de enige volwaardige vierzitter die mee deed, de andere auto’s waren tweezitters of hadden een achterbankje waar de handtas van je vriendin het nog krap heeft. Die R32 ging overigens nog best wel rap de hoek om.

Verder reden er o.a. twee S2000’s en een SLK 280 mee, maar ook een 996 GT2 Ruf, een 575M en een Atom. Heel mooi divers deelnemersveld. De tranen schieten je in de ogen als je hoort hoe laag de prijzen van gebruikte auto’s daar zijn. Voor 70K kun je al een Gallardo rijden.

We werden overigens luid aangemoedigd in de Franse en Italiaanse dorpjes om nog wat meer geluid of snelheid te maken. In Nederland hoef je niet zo’n warm welkom te verwachten.
Hey, de weg naar Oppenau heb ik ook gereden. Tenminste ik neem aan dat het dezelfde is. Veel klimmen en dalen en flink veel bochten. Verboden voor motorrijders in het weekend ook geloof ik. Was ook erg rustig toen we er reden.

Die weg in de Elzas ga ik nog eens checken, heb ook over allerlei D-wegen gereden daar, zo in/rond de wijnroute, maar daar was het druk door alle wijntoerisme, was zelfs vervelend rijden daar.

Maar Michelin Pilot Sport Cup, hoe lang gaan die banden mee? Zit toch sowieso al bijna geen profiel op? Ik ben al blij met m’n PS2’s, limiet ligt eng hoog met m’n S60R, nog niet durven opzoeken.

Als je goedkoop wilt rijden dan moet je naar .ch ofzo verhuizen, koop je daar een auto. Inkomstenbelasting is er ook erg laag. Ik heb nog nooit zoveel RS6’en (met name B8) gezien op één dag, gewoon op de snelweg, als toen ik daar was. Maar aan een 2ehands Gallardo kun je nog veel kosten hebben als er iets stuk gaat gok ik, je weet nooit hoe de vorige eigenaar bijvoorbeeld de koppeling heeft behandeld… plus het nose-lift systeem in een Gallardo gaat erg gemakkelijk stuk (en als het stuk gaat dan lekt het remvloeistof). Dure grapjes zijn dat :P

Die inhaalverboden bij overzichtelijke wegen zijn inderdaad jammer trouwens… gevolg van mensen die onverantwoord inhalen, bijv. zonder de hele bocht te kunnen overzien en zonder marge te houden voor als er aan de andere kant ook een snelle jongen aan komt rijden…
Peter de Boer
als ik me niet heel sterk vergis stonden jullie zondag 19 juli eind van de middag net over de grens bij basel even te wachten?
Gezellig uitstapje.
Waar kan ik deze filmpjes downloaden???

Ik moet deze hebben in prive bezit :-D te gek gefilmd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).