De Wiesmann Roadster MF5 komt eraan

Auteur: , 22 Reacties

De voorspelling van mijn waarde collega Robbie is uitgekomen: op de IAA Frankfurt komt Wiesmann met de Roadster MF5, een open tweezitter voorzien van de V10-motor uit de BMW M5 en M6. Zeldzaam lekker spul, met nadruk op zeldzaam: slechts 55 exemplaren zullen er gebouwd worden.

De cijfers van de sterkste Wiesmann-variant spraken altijd al tot de verbeelding, en met het dak eraf wordt het natuurlijk alleen maar leuker. De Roadster MF5 beschikt over de standaard 507 pk en 520 Nm van de BMW M-motor en bereikt daarmee een topsnelheid van 310 km/h. De sprint naar de 100 vindt plaats in 3,9 seconden.

De handgebouwde sportauto heeft een nauwkeurig afgestemd onderstel en een verstelbare spoiler voor een optimaal weggedrag. De monocoque is van aluminium en de torsiestijfheid is hoog, ondanks het ontbreken van het dak. En dan iets minder puurs: ABS, DSC en airbags voor beide inzittenden. In ieder geval blijft ESP nog achterwege.

De dichte versie van de MF5 zette onlangs een rondetijd van 1:06.60 neer op het LUK Driving Centre en was daarmee sneller dan de vorige recordhouder, de Porsche 911 GT3.

“Wild animals running free are fascinating to watch, as they can develop their instincts to the full. Without any barriers they can develop their strength, elegance and speed under the open sky. As it is only freedom and a connection to the elements that releases that enormous energy from within. Then jump in, open the roof of your Roadster MF5 and show that strength, elegance and speed. That is, after all, just how your instinct wants it.”

Dat zegt Wiesmann over de auto. Wij zeggen gewoon: affengeile porneu! De prijs van de Roadster MF5 zal €189.500 bedragen, uiteraard exclusief de nodige belastingen in ons fijne landje. Voorlopig heeft Wiesmann nog geen foto’s vrijgegeven, maar op de IAA in Frankfurt krijgen we de auto te zien.

Kwijl tot die tijd nog even over onderstaande galleries van de Roadster MF4 en de GT MF5.22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
doe mij toch maar een dakje erop, roadsters zijn vaak maar een gay-aftreksel van iets ;)
Roadster is wel vet ivm het geluid wat dit beeste zal produceren :)
@ m-lover: bij wiesmann net niet vind ik! mét dag zien ze er zo stuntelig uit vind ik
BMW had nog wat oude motortjes over zeker.
DSC en ESP zijn toch twee namen voor hetzelfde systeem?!?!
uhm… die motor op de foto lijkt eerder een V8 van een M3 toch?
@M-lover.

Gelukkig begon Wiesmann met de roadster. De coupe kwam later. ;)
@dennis21: dat is de motor van de MF4 en in het artikel gaat het over de MF5 :)
@dennis21
Dat komt omdat het een mf4 is en geen mf5
Heb er al in gereden, leuk voor op circuit, niet voor op de gewone baan. Geef mij maar de MF4 dan (hoewel ik de MF5 mooier vind)
@ eerste reactie

Ja, in sommige gevallen wel.
Maar bij deze zeer zeker niet, lekker het dakje open, M-Power op de achtergrond en een vette spoilert!
DSC en ESP is toch het zelfde?
De V10 is teveel van het goede voor deze auto, voor mensen zonder racelicentie te extreem en te moeilijk (vertelde de verkoper over de mf5 coupé. De Mf4-s daarentegen is de beste keuze. M3 v8 erin bij zo’n 1350kg (dacht ik). Blijft leuk spul alleen jammer van het dashboard, da’s niet mijn smaak.
Hey w0o0dy, je bent me net voor… super mooie bak. Geweldig! Het enige wat ik een deceptie vind is al die klokken in het midden van het dash. Dat had voor mij anders gemogen… maar goed wat zeur ik… kan hem toch nooit betalen. ;)
oh ja sorry :D klopt idd…zat weer is te snel plaatjes te kijken haha
Hmm… kweenie… Vind al die wiesmannen er niet echt mooier op worden… Zeker niet de GT MF5, met gaten en afzichtelijke spoiler…

Doe mij er maar eentje van die eerdere lichtingen, een 2006 GT of roadster, die zien er fantastisch uit.
DSC – ESP :

DSC staat voor Dynamic Stability Control, een vervolg op BMW’s ASC+T wat stond/staat voor Automatic Stability Control & Traction Control in één (en daardoor dus Dynamisch)

ESP (Electric Stability Control) daarentegen is van Mercedes
Tijdloos ontwerp, het zal ook zeker lopen als de brandweer, alleen de kohle heb ik niet voorhanden :)
Lekker lekker,
zo klassiek design met zo’n meesterlijke motor!
hij rijdt al rond op de nordsleife
ik heb hem al gezien op de webcam
er reed ook een mat groene mf5
en die twee pace cars reden er ook bij
hoop dat er iemand zit van ab voor een leuke spot

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).